FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 15, 2010 14:08 FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Założyłam nowy wątek ponieważ stary umiera od dawna śmiercią naturalną. Może ten będzie miał więcej szczęścia i dostrzeże go więcej osób.
Nie jestem w stanie prowadzić oddzielnych wątków dla każdego kota więc wszystko będę pisać na tym jednym. Tylko niektóre mają jeszcze stare wątki.
Bardzo potrzebna jest pomoc . Liczba podopiecznych i obowiązki już dawno przekroczyły możliwości. Toniemy.
Koty proszą o ogłoszenia, bazarki, tymczasy!! Potrzebne także 10-dniowe tymczasy dla kotów wolnożyjących po sterylkach w Bielsku-Białej.
Potrzebna karma dla dorosłych kotów oraz dla kociąt.

Wciąż dochodzą nowe chore koty , długi coraz większe. Mamy też psy w lecznicach i hotelach.
Brakuje pieniędzy na leczenie, szczepienia, odrobaczania, karmę i żwirek.
Jeśli możesz pomóc w jakikolwiek sposób - dziękujemy !

Fundacja Zmieńmy Los
Ul. Trzech Diamentów 36/20
Bielsko-Biała 43-380

Nr Konta 65103000190109853000303048

można też przekazać 1% dla naszych podopiecznych poprzez Fundację AFN :
Nazwa : Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
Nr KRS 0000264523
Koniecznie z dopiskiem: Fundacja Zmieńmy Los

Nasze aktualne koty można zobaczyć pod poniższymi linkami na naszej fundacyjnej stronie:

KOTY ZDROWE : http://www.zmienmylos.pl/nasi-podopieczni/koty-zdrowe

KOTY CHORE : http://www.zmienmylos.pl/nasi-podopieczni/koty-chore

W kolejnych postach nasze NIEKTÓRE koty

Miki

Miki to kociak zabrany z piwnocy razem z siostrą Psotką.
Czarna Psotka umarła z powodu krwotoku w klatce piersiowej , z nieznanej przyczyny :(
czarno-biały Miki czuje się lepiej . Mamy nadzieję , że będzie dobrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Broszka

Mamusia trikolor na imię ma Broszka. 4 Maluszki przyszły na świat w schronisku. 28.04.2011r.
Kociaki znalazły domy. Teraz czas aby znalezc dom dla Broszki.

Broszka trafiła do schroniska w zaawansowanej ciąży. Następnego dnia urodziła 4 śliczne kociaki.
Troskliwie je odchowała, teraz czas aby znalazła dom. Kotka ma fajny charakter, jest wyjątkowo towarzyskim pieszczochem. Nie przepada za towarzystwem innych kotów.
Broszka jest zaszczepiona i wysterylizowana.
kontakt w sprawie adopcji:
tel. 507 681 442
adopcjazwierzaki@o2.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zola

Zola to 2-letnia dzielna kotka , która trafiła do nas w tragicznych okolicznościach.
Została znaleziona w centrum miasta uwięziona z rozerwanym brzuszkiem. Kotka przeszła operację. Ponieważ dopiero co urodziła kocięta, w trakcie leczenia mimo bólu i rany na brzuszku, dzielnie odchowała zdrowe piękne maluszki. Wcześniej była dzikim kotem wolno żyjącym. Mimo to powolutku nabiera zaufania do człowieka, jest ciekawska i bardzo lubi dobre jedzonko, którego z pewnością wcześniej jej brakowało.
Zola nie jest kotem wyróżniającym się urodą , jednak mamy nadzieję , że jej smutna historia poruszy czyjeś serce i znajdzie bezpieczny dom na resztę życia. Chcemy aby już zawsze była bezpieczna.
Kotka czeka na spokojny dom i cierpliwego właściciela, który da jej czas i nie będzie zbyt wiele oczekiwał.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bej

Bej to duży, milutki kocurek o naturze pieszczocha.
Jest bardzo towarzyski i kochany. Ma ok 2-3 lat.
Na skutek wypadku stracił ogonek. Czeka na troskliwy dom i właściciela, który pokocha go na zawsze.
Bej nie przepada za towarzystwem innych kotów dlatego szuka domu , w którym będzie jedynym kotkiem.
Kocurek jest wykastrowany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irysek

A to Irysek, roczny kocurek, jeszcze bardzo nieśmiały. Znaleziony zimą , jego matkę zagryzł pies.
Szuka spokojnego domku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moro

Moro został znaleziony z poparzonymi opuszkami łapek . Wszedł do czyjegoś ogrodu na wapno czy tez inny preparat wysypany chyba na ślimaki.
Do tego był bardzo zarobaczony i w futerku miał spore towarzystwo pasożytów.
Obecnie Moro jest wyleczony i zaszczepiony. Czeka na nowy dom. Przebywa w DT.
Jest delikatnym , rozmruczanym pieszczoszkiem. Ur. w czerwcu 2010r.

Tak było :

Obrazek

Obrazek

Obecnie :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liwia

Kocia rodzinka została znaleziona przypadkiem głęboko w maszynie kombainu na wsi. Kotka wybrała sobie chyba najgorsze miejsce z możliwych na gniazdko.
Na szczęście w tym czasie maszyna nie była akurat używana ale jak długo można było ryzykować ? Z pewnością czekał je tam tragiczny los. Strach pomyśleć..
Z wielkim trudem udało się wydostać rodzinkę ze środka maszyny.
Mamusia to młoda burasia , która dostała imię Livia . jest kochanym pieszczoszkiem. Ma ok 2 lat. Obecnie zaszczepiona i wysterylizowana.
Jej trzy córeczki znalazły domki. Pilnie potrzebuje DT !

Liwia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beti - chora na białaczkę.
Przebywa w domu tymczasowym .
Wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89946&highlight=

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fibi

7-letnia kotka ze schroniska. Po długim leczeniu kataru oraz operacji korekcji powieki.
Obecnie zdrowa, no może nie zupełnie. Cierpi na chorobę autoimmunologiczną i nic nie da się z tym zrobić.
Fibi swędzą uszka i pyszczek , dużo się ociera aby sobie ulżyć. Jest kochana , bardzo towarzyska. Chodzi za człowiekiem jak pies, lubi przesiadywac na ramionach lub spać na kolanach. Najważniejsze aby być blisko. ma też charakterystyczny chód ze względu na przebyty w przeszłości jakiś wypadek, jedna łapka jest ciut krótsza.
Oczywiście nie przeszkadza jej to w szaleńczych pędach. Czasem podgryza, tak z miłości ;)

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=103809

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kicia

Kicia jest piękną czarną kotką o niezwykłej urodzie. Ma lśniące , czarne, aksamitne futerko i duże, zielone, niesamowite oczy. Jest 13-letnią, zdrową kotką w świetnej kondycji. To wyjątkowa kotka, która potrzebuje wyjątkowego właściciela.
Kicia ma bardzo smutną historię, po 13-latach wyrzucono ją z domu.
Teraz jest bardzo samotna i spragniona towarzystwa. Kicia chętnie zamieszka w domu z ogrodem, z możliwością wychodzenia. Oczywiście w spokojnej, bezpiecznej okolicy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zosia2
Kotka z piwnicy zabrana na sterylkę , okazała się wystraszoną ale łagodną kotką.
Może ktoś się zlituje i da jej dom?

http://img843.imageshack.us/img843/183/alim2993.jpg

Mamba

Mamba to 2-letnia śliczna , delikatna czarna kotka.
Jest oswojona i przyjaźnie nastawiona do każdego.
Mamba dobrze dogaduje się z innymi kotkami, korzysta z kuwetki, jest wysterylizowana.
Ma piękne pomarańczowe oczka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anulka

Mamusia rudasków, piwniczna kotka.
Szukamy dla niej domu bez innych kotów.
Ma ok 2-3 lat, wysterylizowana, zaszczzepiona

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lip 28, 2012 0:30 przez _bubu_, łącznie edytowano 130 razy

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Nie sie 15, 2010 14:49 Re: B-B - 26 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Wszystkie kociaki czekają , każda pomoc potrzebna !

_bubu_

Post » Nie sie 15, 2010 15:46 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

no to będziemy kotkom kibicować :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie sie 15, 2010 15:56 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Kurna, ile tego :(
Czy to się w końcu skończy :crying:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie sie 15, 2010 16:12 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Piękne, biedne koty, a zwłaszcza Lotka... Jak można tak zostawić przyjaciela, jak można tak wychowywać dziecko? :x :cry:
Będę im kibicować i trzymać kciuki :)
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Nie sie 15, 2010 17:02 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Zaznaczam i trzyma kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie sie 15, 2010 18:06 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

zapisuje sobie :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie sie 15, 2010 19:49 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

mejflajek pisze:Piękne, biedne koty, a zwłaszcza Lotka... Jak można tak zostawić przyjaciela, jak można tak wychowywać dziecko? :x :cry:

Lotka dobrze komponowałaby się z Majeczką ;)

_bubu_

Post » Nie sie 15, 2010 20:28 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Maluszek na smoczku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potrzebny Mixol

_bubu_

Post » Nie sie 15, 2010 20:38 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Laura - młoda kotka podrzucona z powyższym maluszkiem . niestety jest osowiała , marnie je :( , martwimy się.

Obrazek

_bubu_

Post » Nie sie 15, 2010 20:47 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Zaznaczam sobie wątek. Co prawda rzadko teraz bywam na forum, ale prześlę Wam dziewczyny parę złotych (wiem, że to kropla w morzu...). Trzymam kciuki za koteczki, by wszystkie znalazły domki :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Nie sie 15, 2010 21:58 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

Zaglądam i ja.Niestety i w tym miesiącu mogę wspomóc jedynie karmą.Myślę,że Busio podzieli się nią z innymi kotkami.Nieustające kciuki za zdrówko i szybkie adopcje dla kiciusiów :ok: :ok: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Nie sie 15, 2010 22:14 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

_bubu_ pisze:
Lotka dobrze komponowałaby się z Majeczką ;)

Jeszcze nawet nie mam pewności, czy mogę się teraz dokocić... :( Co nie znaczy, że nie myślę i nie kombinuję ;) Razem z TŻem, bo teraz i on będzie miał głos w ewentualnym przygarnięciu kota...

A na "wrazieco" nie zaszkodzi, bym wici rozpuściła... Zrobię jej tradycyjnego facebooka. Innym kotom też zacznę robić gdy poznajduję chwilę.

EDIT: Jest fejsbuk. Napisałam, że potrzebny tak dom, jak i wsparcie do kosztów leczenia. Tam siedzi sporo kociarzy, mam nadzieję, że się rozniesie... http://www.facebook.com/event.php?eid=140585279314654
Ostatnio edytowano Nie sie 15, 2010 22:43 przez mejflajek, łącznie edytowano 1 raz

mejflajek

Post » Nie sie 15, 2010 22:32 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

A ja mam takie pytanie - czy Wy działacie w ramach jakiejś fundacji? Jeśli tak, to zamieśćcie jej dane (łącznie z numerem konta) w pierwszym poście, a jeśli nie, to gdzie można robić wpłaty? Są potem jakoś rozliczane? A gdyby ktoś chciał wysłać np karmę to dokąd?

Przepraszam, jeśli pytam o oczywistości, ale nie śledziłam waszego poprzedniego wątku :oops:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie sie 15, 2010 22:44 Re: B-B - 27 kotów, chore maluszki, Lotka ze złamaną łapką..

panikota pisze:A ja mam takie pytanie - czy Wy działacie w ramach jakiejś fundacji? Jeśli tak, to zamieśćcie jej dane (łącznie z numerem konta) w pierwszym poście, a jeśli nie, to gdzie można robić wpłaty? Są potem jakoś rozliczane? A gdyby ktoś chciał wysłać np karmę to dokąd?

Przepraszam, jeśli pytam o oczywistości, ale nie śledziłam waszego poprzedniego wątku :oops:

Panikota: Bubu działa w imieniu Stowarzyszenia dla Braci Mniejszych. Info tu: http://www.braciamniejsi.com.pl :) Ale fakt, najlepiej by to dodać w pierwszym poście...
Chyba, że coś się zmieniło odkąd podpisywałam Majeczkową umowę...

P.S. Jakby jeszcze jakieś informacje o Lociowym charakterze... To dodam na fejsa :)
Ostatnio edytowano Nie sie 15, 2010 23:31 przez mejflajek, łącznie edytowano 1 raz

mejflajek

[następna]