JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 18:18 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

A jak z jedzonkiem? Wszystko w porządku?

I sorry że suche w takim woreczku ale ja robię mieszankę do takiego sporego pudła szczelnego na jedzenie i wyrzucam torebki oryginalne - tam są różne RC kilka rodzajów, już nawet chyba nie wymienię wszystkich ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 21, 2010 19:47 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

smarti pisze:Kicia jest już z nami :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jest prześliczna i bardzo spragniona człowieka- nie mogliśmy przestać jej głaskać po pysiu-nosek wilgotny,pysio wtulony w rękę i...kicia zabuczała :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jest wspaniała :!: :!:

zgasiłam jej światło,do rana będzie w klatce(wykocimiętkowanej i w otoczeniu feliwaya),bo boję się żeby nie zrobiła sobie krzywdy skacząc "po pijaku", a od rana,jak wypocznie,
ROZPOCZYNAMY NOWE ŻYCIE :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dziekuję wszystkim uczestniczkom akcji i trzymajacym kciuki
jutro napiszę więcej a teraz ...idę na drina :piwa:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kicia jest przecudnej urody... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja pikolę,ale mi się morda cieszy :piwa: :piwa: :piwa:
Jak ja chciałam taką wiadomość przeczytać
Jak mi się będzie dobrze spało dzisiaj
W ostatnich dniach mam na forumie tyły ogromne,na wątkach,ale jak czytam takie wieści to aż się chce w necie siedzieć
SMARTI :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :love: :love: :love: :love: :love: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tak szybkiej akcji to chyba jeszcze nie czytałam
Dla uczestniczek akcji :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przerażało mnie to co wczoraj czytałam,a dzisiaj to normalnie się chyba piwa napiję,pierwszy raz od porodu 8O :lol:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob sie 21, 2010 19:52 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Za nowe życie Juleńki

Obrazek

Ładuję w zakładki
I niecierpliwie tez czekam na foteczki Słodziaka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob sie 21, 2010 20:07 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

jestescie :aniolek: :1luvu: teraz jestem spokojniejsza o kicie, bo wiem, serce mi mowi, ze bedzie dobrze, ze sie ulozy wszystko :ok: jest w dobrych rekach :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 21, 2010 20:18 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

akcja super, jestem pod wrażeniem, trzymam kciuki za zdrowie i szczęście kici :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie sie 22, 2010 0:31 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

no więc-
kicia zjadła do pysia tabletki (wstrętne i gorzkie-próbowałam)-nie powiem że ze smakiem,ale ćlumkała,ćlumkała aż w końcu połknęła 8O :ok: :1luvu: :o
potem poprawiła jakąś taką fajną galaretką z super wyprawki co to dostałyśmy od dziewczyn :) :1luvu:
no i potem mizianie i buczenie i spacerek po pokoju...tak tak-kicia wyszła ze swojej budki na spacerek i zwiedzanie :o :o 8O :ok:

teraz byliśmy u niej i znowu wciągnęła krewetki sushicat (też od dziewczyn z Wrocławia :) :1luvu: ) no i znowu mizianie,mizianie, włażenie na kolana(siadam na poziomie kici czyli na podłodze).. :1luvu:
kicia jest przeurocza i przekochana ale chudziutka jak szkielecik obciągnięty skórą.. :oops: :( :cry: :cry: :cry: :cry:
musiała głodować dłuższy czas przed przyjściem do schronu.

mam nadzieję że przy odrobinie cierpliwości kicia się zaokrągli i będzie naszym wesołym ukochanym kotkiem,bo na to się zanosi. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
kicia już śpi-ja też idę spać-
jutro kolejna relacja :kotek:
całujemy wszystkie cioteczki-to dzieki Wam kicia dostała nowe życie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 22, 2010 6:39 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Super wieści :1luvu: :1luvu:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie sie 22, 2010 8:16 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

smarti pisze:kicia jest przeurocza i przekochana ale chudziutka jak szkielecik obciągnięty skórą.. :oops: :( :cry: :cry: :cry: :cry:
musiała głodować dłuższy czas przed przyjściem do schronu.

jest rzeczywiście wychudzona ale właśnie to najprawdopodobniej uratowało jej wątrobę :roll:

W każdym razie teraz dziewczynka nadrobi, nabierze ciałka i będzie fajna kluseczką :) Dzięki za wspaniałe wieści i za to że zdecydowałaś się ją przygarnąć - gdyby nie Ty i twój TŻ i wasze wielkie serca :1luvu: :1luvu: pewnie by jej już nie było..
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 22, 2010 9:27 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Po raz kolejny tylko mogę się podpisać pod słowami Edytki
Boszsz jakie kicia miała szczęście ,że do Was trafiła,to nawet sobie nie wyobrażacie.Gdyby właśnie nie Wy :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: to bałabym się wchodzić na jej wątek,żeby czegoś nie przeczytać........
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie sie 22, 2010 11:09 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: piękne wiadomości.
Ten wątek stał się z dnia na dzień wątkiem tak optymistycznym że z uśmiechem na twarzy to zaglądam :1luvu:
smarti :1luvu: :1luvu: :1luvu: Julcia nie mogła lepiej trafić, tyle w Was ciepła i miłości :1luvu: :aniolek: :king:
Ty i cała akcja i miniboni17.... to jak dar z nieba :oops: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie sie 22, 2010 11:12 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Wspaniałe wieści :1luvu:
dobrze ,że Julcia uratowana , akcja była niesamowita :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za nowe lepsze życie :piwa:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sie 22, 2010 11:59 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Juleczko, koteńko nabieraj ciałka i zdrowiej :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sie 22, 2010 12:52 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

widze ,ze tu dziewczyny z wrocka ,to napisze bo nie znalazlam innego wroclawskiego watku ...

kolezanka wczoraj znalazla slepego jeszcze kociaka ,trzeba go wykarmic ,a ona do pracy idzie jutro i nie moze sie nim zajac..moglby ktos pomoc ??

monika083

Od: Sob maja 16, 2009 11:02

Post » Nie sie 22, 2010 15:09 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

monika003,
myślę że najskuteczniej byłoby gdybyś w tej sprawie założyła nowy wątek.wtedy problem kicia byłby bardziej widoczny niż tu..
ja niestety nie mogę kiciowi pomóc ale dziewczyny z Wrocławia potrafią zdziałać cuda,więc może... :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: a teraz w sprawie Julci :1luvu: :1luvu: mojej prześlicznej i mądrutkiej kici :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rano na śniadanko Julcia zjadła tak ok garść wołowego b/k,w malutkich kosteczkach-jadła po jednej kosteczce z ręki,
jak z talerzyka to nie chciała a z ręki wciągała naprawdę ze smakiem :lol: :lol: :piwa:

potem bez żadnego problemu zjadła swoje tableteczki w odrobince pasztetu-oczywiście starała się wypluć kilka razy ale w końcu ładnie połknęła. :) 8O :) :D :D
no a dla poprawienia smaku zjadła z pół puchy :!: :roll: :!: średniej wielkości gourmeta,no oczywiście też z ręki :mrgreen: :mrgreen: przy tym parę razy lekko mnie podgryzła-takie było pyszne :mrgreen: :mrgreen:

teraz kicia śpi.

zauważyłam że ją przestrasza każdy szmer za drzwiami-wtedy nie może się skupić na niczym innym,aięc przytagraliśmy jej telewizor żeby mogła się przyzwyczaić do różnych dżwięków ,no i była na bieżąco w sprawach kraju i świata :mrgreen: :mrgreen:
przesuwające się obrazki ogladała z zainteresowaniem :D :D

nie chcę zapeszać,ale myślę też że kicia mnie lubi-wyrażnie z radością reaguje na mój widok i uwielbia się tulić do mojej ręki-odrazu buczy barankuje i wywala przednie kółka do góry :ryk: :ryk:

bardzo bym chciała żeby nabrała ciałka-jest taka chudziutka i kręgosłupek ma strasznie wystający :cry: :cry: :cry:
będziemy się starać :wink: :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 22, 2010 15:21 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

monika083 pisze:widze ,ze tu dziewczyny z wrocka ,to napisze bo nie znalazlam innego wroclawskiego watku ...

kolezanka wczoraj znalazla slepego jeszcze kociaka ,trzeba go wykarmic ,a ona do pracy idzie jutro i nie moze sie nim zajac..moglby ktos pomoc ??

Moniko, niestety nie znam osobiście nikogo kto by nie pracował i mógłby zająć się maluszkiem :oops:
Najlepiej załóż nowy wątek. Ja umieszczę twój post na kilku wrocławskich wątkach... tyle mogę :oops:

Smarti, super że Julcia je, napewno z każdym dniem będzie się do Was przyzwyczajać i wróci jej wiara w człowieka :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]