KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 20:37 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Jestem zmęczona...nimi nie... ta sytuacja mnie męczy...

Miałam się dziś uczyć...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw sie 19, 2010 20:39 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Idz spac, nauka to juz Ci chyba nie wejdzie dzisiaj. A na skolatane nerwy najlepszy sen.
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Czw sie 19, 2010 20:51 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

seja pisze:Czuję się bardziej niż wypalona... czuję się winna...

Zamiast żłobka mam umieralnię...

Bezradność boli. Współczuję. Ale gdyby nie Ty, one w ogóle już by nie żyły. Wszystkie.

Pomodlę się porządnie
A nauka faktycznie nie wejdzie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt sie 20, 2010 11:11 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

To wróciłyśmy.

Bardzo dziękujemy Cioci Ivci za transport :1luvu:

Mam do uregulowania rachunek na 200zł ... 50zł z bazarków mam...tyle , że tam są jeszcze koszty wysyłki...
Wczoraj za Hogę zapłaciłyśmy 40zł.

Hoga dziś dobrze... nie ma gorączki... 38.3 ...
Dr zrobił usg , do niczego nie może się przyczepić.

Kociaki znowu mi wywlokły myjki do naczyń...nie mogę znaleźć jednej z nich...

Plan działania :
-czekamy na morfologię=> dobra to obserwujemy; =>zła, to w poniedziałek pobieramy krew i jadą na badania w kierunku FIP=> jak wynik pozytywny=>leczymy interferonem...antybiotykiem,sterydem...czym się da...

Tyle...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 11:16 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

To wyników krwi jeszcze nie ma? miały być po 11 dzis... :roll:

Hoga to twarda sztuka, mam cichą nadzieję że wyniki będą dobre .............
Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 11:19 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sie 20, 2010 11:19 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Marea pisze:To wyników krwi jeszcze nie ma? miały być po 11 dzis... :roll:

Dzwoniłam tam, nie ma... bez komentarza...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 12:10 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Seja, nie dołuj się i nie obwiniaj niepotrzebnie - przecież jsk przywlokłaś malego nie wiedziałaś, nic nie było widać, prawda? Moja Delta z niewykrytym FIPem karmiła i opiekowała się swoimi dziećmi - z całej czwórki tylko jedno odeszło na FIPa - reszta żyje nadal (już prawie 2 lata) i mimo rożnych perypetii losowych (utrata części łapki, dokocenie etc.) FIP się nie uaktywnił. Wszystko się może zdarzyć.
:ok: za kociaki i za Ciebie :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 20, 2010 12:17 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ciocia Ivcia poleca sie :mrgreen:

Co by nie mowic doktor to zloty czlowiek - jak zaczal podliczac ile normalnie trzeba by mu zaplacic to mi wlosy deba stanely - te 200 to jest maly wycinek, oczywiscie w tej sytuacji to i tak duzo, ale "po normalnych cenach" byloby kilkukrotnie wiecej.

Myslalam, ze odbiore badania krwi ale wciaz nie ma, dziwne.

Ivcia

Post » Pt sie 20, 2010 12:24 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Przed chwilą zadzwoniła.

:(
leukocyty 24.7 - Ivo też takie miał...
limfocyty 10.9 ( norma do 5)

... alfaferon , który będziemy kupować, jest po 130zł...jak nie więcej , bo że tyle kosztuje to wyszperałam w necie...

Chwilikę wcześniej Hoga zrobiła qupala, twardego jak diabli, tyle że prawie czarnego...

Już myślałam , że może rzeczywiście spanikowałam, że nic jej nie jest ...aż zadzwoniła Wet...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 12:32 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

seja pisze:Przed chwilą zadzwoniła.

:(
leukocyty 24.7 - Ivo też takie miał...
limfocyty 10.9 ( norma do 5)

... alfaferon , który będziemy kupować, jest po 130zł...jak nie więcej , bo że tyle kosztuje to wyszperałam w necie...

Chwilikę wcześniej Hoga zrobiła qupala, twardego jak diabli, tyle że prawie czarnego...

Już myślałam , że może rzeczywiście spanikowałam, że nic jej nie jest ...aż zadzwoniła Wet...

Szlag.

Dzwonilas juz do Lukucia? Szkoda ze dzisiaj piatek, bo chyba kazdy dzien jest wazny a tu dwa dni zwloki beda :?
A nie mozna jakiegos tanszego tego interferonu wyszperac?

Ivcia

Post » Pt sie 20, 2010 12:34 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Czy jest sens czekac na wyniki badania na FIP? czy jest sens go robić?
Co z tym Interferonem, mam dzwonić po swoich "kontaktach" i spróbować go zdobyć? ile go potrzebujemy...? czy ten o którym mówisz to też ten ludzki?
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 12:36 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Moim zdaniem nie ma co czekac, ale to chyba dr powinien zdecydowac ostatecznie...

Ivcia

Post » Pt sie 20, 2010 12:39 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

może dajmy w tytule że potrzebujemy Interferon, może ktoś ma i nam przekaże??!!!
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 13:16 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Hoga właśnie je, wcześniej bawiła się... nie widać po niej tej leukocytozy...

Alfaferon jest ludzki, koci kosztuje 4 razy tyle...

Dr mówi , że na receptę się go dostanie...i nie chce jej szpikować niczym , póki nie będzie badań krwi z laboratorium...
Jeszcze będzie dzwonić...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 13:21 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Marzenko , żeby nie było , że coś kręcę.

Testy na FIP są różne.
Te o których Ci mówiłam, że nie ma sensu robić, to są testy płytkowe - pobierasz krew, mieszasz z odczynnikiem i nakraplasz, 10 minut później masz wynik...te są bez sensu , bo będą pozytywne, są mało swoiste.

Badanie krwi jakie ma mieć Hoga to nie test płytkowy, pobiorą krew i wyślą do Warszawy , zbadają poziomy przeciwciał...

seja

[poprzednia][następna]