Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 14:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Bożena, gratulacje :1luvu: ciesze się, że Temid ma już z górki

masz fotogenicznego synka :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto sie 17, 2010 15:56 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

Wiecie co? Tyle nieszczęścia wokół... Bezradność mnie dobija...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 17, 2010 16:28 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

bazarek dla ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=115904
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto sie 17, 2010 16:30 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

ksiezna_kluska pisze:bazarek dla ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=115904

Śliczny bazarek :ok:

Tylko że link do ślepaczkowego wątku się nie otwiera....

vega013

Post » Wto sie 17, 2010 16:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

vega013 pisze:Tylko że link do ślepaczkowego wątku się nie otwiera....

:oops:
dzięki, naprawiłam :ok:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto sie 17, 2010 16:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

ksiezna_kluska pisze:
vega013 pisze:Tylko że link do ślepaczkowego wątku się nie otwiera....

:oops:
dzięki, naprawiłam :ok:

:piwa:

vega013

Post » Wto sie 17, 2010 17:03 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

shallabi, zapisuję Was do klubu z ogromną przyjemnością (str.1-tylko imion atych małych ancymonków podaj prosze)- prześliczne futerka i jeszcze piekniejsza decyzja,że postanowiłaś dac im dom :ok:
widze,ze już Alicja podrzuciła weta, a ja skorzystałam z okazji i umieściłam te dane na 1 str. wetów okulistów polecanych; zapraszam Cię do przeczytania 1 strony, szczególnie: ABC jak żyć ze ślepaczkiem, a wszytsko stanie sie łatwe :wink:

bluerat umieściłam Willego na nk , może ktos pokocha tego maleńtaska, podałam dane kontaktowe , oby tylko jak najszybciej znalazł sie opiekun dla niego :ok:

Petka-P1 Kajtuś mały jest po prostu rozkoszny :D wyrósł na powaznego kocura, widz e,ze bardzo ładnie się zabliźniło, nie widać zapadnietego oczodołu, dobra robota :ok:

Ptok, wpisałam na watku, proszę o dane kontaktowe, kotek jest na nk, straszna z niego bieda, czy juz jakies robocze imie ma?

Olalola, to samo, jesli chodzi o koteczkę, wpisałam na watku bezposrednio, także jets na nk

tylko cudów nam potrzeba, coraz wiecej :(
skąd tyle tego nieszczęścia :?: :(

annskr, dziękujemy za informacje, najwazniejsze,że jest szansa i ja się tego trzymam, aby wersja najbardziej optymistyczna okazała sie prawdą :ok:

po raz kolejny podziękowania za bazarek, Księzna Kluseczka jak zwykle na strazy :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sie 17, 2010 19:38 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -potrzeba 3 cudów/dt czy to tak wiele ? ...

Alessanadra - wielkie dzięki za przyjęcie kociaków z tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=115386

do Klubu ślepaczków :1luvu: :1luvu:

Kociaki mają się już w miarę dobrze po zabiegach i rosną szybciutko, trochę za szybko :oops: :? Klatka w lecznicy to nie jest dobre dla nich miejsce :(

Kociaki - przynajmniej na razie nie potrzebują wsparcia finansowego, jakoś udaje mi się to ogarnąć razem z Panią, która kociaki znalazła. To czego kociaki najbardziej potrzebują to DT, a najlepiej to DS - ja wiem, że to moje marzenie ................

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto sie 17, 2010 21:48 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

delfinka pisze:O Terminator sama napisałaś, że była u weta i nic nie można dla niej zrobić. Choć przyznam, że gdy patrzę na zdjęcie to mam pewne wątpliwości, ale nie jestem okulistą.

Ja też... :twisted: :twisted: :twisted: zwłaszcza, że dziś w kąciku tego oczka pojawiło się trochę ropy...
Na chwilę obecną mam dla niej wszystko prócz DT po sterylce, ale tym okiem też się zajmę...

alessandra dzięki !!

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto sie 17, 2010 21:52 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -potrzeba 3 cudów/dt czy to tak wiele ? ...

Alicja - bardzo dziekuje za wskazowki,

faktycznie istnieje specjalistyczna praktyka weterynaryjna w Gdansku, zajmuja sie rowniez okulistyka. Dzwonilam, pytalam. Wydaja sie swietni,
ceny sa jednak zaporowe :( Za samo przebadanie jednego kociaka 170 zl. Postanowilam udac sie do veta troche blizej i zasiegnac porady, by skorzystac z uslug dr Pikiela w razie powaznej sprawy.

Bylam z moimi slepaczkami w Lekvecie, dwie super mile panie zajely sie kocurkami,
diagnoza: te uszkodzenia po herperwirusie nie sa na tyle rozlegle i kotki mozna operowac u nich.
Zatem tak sie wlasnie stalo dzisiaj :D :D :D

Siedze teraz obok biedaczkow dochodzacych do siebie, zabieg usuwania blonki na oczach odbyl sie razem
z kastracja, i chociaz bylo to rano, kocurki nadal zarywaja nosem w koc i za nic nie chca nawet otworzyc oczu heh....
Jeszcze dluuuuuuuga droga przed nimi ( krople, masci), ale mam nadzieje, ze wszystko sie uda :)

Alessandra - dziekuje za dodanie :D
Byc moze moje slepaczki okaza sie slepaczkami tymczasowymi :wink:
Zanim udalam sie na zabieg przeczytalam ile moglam na ten temat na forum i w necie,
skorzystalam z wielu rad, jak zajmowac sie niewidomymi lub niedowidzacymii kotami i naprawde bardzo wazne bylo,
zeby sie przygotowac na starcie :) Swietnie, ze istnieje klub, mozna zawsze zasiegnac porady :)

Imiona mam na razie robocze, kotki sa u mnie od tygodnia i staram sie jakos przypasowac im imiona do zachowania.
Poki co, czarny to PEPE a rudy wabi sie LEOS vel LEO :D

Pozdrawiam :) :) :)

shallabi

Od: Wto wrz 01, 2009 10:00

Post » Wto sie 17, 2010 22:59 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

OlaLola pisze:
delfinka pisze:O Terminator sama napisałaś, że była u weta i nic nie można dla niej zrobić. Choć przyznam, że gdy patrzę na zdjęcie to mam pewne wątpliwości, ale nie jestem okulistą.

Ja też... :twisted: :twisted: :twisted: zwłaszcza, że dziś w kąciku tego oczka pojawiło się trochę ropy...
Na chwilę obecną mam dla niej wszystko prócz DT po sterylce, ale tym okiem też się zajmę...

alessandra dzięki !!

dziewczyno, może jednak rozejrzyj się za prawdziwym okulistą
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto sie 17, 2010 23:57 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Masza- dt dla niej to cud życia

alessandra imie pojawi sie prawdopodobnie jutro. Dzisiaj Cichy Kat wziol go pod swoje skrzydla ale niestety obecnie jezeli chodzi o DT ma makabre, przepelnienie i nie moze mu dac fizycznie miejsca. Szukamy wirtualnego opiekuna,NO I PILNIE DT, kotek wyglada na straszna bide, dopiero po wizycie u weta bedziemy cos wiecej wiedziec. Bardzo wychudzonu, nic dziwnego, podobno zupelnie jego oczka nie reaguja na nic, jak mial szukac tego jedzonka. Apetyt ma. Jak tylko cos bede wiedziala wiecej to zaraz pisze. Dziekuje ze go wpisalas na pierwsza stronke( prosze tylko wklej tam jeszcze jego watek) viewtopic.php?f=1&t=115839
No i tak niesmialo przepraszam, ze zalegam z wplatami, WSZYSTKO NADROBIE jutro :oops: :oops: :oops:
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Śro sie 18, 2010 19:25 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -potrzeba 3 cudów/dt czy to tak wiele ? ...

Potrzebny DOM i wsparcie dla niewidomego kotka:

kinga_kinga7 pisze:Zakładam wątek na prośbę osoby,która ma pod opieką kotka:
kociak ma ok 2 miesięcy, kocurek. Jest całkowicie niewidomy,wet mówi ze możne to być skutkiem zaniedbania kiedy był przeziębiony, obecnie dostaje antybiotyki, zakraplanie oczów i zastrzyki dzielnie maluszek znosi. Nie wiem czy są jakieś szanse na odzyskanie wzroku
Kociak z początku bał się, nie radził sobie u nas w kociarni wśród innych kotów, teraz jest w klatce z inną niewidomą kotka, zaczął jeść i odzyskuje chęć życia, jak tylko słyszy ze ktoś wchodzi od razu wspina się na pręty klatki i nasłuchuje...
prosi żeby wziąć go na ręce

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maluszek bardzo potrzebuje domu i człowieka, proszę o pomoc w szukaniu DT lub DS dla niego.
To dane do przelewów jakby ktoś chciał go wspomóc finansowo:
TOWARZYSTWO OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI
ODDZIAŁ W OBORNIKACH WIELKOPOLSKICH
UL. ŁOPATYŃSKIEGO 1
64-600 OBORNIKI WLKP.
PKO BP S.A.
66 1020 4128 0000 1202 0049 9319
w tytule proszę napisać- na niewidomego kocurka

Kociak obecnie przebywa w Obornikach Wlkp. pomożemy w transporcie do nowego domu.
Kontakt w sprawie adopcji:
661 941 076
pypla1676@wp.pl

viewtopic.php?f=13&t=115952

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sie 18, 2010 19:48 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -potrzeba 3 cudów/dt czy to tak wiele ? ...

Witaj Bazylisiu :lol:

teraz to już na pewno będzie nam przybywał co najmniej jeden podopieczny dziennie :wink:

lecę do tego małego
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sie 18, 2010 20:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -potrzeba 3 cudów/dt czy to tak wiele ? ...

delfinka pisze:

teraz to już na pewno będzie nam przybywał co najmniej jeden podopieczny dziennie :wink:

To chyba niedobrze :?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]