Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 21, 2010 16:43 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Wiesiu, nie pogniewaj się ale myślałam że tylko ja tak mam, że oglądam każde zwierzę dookoła mnie i jak coś nie gra to zabieram do domu. Chciałbym mieć kiedyś mnóstwo kasy i przed świętami BŻ pochodzić po super marketach i wykupić wszystkie karpie z tych basenów-mordowni. Saszka lubi rybcię :kotek: Pewnie nie raz znalazł na śmietniku ości.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Sob sie 21, 2010 16:53 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

coś czuję że podpadłem z propozycją coby karmić koty królikami ;) Fiodorowi, kiedy tak przez sen rusza wąsiskami i ciamka paszczą pewnie się króliczki śnią ;3

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Sob sie 21, 2010 17:10 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Willow_ pisze:
Legnica pisze:A wujek Borysek prawdopodobnie zamieszka we wspaniałym domku.

Boria :?: 8O A to nie Ozzy miał emigrować :?:

Ozzy jako pierwszy ma porobione ogłoszenia.Miał być dom,ale nic z tego nie wyszło.
A niedawno,bardzo fajny,sprawdzony dom zapytał o Boryska,dom znam,więc Borysek moze pójść do adopcji,jak już kiedys pisałam szkoda stracić dobry dom-to jedno wiem na pewno :wink:
Ozzy nadal szuka.
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 17:12 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

ssb pisze:coś czuję że podpadłem z propozycją coby karmić koty królikami ;) Fiodorowi, kiedy tak przez sen rusza wąsiskami i ciamka paszczą pewnie się króliczki śnią ;3

Ja jeszcze nie tak dawno mogłam czestować swoje koty króliczym mięsem,teraz się "urwało".W sumie to nawet sie ciesze,bo głupio jakoś tak teraz przy tym małym "nie bardzo",częstować koty w kuchni królikiem :oops:
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 19:24 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Maja przed południem wymiotowała,a po południu zjadła sporo mokrej,teraz chce jeszcze.
Nie mogę sie doczekać powrotu weta...
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 21:18 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Króliczek śliczny. :mrgreen:
Jak będzie się nazywał?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob sie 21, 2010 21:31 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

A tak wogóle to króliś czy królisia :?: Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob sie 21, 2010 21:49 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Nie wiem jakiej jest płci,niestety.Sprzedawca powiedział ze jest za młody aby to określic,moze wet w poniedziałek da radę?

a Borysek chyba zostanie u mnie na stałe :oops:
Legnica

Post » Nie sie 22, 2010 8:25 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Boria lepszego domku nie mógłby sobie wymarzyć :1luvu:
Niech nam wujcio uczy Królisia co z czym w tym życiu się je :ok:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Nie sie 22, 2010 9:07 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Maja ładnie jadła wczoraj popołudniu,za to dzisiaj ma żadkie kupy.Muszę ją dzis wykąpać,bo sie ubrudziła.
Nie mam sił do tego huherka.
Legnica

Post » Nie sie 22, 2010 13:37 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Śliczny ten króliś, faktycznie wygląda jakby miał całą lewą stronę główki taką tyci za płaską. Dobrze, że już ma domek a nie siedzi ciągle w tamtym sklepie. Powinni zabronić sprzedaży zwierząt w sklepach ....niestety w każdej większej Galerii ,Pasażu czy markecie są takie sklepy zoologiczne :evil:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Nie sie 22, 2010 15:05 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Ja myśle ze wszystko mozna zorganizować-ale "z głowa".A dopóki sprzedawcy kierują się wyłącznie chęcią zysku tak sie będzie niestety działo.Przypomnę-dzień wcześniej słyszałam rozmowę dziewczynek ze sprzedawcą,obiecywał im 5 zł za szt.Na drugi dzień małych królików było więcej,przyjmując ze dziewczynki przyniosły z domu-sprzedawca ma 40zł/szt. na czysto,bo w przypadku takiego zaopatrywania sie w "towar" do sprzedaży,bardzo watpię czy podatek za króliczki jest odprowadzany.
Legnica

Post » Nie sie 22, 2010 15:11 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

U nas strasznie znów goraco.Koty tradycyjnie porozkładane gdzie kolwiek byle chłodniej.Maja zjadła ładne śniadanko z suchego Hiill'sa,za to Forest ma brudną troszkę pupę.Testujemy karmy,chciałabym zmienić im na cos lepszego/nie drogiego,ale Forest nie od tego ma rzadkie kupy.Najzwyczajniej w świecie,w nocy rozwalił małą paczkę RC nerkowego :| i się jej najadł.
Ozzy odkad jest sam w klatce zachowuje sie jak aniołeczek,poza tym rosnie w oczach.Borysek w porzo,spokojnie wujkuje królisiowi,a królis z miseczki nie wychodzi.
Maja wciąż trzyma sie 2 kg i ani deczko więcej.
Legnica

Post » Pon sie 23, 2010 0:06 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

hm, a Majka zdrowa jest ? strasznie chude toto, moja Katiusza ma 4 miesiące a waży więcej :< poziom cukru u niej w normie jest ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon sie 23, 2010 0:23 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Miała badanie krwi i USG,wszystko było ok.Jak tylko przybyły do mnie te 3 persiczki to zadna z nich nie chciała jesć,Maja miała wtedy 1,2kg.Po jakims czasie "rozkrecił" sie apetyt Maji i Bezie po Recovery,a Vivien dopiero kiedy pysiek sie jej zagoił.Miały też czyszczone zęby.Potem dziewczyny przeniosły się do kuchni,z poczatku Vivien miała problem z jedzeniem ze względu na niegojacy sie pysiek a Beza nie chciała nerkowej karmy.Od jakiegos czasu Beza i Vivien jedzą nie zbyt duze porcje ale jednak co dzień,a Maja coraz bardziej wybrzydza.
Jutro zobaczymy co wet poradzi.
Legnica

[poprzednia][następna]