S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 19:41 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

to ja dzisiaj pierwsza z relacją :wink:

młyn był dzisiaj straszny, ale trzy kociaki znalzały domy :D
buraskowate dziecko Atlanty, czarna 3-miesieczna dziewczynka i burasia, która została znaleziona dzisiaj na drzewie.
Domki obdzwonione, wszystko w porzadku, tylko burasiatko zgrywa dzikiego kota.

Na kociarni w miare spokojnie.
Strasznie zal mi Wacusia, siedzi bidak z ta zadrutowaną szczeką, z nosa kapie, z pyszczka sie leje i płacze strasznie za człowiekiem :( . Na rekach mruczy i wtula sie w człowieka, trudno go od siebie odczepić :( .

Niania została dzisiaj przyłapana na brykaniu z myszką 8O
nasza stara, wiecznie naburmuszona Niania brykała niczym kociak :lol:

Figarusia pozwala sie głaskac nawet po brzuszku,
tylko nie patrzy na człowieka
nie wiem, czy miała kiedys człowieka, który ja głaska i teraz przypomina sobie jak to było,
czy na starość postanowiła zaprzyjaznic sie z człowiekiem
ehhh, serce pęka kiedy człowiek pomysli ile cudnych kotów 'marnuje' sie w schronisku :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw sie 19, 2010 20:19 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

tangerine,ja płaczę nad wszystkimi,im dłuzej jestem z Niekochanymi,tym BARDZIEJ.Szkoda Balbiny,zawsze ją postrzegałam jako silnego,niezależnego kota,ona się nie poddała do końca.Dzielna kicia.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt sie 20, 2010 8:25 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Czy ktos ma pozyczyc klatke lapke? wrocily maluszki pod moja prace, jest ich 3. Przydaloby sie je zlapac i dobrze by bylo ciachnac ich mame.

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt sie 20, 2010 11:53 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

mika-napisz pw do Boenki-jedyna, ktora łapke ma, ale na ciągle gdzieś bywa wyporyczana, więc nie wiem czy teraz jest.

matko-ale miałam wczoraj dzień :roll: , wrócłam z pracy o 0.45, a wiecie jak ja mam teraz z kondycją
Dzis od rana sterylki w schronisku
Jajka straciłSpartakus
a z dziewczyn ciachnięte są Kirke,Pakosia,Mana,Sati i dzis przybyła ok 5 mies czarnuszka(znaleziona przywiązana do drzewa :| )
Siriwan, Twoja Mana była w cązy
Trzymajmy za dobra rekonwalescencję.
Na kociarni tłoczno, masa miziaków czeka, sporo czarnych
Może komus takiego Wacusia z drucikiem w bródce?

Przyniósł dzis facet dzis tez przy mnie gdzieś 2,5 mies czarnulkę-przytargała ja jego starsza bardzo mama skąś.
A on ma rasowego persa-......i rozumie Pani-przeciez wiadomo ,że rasowiec nie może byc ze zwykłym dachowcem, ta moja mam ma jakies głupie pomysły, żeby tego nie wiedzieć 8O

W ten wekend akcja-przybywajcie

I a,propos siriwanowego zgłoszenia o wyjeździe-kombinujcie ludziska, zgłaszajcie się , naprawde bedzie fajnie, zrobimy sobie grilla itd
wieczorem imprezka.
można jechać na dwie noce, można na jedną, można tez wpaść po prostu z rańca w sobotę i zostać do wieczora-jadąc do domu na noc
To blisko jest :wink:

Korciaczki -Mikrokrówka zyje, ale domku nie ma, wiec nie jest w max dobrej formie, pownna rosnąć, a stoi w miejscu
Domek potrzebny
Dla kilku malców max domki potrzebne, najlepiej tymczasy, dwójka ma max zagrozone oczka :|

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sie 20, 2010 14:01 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:Siriwan, Twoja Mana była w cązy

Ale to nie moja wina! (nie?) :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt sie 20, 2010 14:27 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Ku pokrzepieniu serc, że i tacy też sa a nie tylko tacy jak pan od persa

http://lovemeow.com/2010/02/kitty-the-m ... the-world/
Film też jest na youtube:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sie 20, 2010 16:16 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan - też się zastanawiałam co ta mała za aluzje robi :ryk:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pt sie 20, 2010 16:19 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan pisze:
Mała1 pisze:Siriwan, Twoja Mana była w cązy

Ale to nie moja wina! (nie?) :roll:

No nie wiem,nie wiem :?
:ryk:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt sie 20, 2010 16:32 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Na kociarni jak wcześniej napisała Tangerine było w miarę spokojnie. Dodam, że momentami nawet ponurawo (może to przez pogodę).

:arrow: BIEDRON - ostatnio bardzo spokojny, jakiś taki zamyślony. Gdy się do niego podejdzie od razu się ożywia, chce by go głaskać i głaskać :)
:arrow: CEJLON - miły miziak. Był zadowolony gdy poświęciło mu się choć chwilę. Ciągle machał ogonem, czy to z nudy lub tak zaczepnie? Sama jeszcze nie wiem :) I ten wystający języczek. Prawie, że jego wizytówka :)
:arrow: CZESTER - miziasty i otwarty. Wskakuje na kolanka i oczami jakby mówi: głaszcz mnie i poświęć mi trochę uwagi :wink:
:arrow: DAGO - większość czasu z nim spędziłam. Siedział mi na kolanach, potem się położył, a potem zaczął mruczeć. Skulony jak dziecko, które potrzebuję czułości i opieki. Tak, do momentu, aż zaczął podchodzić Sipek czy Niania. Wtedy od razu przestawał mruczeć, robił się czujny i gotowy do ataku.
:arrow: ERIN - dystyngowana dama, która obserwowała co się dzieje na kociarni. Spokojna, ale jak przyszło do karmienia, warczała na inne koty i broniła swojego jedzonka. Cicha woda brzegi rwie. Jest taka piękna :1luvu:
:arrow: HAKER - miałam go na rękach, głaskałam, ale był tak przerażony.. Ogonek podkulony, musiałam zrezygnować. Potem obserwował mnie z zaciekawieniem z bezpiecznej odległości zastanawiając się czego od niego chciałam :wink:
:arrow: HORACY - sam podchodził do mnie, wskakiwał na kolana domagając się uwagi. Nieśmiałość odeszła gdzieś na bok.
:arrow: IGNACY - hm, zgaszony jest ostatnio. Natan go sterroryzował, siedział skulony i nie wiedział co zrobić. Wzięłam go na ręce, umieściłam na kolanach i głaskałam tak długo dopóki się nie uspokoił. Nie chciał potem zejść, było mi przykro.
:arrow: JOWISZ - miziak z niego, ale jak już nie ma ochoty potrafi to zaznaczyć. Pacnął mnie łapką, ugryzł i nie tylko mnie wczoraj więc dałam mu pstryczka w pupę i sobie poszłam. Potem i tak przychodził :D
:arrow: KAROLEK - kręcił się niedaleko, troszkę dał się głaskać, ale ogólnie trzymał się na uboczu.
:arrow: MALIK - jeden z najprzystojniejszych i najweselszych młodzieńców polował na muchy, skakał, biegał, wszędzie go było pełno.
:arrow: MISIU - jak to Misiu, zawsze gotowy do miziania. Rozłożony i zadowolony.
:arrow: NATAN - chochlik jeden. Zaczepiał inne koty. Kiedy miał potyczkę z Ignacym, wzięłam go pod pachy, wyniosłam z pomieszczenia, kucnęłam i usadowiłam na kolanach. Oczywiście się wyrywał, warczał. Pewnie by mi wydrapał oczy gdybym nie trzymała mu łapek. Nie minęła chwila, Natan uspokoił się, ułożył wygodnie i nie chciał zejść...
:arrow: NIANIA - kilka razy podchodziła do mnie, ale akurat wtedy kiedy miałam przy sobie jednego z zabijaków :lol: W pewnym momencie bawiła się myszką jak podrostek. Fajnie to wyglądało. Ostatnio szuka kontaktu bardziej niż zazwyczaj.
:arrow: RAFAEL - drobny i skoczny młodzieniec. W zeszłą sobotę razem szaleliśmy. Bawiliśmy się sznurkiem. Łapał zdobycz, i trzymając w pyszczku sznurek zanosił go w bezpieczne miejsce. Tyle, że ja trzymałam drugą część sznurka i wyglądało to jakbym go prowadziła na smyczy :ryk:
:arrow: SABA - drzemała smacznie w koszyku więc jej nie przeszkadzałam. Wcześniej podchodziła, chciałą usiąść na kolanach, posiedzieć chwilę :D
:arrow: SIPETEK - smukły i miziasty, ale na rękach nie lubi za długo. Przychodził, ocierał się, zaczepiał. Przylepka z niego :)
:arrow: SZOGUN - nie jestem pewna czy to był Szogun. Nieśmiały. Raczej na odległość, ale kiedy dochodziło do zabawy sznurkiem był chętny i troszkę zapominał, że się boi. Tak było w zeszłą sobotę. Przy karmieniu także podchodził blisko i nie bał się.
:arrow: WETERAN - także jeden z zabijaków :D Zaczepiał innych, ale ogólnie nie były to groźne konflikty.

Plus cała reszta bardziej lub mnie wycofanych, które czekają na swój domek. :| :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt sie 20, 2010 16:50 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

TanundA pisze: :arrow: HAKER - miałam go na rękach, głaskałam, ale był tak przerażony.. Ogonek podkulony, musiałam zrezygnować. Potem obserwował mnie z zaciekawieniem z bezpiecznej odległości zastanawiając się czego od niego chciałam :wink:

Jako że to jeden z moich ulubieńców, pozwolę sobie powiększyć. ;)

Dodam jeszcze, że oberwałam wczoraj od Czesterka (wzięłam go na ręce, mruczał, ale ogonkiem trochę zdenerwowanie pokazywał, a potem nagle - do ataku :roll: ochrzaniłam go i wzięłam innego kota, a co :P ) i od kogoś innego, ale niegroźnie. :)

I w naszych kotach się rowerzyści odezwali, kiedy wczoraj wprowadziłam rower na kociarnię, można było podziwiać koty wyginające się to na siodełku, to na kierownicy... Wyglądało co najmniej ciekawie. :)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pt sie 20, 2010 17:02 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Ronnie pisze:I w naszych kotach się rowerzyści odezwali, kiedy wczoraj wprowadziłam rower na kociarnię, można było podziwiać koty wyginające się to na siodełku, to na kierownicy... Wyglądało co najmniej ciekawie. :)

Potwierdzam:

Obrazek

Obrazek

;-)

Reszta fotek:

Berenika
Obrazek

Biedronek
Obrazek

Erin
Obrazek

Funia
Obrazek

Grupówki
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

28-ka się wącha ;-)
Obrazek

Obrazek Obrazek

Haker
Obrazek

Horacy
Obrazek

Inga
Obrazek

Karolek
Obrazek

Malik
Obrazek

Skowron
Obrazek

Strzałka
Obrazek

Vega
Obrazek

Ziutek
Obrazek

Całość na http://pl.zooomr.com/photos/siriwan/set ... view-blog/
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt sie 20, 2010 18:37 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan, no co, no co
w koncu łączy Was coś szczególnego...uchoooo
fotki super

TanundA-super opisiki
Zal ,że byłam w pracy, nie z Wami

Trochę uporzadkowując

dom znalazła tez czarna mała dziewczynka, ta co ją młodzi zwrócili
będe tam dzwonic, ale jutro

to ta nowa czarna podrostka, która dzis była ciachnięta,
imie-398 / 10
koteczka znaleziona przywiązana do drzewa
od 20 08
sterylizacja 20 08

Obrazek Obrazek

mała- 397 / 10
to mała bura dziewczynka, która wetrynarz wczoraj rano żciagał z drzewa na parkingu schroniskowym
tricat 19 08
od wczoraj w domu stałym

Obrazek

mała
od 20 08
mała dziewczynka oddana przez faceta
który uwazał ,że pers nie może mieszkać z dachowcem

Obrazek

i jeszcze dwie Kasie

Obrazek Obrazek

i Mikrokicia

Obrazek Obrazek Obrazek

Mała1

Post » Pt sie 20, 2010 18:41 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 20, 2010 18:58 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

niby nie widać, ze ma 15 lat
ale po posturze widac bardzo
biedna jest
bardzo lubi surowe mięsko, suchego nie je zbytnio, pewnie ząbki
Dziś jak ja głaskałam, to sykneła, w czasie głaskania po brzuszku, ma go twardy, robi bardzo rzadko kupy twarde jak klocki, małe
pewnie ma zaparcia

są też dwa kociaki z bardzo chorymi oczami, stracą je w schronie jak nie przyjdzie pomoc w postaci DT :( , dziecko Pakosi i dziecko tej czarnej kici ,która zmarła po komplikacjach z jelitami po sterylce :(

Mała1

Post » Pt sie 20, 2010 20:15 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

ależ te nasze koty piękne :1luvu:
bardzo sie cieszę, ze sa te dwa dni wolontariackie
to dla nich ogromne swięto
ktos je wygłaszcze, uczesze, pogada z nimi, poczestuje czyms smacznym, zrobi zdjecie,
tak jakby choc przez sekunde były czyjeś.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]