Wylęgarnia kociąt25kotów Rozliczenie strona 17 i 18 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 18:57 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Do weta niestety dziś nie dotarliśmy - powód burza... doszliśmy do wniosku, że pójdziemy jutro, bo błyskało strasznie i lało strasznie. U kotów byłam podałam antybiotyki ;) Większość już nie kicha.... Oczka prawie wszystkie mają śliczne. Zostały może 2 - 3 kociki, którym trzeba podać jeszcze antybiotyk i wszystko będzie w porządku. :)
Oprócz tego przyszedł dziś herszt... właściwie są dwa: jeden udający dzikiego, totalnie przez przypadek przechodzący obok mnie gdy głaszcze kicie... :ryk: oraz drugi... dziczek, który na pewno ma pradziadka Persa...
wieczorem wkleję jego zdjęcie,

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sie 16, 2010 19:23 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

zaznaczę sobie!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 16, 2010 20:13 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Zaznaczam.
W tej chwili finansowo niestety nie mogę pomóc.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon sie 16, 2010 21:20 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Dzięki, że jesteście :)
Jest maluteńka szansa na domek, dla jednego z kociaków... Jedna Pani ze sklepu straciła kota i chciałaby kolejnego... Przed domkiem jednak długa droga, gdyż kota przejechał samochód.... Pani jednak strasznie płakała i rozpaczała po swoim kocim towarzyszu, więc jeśli dobrze się ją przeszkoli, Pani wyciągnie wnioski, to śmierć jej kota nie pójdzie na marne i może jedna kocia sierotka znalazła by domek.... Z potencjalnym domkiem zobaczę się dopiero za dwa dni... Trzymajcie kciuki.
Czy widzicie w nim choć troszkę persa?? Tak z mordki?? Kocikowi strasznie trudno zrobić zdjęcie, to dziczek... i jeszcze mi rozmazane są, ale tak troszeczkę, to chyba jednak miał dziadka persa... :D
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto sie 17, 2010 6:59 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

wpisuję się na wątek :wink: i trzymam kciuki za domy dla kotów :ok: :ok: :ok:

Olu podaj nr konta , prześlę trochę kasy na pomoc.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto sie 17, 2010 13:14 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Olu kasa na strylkę i weta poszła - dziel wedle potrzeb :-)

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Wto sie 17, 2010 21:43 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Jestem, jestem i przepraszam Was strasznie, że tak późno...ale dziś to dopiero masakra była....
Miałam straszny dylemat, które koty wziąć do weterynarza... Wybrałam kocika, który w piątek miał najgorsze oczka (Tigera), oraz najmniejszą czarnuszkę ( nie licząc tych miesięcznych).
Tiger waży 1.8 kg, czarnuszka (1,1) TO JEST STRASZNE MALEŃSTWO!!! Oba kociki zostały odrobaczone. Oprócz tego, dostałam zapas synuloxu (3 opakowania), bo poprzedni już się skończył... oraz Dicortneff. Weterynarz był na szczęście bardzo miły i za dzisiejszą wizytę wziął 25 + piątkowy dług (też 25), zapłaciłam równe 50zł.
Z uwagi na fakt, że jak tylko weszłam do domu i zdjęłam buty, musiałam się ubierać i lecieć ratować gołębia i pędem z nim do weta nie zdąrzyłam zrobić skanu opisu dzisiejszej wizyty...
JUTRO WKLEJĘ NA 1000%, to oraz wyciąg z konta, z wpłat :):)
Jeśli chodzi o sterylki to "Cichy kąt" obiecał pokryć koszty sterylek kocic. :1luvu: Jednak ja żadnej kotki, bez badań krwi na sterylizacje nie puszczę, więc kasa od Marceli zostanie przeznaczona na badania krwi koteczek przed zabiegiem. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Strasznie się z tego cieszę, bo starczy nam pięniążków na każdą koteczkę i jeszcze zostanie.
Chciałabym również odpchlić kociki, zakupić jedną butelką fiprexu i je popsikać ( mam nadzieję, że jedna starczy) :twisted: Myślę, też nad odrobaczeniem, grupowym, ale musimy mieć skuteczny na to sposób. Czy ktoś ma jakieś propozycje??? najważniejsze to wyleczyć kociki z kociego kataru.
Na chwilę obecną do szczęścia brakuje mi tylko DT dla kotek, które mają mieć sterylkę i DT dla miesięcznych maluszków, bo jak skończą pić mleczko to chciałabym je stamtąd zabrać...
honda 11 :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

PS I trzymajcie proszę kciuki za "mojego" gołębia....

OlaLola

Post » Śro sie 18, 2010 0:09 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Ty to masz z tymi ptakami. Za cala gromadke, oby zdrowo sie mialy, a jest ich, oj jest :!:
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Śro sie 18, 2010 18:39 Re: Wylęgarnia kociąt... 34 koty!!!potrzebny DT dla maluchów

Tak jak obiecałam wrzucam skan opisu wizyty u weta.
pieniążki od Yv1958 zostały przeznaczone na wizytę u weta.
pieniążki od Halizy i Marceli35 nadal są na koncie. Tak jak mówiłam, zostaną przekazane na badanie krwi kotek, zakupu Frontlinu, ewentualne odrobaczanie i dalsze leczenie kotów.
Obrazek
Mamy niestety też nową kicię w ciąży... tzn kicia pewnie tam już długo mieszka, ale dziś spotkałyśmy się pierwszy raz.... Kotka jest charakterystyczna, bo ma całą głowę czarną....

OlaLola

Post » Czw sie 19, 2010 10:42 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!!NA CITO DT DLA KICI Z KATAREMstr4

PILNIE POTRZEBUJE DT DLA KOCIKA, KTÓRY BYŁ U WETA (CZARNUSZKI) Mała jest odrobaczona, ale lekarstwa nie pomagają.... zastanawiam się czy nie wziąć jej na badanie krwi... mała nie wygląda dobrze i ta masa 1 kilogram. Po południu bedę jechać rozwozić plakaty więc kupię jej lepszego jedzonka... i będę karmić osobno.... Ona mi tam nie może zostać, bo kurcze ja mam już kociaki prawie wszystkie podleczone, Tigerek właściwie zaleczony. Ona mi je pozaraża....

OlaLola

Post » Pt sie 20, 2010 14:15 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!!NA CITO DT DLA KICI Z KATAREMstr4

wszędzie brakuje kasy, tymczasów i ludzi do pomocy :( to straszne ile tej biedy jest :(

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Sob sie 21, 2010 14:27 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!Mamy Dt, ruszają sterylki !!!!

niosę dobre wieści. Mamy Dt dla kotek i kotów po sterylce/kastracji. Tym Dt będzie.... moja familia... Nie było innego wyjścia... Dłużej czekać już nie możemy, trudno jest na chwilę obecną zapanować nad kocim katarem u kotów, a nad ich rozmnażaniem będzie jeszcze trudniej. W poniedziałek będą umawiane pierwsze sterylki. No i ruszamy
Dodatkowo po zaciągnięciu opinii, dochodzi nam jeden dodatkowy wydatek... do tej pory w mojej małej kociej wiedzy nie spotkałam się z KOCIM OBOJNIAKIEM ale jednak taki kot istnieje i takiego kota mamy najprawdopodobniej na stadionie... Wydatek będzie tego typu, że najprawdopodobniej potrzebne będzie USG dla tej kici/kotka, zobaczymy co wet powie.... Na razie w poniedziałek pójdę z nim/nią do weta, żeby fachowym okiem sprawdził nasze przypuszczenia. Jest to co prawda inny wet niż tam gdzie koty będą sterylizowane, ale co fachowe oko, to fachowe oko :) poza tym kici zrobie osobny wątek, bo jest niezwykle kontaktowa i chciałabym żeby znalazła domek :):)
Na chwilę obecną koty nie będą też odpchlone, pieniążki od marceli 35 i halizy zostaną w całości przeznaczone na obowiązkowe badania krwi dla kotów przed zabiegiem sterylizacyjnym.

OlaLola

Post » Sob sie 21, 2010 22:50 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!Mamy Dt, ruszają sterylki !!!!

Wpadam z wizytą i kciukami!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie sie 22, 2010 13:55 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!Mamy Dt, ruszają sterylki !!!!

Kaprys witamy :1luvu:
no i chyba Twoje kciuki przyniosły efekt.... dziś mieliśmy PIERWSZĄ ADOPCJĘ!!! Państwo przyjechali aż z Mikołowa, szukali swojego kocika po większości schronisk, ale w końcu wybrali kociaka ze stadionu. Zostali poleceni przez Ewelinę (za co serdeczne dzięki) do nowego domku pojechał czarnuszek, jeden z trojga najmniejszego rodzeństwa. Pani właśnie chciała kruszynkę, chłopczyka no i maluszek się spodobał :)
Kotek zostanie odpchlony, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany :)
Trzymajcie kciuki za maluszka za nowych państwa i jego dalsze nowe życie :ok: :ok: :ok:

OlaLola

Post » Nie sie 22, 2010 16:59 Re: Wylęgarnia kociąt 34 koty!Mamy Dt, ruszają sterylki !!!!

Też wpadam :1luvu: i zaznaczam :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]