JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 18:22 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

biedna malutka, mam nadzieje, ze zostanie doprowadzona do porzadku :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt sie 20, 2010 19:44 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

No i pojechali , tzn. Gibutkowa, Kruszyna i Julka na lotnisko :ok: :ok: :ok: :ok:

Smarti już większość napisała, ale jeszcze dodam parę informacji póki pamiętam :wink:

Zacznę od tego że Julcia jest przekochaną koteczką a przy tym niesamowicie grzeczną i smutną :(
W gabinecie dała sobie dłutem grzebać w zębach na "żywca" nawet bez miauknięcia czy próby ucieczki :roll:
Zęby tylnie ruszały się przy dotknięciu palcem :( samo próchno, korzenie zgniły, okropny stan zapalny 8O 8O 8O
Dr Czerski ( któremu chwała za serce dla zwierząt i baaaardzo ulgowy rachunek :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
powiedział, że to mogła być jedna z przyczyn nie jedzenia kota, dawno takich zębów nie widział.
Tylnie ząbki usunięte, przednie w dobrym stanie - dodatkowo usunęli jej też kamień :1luvu:

Julcia dostała kroplówkę z witaminkami i mikroelementami, zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy oraz antybiotyk.
Wybudziła się po 2 godzinkach i grzecznie leżała w transporterku. Troszkę wymiotowała - niestety żółcią , więc napewno nic dziś nie jadła :roll: Później wypuściłam ją na troszkę i o dziwo wyszła z zainteresowaniem :ok: :ok: :ok: :ok: To dobrze rokuje :ok:

Teraz najważniejsze żeby zaczęła jeść :ok: Jak już dojdzie do siebie koniecznie trzeba ją wysterylizować bo Julcia
niestety ma jakiegoś GUZA w okolicy sutka :( Mam nadzieję że to nic poważnego :roll: Przy zabiegu trzeba będzie to wyciąć i zbadać. :roll: Najpierw jednak musi być na tyle silna żeby przetrwać zabieg i dobrzez byłoby sprawdzić w pierwszej kolejności wątrobę i nerki - czyli zbadać chociaż krew jaki jest jest stan.

Z dobrych wiadomości: Kotka w schronisku 14 sierpnia została zaszczepiona na wirusówki i wściekliznę oraz odrobaczona.
Przekazałam w paczce książeczkę oraz mleczko RC w proszku gdyby trzeba było karmić na siłę oraz Proverę i antybiotyk do kontynuacji w tabletkach. W książeczce są wpisy co dziś dostała oraz rozpiska jak podawać leki. Do jutra nie musi pić ani jeść, dzięki kroplówce jest zabezpieczona.

Dziękuję bardzo Kruszynie za pomoc w transporcie Julki na lotnisko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
cioci Gibutkowej za wyprawkę dla Julci, pyszne puszeczki z jedzonkiem i inne frykasy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
oraz miniboni17 za transport, który spadł nam chyba z nieba :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a Smarti to nawet nie wiem jak podziękować za DT, za szansę dla Julci na normalne życie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 19:50 przez Agness78, łącznie edytowano 2 razy

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sie 20, 2010 19:46 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Doktor Czerski wziął za wszystko - kroplówki, zabieg, leki - 30zł :1luvu: To nie pierwszy raz już tak, wetów mamy super :ok:

Kicia w drodze na lotnisko, pewnie już dojeżdża. Smarti ona jest chudzieńka - TO BARDZO DOBRZE - im chudszy kot tym niejedzenie mniej uszkadza wątrobę. Jest kochana :) :1luvu: Mimo że jeszcze była nieco "pijana" po narkozie to chodziła z zainteresowaniem po łazience - to tez dobrze :ok: Pic nie chciała - z reszta dostała kroplówkę i Doktor powiedział że dziś nie musi jeść i pić. Kicia dostała zapas leków z rozpiską, Convalescenta (to do karmienia) i "na potem" troszkę różnego jedzonka jak zaskoczy już z jedzeniem (tam jest Sushicat kurczak z wołowina to jest taka ciapka, to można tez przez strzykawkę podawać ale zacznij od Convalescenta, bo to ma bardzo dużo składników odżywczych i nawet jak kicia malutko zje na początku to jej organizm będzie odżywiony). Suchego pewnie jeszcze przez jakiś czas jadła nie będzie - jak już zacznie cokolwiek jeść to możesz jej potem rozmaczać suche. Kicia miała fatalne ząbki z tyłu, można powiedzieć że "przegniłe" i one zostały usunięte. Te z przodu są OK. Kicia bardzo cichutka i bardzo grzeczna ale wykazywała zainteresowanie, także nie jest źle :ok: No i dostała tez zabawkę od Cioci Agness :1luvu:

Szczęśliwej drogi Julcia, po nowe lepsze życie :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 20, 2010 19:48 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

hehe pisałyśmy razem :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 20, 2010 19:51 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Gibutkowa pisze:hehe pisałyśmy razem :D

Chyba tak :mrgreen: :ok:

Agness78

Post » Pt sie 20, 2010 19:59 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Smarti, jutro czekamy już na wiadomości od Ciebie :ok:
Mam nadzieję że Julcia prześpi większość trasy i że wszyscy szczęśliwie dotrą do Warszawy :ok:
Szerokiej drogi :) :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Pt sie 20, 2010 20:19 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Taki Doc to SKARB!!!!!!!
Należą Mu się ogromne podziękowania!

Obrazek

A za podróż Julii i za jej opiekunki-wszystkie!- :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sie 20, 2010 20:26 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Agness78 pisze:Smarti, jutro czekamy już na wiadomości od Ciebie :ok:
Mam nadzieję że Julcia prześpi większość trasy i że wszyscy szczęśliwie dotrą do Warszawy :ok:
Szerokiej drogi :) :ok: :ok: :ok:

Kicia juz przekazana jedzie do Warszawy

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pt sie 20, 2010 20:53 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Potwierdzam - Julka już w drodze do Warszawy, zachowuje się bardzo grzecznie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt sie 20, 2010 21:11 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

wspaniały ten doktor :!: Ja też mu dziękuję :)

czekamy juz aby jechać po Julcię :1luvu:
0koło 1-szej mam mieć telefon
Cieszę się że nie jest tak tragicznie jak się obawiałam i że Julcia przejawia oznaki zycia..może to nie była aż tak głęboka depresja a bardzo silny ból.
bidulka już się chyba za wszystkie czasy wycierpiała-taraz będzie już jej tylko lepiej :!: :!:

Dziewczyny ale jesteście w tym tzw.Wrocku swietnie zorganizowane-jestem w szoku że jak trzeba to potraficie załatwić niemożliwe 8O 8O Wielkie,wielkie dzięki dla Was wszystkich :1luvu: :1luvu:

Napisze jak tylko wstępnie wymiziam piękną Juliję :kotek: :1luvu:

Za jej zdrówko i szczęśliwą podróż do domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 20, 2010 21:17 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Od samego rana bede czekac na pierwsze wiesci. Organizacja jak zwykle fenomenalna. Znam mozliwosci tu u nas, ale u Was jest jednak tak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sie 20, 2010 21:30 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Weszłam tylko na chwilkę, żeby sprawdzić co słychać u Julki. A tu takie wspaniałe wieści. Wielkie :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt sie 20, 2010 22:25 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

To jeszcze pokciukam na dobranoc :ok: i idę się zezłomować, bo padam na pysk ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 20, 2010 22:40 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

Chyba nie pójdę spać z wrażenia i braku informacji :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Smarti zaś to powtórzę masz WIELKIE SERCE :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 20, 2010 23:58 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, jest DT u smarti :)

SecretFire pisze:Od samego rana bede czekac na pierwsze wiesci. Organizacja jak zwykle fenomenalna. Znam mozliwosci tu u nas, ale u Was jest jednak tak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

szkoda tylko, ze DT brak, wtedy by nie trzeba bylo organizowac takich akcji :wink:
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

[poprzednia][następna]