Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 18, 2010 14:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Obrazek

Bercik - rudy z Rudy - pozdrawia cioteczki i wujaszków :lol:

ten gest kozakiewicza wysoce wymowny; adresat oczywiście wiadomy...
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Śro sie 18, 2010 15:04 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale te posty o losach kotów odebranych od Iki, niepotrzebnie robią natłok zbędnych info. Teraz żeby doczytać dlaczego IKI dom jest niepolecany trzeba przebrnąć przez 93 strony, a za niedługo w tym tempie zgodnie z zasadami miau wątek osiągnie 100 stron i zostanie zamknięty :roll:
To prawda :( Niestety połowę tego wątku trzeba byłoby wyczyścić, ale nie proszę o to, bo wtedy mogłyby zostać też usunięte kłamstwa samej Iki, "fakty" podawane przez jej obrońców... Szkoda, tak czy owak, ja już sporo stron temu poddałam się i przestałam upominać offtopowców, bo nic to nie dawało :( Nie mam nawet możliwości edycji pierwszego posta czy tytułu i wskazanie stron z najważniejszymi faktami.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro sie 18, 2010 15:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Liwio, tak na usprawiedliwienie: dzięki tym OT wątek nie spada. :)
Zaraz będzie setna strona, jeśli zechcesz założyć nowy zrób go "po swojemu" - zarezerwuj pierwszych kilka postów, a tutaj na razie wklej co jakiś czas kopię ze streszczeniem faktów.

Jeśli trafiam na wątek, który jest już rozbudowany i nie mam czasu na doczytanie w całości, zawsze liczę, że na pierwszej stronie znajdę najważniejsze aktualne informacje.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 18, 2010 15:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Formica pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale te posty o losach kotów odebranych od Iki, niepotrzebnie robią natłok zbędnych info. Teraz żeby doczytać dlaczego IKI dom jest niepolecany trzeba przebrnąć przez 93 strony, a za niedługo w tym tempie zgodnie z zasadami miau wątek osiągnie 100 stron i zostanie zamknięty :roll:

Liwia odwaliła kawał dobrej roboty streszczając wszystko na początku, aby było czytelne i łatwo przyswajalne, ale wątek odszedł całkowicie od tej formy.

Moja intencją było podnoszenie wątku, tak jak Agneska napisała. A poza tym może widok jednego czy drugiego odebranego kota każe komuś się zastanowić nad losem tych, które nadal tam siedzą. Zwłaszcza myślę tu o osobach, które je tam umieściły...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 18, 2010 15:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:

Liwia odwaliła kawał dobrej roboty streszczając wszystko na początku, aby było czytelne i łatwo przyswajalne, ale wątek odszedł całkowicie od tej formy.

Moja intencją było podnoszenie wątku, tak jak Agneska napisała. A poza tym może widok jednego czy drugiego odebranego kota każe komuś się zastanowić nad losem tych, które nadal tam siedzą. Zwłaszcza myślę tu o osobach, które je tam umieściły...

Dziewczyny, ja trafiłam na wątek, gdy miał już kilkadziesiąt stron. Na pierwszej są wszystkie najważniejsze informacje i przez to, że jest podnoszony każdy ma okazję go zobaczyć. A czy trzeba wszystko czytać od A do Z? To już zależy od samego czytającego :D

amark

Od: Wto lut 02, 2010 23:03

Post » Nie sie 22, 2010 11:21 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ponieważ wąt spadł za 10 stronę, pozwolę sobie nadmienić, że Adaś już "na pokojach" :lol: Trochę posykiwania ze strony rezydentek przy miskach - poza tym luz!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie sie 22, 2010 11:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Ban na dogo na ile?
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie sie 22, 2010 13:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

NITKA/KARINKA pisze:Ban na dogo na ile?

Nie mam bladego pojęcia... I wisi mi to. Wwalają kogoś na czarne kwiatki i nie ma możliwości nawet przedstawić kontrargumentów... Modzi niegrzeczni...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 23, 2010 17:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Ponieważ wąt spadł za 10 stronę, pozwolę sobie nadmienić, że Adaś już "na pokojach" :lol: Trochę posykiwania ze strony rezydentek przy miskach - poza tym luz!

...czyli Adaś już zupełnie zdrowy i może panoszyć się z pozostałymi kotkami :) czy wzajemna akceptacja przebiegła szybko i bezproblemowo??

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pon sie 23, 2010 18:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

anabelp pisze:
Zofia&Sasza pisze:Ponieważ wąt spadł za 10 stronę, pozwolę sobie nadmienić, że Adaś już "na pokojach" :lol: Trochę posykiwania ze strony rezydentek przy miskach - poza tym luz!

...czyli Adaś już zupełnie zdrowy i może panoszyć się z pozostałymi kotkami :) czy wzajemna akceptacja przebiegła szybko i bezproblemowo??

Bezproblemowo! Trochę sykania, ale bez łapoczynów :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro sie 25, 2010 18:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

"Gorąca prośba o pomoc - koty znowu oślepione"-zajrzyjcie na watek i podpiszcie petycje.....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 25, 2010 22:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A ja uwielbiam miau :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 25, 2010 22:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

inspektor pisze:
jessi74 pisze:
marikita pisze:Dziewczyny, IKA 6 ma powody - i dowody (na tym wątku), aby wnieść pozew o naruszenie dóbr osobistych, obrazę, etc. (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Zwłaszcza że dane personalne IKI 6 były tu umieszczane wielokrotnie, potem moderowane, ale chyba już wszyscy czytający (także niezalogowani) je znają....

Natomiast nie widzę na razie żadnych dowodów, aby pozwać IKĘ 6 o cokolwiek. Gdyby 'dowodem' była śmierć kilku (kilkunastu?) kociąt - trzeba by podać do sądu 3/4 forumowych DT. PP u IKI 6 udowodniona nie została, gdyż testy u kociąt anabelp zostały przeprowadzone kilkanaście dni po zabraniu ich z Rudy Śląskiej.

....Mam jednak nadzieję, że są i dowody, i świadkowie, o których tu nie pisze się... z oczywistych względów.

myślę że to zrobi lub już zrobiła
zarzucanie jej niewłaściwego prowadzenia domu tymczasowego ( i nawet jeśli faktycznie jest to prawdą) w żaden sposób nie uprawnia do pomawiania jej, obrażania i ujawniania jej danych osobowych :?

A od kiedy jakiś/jakas Ika 6 ma zdolność procesową (def. patrz kodeks postępowania cywilnego)? Opinie dotyczyły Iki 6, a kto to jest? Jan Kowalski? Voletta Willas? Stievie Wonder?
Pozew o naruszenie dóbr osobistych podpisze kto? Ika6?
:ryk:
Dane osobowe to dane, na podstawie, których mozna zidentifikować daną osobe: wpiszcze sobie do googla TO IMIĘ I NAZWISKO, które padło w tym wątku - wyskakuje kilkanaście stron, w tym co najmniej 3 pozycje z Rudy sląskiej. Która z tych osób to Ika6? Która pozwie do sądu?
Anonimowść tego forum chroni wszystki, a nie tylko IKA6
jeżli jest naiwna i ma kasę na procesy - prosze bardzo, ale pozew będzie musiał/ła złożyc z imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, numeru dowodu osobistego. To ona będzie musiała udowodnić, że Ika 6 to ona. jeżeli sama ujawni swoje dane osobowe - to niech pamięta, że my tu wszyscy na to czekamy.
Nie dajecie sie zastarszyć

Niestety baaardzo się mylisz! nawet podanie inicjałów i miasta jest karalne,
pomówienia do osób nawet jak są nie za pomocą internetu również.
Wystarczy, że większa liczba osób wie o kim mowa i zna tą osobę.
Poczytaj sobie o pomówieniach za pomocą środków masowego przekazu.

Podam Ci inny przykład. A wiem to od prawnika. Załóżmy, że
w danym schronisku są zaniedbywane zwierzęta i dana osoba pisze
o takim schronisku że to mordownia czy obóz koncentracyjny.
Takie schronisko, właściciel może oskarżyć o pomówienia i wygra.
Można pisać prawde, czyli zwierzęta były, głodne, chore itd.
Ale tylko to można, oszczerstwa, obelgi są karalne.

Już w poprzednim wątku pisałam o tym i pewnym osobom
poradziłam zmienić wpisy...
pisze to nie w obronie IKA ale po to by się pewne osoby
jednak zastanowiły co jak piszą. Nie pomawia osoby ten, który mówi prawde ale:

Zniewaga
Kodeks mówi, że za znieważenie innej osoby w jej obecności albo nawet pod jej nieobecność, ale publicznie, lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, jest objęte karą grzywny albo ograniczenia wolności. W przypadku zniewagi dokonanej z wykorzystaniem środków masowego komunikowania (telewizji, radia, prasy) przewidziana jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Wtedy też – jeśli dojdzie do skazania – sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw sie 26, 2010 8:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

cangu pisze: Niestety baaardzo się mylisz! nawet podanie inicjałów i miasta jest karalne,
pomówienia do osób nawet jak są nie za pomocą internetu również.
Wystarczy, że większa liczba osób wie o kim mowa i zna tą osobę.
Poczytaj sobie o pomówieniach za pomocą środków masowego przekazu.

Podam Ci inny przykład. A wiem to od prawnika. Załóżmy, że
w danym schronisku są zaniedbywane zwierzęta i dana osoba pisze
o takim schronisku że to mordownia czy obóz koncentracyjny.
Takie schronisko, właściciel może oskarżyć o pomówienia i wygra.
Można pisać prawde, czyli zwierzęta były, głodne, chore itd.
Ale tylko to można, oszczerstwa, obelgi są karalne.

Już w poprzednim wątku pisałam o tym i pewnym osobom
poradziłam zmienić wpisy...
pisze to nie w obronie IKA ale po to by się pewne osoby
jednak zastanowiły co jak piszą. Nie pomawia osoby ten, który mówi prawde ale:

Zniewaga
Kodeks mówi, że za znieważenie innej osoby w jej obecności albo nawet pod jej nieobecność, ale publicznie, lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, jest objęte karą grzywny albo ograniczenia wolności. W przypadku zniewagi dokonanej z wykorzystaniem środków masowego komunikowania (telewizji, radia, prasy) przewidziana jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Wtedy też – jeśli dojdzie do skazania – sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

No to jeśli o mnie chodzi - wytłuszczenie załatwia sprawę. IKA 6 jest patologiczną zbieraczką, kolekcjonuje koty i nie zapewnia dobrostanu tym, które znajdują się w jej domu (A poza tym - Kartagina powinna zostać zburzona :wink: )
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw sie 26, 2010 10:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Dokładnie:) można napisać prawde w szczególności gdy napisanie
prawdy służy dobru społecznemu (czy jakoś tak)
jeżeli jednak, ktoś pisze, że IKA jest np chora psychicznie i inne stąpa
po cienkim lodzie.

Jeszcze taka mała ciekawostka:
Pomawiany podmiot nie musi być wskazany imiennie, jeżeli, biorąc pod uwagę inne okoliczności, można go zidentyfikować (wyrok SN z 23 października 1936 r., 2 K 852/36, RPEiS 1937, nr 4, s. 848).

Wiecie mnie to w sumie lotto ale by się potem nikt nie zdziwił...

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

[poprzednia][następna]