Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 18:13 Re: Wroc. kocie podziemie!SZUKAMY TRANSPORTU WROCŁAW-ŁóDŹ

ossett pisze:Ależ to jest sprawa dla prokuratora. Te kocięta będą uśpione bezprawnie.
Bardzo proszę o szczegóły.

Właściwie to jest to zdjęcie i obowiązek ewidencji - jeśli stwierdzą że wydali do domów to muszą mieć spisany adres osoby która wzięła i to można sprawdzić. Co z tego jak dopiero "po fakcie"... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 22, 2010 17:54 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Watek naszych piwniczaków przenosze tutaj :wink:

quote="natasza25"]
jessi74 pisze:
ossett pisze:
jessi74 pisze:ojej , to już nie wiem ile tam jest tych malców, dzisiaj Beata złapała dwa buraski, mocno pręgowane, w czarne paski - takie małe Mietki :wink: okragłe wielkie oczy ! cuda! dziewczyna i chłopak, w dobrej kondycji i zdrowe ! kompletnie nie mamy co z nimi zrobić :oops: gdzie je umieścić, bo wczesniejsze plany "się sypnęły" :oops:
to nie wiem ile ich tam jest, bo ja jak byłam tam to widziałam też - wydaje mi się takiego whiskasowego, szarosrebrnego :oops:
osset widziałaś tam takiego? jak ten kocurek dorosły co tam blisko się kręci..

:ok: Nie, nic nowego nie widziałam. Niestety dziś tam nie chodziłam. Zakładam, ze były na początku cztery. Czyli zostałby teraz jeden czarny.
Ale z drugiej strony te pręguski co ostatnio widziałam to nie wiem czy miały aż tak czarne paski...
Tak czy inaczej warto założyć, że było ich tam więcej niż 4 na wszelki wypadek. One się potrafią dobrze kryć i potem są niespodzianki.

jeszcze dzisiaj za dnia obejrzę te złapane, albo natasza umieści fotki, jak narazie jest z nimi w lecznicy, może się mylę , ale to żaden z tych złapanych to nie jest atki jasnoszary whiskasik, którego tam widziałam. bo czarnuszki są dwa na pewno. czyżby było ich pięć?

To jest ich mamusia (oswojona juz po sterylce)
Obrazek

A to moi goście czyli tkz piwniczaki które Beata złapała w nocy :ok:
1. Bambi - straszna przylepa, ładnie je i się bawi ale ma ropny wyciek z nosa i trudno mu się oddycha. Ładnie je i kuwetkuje.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Tygrysek najmniejszy z braci, jeszcze wczoraj nie wiedział jak się do jedzenia zabrać, ale pracujemy nad nim.
Ma poczatki też KK.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Tygrysek-dziczek,(pierwszy po lewej) słabo się socjalizuje, siedzi pod fotelem lub kanapą, do jedzenia trzeba go łapać bo sam nie wyjdzie i pilnowac żeby jadł. Miał duzy i nadety brzuszek prawdopodobnie od robali jak stwierdziała wetka.
Obrazek

Wszystkie maluchy są na antybiotykach i leczymy też świerzba. [/quote]

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Nie sie 22, 2010 18:12 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Zakończył sie bazarek "czarnobiałe"
kasiek252 :1luvu:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie sie 22, 2010 18:34 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

po ponad tygodniu leczenia sytuacja wygląda tak:
Bambi (czarny kocurek) po leczeniu penicyliną i synergalem pogorszyło się bardzo, Bambi dostał temperatury 40, 7 podałam mu tolfine w nocy ale temp. nie spadła więc zawiozłam go Kliniki Niedzielskich nad ranem w w czwartek. Został tam 2 doby w szpitaliku bo weci nie mogli zbic temeratury, dopiero steryd Rapidexon pomógł
Następnego dnia rozchorował się też Tygrysek. No więc powtórka z dnia poprzedniego. Oba kotki są codziennie wozone na zstrzyki Rapidexon i Lincospektin. Bambi ma silna anemię, poniżej wyniki badań:
Erytrocyty 3,90 T/I
Hematokryt 17,00 I/I
Hemoglobina 5,30 mmol/I
Leukocyty 18, 30 G/I
Trombocyty 259, 00 G/I

w poniedziałek oba kotki maja miec zrobione badania krwi a Bambi powtórzone.
Trzeci tygrysek narazie jest na Synergalu, z nim jest wszytsko ok. jak narazie i w duzo lepszej kondycji niż bracia.
Koteczka - maluszek Gabi (biała w łatki jest zdrowa na szczęście) i szuka DS.

Prosimy o wsparcie i bazarki, za tydzień leczenia maluszków z piwnicy wydaliśmy już 278 zł na sam leki a końca jeszcze nie widać. Spłacamy tez dług u Figaro za leczeie kokcydie a rachunek w lecznicy w Legwanie wyniósł 469 zł.
Prosimy o wsparcie finansowe :!: :!: :!: :!: :oops: :cry:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

natasza25

Post » Nie sie 22, 2010 18:37 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 22, 2010 18:37 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Thorkatt pisze:Zakończył sie bazarek "czarnobiałe"
kasiek252 :1luvu:

Dziękuejemy :1luvu: :ok:

natasza25

Post » Nie sie 22, 2010 18:54 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 22, 2010 21:15 Re: Wroc. kocie podziemie!SZUKAMY TRANSPORTU WROCŁAW-ŁóDŹ

jessi74 pisze:sterylizacja własnej kotki we wrocławskich lecznicach to koszt około 160-180zł
bezdomne zwierzęta sterylizowane są na talon z wydawany przez Urząd Miasta, pośrednio przez schronisko, ale trzeba udowodnić że to bezdomna kotka, zazwyczaj talony otrzymują wolontariusze

chłopak był pewien otrzymania talonów- może się zaopiekował ciężarnymi kotkami... podał mi nazwisko lekarza, mówił, że ma ustalony termin :)

na początku września mogę jakoś pomóc w tej sprawie, tzn. podpowiedzieć skąd talon wziąć, wskazać lecznicę. uprzedzam jednak ( i to nie jest do Ciebie kochana XagaX) że nie zajmę się sprawą od a-z, mogę jedynie pokierować, podpowiedzieć, doradzić.

myślę, że Łukasz tego nie oczekuje :) sam się zajmie sprawą, jak będzie miał potrzebne informacje. Dzięki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 23, 2010 9:34 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

Wlasnie dzwonila do mnie Agnes78. Znalazla u siebie pod praca malego rudego kotka, na oko pol rocznego z przetracona lapa (najprawdopodobniej potracony przez samochod). Ciezko powiedziec czy cos jeszcze. Teraz jedzie z nim do weterynarza.
PILNIE POTRZEBNY DT DLA MALUSZKA!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon sie 23, 2010 9:52 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

turkawka pisze:Wlasnie dzwonila do mnie Agnes78. Znalazla u siebie pod praca malego rudego kotka, na oko pol rocznego z przetracona lapa (najprawdopodobniej potracony przez samochod). Ciezko powiedziec czy cos jeszcze. Teraz jedzie z nim do weterynarza.
PILNIE POTRZEBNY DT DLA MALUSZKA!!!
:!: :!: :!:

natasza25

Post » Pon sie 23, 2010 11:50 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

kotek jest około 1-1,5 roczny, wykastrowany, rudo-biszkoptowy i straszny miziak. DT pilnie poszukiwane !!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon sie 23, 2010 22:06 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=21586&f=20&t=116139&start=0

wielkie drewniane KOTY!!!

dagamara-olga ślicznie dziękujemy :1luvu:
prosimy o wsparcie finansowe :oops: każda z nas w ostatnim czasie wyłozyła dość dużą kwotę z własnej kieszeni, a opócz tego dług w lecznicach :oops: więcej nie damy rady a zależy nam na wyleczeniu kociaków pod naszą opieką :oops:
z uwagi na bardzo duże wydatki na leczenie , nie wspomnę już o utrzymaniu i naszych własnych wydatkach na utrzymanie i zaopatrzenie kociaków w karmę i żwirek ( to zawsze pokrywa każdy we własnym zakresie) , zmuszone jesteśmy mocno zwolnić tempo i zmniejszyć zakres pomocy :oops: :( :( :( ale pomagać będziemy zawsze :D lecz nieco z mniejszym zakresie
poza tym skupiamy się na tym co pierwotnie było naszym założeniem - koty pod opieką pani Zofii, zbliża się jesień , zamierzamy poprawić i ocieplić legowiska i budki, do karmienia przychodzi kilka nowych koteczek, zajmiemy się ich wyałapaniem i sterylizacją

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sie 24, 2010 22:40 Re: Wroc.kocie podziemie!KOCIĘTA Z ULICY CHORUJĄ:(

tak pisałam w maju
jessi74 pisze:
jessi74 pisze:maluszki zabrane z budowy i podrzucone Natce, matka maluszków uciekła :( niebawem będziemy ją łapać na sterylizację [
ObrazekObrazek
Obrazek

od piątku jedna myszka prawie podwoiła swoją wagę :ok: druga myszeczka, ta co była słabsza i mocno wyziębiona niestety nie nadgania wagi :( :( a wieczorem zaczął się krztusić przy piciu mleka od mamki :( próbowałam dokarmiać mleczkiem conva niestety też pluje :( nie może nie jeść :( :( :(

na zdjęciu poniżej czarna kotka, razem pilnowały maluszków burej, czarna urodziła swoje dzieci z maju, ukryła je w gruzach, na rozpoczetej budowie, dwa z nich kilkudniowe jeszcze żywe zabierałyśmy z gruzowiska, niestety nie przeżyły[*], to było w maju..............od maja starsza pani, dokarmiająca koty próbowała kocicę złapać, wczoraj się udało, dzisiaj kocica ciachnięta, miała cztery płody......
po zabiegu czuje się dobrze, narazie jest w klatce w domu u Beaty, na czas po sterylizacji, poobserwujemy ją, ale kotka jest oswojona i kuwetkowa, szukamy dla niej domu tymczasowego ( wiem że to graniczy z cudem :oops: )
cieszę się że tym razem zdążyliśmy zanim urodziła
:ok: Obrazek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sie 25, 2010 7:28 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

Śliczna czarna MARGO szuka PILNIE DT!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro sie 25, 2010 13:10 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]