KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 18:48 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

A jak zdiagnozowac czy to na 100% FIP? albo go wykluczyc? bo te testy to ponoc malo miarodajne?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw sie 19, 2010 18:58 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Asiu, Ty jestes lepsza w czytaniu o testach i diagnozach, ja za głupia jestem... tu coś znalazłam
viewtopic.php?t=83129

Poker71

Post » Czw sie 19, 2010 19:11 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

mirka_t pisze:Nie wiem co poradzić. Trzeba zdać się na weta i intuicję. Jeśli to FIP i tak nic nie pomoże. Nie pomoże odstawienie immunostymultarów a podanie sterydu pomoże tylko na moment.

dr Addie łączy interferon, steryd i antybiotyk.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw sie 19, 2010 19:19 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Poker71 uważa się, że najbardziej prawdopodobne wyniki jeśli idzie o diagnozę FIPa daje sekcja. Charakterystyczne dla FIP są ziarniaki rozsiane na narządach wewnętrzynych a to można stwierdzić jedynie po otwarciu kota.

Seja podejrzewam, że wiele kotów z diagnozą FIP miało podawane podobne kombinacje leków jednak nie słyszałam o przypadku wyleczenia. Mój wet przez około rok prowadził dorosłą kotkę z FIPem wysiękowym. Co jakiś czas miała ściągany płyn i oczywiście brała leki.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw sie 19, 2010 19:26 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

proszę moda i czytających o wybaczenie ale.... dżizuskurwajapierdolę....

Poker71

Post » Czw sie 19, 2010 19:38 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Co ja mam powiedzieć?

Przywlokłam Jumi... przyczyniłam się do śmierci Ivka... Hoga... moja malutka wykarmiona butlą, wstawałam do niej w nocy...
A teraz mam się poddać, bo nie ma nic...

In Dr Ishida's study, 4 cats of 12 completely recovered and two survived 4 and 5 months. Those cats which recovered completely all had the effusive form of FIP and were relatively older cats.

Whatever treatment you opt for, it is important to monitor the cat's progress. Initially, I measure the haematocrit (Hct), globulins, albumin to globulin ratio (A:G), alpha1-acid glycoprotein (AGP) and the cat's weight every 7-14 days to see how the cat is progressing. Later, examinations might only be monthly if the cat is doing well. It is not worth measuring the FCoV antibody titre more often than every 2-3 months, there will be no discernible difference within a shorter period. The AGP should be the first to fall if treatment is having a positive effect because AGP is a measure of inflammation. Positive signs are globulin levels decreasing, and the albumin: globulin ratio(A:G) increasing, Hct increasing and reticulocytes appearing in blood smears and weight increasing. Negative signs are AGP remaining high, globulins staying high or increasing, A:G decreasing, weight loss. When Hct gets to below 20% and is non-regenerative (no reticulocytes seen on blood smear examination) then the cat should probably be humanely euthanased if your clinical opinion is that he or she is no longer getting any happiness out of life. Clearly, if the cat is distressed at any point in the treatment, then euthanasia will be required. Sadly, cats with effusive feline infectious peritonitis usually only survive a few days, possibly weeks at best. Cats with non-effusive FIP can last many weeks or months, though after neurological signs begin euthanasia usually ensues fairly rapidly.

seja

Post » Czw sie 19, 2010 19:42 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Asiu jesteś pewna ze to FIP? może coś innego.... to nie może tak być... pisali że FIP uaktywnia się w stresie, a przecież to radosne kociaki a nie stado chowające się po kątach...

Poker71

Post » Czw sie 19, 2010 19:51 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Myślisz , że ja chcę żeby to był FIP?

Wczoraj jak Marzena była mówiłam jej , że mam złe przeczucia...że coś mi nie gra...

seja

Post » Czw sie 19, 2010 19:53 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Nie ma co panikowac, jutro jedziemy do dr Łukucia i trzeba byc dobrej mysli :ok:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Czw sie 19, 2010 20:05 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Hoga się snuje po tym głupim jaśku...nie zauważyłam , żeby jadła...pije i pije...

seja

Post » Czw sie 19, 2010 20:08 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

seja pisze:Myślisz , że ja chcę żeby to był FIP?

wiem że nie...

jestem pewna że gdyby zaklinanie chorób działało, to Twoje byloby najsilniejsze ze wszystkich, jakie znam: i żaden wirus by tego nie przełamał...

do dupy i tyle :cry:

Poker71

Post » Czw sie 19, 2010 20:15 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

:strach: :strach: :strach:
Trzymamy łapki za Was :!: :ok: :ok: :ok: I to mocno, żeby to było coś innego, ale się wyleczyć dało :!: Wredne choróbska :evil:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Czw sie 19, 2010 20:17 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ja też :ok: :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw sie 19, 2010 20:18 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Czuję się bardziej niż wypalona... czuję się winna...

Zamiast żłobka mam umieralnię...

seja

Post » Czw sie 19, 2010 20:23 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Nie mozesz sie obwiniac, bo tym im nie pomozesz w zaden sposob. Trzeba walczyc.
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

[poprzednia][następna]