SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 20:22 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Gibutkowa pisze:
yosia pisze:przenosza schron? 8O

No przecież już od długiego czasu budują nowy. Ja słyszałam od któregoś z wetów (czy to Kruszyna mi przekazywała, czy jakoś tak) że w sierpniu będą przenosiny ale to daaaawno słyszałam, więc mogło się coś zmienić - jak to przy budowie, czasem jakieś obsuwy czasowe mogą być ale raczej nie wcześniej.

ze buduja to wiedzialam, ze juz przrenosza nie :)
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pon sie 16, 2010 20:37 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Ciekawe czemu w klatkach nie ma kartoników? :(
Kotki zdecydowanie lepiej czują się jak mogą się schować.... zwłaszcza te przerażone :cry:
Leśna.... coś wiesz na ten temat? :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 16, 2010 20:42 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Nie mam pojęcia, ja się narazie barakiem nie zajmuje. Może już brak kartoników ? nie wiem...

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto sie 17, 2010 8:59 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

znowu tyle maluszków :-( :-( :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sie 17, 2010 16:43 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Jak dużo kotów potrzebuje miłości :( Ja jestem świeżo zakocona, właśnie takim osieroconym maluchem, i jak patrzę na wszystkie te koty i kocięta, miałabym ochotę przygarnąć jeszcze chociaż jednego.
Na razie rozsyłam linka po znajomych i gorliwie namawiam. Mam nadzieję, że jak najwięcej z nich znajdzie swojego dużego.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto sie 17, 2010 22:22 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Weihaiwej, witaj na wątku :piwa:

Wczoraj i dzisiaj miałam telefony z pytaniami dotyczącymi adopcji. Oba potencjalne domki zostały zaznajomione ze szczegółami adopcji, wzięte na "spytki" i zaproszone do odwiedzenia schroniska. Oba domki wybierają się na Skarbowców w tym tygodniu :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro sie 18, 2010 7:12 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Kruszyna pisze:Weihaiwej, witaj na wątku :piwa:

Wczoraj i dzisiaj miałam telefony z pytaniami dotyczącymi adopcji. Oba potencjalne domki zostały zaznajomione ze szczegółami adopcji, wzięte na "spytki" i zaproszone do odwiedzenia schroniska. Oba domki wybierają się na Skarbowców w tym tygodniu :ok:

:ok: :ok: :ok: oby jakieś kotki domki znalazły :ok:

Agness78

Post » Śro sie 18, 2010 11:19 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Oby znalazły!

Ja cały czas patrzę na zdjęcia tych pięknych sreberek. Agness78, masz więcej informacji o nich? Nie mogę niestety wziąć ich do siebie nawet na tymczas, bo we wrześniu wyjeżdżam na ponad miesiąc. Ale wczoraj namawiałam, pokazywałam, uświadamiałam, a brykający mały rudzielec był żywym argumentem "za" :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro sie 18, 2010 12:17 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Weihaiwej pisze:Oby znalazły!

Ja cały czas patrzę na zdjęcia tych pięknych sreberek. Agness78, masz więcej informacji o nich? Nie mogę niestety wziąć ich do siebie nawet na tymczas, bo we wrześniu wyjeżdżam na ponad miesiąc. Ale wczoraj namawiałam, pokazywałam, uświadamiałam, a brykający mały rudzielec był żywym argumentem "za" :)

Jedna kotka prawdopodobnie trafi w sobotę do adopcji. Druga też miała trafić ale inna Pani się rozmyśliła :evil:
Najgorsze że teraz już niczego nie jestem pewna. Nie lubię pomagać w adopcjach kiedy ostateczna decyzja nie należy do mnie... :roll: i kot nie jest u mnie w DT lub u kogoś kogo znam... A miałam tylko ogłoszenia zrobić..... :roll: Trudna sytuacja bo kotki na działkach, ja ich nie widziałam, nie wiem jak się zachowują. Pani która się nimi opiekuje mówi że nie będzie problemów no ale zobaczymy... Druga kotka chyba będzie miała tymczas po za Wrocławiem ale jak to zorganizować , jeszcze nie wiem :?

Weihaiwej, dzięki za zainteresowanie :) :ok:
Tutaj się tyle dzieje a niestety DT jak na lekarstwo o i innych problemów całe mnóstwo....
Fajnie jakby udało się zwerbować więcej ludzi do pomocy, możnaby więcej kotków uratować :cry:
ale niestety niby takie wielkie miasto a niewiele ludzi jest chętnych żeby się zainteresować biednymi zwierzakami... :cry: :cry:
:cry: :cry:

Agness78

Post » Śro sie 18, 2010 12:32 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Kruszyna pisze:
7-letni olbrzymi kocur z dłuższym włosem, oddany z mieszkania tydzień temu

Obrazek

Z dobrych wieści - ten kocio w niedzielę znalazł dom :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro sie 18, 2010 12:35 Re: SchronWro fot. str. 71 Wysyp kotów :( HELP!

Z bardzo złych wieści - ta kotka nie wytrzymała stresu związanego z pobytem w schronisku :cry: Odeszła w zeszłym tygodniu :cry: Brykaj sobie kotusiu [*]

Kruszyna pisze:601/10 11-letnia kotka, oddana z domu :(

Obrazek

Ludzie nie zdają sobie sprawy, że dla starszych zwierząt, przyzwyczajonych do życia w domu, schronisko oznacza śmierć :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro sie 18, 2010 12:40 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Z dalszych złych wieści - ta kotka bardzo źle znosi pobyt w schronisku. Jeżeli szybko nie znajdzie domu, prawdopodobnie spotka ją taki sam los, jak 11-letnią kotkę z poprzedniego postu :cry:

Kruszyna pisze:700/10 Jula, domowa kotka, oddana, niewysterylizowana

Obrazek

Obrazek

Kruszyna

Post » Śro sie 18, 2010 13:02 Re: SchronWro fot. str. 78 Potrzebni wolontariusze i DT!!!

Boże.... :cry: :cry: :cry:
Ta kotka wygląda na bardzo zrezygnowaną :cry:

DT PILNIE POTRZEBNY :!: :!: :!:

Może zrobiłabym jej Allegro :( tyle mogę...
Kruszyna czy mogłabym podac w nim nr do Ciebie?
Ja teraz w schronie nie bywam :oops: a często ludzie jakiegoś wsparcia na miejscu by potrzebowali :oops:

Agness78

Post » Śro sie 18, 2010 13:12 Re: SchronWro fot. str. 78 Potrzebni wolontariusze i DT!!!

Na pocieszenie zdjęcie Antoniego (Beksy) który dostał nowe życie w prezencie od losu (i którego mój szef wiózł do Warszawy w drodze na konferencję w Samsungu)
Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 18, 2010 13:29 Re: SchronWro fot. str. 78 Potrzebni wolontariusze i DT!!!

A będzie organizowana znów ta akcja "drzwi otwarte" czy jakoś tak? Sporo adopcji wtedy było. Chyba że to dopiero w nowym schronie :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]