DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 19:39 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Przepraszam za to, co teraz napiszę, ale Madzia - proszę - pomyśl czy nie lepiej pozwolić Paćkowi odejść...
Wiem, że to trudne... Ale widziałam Paćka i wg mnie, mimo baterii leków i Twojego poświęcenia, on się czuje fatalnie :(
Robisz wszystko, co w Twojej mocy, a nawet więcej...
Ale jest coraz gorzej... To starość... Nie wygrasz z tym... Sama to napisałaś...
Umęczysz siebie i jego...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sie 16, 2010 20:23 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Duszek686 pisze:Przepraszam za to, co teraz napiszę, ale Madzia - proszę - pomyśl czy nie lepiej pozwolić Paćkowi odejść...
Wiem, że to trudne... Ale widziałam Paćka i wg mnie, mimo baterii leków i Twojego poświęcenia, on się czuje fatalnie :(
Robisz wszystko, co w Twojej mocy, a nawet więcej...
Ale jest coraz gorzej... To starość... Nie wygrasz z tym... Sama to napisałaś...
Umęczysz siebie i jego...

Anetko, wiem.

Cały czas zadaję sobie pytanie, czy nie trzymam go za wszelką cenę, czy nie przekraczam tej niewidzialnej granicy pomiędzy dobrem zwierzaka a własnym egoizem i pragnieniem zatrzymania go jeszcze przez chwilę.
Dzisiaj rozmawiałam o tym z wetkami. Decyzja należy do mnie i, niestety, nikt inny jej podjąć nie może.
Nie będzie lepiej, będzie tylko gorzej. Możemy poprawić stawy i jego chodzenie, ale kosztem nerek i serduszka. Możemy dalej walczyć o nerki i serdusko, ale kosztem stawów i życia Paćka spędzanego na kanapie.
Nie ma dobrego wyjścia.

Jednak jak patrzę na Paćka na kanapie, jak patrzę w jego ślepka, jak widzę, jak zaczepia mnie łapką, żeby go przytulić i pogłaskać, jak wciska się we mnie w nocy, byle bliżej, byle bardziej wtulonym...
Anetko, ja jeszcze nie umiem podjąć TEJ decyzji...

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto sie 17, 2010 7:23 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Paciek jakoś. Nie chciał wyjść na spacerek. Wyniosłam go, położył się i leżał. No to go wniosłam, ułożyłam na podkładach i zrobił piękne, wielkie siooo :roll: Nie mógł na dole????

Mała Bura Centkowana Bez Imienia Bo Ciocia Iwcia Nie Wymyśliła lata z Jasiem i Juniorem po chałupie i tylko przeciągi się robią :wink: Demolują sypialnię.
Leon wlazł pod prysznic i siedzi :roll:
Ostatnio udało mi się pogłaskać Małą Burą Centkowaną Bez Imienia Bo Ciocia Iwcia Nie Wymyśliła, latała jak opętana po ścianach z wrażenia :lol:

Junio i Jasio w tygodniu pojadą się zaszczepić.
Staś właśnie zaczął kolejny raz pokichiwać. Staś jest też chudszy od rodzeństwa i jakiś taki małokociakowy :roll:

Dulencja

Post » Wto sie 17, 2010 8:00 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sie 17, 2010 8:33 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Ciocia Iwcia co nie wymyśliła imienia paniała aluz :evil:
I wymyśliła imię, Mała Bura będzie Antonina :mrgreen:
dla przyjaciół Antosia :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sie 17, 2010 15:12 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

iwcia pisze:Ciocia Iwcia co nie wymyśliła imienia paniała aluz :evil:
I wymyśliła imię, Mała Bura będzie Antonina :mrgreen:
dla przyjaciół Antosia :D

A dla Pańci będzie Antosia Centkowana Cholera Co Za Nic Nie Chce Się Oswoić :mrgreen:

Byliśmy dzisiaj z Paćkiem ponownie u weta. Oddaliśmy mocz do badania i pobraliśmy krew na morfo+biochemię+elekrolity+coś tam jeszcze, ale nie pamiętam.
Paciek nie sika na dworzu, posikuje cały czas, w lecznicy też się zalał. Ma założony cewnik i teraz leży na kanapie i sika cały czas, ale na sucho, czyli do torebki. Ponadto wet chce wiedzieć ile Paciek "sika", więc do jutra "dokonujemy pomiarów".

Trzymajcie kciuki za wyniki, bo bardo dużo od nich zależy.

Dulencja

Post » Wto sie 17, 2010 15:45 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 17, 2010 16:04 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Dołączę się :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto sie 17, 2010 17:35 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto sie 17, 2010 17:43 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto sie 17, 2010 18:00 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Dziękujemy za kciuki :1luvu:

Paćkowi zeszła kroplówka, widać, że mu lepiej jak jest zacewnikowany i nie chce mu się stale siku. I nie leży cały zasikany.
Zaczął zaczepiać mnie łapką... Idę się przytulić.

Dulencja

Post » Wto sie 17, 2010 18:43 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

dołączam się do trzymania :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto sie 17, 2010 20:20 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Próbowałam wyciągnąć Paciastego na spacer...
Tylko się wtulił, przytulił i nie chciał...
Teraz śpi.

Była mała orgia :roll: Kurczakowa :mrgreen:
Leon ma mega spust 8O Stasio toczy się jak baryłka 8O
I w ogóle kociarstwo nażarte mi się pospało :wink:

Dulencja

Post » Wto sie 17, 2010 21:59 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Paciuniu kochany :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro sie 18, 2010 8:01 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*] Paciek- pnn i bradykardia:((

Paciek poszedł na spacerek poranny. Oczywiście wyniesiony.
Nawet ładnie pochodziliśmy.

Gnocje o 4 rano stwierdziły, że się wyspały i latały po domu z Antosią i Leonem. Pewnie dzisiaj znowu usłyszę od sąsiada, że mam sobie kupić pantofle, bo chodzę w trepach 8)
Stasio spał dzisiaj całą noc wtulony w moją szyję.
Eda śpi w namiocie - podjadę oddać klatkę, bo już nam całkowicie niepotrzebna.

Gaba właśnie leż mi na kolanach i czeka na jedzonko :wink:

Dulencja

[poprzednia][następna]