ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob sie 14, 2010 17:53 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

wercia pisze:edit.Do kogo to bylo?Do mnie czy do Wistry ... wygłupiłam sie ??

Chyba nie do Ciebie, ale to nic :ryk:

Edit: i jeszcze link: http://www.koty.pogodzinach.net/kociaki.html
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob sie 14, 2010 18:06 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Monia znalazłam Cię i tu, ale odpisałam już na niebieskim:)

Strzykawki, tłoczki, pipetki, butelki- każdy ma swoje za i przeciw. No i jeszcze tylko mleko dla kociąt, bo inaczej padną. :roll:
Odchowałam całą piątkę na ludzkim NAN1, męcząc się na początku strzykawkami, potem butelką. Zdrowe, wypasione i lśniące.

Będzie napewno dobrze i jestem pewna, że znajdą domy ;)

Aha, mają ok tygodnia.
Ja masowałam zawsze nasączonym ciepłą wodą wacikiem . Najlepszy bo widać było na nim czy był nawet mały sik:)
Trzymam kciuki :ok:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Sob sie 14, 2010 19:03 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Wercia, pisałam o wypowiedzi Wistry, choć potem dołączyła się też Nazira. Ale cieszę się, że Arjuna będzie walczyć o kociaki :D :D :D i trzymam z całej siły :ok: Naprawdę uśmiercanie narodzonych już kociąt nie jest sposobem na walkę z bezdomnością i poprawę losu zwierząt. Arjuna, czekam na wieści o maluszkach!!!

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob sie 14, 2010 20:17 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Nie napisałam, że potępiam dziewczynę za chęć pomocy i uratowania maleństw.

Myślę trzeźwo, po prostu.
Choć sama nie wiem, jakbym się zachowała na miejscu autorki wątku.

Prezes był znaleziony już z otwartymi oczami, było to rok temu i nie miałam pojęcia o skali bezdomności kotów.
Poza tym sama chciałam się dokocić, a że Prezes wybrał nasz garaż... (szkoda tylko, że ten z Góry zabrał mi go tak szybko :( )

Tak czy siak, życzę powodzenia.
I bądź co bądź chylę czoła, tym bardziej, że sama się przyznała, że na kotach się nie zna - ale się pyta i stara! :)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie sie 15, 2010 15:46 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

słuchajcie: te kotki są niesamowite :1luvu:

nigdy nawet nie lubiliśmy kotów, a tymczasem chyba się zakochałam:)

już wiem co robiliśmy na początku nie tak: kotki były za słabo karmione, miały za zimno-pomimo kocyka polarowego i za rzadko je przytulaliśmy.

większy już robi normalnie kupy-już wiem o co chodzi z tym masowaniem okołotyłkowym;] butelka z gorącą wodą jest w skrzynce non stop-i okazała się gwarnacją przespanej nocy, karmimy też częściej i dbamy, by mleczko miało temperaturę ciała.
jutro nasza wetka przyjedzie zobaczyć kotki i sprawdzić czy rozwijają sie prawidłowo.

wygląda też na to, że jutro musze iść do pracy z kotkami, bo niestety nie zostanie w domu nikt, kto mógłby sie nimi zająć.

ps. cześć Ania, dzięki za rady!

komu kotka:)?
Obrazek

arjuna

Od: Pon cze 16, 2008 20:33

Post » Nie sie 15, 2010 16:10 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

arjuna pisze:nigdy nawet nie lubiliśmy kotów, a tymczasem chyba się zakochałam:)

:mrgreen: No to za maluchy :ok:
Obrazek

Agulas74

Post » Nie sie 15, 2010 16:33 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Zakochacie sie jeszcze bardziej jak otworzą oczy i zaczna pełzać.Niezapomniane chwile :)
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie sie 15, 2010 16:58 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

arjuna pisze:słuchajcie: te kotki są niesamowite :1luvu:

nigdy nawet nie lubiliśmy kotów, a tymczasem chyba się zakochałam:)

Nie wiedzieliście, że lubicie koty! Bo ludzie dzielą się na tych ,co lubią koty i na tych, co o tym jeszcze nie wiedzą :wink:
Trzymam kciuki za maluszki :ok: :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie sie 15, 2010 18:16 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

arjuna, podziwiam za samodzielną pomoc maleństwom :1luvu: Wiem, że to nie jest przysłowiowa "bułka z masłem" :)

Sama w zeszłą sobotę znalazłam małe, ślepe maleństwo. Byliśmy z TŻ tak zestresowani, że nie wpadliśmy na to, żeby poszukać na necie porad o opiece nad nim :oops: stąd bardzo dziękuję za linki :) (aczkolwiek mam nadzieję, że nie znajdę już takiego maleństwa i nie będą mi potrzebne)

Na szczęście w niedzielę udało się znaleźć mamkę i kotka przyjęła maleństwo :) Pomógł nam znajomy, taki koci :aniolek:
Powiem szczerze, że nie wiem co byśmy zrobili, gdyby nie mamka... Żadne z nas nie miało możliwości wzięcia kotka do pracy w celu karmienia...

Może Wasze psy zrobią Wam niespodziankę i dobrze przyjmą koty? Wcale nie muszą robić im krzywdy :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie sie 15, 2010 20:43 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

przecudne te maleństwa :1luvu:

Ja też kiedyś myslałam że kocham psy a kotów po prostu nie znałam,chyba też się ich bałam,bo takie tajemnicze..
ale mój mąż marzył zawsze o kocie bo nie mógł zapomnieć takiego z dzieciństwa..
niechętnie się zgodziłam...i co...zakochałam się po uszy!! one są cudowne i wspaniałe,urocze i tajemnicze,takie mądre i z charakterem. Każdy jest oddzielną,niepowtarzalną opowieścią..

koniec końców wsiąkłam tak że mam już 6 kanapowych,dokarmiam i daję domek 11-tu,sterylizuję co się da złapać i na co kaski starczy,a teraz odkryłam miau.pl i mam DT.,mimo uczulenia na sierść na granicy astmy.(jakoś sobie radzę i minimalizuję objawy)
a jak był kilkunastomiesięczny kryzys finansowy w zeszłym roku to oszczędzałam na wszystkim,na żarełku dla nas,ale koty musiały mieć full wypas.
Ich się nie da nie kochać...wystarczy tylko je poznać i się wsiąkło..

:ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 15, 2010 21:26 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

kociaki ktore miałam ostatnio miały 3 dni ,karmiłam wyłącznie butelką i spały na poduszce elektrycznej-choc termofor tez mam wiadomo podusia lepsza ;) bo ciepło 24 h
jednak znalazla sie mamka kocia i mogly dorastac przy mamusi ;)

http://www.kocidom.waw.pl/ksiazki/index ... =kociamama
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 16, 2010 17:07 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

wczoraj kupiliśmy termofor ubrany w hipopotama:) maluchy go ubóstawiają :lol:

nocka spędzona ok, raz wstałam o 3, nalać wrzątku do termoforu, nakarmić i posprzatać masakrę, którą zrobiły na posłanku.

dzis mniejszy miał biegunkę, trochę już lepiej, ale kontroluję sytuację, żeby sie nie odwodnił.

słuchajcie, podaję kotom "pet milk+taurina+omega3" versele-laga. czy to jest ok? wybieraliśmy pokarm na podstawie ceny-wzięliśmy to, co mieli najdrożeszego, ale teraz co rusz czytam, że u takich maluchów stosuje się "milox" czy jakoś tak.

nie chcę, by miały jakieś niedobory-ktoś zna się na kocich odżywkach?

co do moich psów-to nie ma opcji, by zaakceptowały koty, ostatnio jeden z nich zagryzł kota sąsiadów, tak samo skończyła fretka, ktorą kiedyś mieliśmy.
pomimo starań i -niby- mozliwosci(dom jest duzy), nie ma opcji by zawsze skontrolowac wszystko tak, by nie doszło do wypadku..

dlatego też nie mogę ich zostawić u siebie-nie, żebym nie chciała: po prostu nie zniosłabym widoku krwawej rzęxni któregoś dnia.

dzis kotki byy ze mną w pracy-zdecydowana większość klientek była zachwycona, jednak zdarzały sie i takie, które mi sugerowały, bym koty utopiła lub zostawiła gdzies na trawie; bo przecież to taki kłopot, i wyspać sie nie można 8O w jakim ja swiecie żyję??

wróciliśmy tez do butelki-maluchy lubią zasypiać ze smokiem w pyskach:)

arjuna

Post » Pon sie 16, 2010 18:33 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

arjuna pisze:wczoraj kupiliśmy termofor ubrany w hipopotama:) maluchy go ubóstawiają :lol:

Znam ten wzór, jest świetny :ryk:
Obrazek

Agulas74

Post » Pon sie 16, 2010 18:46 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

Mleczko dla małych kotków nazywa się Mixol, sprawdź, czy to Twoje extra jest dla maluchów czy dorosłych, maluchom dorosłego nie powinno się dawać, a z nazwy nie widać, żeby było dla małych
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon sie 16, 2010 20:44 Re: ZNALAZŁAM 2 ŚLEPE KOTKI, POMOCY!!!

można to mleczko podawać praktycznie od dnia narodzin.

była wetka, obejrzała maluchy i okazało się, że to 2 chłopcy;]

bardzo Was prosze o pomoc w szukaniu im domów-za kastrację chętnie zapłacę, byle by tylko znalazły fajne domki z ciepłymi wyrkami;]

arjuna

[poprzednia][następna]