Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 19:54 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

danka05 pisze:Witam serdecznie nowych miośników w kręgu kociastych. Powodzenia w tymczasowaniu i dużo dobrych domków dla maluchów.

Dziękuję! też im życzę jak najlepszych domków :)

Pierwszemu się poszczęściło :ok: i to już po dwóch tygodniach, Paniom nie przeszkadzało, że jest jeszcze odrobinę niesmiały do ludzi. Za to od razu sie dogadal z ich koteczką. W weekend jedziemy go odwiedzić :1luvu:
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Wto sie 17, 2010 20:31 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Witaj na forum :D Przy okazji podziękuję raz jeszcze za chęć tymczasowania dwóch moich szkrabów, niestety zakichanych :roll: Co do zabezpieczania okien siatkami, to koszt na jedno okno jak zatrudnisz fachowca to zwykle ok. 100-150zł, ale można to łatwo zrobić samemu - wtedy koszt na okno wychodzi ok. 20zł. Wystarczy mieć faceta, co nie ma dwóch lewych rąk, troszkę wolnego czasu, i da się łatwo zrobić - polecam tę stronkę http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html i tę http://miau.pl/zabezpieczenia/balkony.php I pochwal się tymczasami, wrzuć zdjęcia itd. :wink: :ok:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto sie 17, 2010 20:51 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Twoje maluchy są cudne! Nawet myślałam o wzięciu wszystkich trzech dziewczynek :). Gdybym nie miała rezydentów to bym pewnie się zdecydowała, ale nie mogłam ryzykować. Kocham je najbardziej na świecie i nie darowałabym sobie, gdyby coś im się stało przez moją chęć pomocy jakimś biedaczkom :? to byłoby bardzo egoistyczne z mojej strony.
Oczywiście wrzucę zdjęcia moich tymczasów , dzisiaj darowałam im sesję i tak miały sporo przeżyć ze zmianą domku - nowe koty, zapachy, domek 8) . Poradziły sobie na :ok:
A jak Twoje maluchy? Teraz widzę, że mają banerek to wątek pewnie też :) zaraz zajrzę.

Zasługują na bezpieczny domek i kochających opiekunów.
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Wto sie 17, 2010 21:41 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Migotka juz poszła do DS, zostały mi jeszcze dwie dziewczyny na wydaniu. Plus oczywiscie reszta brzdąców, co została pod Augustowem - w sumie cztery maluchy... Fajnie, jakby dziewuchy już znalazły domki, bo ja juz z nimi nie moge - dopiero w piątek bede sie mogla ich pozbyć i podrzucić mojemu TŻ (baaaardzo sie cieszy :wink: ) Zapraszam na nasz wątek :kotek:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro sie 18, 2010 5:23 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Są pierwsze ofiary kociaków - ulubione posłanie mojego Rudzielca - Mariana i mój ukochany fotel :twisted: nie wspominając o pobudce o 5 rano na jeść :ok:
Pralka wstawiona, sytuacja opanowana :P wstawiłam kawę i nie mam zamiaru się wcale przejmować, mieszkanie jest spore, po ciemku może trudno trafić pierwszego dnia :wink:
a może to których mój mnie tak ukarał moim fotel ukochanym :1luvu:

idę po kawusię :aniolek:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 5:35 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Zanim doniosłam kawę do stołu, dwa razy zmiatałam ziemię z kwiatka :flowerkitty: strasznie fajnie mieć znowu maluchy w domu :ok:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 5:52 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Mała zemsta na czarnym kociaku dokonana - pazury obcięte :P czekam na kociczkę z obcinakiem :twisted:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 6:08 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Sushi (Pekatka) też ma śliczne, krótkie paznokietki.

Zadzwonie do lecznicy czy mają jeszcze czipy i podjadę z maluchami :)

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 7:11 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Tu koło mnie nie ma już darmowych czipów :(, poszukam gdzie indziej w Warszawie...

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 7:31 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 18, 2010 7:33 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

ASK@ pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=107912
Wątek banerkowy

Dziekuję bardzo :) spróbuję zrobić jakieś fajne zdjęcia, choć czarnemu kociakowi to bardzo trudne...

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 7:58 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Zwłaszcza jak takie małe czarne lata po chałupie i nie ma czasu zatrzymać się nawet na chwilę, żeby grzecznie zapozować do fotografii. :lol:

U mnie 'ktoś' nasikał na łóżko jak dzieciaki trafiły do sypialni, ale to mógł być albo protest mojej Ziutki albo któreś z małych. Potem już się nie zdarzyło nic poza kuwetą. Tylko na małej powierzchni łatwiej się trafia do kuwety. 8)

Jak już będziesz robić zdjęcia, proszę, zrób maluchom razem z Twoimi kotami. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sie 18, 2010 8:08 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

MagdalenaKa pisze:
Wątek banerkowy

Dziekuję bardzo :) spróbuję zrobić jakieś fajne zdjęcia, choć czarnemu kociakowi to bardzo trudne...

robisz na tle sowich futer lub podkładaj w miejsce gdzie śpią cos jasnego. Choc patrzac i mnie nie zawsze zdaje to egzamin,bo gadziny leca zaraz nos wetknąć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 18, 2010 8:22 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Zrobię, zrobię :) juz kilka mam z wczoraj, mogę Ci przesłać na maila, bo tu nie potrafię zamieszczać :(

Właśnie odebrałam z poczty książkę-prezent od przesympatycznej, nowopoznanej osoby, która nie dośc, że służyła cenną radą przy pierwszym tymczasie, to jeszcze bezinteresownie obdarowała mnie taką radością!!!!!!
Nie wiem czy jest tu na forum, ale na fb bardzo udziela się przy pomocy zwierzętom :ok: Takie osoby dają siłę i wiarę, że coś się zadziewa i zmienia na lepsze. Dziękuję ! Dziękuję! Dziękuję!

książka : "Jak kot z kotem" Pam Johnson-Bennet

Zasiadam zatem do "tajników kociego życia".... :kotek:

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Śro sie 18, 2010 8:34 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

ASK@ pisze:
MagdalenaKa pisze:
Wątek banerkowy

robisz na tle sowich futer lub podkładaj w miejsce gdzie śpią cos jasnego. Choc patrzac i mnie nie zawsze zdaje to egzamin,bo gadziny leca zaraz nos wetknąć.

Ano właśnie, a jak taki czarny czarny nawet na białym tle oczy zamknie, to już całkiem go nie ma :(

Obrazek

MagdalenaKa

[poprzednia][następna]