Jest DS dla pogryzionego maluszka i jego brata :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 23:34 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Za malucha :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 9:32 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

smarti pisze:Jak wynika z lektury forum mój pomysł z OtiskowąMamą nie był dobry. 8O :( :cry:

Pozostaje więc drugie wyjście,ale może wcześniej ktoś inny pomoże??

Niestety nie był dobry.

A Ty smarti chcesz tylko tego jednego maluszka czy te wszystkie trzy?
Ile masz w domu kotków?

Dzwoniła do mnie Pani z Łodzi, że mogłaby wziąć je wszystkie, ale ona ma swoich osiem kotów i jeden maluszek ostatnio jej umarł, prawdopodobnie miał anemię, ale tak do końca to nie wiadomo. Nie chciałaby też zostać z tymi kociakami, bo wiemy jak to jest z adopcjami, a ja nie mogę jej zapewnić, że tak nie będzie. Jej mąż już i tak psioczy na nią że za dużo jest kotów w domu.
Nie wiem czy to dobry tymczas jest. :roll:

Dziewczyny, co myślicie?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sie 19, 2010 9:38 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

kasia86 pisze:
smarti pisze:Jak wynika z lektury forum mój pomysł z OtiskowąMamą nie był dobry. 8O :( :cry:

Pozostaje więc drugie wyjście,ale może wcześniej ktoś inny pomoże??

Niestety nie był dobry.

A Ty smarti chcesz tylko tego jednego maluszka czy te wszystkie trzy?
Ile masz w domu kotków?

Dzwoniła do mnie Pani z Łodzi, że mogłaby wziąć je wszystkie, ale ona ma swoich osiem kotów i jeden maluszek ostatnio jej umarł, prawdopodobnie miał anemię, ale tak do końca to nie wiadomo. Nie chciałaby też zostać z tymi kociakami, bo wiemy jak to jest z adopcjami, a ja nie mogę jej zapewnić, że tak nie będzie. Jej mąż już i tak psioczy na nią że za dużo jest kotów w domu.
Nie wiem czy to dobry tymczas jest. :roll:

Dziewczyny, co myślicie?

nie wiem :(

To wszystko (liczebność kotów) zależy przecież też od warunków finansowo-lokalowych.
Dom domowi nie równy :roll:

Może jakoś porozdzielać te koty na dwa (trzy?) domki, żeby łatwiej je było utrzymać (jak będzie potrzebne leczenie?) i jeśli ew. nie znajdzie się dla nich domu, to żeby to nie było aż takie obciążenie dla domku tymczasowego, który zdecydował się je wziąć.

Na pewno ten pogryziony (?) maluszek będzie potrzebował wkładu finansowego (chociażby kontrole u weterynarza, to też koszt), także jego bym dała, jeśli to możliwe, komuś kto podoła w razie czego sam.

Trudna decyzja :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sie 19, 2010 9:45 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Zgadzam się z *anika*.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sie 19, 2010 10:46 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Na razie jest trudno dla Ani, bo Myszka jest chora i zajmuje sie nia prawie nieustannie. Dajmy jej troche oddechu.
Jak juz zaczelyscie tak konkretnie dzialac, to sie jakies rozwiazanie znajdzie. Dziekuje Wam pieknie.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw sie 19, 2010 11:06 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Ja zdecydowanie jeśli wezmę maluszki / maluszka to tylko na DT przy AKTYWNEJ pomocy z Waszej strony w szukaniu DS-ów.
To czy 1 czy wszystkie nie ma znaczenia,bo warunki lokalowe pozwalają mi na wszystkie maluszki-problemem jest tylko(a może raczej aż) moje uczulenie przeradzające się w astmę,ale na to nie wpływa ilość kociakow a sam fakt,więc w tym wypadku bez znaczenia.

Ale mój DT stoi otworem jak odejdą do DS-ów wszystkie 3 kociaki od "aniki",czyli z tego co mi wiadomo ok.28-go sierpnia.
więc może znajdzie się ktoś chętny wcześniej ,przynajmniej na rannego czarnulka.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 19, 2010 11:18 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

A ja bym dała tej Pani tego pogryzionego - z nim nie ma co czekać. Jak Pani ma 8 kotów w domu to znaczy że ma warunki finansowe. Jeśli nawet ten maluszek co odszedł miał FIP to to nie jest mocno zaraźliwe i jak wyczyści kuwety i miseczki zwykłymi płynami to nie powinny się wirusy przenieść. Tylko że musiałby być ten maluszek monitorowany przez kogoś doświadczonego z Łodzi (może CC by mogła go leczyć?). A jak maluszka się podleczy i znajdzie domek to wtedy następny maluch do tej Pani albo do innego domku (pewnie wcześniej byłoby miejsce u Smarti). Wzięcie jednego kota to mniejsze obciążenie niż całej trójki, a ten maluszek nie powinien czekać, jeśli jest szansa. Tak bym ja zrobiła i monitorowała koteńka. A w ogłoszeniach oczywiście pomożemy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 19, 2010 16:53 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

hops do góry

Przy okazji - nie wiadomo czy sie cos nie gzi pod tym zasklepiajacym sie strupolem. Maly ma apetyt, wiec wyglada na to ze jest niezle.
Poza tym ni FIV ni FIP nie przeniosa sie bez bezposredniego kontaktu, o ile sie nie myle. Nie mam zrodel przy sobie wiec na 100% nie mam jak sprawdzic.

pozdr
Shey

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Czw sie 19, 2010 18:54 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Są wszystkie trzy i nawet ich matka. Zrobiłam maluszkom zdjęcia.
Matki akurat nie było teraz.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sie 19, 2010 20:20 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

O Aniu, uszczesliwilas mnie tymi zdjeciami. Chociaz naprawde wszystkie jeszcze sa. Ulga... Rana malutka wyglada jeszcze nie za dobrze, chociaz jest sucha. Nie leci z niej, tak ze goic sie moze, ale nie obejdzie sie bez wetki.
Ladne koteczki sa.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw sie 19, 2010 20:37 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

bidulki słodkie :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 19, 2010 23:04 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

Gibutkowa pisze:A ja bym dała tej Pani tego pogryzionego - z nim nie ma co czekać. Jak Pani ma 8 kotów w domu to znaczy że ma warunki finansowe. Jeśli nawet ten maluszek co odszedł miał FIP to to nie jest mocno zaraźliwe i jak wyczyści kuwety i miseczki zwykłymi płynami to nie powinny się wirusy przenieść.

Czy można się dowiedzieć od tej pani od ósemki kotów, jakie objawy miał maluszek, który odszedł? (biegunka, wymioty?)
Skoro "do końca nie wiadomo" co to było, mogła być to również panleukopenia, a wtedy to byłby wyrok dla każdego nieszczepionego kociaka, który by tam w najbliższych miesiącach trafił. Ale pewnie to wiecie... :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 20, 2010 7:54 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

*anika* pisze:
Gibutkowa pisze:A ja bym dała tej Pani tego pogryzionego - z nim nie ma co czekać. Jak Pani ma 8 kotów w domu to znaczy że ma warunki finansowe. Jeśli nawet ten maluszek co odszedł miał FIP to to nie jest mocno zaraźliwe i jak wyczyści kuwety i miseczki zwykłymi płynami to nie powinny się wirusy przenieść.

Czy można się dowiedzieć od tej pani od ósemki kotów, jakie objawy miał maluszek, który odszedł? (biegunka, wymioty?)
Skoro "do końca nie wiadomo" co to było, mogła być to również panleukopenia, a wtedy to byłby wyrok dla każdego nieszczepionego kociaka, który by tam w najbliższych miesiącach trafił. Ale pewnie to wiecie... :(

Dlatego się waham co do tego domku.

Proszę teraz o konkretne odpowiedzi kiedy mogę złapać kotki.
Ja ani przez moment nie mogę ich wziąć do siebie.
Mój Krawatek ledwo co wywinął się od śmierci i nie chce go narażać ale i nie chce narażać tych maluszków z pod bloku.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 20, 2010 8:15 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

*anika* pisze:

Ja napisałam o FIP dlatego że była wzmianka o anemii - więc jeśli maluch mimo wszystko odszedł to najbardziej prawdopodobny jest FIP. Ale rzeczywiście masz rację równie dobrze mogła to być PP a wtedy sprawa jest zupełnie inna...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 20, 2010 18:32 Re: Proszę o DT-DS dla pogryzionego? maluszka;((( Pabianice

to nie był maluch, tylko dorosły kot.

I z tego co wiem, był chory od jakiegoś dłuższego czasu (myślę, że minimum z dwa tygodnie)

Ania, najlepiej, jakbyś zabrała jego wyniki do Pacałki.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

[poprzednia][następna]