Zofia&Sasza pisze:
Bercik - rudy z Rudy - pozdrawia cioteczki i wujaszków
ten gest kozakiewicza wysoce wymowny; adresat oczywiście wiadomy...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia&Sasza pisze:
Bercik - rudy z Rudy - pozdrawia cioteczki i wujaszków
To prawdaFormica pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale te posty o losach kotów odebranych od Iki, niepotrzebnie robią natłok zbędnych info. Teraz żeby doczytać dlaczego IKI dom jest niepolecany trzeba przebrnąć przez 93 strony, a za niedługo w tym tempie zgodnie z zasadami miau wątek osiągnie 100 stron i zostanie zamknięty
Formica pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale te posty o losach kotów odebranych od Iki, niepotrzebnie robią natłok zbędnych info. Teraz żeby doczytać dlaczego IKI dom jest niepolecany trzeba przebrnąć przez 93 strony, a za niedługo w tym tempie zgodnie z zasadami miau wątek osiągnie 100 stron i zostanie zamknięty![]()
Liwia odwaliła kawał dobrej roboty streszczając wszystko na początku, aby było czytelne i łatwo przyswajalne, ale wątek odszedł całkowicie od tej formy.
Zofia&Sasza pisze:Formica pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale te posty o losach kotów odebranych od Iki, niepotrzebnie robią natłok zbędnych info. Teraz żeby doczytać dlaczego IKI dom jest niepolecany trzeba przebrnąć przez 93 strony, a za niedługo w tym tempie zgodnie z zasadami miau wątek osiągnie 100 stron i zostanie zamknięty![]()
Liwia odwaliła kawał dobrej roboty streszczając wszystko na początku, aby było czytelne i łatwo przyswajalne, ale wątek odszedł całkowicie od tej formy.
Moja intencją było podnoszenie wątku, tak jak Agneska napisała. A poza tym może widok jednego czy drugiego odebranego kota każe komuś się zastanowić nad losem tych, które nadal tam siedzą. Zwłaszcza myślę tu o osobach, które je tam umieściły...
NITKA/KARINKA pisze:Ban na dogo na ile?
Zofia&Sasza pisze:Ponieważ wąt spadł za 10 stronę, pozwolę sobie nadmienić, że Adaś już "na pokojach"Trochę posykiwania ze strony rezydentek przy miskach - poza tym luz!
anabelp pisze:Zofia&Sasza pisze:Ponieważ wąt spadł za 10 stronę, pozwolę sobie nadmienić, że Adaś już "na pokojach"Trochę posykiwania ze strony rezydentek przy miskach - poza tym luz!
...czyli Adaś już zupełnie zdrowy i może panoszyć się z pozostałymi kotkamiczy wzajemna akceptacja przebiegła szybko i bezproblemowo??
inspektor pisze:jessi74 pisze:marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....
Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.
....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.
myślę że to zrobi lub już zrobiła
zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych
A od kiedy jakiś/jakas Ika 6 ma zdolność procesową (def. patrz kodeks postępowania cywilnego)? Opinie dotyczyły Iki 6, a kto to jest? Jan Kowalski? Voletta Willas? Stievie Wonder?
Pozew o naruszenie dóbr osobistych podpisze kto? Ika6?
![]()
Dane osobowe to dane, na podstawie, których mozna zidentifikować daną osobe: wpiszcze sobie do googla TO IMIĘ I NAZWISKO, które padło w tym wątku - wyskakuje kilkanaście stron, w tym co najmniej 3 pozycje z Rudy sląskiej. Która z tych osób to Ika6? Która pozwie do sądu?
Anonimowść tego forum chroni wszystki, a nie tylko IKA6
jeżli jest naiwna i ma kasę na procesy - prosze bardzo, ale pozew będzie musiał/ła złożyc z imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, numeru dowodu osobistego. To ona będzie musiała udowodnić, że Ika 6 to ona. jeżeli sama ujawni swoje dane osobowe - to niech pamięta, że my tu wszyscy na to czekamy.
Nie dajecie sie zastarszyć
cangu pisze: Niestety baaardzo się mylisz! nawet podanie inicjałów i miasta jest karalne,
pomówienia do osób nawet jak są nie za pomocą internetu również.
Wystarczy, że większa liczba osób wie o kim mowa i zna tą osobę.
Poczytaj sobie o pomówieniach za pomocą środków masowego przekazu.
Podam Ci inny przykład. A wiem to od prawnika. Załóżmy, że
w danym schronisku są zaniedbywane zwierzęta i dana osoba pisze
o takim schronisku że to mordownia czy obóz koncentracyjny.
Takie schronisko, właściciel może oskarżyć o pomówienia i wygra.
Można pisać prawde, czyli zwierzęta były, głodne, chore itd.
Ale tylko to można, oszczerstwa, obelgi są karalne.
Już w poprzednim wątku pisałam o tym i pewnym osobom
poradziłam zmienić wpisy...
pisze to nie w obronie IKA ale po to by się pewne osoby
jednak zastanowiły co jak piszą. Nie pomawia osoby ten, który mówi prawde ale:
Zniewaga
Kodeks mówi, że za znieważenie innej osoby w jej obecności albo nawet pod jej nieobecność, ale publicznie, lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, jest objęte karą grzywny albo ograniczenia wolności. W przypadku zniewagi dokonanej z wykorzystaniem środków masowego komunikowania (telewizji, radia, prasy) przewidziana jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Wtedy też – jeśli dojdzie do skazania – sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 32 gości