Przeklejam z wątku na dogomani, bo moze nie wszyscy mogą tam wejść, a są kontakty i konkrety:
[QUOTE=magda z.;15156078]W związku z powodzią, jaka dotknęła rejon Bogatyni i Zgorzelca, pomoc zaoferowała nam Fundacja SOS dla zwierząt. Fundacja pomagała już w maju miastu Bieruń. Jutro zapadnie wstępna decyzja kiedy wyruszy transport na zalane tereny. Sytuacja w Bogatyni jest dramatyczna - sklepy nie działają, ludzie mają tylko to, co przyjedzie z darami, a karmy nikt tam nie przekazuje...
W wypadku szczegółowych pytań:
Beata - mieszka w Opolnie, zaraz przy Bogatyni i była tam juz dzisiaj kilkukrotnie, tel. 660 795 327
ze strony Fundacji SOS - Aneta - 722 394 982
strona fundacyjna
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/fundacja,1.htmlrozliczenia będą w miarę możliwości, raz na tydzień - akcja w toku, zresztą na stronie Fundacji można obejrzeć relację z ich poprzedniej akcji.
Dary rzeczowe można wysyłać na adres Fundacji SOS
Możesz też kupić karmę lub środki odpchlające i odrobaczajęce
w hurtowni i wysłać stamtąd na adres naszej Fundacji
Zbieramy też dary rzeczowe – karmę dla psów i kotów, smycze, obroże , miski, wszystko co jest zwierzakom potrzebne. Po uzgodnieniu telefonicznym – 722394522; 506198410 – odbierzemy(rejon Śląska).
KRS: 0000285182
Konto bankowe: 93156000132367056920790001 FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów1
tytuł - dla zwierzęcych powodzian z Bogatyni i Zgorzelca
Bardzo proszę o reklamę tej akcji i przesyłanie konta fundacji wraz z tytułem dla przelewów
Pilnie potrzebne są również dary dla okolic Leśnej, Miłoszów wygląda tak jak Bogatynia, ale tv nie pokazuje jesczze. Brakuje siana, karmy dla zwierząt gospodarskich, psów i kotów. Lolka tam się powoli organizuje - tel. 601 079 807
Zbierając dary proszę informować, że będą one przekazywane przez osoby miejscowe, znające środowisko i nie trafią one do oszustów
z tym że paczki musiałyby trafić do mnie do firmy a dopiero ja zawiozłabym je do Bogatyni znaczy do Beaty i Sławka bo taki jest chyba plan
jesli to dobrre rozwiązanie to możemy tak zrobić
dowiadywałam się ostatnio jakie są ceny przesyłek w innych firmach ... najtaniej to 50 zł, wiekszość firm kurierskich nie współpracuje z osobami prywatnymi
Edit : wyglądałoby to mniej więcej tak
podałabym adres str na której składa się zamówienie
osoby chętne do wysłania paczki musiały by złożyć zamówienie podając adres doręczenia do miejsca w którym pracuję / na moje konto wysłać kwotę za paczkę żebym mogła później za nie wszystkie zapłacić
ja zebrane paczki zawiozę osobiście do Beaty (nieodpłatnie, tylko w ten sposób póki co mogę pomóc)
na wątku wstawiłabym rozliczenie z transportu przesyłek (szef zadeklarował że część płatności za paczki może wziąć na siebie, tak więc jakaś suma by została z pieniędzy przelanych na płatność)
można by przekazać te pieniądze na karmę dla psów np
wyglądało by to jednak tak
osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy)
informacje w mailu:
1. Osoba nadająca
2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe)
3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą
4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru
5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież
na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma)
w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę
mój adres mailowy
joanna.maxxtrans@wp.pl