No i pojechali , tzn. Gibutkowa, Kruszyna i Julka na lotnisko
Smarti już większość napisała, ale jeszcze dodam parę informacji póki pamiętam
Zacznę od tego że Julcia jest przekochaną koteczką a przy tym niesamowicie grzeczną i smutną
W gabinecie dała sobie dłutem grzebać w zębach na "żywca" nawet bez miauknięcia czy próby ucieczki
Zęby tylnie ruszały się przy dotknięciu palcem

samo próchno, korzenie zgniły, okropny stan zapalny
Dr Czerski
( któremu chwała za serce dla zwierząt i baaaardzo ulgowy rachunek
)powiedział, że to mogła być jedna z przyczyn nie jedzenia kota, dawno takich zębów nie widział.
Tylnie ząbki usunięte, przednie w dobrym stanie - dodatkowo usunęli jej też kamień
Julcia dostała kroplówkę z witaminkami i mikroelementami, zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy oraz antybiotyk.
Wybudziła się po 2 godzinkach i grzecznie leżała w transporterku. Troszkę wymiotowała - niestety żółcią , więc napewno nic dziś nie jadła

Później wypuściłam ją na troszkę i o dziwo wyszła z zainteresowaniem

To dobrze rokuje
Teraz najważniejsze żeby zaczęła jeść

Jak już dojdzie do siebie koniecznie trzeba ją wysterylizować bo Julcia
niestety ma jakiegoś GUZA w okolicy sutka

Mam nadzieję że to nic poważnego

Przy zabiegu trzeba będzie to wyciąć i zbadać.

Najpierw jednak musi być na tyle silna żeby przetrwać zabieg i dobrzez byłoby sprawdzić w pierwszej kolejności wątrobę i nerki - czyli zbadać chociaż krew jaki jest jest stan.
Z dobrych wiadomości: Kotka w schronisku 14 sierpnia została zaszczepiona na wirusówki i wściekliznę oraz odrobaczona.
Przekazałam w paczce książeczkę oraz mleczko RC w proszku gdyby trzeba było karmić na siłę oraz Proverę i antybiotyk do kontynuacji w tabletkach. W książeczce są wpisy co dziś dostała oraz rozpiska jak podawać leki. Do jutra nie musi pić ani jeść, dzięki kroplówce jest zabezpieczona.
Dziękuję bardzo Kruszynie za pomoc w transporcie Julki na lotnisko
cioci Gibutkowej za wyprawkę dla Julci, pyszne puszeczki z jedzonkiem i inne frykasy
oraz miniboni17 za transport, który spadł nam chyba z nieba

a Smarti to nawet nie wiem jak podziękować za DT, za szansę dla Julci na normalne życie