Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 11:15 Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Jestem od niedawna domem tymczasowym w Warszawie, od roku mam swoje dwa sierściuchy, ale ze względu na dużą wrażliwość postanowiłam pomagać innym kotom. Decyzje powzięłam niedawno, bo około miesiąca temu. Mam już pierwszego tymczasa na koncie i pierwszą szczęśliwą adopcję :))))
Właśnie czekam na kolejne kociaki, które już do mnie zmierzają :D z tej samej lecznicy, mam pewność, że zdrowe i będą miały zrobione testy.
Jest to mój pierwszy post, zarejestrowałam się jakieś 5 min temu.
Chciałam się przywitać i prosić o rady dotyczące domu tymczasowego, nie mam doświadczenia, wszystko robię raczej intuicyjnie i chyba z pierwszym tymczasem nieźle wyszło, bo kiedy się żegnaliśmy zaczął mi mruczeć na kolanach, a był kotkiem półdzikim :) taka jestem z niego dumna i szczęśliwa, że ma domek i towarzyszkę życia!
Wiem już, że muszę się zająć balkonem i oknami. Czytałam na waszym forum wątki, ale potwornie drogo wychodzi zabudowa balkonu.
Proszę o jakieś wskazówki, jestem nowa, zielona, ale bardzo chcę i daję 200% siebie :)))
Ostatnio edytowano Czw sie 26, 2010 19:08 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam wątek na Koty
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Wto sie 17, 2010 12:51 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Już są, cudne dwa kociaki, kotek - czarny, grubasek i delikatna kociczka - siostra kociaka, którego pierwszego miałam na tymczasie!
Zdrowe, młodziutkie, gotowe do pokochania, maja porobione wszelkie testy - wyszły ujemne. Ale cudnie!!!!
Zjadły, poznają dom i czekają na "tatusia", który myśli, że niespodzianką jest puf zamówiony z allegro :P !
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Wto sie 17, 2010 13:24 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Witam na forum i gratuluję decyzji. Domki tymczasowe zawsze pożądane
:1luvu:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto sie 17, 2010 13:34 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Dziękuję :) ja też się bardzo cieszę, że się zdecydowałam. Najbardziej się bałam momentu oddania, adopcji, ale mimo, że serce mówiło mi, że mam już dwa to trzeci nie robi różnicy... to oddałam, bo cudowny dom i ma towarzyszkę na życie :) a ja mogę pomóc kolejnym kociakom i to daję wielką radość !!!!
Obserwuję właśnie jak dopiero co przywiezione do mnie maluchy poznają mieszkanie i coraz pewniej i bezpiecznie się czują :D a moje kicie śpią w najlepsze. Obwąchały maluchy, pokazały im dom i poszły spać. Mają boskie charaktery. Kotka myła językiem maluchy.
Chyba nie najgorszy dom tymczasowy, choć mało doświadczony haha.
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Wto sie 17, 2010 14:44 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

ja tylko nie bardzo nie rozumiem, co się dzieje z wiadomościami, dlaczego najpierw trafiaja do folderu "do wysłania" a potem co? i czemu nie moge ich od razu wysłać?

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Wto sie 17, 2010 15:57 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Też w maju postanowiłam zostac DT i szybko się przekonałam,że to nie dla mnie.
Zostałam "szczęśliwą" posiadaczką trzeciego kota.Cudna jest i nikomu nie oddam :twisted:
Podziwiam,że udało się znależć dom dla tymczasa i życzę kolejnych udanych adopcji!
(też nie mogę wysłać posta za pierwszym razem)

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Wto sie 17, 2010 16:06 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Wiem, nie każdy radzi sobie psychicznie z oddawaniem tymczasów (mam koleżankę, która z tymczasów zostawiła sobie już cztery (a miała już trzy swoje), nadal tymczasuje... Inna wymiękła od razu przy pierwszym, został.
Ja natomiast nie mam z tym problemu, uważam, że jeśli zostawię sobie kolejnego kota (póki co przyznaję się do dwóch :wink: ) to nie będę mogła pomóc żadnemu innemu. W tej chwili mam 7 tymczasów. Ciężko przychodzi mi ich oddawanie, ale staram się wybierać super domki, wtedy łatwiej. A domy tymczasowe - powtarzam się - są na wagę złota
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto sie 17, 2010 16:09 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

MagdalenaKa pisze:ja tylko nie bardzo nie rozumiem, co się dzieje z wiadomościami, dlaczego najpierw trafiaja do folderu "do wysłania" a potem co? i czemu nie moge ich od razu wysłać?

Witaj teraz oficjalnie na forum. :D
Cieszę się bardzo, że maluchy trafiły do Ciebie - o mądry dom tymczasowy wcale nie jest łatwo w dzisiejszych czasach. 8)

Wiadomości, które wyślesz sa w folderze "do wysłania" do czasu, kiedy odbiorca ich nie przeczyta. Teraz już będzie w "wysłanych". :wink:

Z jednej strony już tęsknię za tymi maluchami (zawsze sobie muszę popłakać jak oddaję tymczaska :oops: ), a z drugiej strony - zostało mi już "tylko" pięć tymczasów, więc nuda mnie nie czeka.

Chwal się wszystkim co się u Ciebie dzieje, miło czytać jak rezydenci opiekują się tymczasami. Bo Twoje koty są wspaniałe - nimi też się koniecznie pochwal.
Gdybyś miała jakiekolwiek pytania, to na pewno dostaniesz porady od doświadczonych forumowiczów.

Pewnie poradzisz sobie sama z umieszczaniem zdjęć, ale gdyby była Ci potrzebna pomoc, to daj znać.

No i powodzenia. :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 17, 2010 16:10 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

MagdalenaKa pisze:ja tylko nie bardzo nie rozumiem, co się dzieje z wiadomościami, dlaczego najpierw trafiaja do folderu "do wysłania" a potem co? i czemu nie moge ich od razu wysłać?

Wiadomości znikają z zakładki "do wysłania" dopiero, gdy adresat je przeczyta.

Witam nowy DT na forum. :D

Edytuję:
Agneska chyba pisałyśmy równocześnie :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto sie 17, 2010 16:12 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

powodzenia :ok: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto sie 17, 2010 17:04 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Dziękuję :) to wiele wyjaśnia.

Maluchy są wspaniałe :1luvu: , przyszedł "tatuś" i już się bawi z "sushi i shogunem" jak je od razu sobie po domowemu nazwał :kotek:

Na pewno będę prosiła o rady.

Jutro popołudniu mam umówioną wizytę z Panem od siatek balkonowo-okiennych, zobaczymy jaką wycenę mi zrobi :? ...

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Wto sie 17, 2010 19:29 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

A jak się robi banerek? Albo jak wkleić?
Chciałabym jakiś banerek mieć :)

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Wto sie 17, 2010 19:30 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Witam i zaznaczam sobie wątek!
To sie maluszki nowego DT dorobiły. :ok:
Banerek trzeba poprosić na wątku banerkowym.Ale dobrze foty mieć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 17, 2010 19:39 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

Witam serdecznie nowych miośników w kręgu kociastych. Powodzenia w tymczasowaniu i dużo dobrych domków dla maluchów.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Wto sie 17, 2010 19:50 Re: Nowy Dom tymczasowy Warszawa/ Witam serdecznie/ pomoc

tak :) dzisiaj przyjechały i chyba im się podoba !
Czarnuszek się zachowuje jakby od zawsze tu mieszkał, opanował wszystkie pokoje, buraska jest odrobine bardziej nieśmiała, ale jak się bawią to całą czwórką :mrgreen:
Moje koty pełna akceptacja :ok: podzieliły się zabawkami, posłankami, kuwetą, nawet łóżkiem :kotek:

Obrazek

MagdalenaKa

[następna]