Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 11:21 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

mpogorzelski pisze:
gaota pisze:Morze kociąt :( przybyły 13.08
http://foto.paluch.org.pl/001002631_mini.jpg

o rany :( jak nikt ich nie zabierze to nie przezyja :(

Jak je ktoś zabierze, to też prawdopodobnie nie przeżyją :evil: życie jest do d...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 16, 2010 11:35 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Zofia&Sasza pisze:
mpogorzelski pisze:
gaota pisze:Morze kociąt :( przybyły 13.08
http://foto.paluch.org.pl/001002631_mini.jpg

o rany :( jak nikt ich nie zabierze to nie przezyja :(

Jak je ktoś zabierze, to też prawdopodobnie nie przeżyją :evil: życie jest do d...

no niby racje ale z dwoja zlego lepiej jak ktos bedzie o nie walczyl do samego konca
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon sie 16, 2010 11:50 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Wkleję i tu, to mało popularna rasa i chyba rzadkie umaszczenie.

Przeglądałam dziś bazę kwarantanny i moją uwagę zwrócił ten dog niemiecki:

Obrazek

Może ktoś go kojarzy, może komuś uciekł, zginął, a może ktoś się zakocha i po odbyciu 2-tyg. kwarantanny ten piękny arlekin trafi do domu.

Info ze strony Palucha:
D: 2020/10
Gatunek: PIES
Rasa: DOG NIEMIE
Waga: 56kg
Data przyjęcia: 13-08-2010

Wątek na zwierzyńcu ogólnym: viewtopic.php?f=21&t=115833&p=6308751#p6308751
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon sie 16, 2010 12:10 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

I jeszcze mały offtop (znalazłam na stronie Palucha)
http://przestancie.org/
Obrazek

gaota

Post » Pon sie 16, 2010 14:45 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Obrazek - CXLV/10
Obrazek - CXLVI/10
Obrazek - CXLVII/10/K
Obrazek - 0449/10/K z kociętami CXLVI/10
Obrazek
Obrazek
Obrazek - CL/10
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon sie 16, 2010 14:54 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Ło matko, ile ich tam jest??? 8O

Obrazek

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon sie 16, 2010 15:04 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

-Anula- pisze:Obrazek

:cry:
Obrazek

gaota

Post » Pon sie 16, 2010 15:09 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

jhet pisze:Ło matko, ile ich tam jest??? 8O

Obrazek

Jakieś 15 – kocięta na wagę. Dla jasności za tymi 3 burymi na ostatniej focie z postu Anuli kryje się jeszcze 4!

W samym PA kociąt jest ok. 30... ktoś chętny?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sie 16, 2010 17:07 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

biedne maluchy :cry: :cry: biedne koty :cry: :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 16, 2010 22:34 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Ci Państwo już siedzą na swoich kanpach :ok: :ok:
GRETA prawie Garbo ;) (226)
Obrazek

BUBEL (65)
Obrazek

Do domu poszła też Madziowa ;) Madzia (145) i uroczy czarny 3-4-5-latek Wahid (319), których fotek nie miałam, bo nie zdążyłam zrobić. Madzia poszła w czwartek, a Wahid w środę. Czarnuszka wzięli ludzie dla dziadka, którego 14-letnia kotka odeszła. Pisali mi, że dziadek uważa, że Wahid teraz Filut jest prostakiem, ma plebejskie rysy i do Soni sie nie umywa, ale razem spali, więc chyba jest ok ;)

Wcześniej o czym chyba nie pisałam do adopcji z dorosłych poszli Plastelina (136) :ok: , Srebrna (205) i pani przyjechała po młodego, słodkiego Rudasa (229), który został na kastrację.

DO WZIĘCIA OD RĘKI(dorzuciłam kilka nowych fotek z 15.08):

PUPA - od ponad roku :!: w schronisku. Znana też jako Srajda i Dupeńka. Jest przeurocza :(

ObrazekObrazekObrazekObrazek

HUGO CHAVEZ - cudowny! Ma dwa problemy - jest stary i czarny. Pierwszy wita w drzwiach, mruczy, pcha sie na kolana. Jak zabiera się kota do adopcji, to Chavez włazi do wszystkich transporterów, bo myśli, że to on... :cry:
ObrazekObrazekObrazek

GILDA - jesienią będzie już rok w schronisku. Krąży między adopcjami, a szpitalikiem. teraz od 2 miesięcy do adopcji, trudny kot 15.08 coraz bliżej jesteśmy z Gildą... to dobry kot, ale umie oddać serce tylko jednej osobie, nie lubi innych kotów
ObrazekObrazekObrazek

POSEŁ - trudny przypadek 18.05 lubi ludzi, jest miły, ale bojaźliwy
ObrazekObrazek

MOZAIKA - od ponad 3 miesięcy do adopcji :!: Nikt jej nie chce! 15.08 powoli się dogadujemy... to kotka , która z perspektywy DT znalazłaby dom ekspresowo...
ObrazekObrazek

PCHEŁKA - już ją znacie... bez szans :( 15.08 prawie ja miałam na rękach, nie ma w niej ani krzty agresji, tylko lęk :( bardzo pilnie potrzebny jej dom
ObrazekObrazekObrazek

ELTON - bardzo milutki, ale świeżo w PA więc wystraszony. W przyszłym tygodniu będę widziała coś więcej... 15.08 Wiem więcej... Elton jest bardzo miły dla ludzi, ale nie lubi kotów... Leje wszystkich jak leci :(
ObrazekObrazekObrazek

SHIBA - wspaniałej urody tri! Miała ogromny wrzód na oku, wyleczyli jej, oczko wygląda bardzo dobrze. Ale na pewno dobrze by było, by zobaczył ją dr. Garncarz, żeby wrzód nie wrócił
ObrazekObrazekObrazek

KOCUR ZAGADKA - to kot, który mnie całkowicie powalił na kolana w niedzielę. Już raz był w PA. Nie wiedziałam, o co z nim biega. Zachowywał się jak dziki... rozmawiałam nawet o nim z chłopakiem, który wziął Balbinę i Fukacza na wieś. Kiedyś usnął na oknie i spadł, myślałam, że coś mu się stało, a on wyszedł na wybieg, wrócił, położył się i spojrzał na mnie z morderczą miną "to przez ciebie!". Nie dawał się dotykać, cały mój pobyt siedział ukryty w transporterze. Potem wrócił na leczenie i po antybiotyku nazad do PA. Ktoś mi powiedział w środę, żego głaskał, więc spróbowałam... Kocur jest cudny! Lubi drapanie za uchem i pod brodą, nawet coś do mnie "powiedział", ale panicznie się boi innych kotów. Jest prześliczny, dorodny, na wysokich łapach, cudo!
ObrazekObrazekObrazek

W PA jest też nadal Dakar, ale jutro ma umówiony odbiór oraz taki większy biało-rudy kociak, ale pewnie już go w następny weekend nie zobaczę... ;) Jak już go dzisiaj ktoś nie wziął. Dzisiaj miały zostać przyniesione do PA dwa półroczniaki, zobaczymy kto.
DAKAR - słodkie dziecko bez oka
Obrazek

W niedziele, wreszcie po kilku tygodniach, widziałam Migotkę. Glut bez zmian, podobno teraz coś znowu dostaje.
ObrazekObrazekObrazek

W byłym boksie "recydywy" wariowała też Lalunia. Pkazywałam ją już kilka razy w "najpilniejszych". Darła się, właziła na kraty, wyciągała łapki pod kratami... Lalunia ma 2 lata z kawałkiem i zaraz będzie w schronisku rok :(
ObrazekObrazek

Na leczeniu są też 4-5-miesięczne czarnuszki... miot chyba liczył 5, ale nie wiem. To dwa z nich. Może ktoś się skusi?
ObrazekObrazek

Do domu na warunku poszedł niebieski pers :ok: Dołączył do Tołstoja. Po trudnych początkach i wylocie Tołstoja z okna... stworzyłam potwora ;) Dom jest juź niemal idealny, szybko i chetnie się uczy. Dziś rano chłopaki juź szamali z jednej miski.

Za to do wzięcia jest nadal biszkoptowa persiczka, która siedzi w schronisku od połowy lutego. Ma 12 lat. Arystokratka... Inne koty i psy są jej obojętne. Za ludzmi też nie szaleje, po prostu... jest i pięknie wygląda.
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sie 16, 2010 23:40 przez alareipan, łącznie edytowano 2 razy

alareipan

Post » Pon sie 16, 2010 22:48 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

A, i Regina nadal jest do wzięcia. Na umowę warunkową. Rapadura nie może jej na chwilę obecną zabrać.

Obrazek Obrazek Obrazek

alareipan

Post » Wto sie 17, 2010 7:46 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

alareipan pisze:A, i Regina nadal jest do wzięcia. Na umowę warunkową. Rapadura nie może jej na chwilę obecną zabrać.

Obrazek Obrazek Obrazek

o kurcze :( :(

tillibulek

Post » Wto sie 17, 2010 7:55 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Alareipan, jestem pelna podziwu dla Ciebie, trudną pracę wykonujesz, ale swietnie Ci idzie. Ja czasem nawet bliskim znajomym nie umiem przemowic do rozumu jesli chodzi o opieke nad kotem, ludzie maja wpojone pewne beznadziejne rzeczy i wydaje im sie,ze wiedza wszystko lepiej, a jak ktos mowi inaczej, to zwyczajnie panikuje.

Moge prosic info o Shibie na maila? Chodzi mi o jej charakter, czy jest wysterylizowana itd. Ile latek? Zrobie jej dzisiaj ogloszenia.

Przypominam o dwoch burasiach - "siostrach" Przytulanki ([*] :cry: ) - one tez czekaja na swoja szanse :( Nie wiem juz co robic i gdzie je zareklamowac.... Qlenka pisala, ze za malo wiadomo o ich charakterze, ze jak dostanie bardziej szczegolowy opis, to wklei na FB.

Przydalaby nam sie osoba, ktora umie pisac ładne teksty do ogloszen. Ja niestety jestem antytalencie pod tym wzgledem. Napisze do przyjaciolki, ktora jest polonistką, moze by nam pomogla, ale nie wiem czy sie zgodzi...

tillibulek

Post » Wto sie 17, 2010 14:35 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Wpadam przelotem :?

Tillibulek, Shiba jest wysterylizowana (wszystkie kotki w PA są wysterylizowane). Wiek - nie wiem, ale oceniam, że jakieś 3-4 lata. Bardzo jest za człowiekiem. Milutka, jak sie ją głaszcze, momentalnie włącza traktor, barankuje. Zero agresji, subtlna, przyjacielska. Boi się tłumu kotów (wczoraj musiałam ja karmić na półce), ale z jednym, dwoma towarzyszami na pewno się dogada, bo na rzeczonej półce jadła z jednej miski z nowym małym mieszkańcem PA. Ideał, tylko to jedno oczko ma mętne i prawdopodobnie wymagające konsultacji okulistycznej.

Dakar - czarnulek bez oka - już w swoim domu. I już zdążył się oprychać z nowym kolega Józiem, ale będzie dobrze, bo chłopaki mają m/w po 8-10 miesięcy i zapewne szybko znajdą wspólna melodię :D Jutro chłopak traci jajka :ok: :ok:

alareipan

Post » Śro sie 18, 2010 12:54 Re: Paluch3- koty 'przewlekle chore' potrzebują domów!

Te ludzie to jakies dziwne sa.
Mozaika jest przepiekna - czemu jej nie biora?
Nie kumam z tego nic.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]