Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 13:29 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Widziałam piękną na FB :roll:
:ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 23, 2010 13:30 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Mariusz dzięki za FB :1luvu:

I ukłony dla Siriwan za banerak :1luvu:

Słuchajcie, a żeby ją przenieść na Koty, to co muszę zrobić? Napisać do moda?

Zapomniałam dopisać, że Shiba jest wysterylizowana i zaszczepiona. Jest "do adopcji", więc sprawa jest bezproblemowa. Poprosiłam zaprzyjażnione osoby, żeby do niej zaglądały w tygodniu ze smakołykami. Będą też miały oko, czy nikt jej z klipera na pokój nie włoży.

Jak będę miała jakieś nowe wieści, dam znać.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sie 23, 2010 13:40 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 23, 2010 13:53 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

za kicię :ok: :ok:
trzeba ją pilnować zeby jadła-jakoś karmić indywidualnie,wiem że pewnie czasu brak ale to dla niej szansa aby doczekała DT :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 23, 2010 13:59 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

zaznaczę sobie.
Kciki za szybki DT.
Mocne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 23, 2010 14:12 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

alareipan pisze:
Słuchajcie, a żeby ją przenieść na Koty, to co muszę zrobić? Napisać do moda?

tak - trzeba poprosić moda o przeniesienie (widziałam ostatnio, że Aleba przenosiła wątki)

ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: trzymam za Shibę (i za Mozaikę też....) :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon sie 23, 2010 15:09 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

zaladam i trzymam kciuki!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 23, 2010 15:15 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

o Boze, Shibuniu, zacznij jesc :cry: :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 23, 2010 15:35 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Siriwan - znowu wielkie dzięki za szybką reakcję i za banerek:1luvu:

Shiba - zacznij jeść, nie martw nas, Kocia..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon sie 23, 2010 17:50 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Może jakimś pomysłem byłoby adoptowanie jej i umieszczenie w hoteliku? Hotel to koszt 10-15 zł/dobę, chyba.
Ja mam 800 g exigenta na początek. Jakąś diagnostykę także dałoby się załatwić taniej.

Potrzebne by były deklaracje.
Ja mogę w tym momencie zadeklarować 30 zł na wrzesień i 20 zł co miesiąc od października plus jednorazowo 800 g RC exigenta.

Co myślicie?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon sie 23, 2010 18:39 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Nie wiesz jak Shiba reaguje na psy i w jakim mniej więcej jest wieku?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon sie 23, 2010 18:45 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

A i jeszcze jedno, napisałaś, że od ponad 2 tygodni jest w PA do adopcji z kilkunastoma innymi kotami. Co oznacza skrót PA? Przepraszam za pewnie głupie pytanie, ale jestem tu nowa (i w dodatku blondynka)
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon sie 23, 2010 18:47 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Bianka, PA to pokój adopcyjny ;)

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon sie 23, 2010 19:35 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Dzięki, za odpowiedź. Aż mi wstyd, że na to nie wpadłam :oops:
Kciuki za Shibę :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon sie 23, 2010 19:46 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Bianka4, Shiba ma tak 2-3-4 lata, raczej młoda. Wychodziła w Azylu II na korytarz, tam zawsze są jakieś psie bidy. Z psami ok lub obojętnie. Wcześniej była wesoła, ciekawska, chodziła do "kuchni" (taki pokój w Azylu II, gdzie się zmywa, szykuje posiłki itp.), wskakiwała na szafki, gadała... po leczeniu posmutniała, nic ją nie interesowało. Jadła z miski Filipa, a to spory piesek.

PA to, tak jak pisze Jeth, pokój kotów do adopcji. Generalnie sytuacja jest taka. W schronisku jest Azyl II - szpitalik i kwarantanna. Tam trafiają koty po przywiezieniu. W tym azylu są pokoje boksy m.in. "1 katar", "kolejny katar", "skórne", "przed sterylką", "po sterylce", "połamańcy" itp. Tam siedzi większość kotów. Teoretycznie nie są do adopcji, ale można je adoptować na tzw. umowę warunkową, czyli jeśli zobligujesz się do dalszego leczenia.

Natomiast, jeśli kot zostanie wysterylizowany i nie wykazuje objawów chorobowych trafia do Azylu I. W Azylu I są 2 lub 3 pokoje boksy (zależnie od ilości kociąt poniżej 3 miesiąca życia do adopcji). W dwóch pokojach są kocięta, a w jednym koty dorosłe - zwykle od kilku do kilkunastu. Wszytkie kotki są po sterylkach, kocury różnie, w większości lub wszystkie są zaszczepione przeciw wściekliźnie. Wszystkie według lekarza nie wykazują objawów chorobowych, więc mają status "do adopcji" - można je daoptować od ręki.

Shiba jest właśnie wysterylizowana, po leczeniu wrzodu na oku (zostało lekkie bielmo) i zaszczepiona. Od niedzieli jest w kliperze (klatce) w pokoju adopcyjnym kociąt, żeby miała spokój. Nadal jest do adopcji, bo lekarz oprócz wychudzenia i lekkiego stanu podgorączkowego nie stwierdził nic innego.

W klatce apetyt jej dopisuje jak złoto. Skontaktowałam się z zaprzyjaźnionymi osobami i będą do niej zaglądać w tygodniu z dodatkowym lepszym żarełkiem.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]