Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Ciut fot.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 15:07 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Uuuupał...

Fot nie będzie, chyba, że obce - w wątku wystawowym. Nie chciało nam się brać aparatu, mieliśmy i tak kupę bagaży i strasznie skomplikowany wyjazd...

Czaję się na Olsztyn i tam pewnie zabiorę aparat.

Wystawa była fajnie zorganizowana, aczkolwiek atmosfera panująca w hali była lepsza tylko dlatego, że temperatura zewnętrzna była niższa. Nie było tych zapowiedzianych wentylatorów na każdy sektor - w naszym był jeden, bo ktoś prywanie sobie przywiózł. I w niedzielę w pewnym momencie zrobiło się jednak duszno, chociaż nie było to ekstremum.

Generalnie moje zastrzeżenia wystawa ma głównie na 3 polach:
- zero oznaczenia wejścia do hali dla wystawców od strony ulicy Haffnera. Od drugiej nawet było widać, ale adres podawany w ulotce to Haffnera 57, kto był pierwszy raz (jak my), pod tym adresem znajdował na głucho zamkniętą halę. I dopiero, jak się poszedł rozejrzeć po okolicy, to po przeciwnej stronie ulicy, kilkadziesiąt metrów dalej, przez uchylone nieco drzwi mógł wypatrzeć rozstawione klatki na innej hali :twisted:
- kibelki: był jeden(!) męski, jeden(!) żeński i jeden dla niepełnosprawnych. W sumie 3 kabiny z toaletą, panie w pewnym momencie zaczęły chodzić też do męskiego, a i tak była kolejka jak za dawnych czasów po mięso. Hala tenisowa z dwoma albo 3 kortami pewnie nie potrzebuje więcej toalet, ale jak się tam urządza imprezę na kilkaset osób plus kilka tysięcy zwiedzających, to należałoby dowieźć toitoików...
- w oba dni zarówno kocięta jak i miot były u tego samego sędziego, a tak liczyłam, że będą bardziej rozłożone. Przez to zamiast 4 różnych opinii o moich kociakach mam tylko 2, trochę szkoda tej kasy (dobrze jeszcze, że była to wystawa raczej z tych tańszych).

Poza tym większych wpadek nie było, wszystko się sprawnie odbywało, bisy się nie spóźniały.

Dzieciarnia wypadła nieźle, acz zostaliśmy pokonani przez miocik starszy od nas o 3 tygodnie. W oba dni jednak sędziowie powiedzieli, że oba mioty są bardzo ładne i stanowią dla siebie mocną konkurencję. Miot starszy, jako bardziej rozwinięty (i, trzeba przyznać, przepiękny, mimo, że rozetowy i z mniej przeze mnie ulubionym typem głowy), miał nad nami jednak delikatną przewagę. W sobotę był jeszcze trzeci miot, który bez większych dyskusji dostał trzecie miejsce.

W konkurencji indywidualnej wypadło zabawnie. W sobotę Seyonne i Sharana mieli w konkurencji jeszcze jedną koteczkę marmurkową. Koteczka wygrała z Sharaną, przede wszystkim przepięknym kontrastem i umaszczeniem. Natomiast potem, przy porównaniu do BIV tejże koteczki z Seyonnem sędzia długo się zastanawiał, ale w końcu wybrał koteczkę. Niemniej powiedział, że jest to zwycięstwo w bardzo wyrównanej konkurencji.
Potem, jak prezentowaliśmy już miocik, zapytał, czemu nie wystawiłam Seregila. Po dłuższej dyskusji stwierdził, że w sumie to faktycznie ciężki wybór, ponieważ woli głowę i budowę Seyonne'a, ale zdecydowanie futro Seregila, a i jego budowa nie jest zła. No i pożartowaliśmy sobie, jakby było fajnie, jakby się dało zrobić jednego kotka z dwóch ;)

W niedzielę na początku było podobnie, Sharana przegrała z drugą koteczką, potem Seyonne przegrał z nią biv, tym razem koteczka wyraźnie się bardziej podobała. Po tym znowu do oceny poszedł cały miocik i tu zachwyty nad Seregilem nie miały końca, zostałam (w sposób sympatyczny ;) ) ochrzaniona, że nie tego kotka wystawiam, a Seregil dostał "zaoczny biv" (znaczy, jakby to on startował samodzielnie, to by wygrał).

Po tym wszystkim to najbardziej żałuję, że żadnym sposobem nie dam rady wystawić wszystkich kociąt na jednej wystawie TICA, chociaż myślę, że tam sędziowie by mnie aż tak nie zaskoczyli swoją opinią ;)

Ludzi było mnóstwo, na 5 pytań "po ile te kotki" znajdowała się jedna osoba, która zatrzymywała się na dłużej, żeby o coś popytać lub pogadać. Przy okazji ukuliśmy z TZ "propozycję handlową" - za zrobienie któremuś z chłopaków tytułu SP zwracamy 1000PLN, za DSM'a całość opłaty za kociaka ;) Kusiliśmy nawet jedną młodą stewardkę, wyraźnie zakochaną w kociętach, ale nie połknęła haczyka ;)

A przed chwilą miałam telefon od jednego pana, który był w Sopocie i widział kociaki i jest zainteresowany jednym z chłopaków. Ma zadzwonić i się umówić na wizytę. Pożyjemy - zobaczymy 8)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon sie 09, 2010 15:49 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

:mrgreen: W watku wystawowym wydaje mi sie ,ze sa Twoi podopieczni :mrgreen:

Toalety to wazna rzecz, o czym czesto organizatorzy zapominaja. Pierwsze koty za ploty :P -Juz po :P Fajny opis wystawy :D Za brak zdjec -maly foch 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 10, 2010 11:32 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

no jest zdjęcie kociąt w wątku wystawowym :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sie 10, 2010 11:40 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

I w tym nowszym linku tez sa zdjecia bengalatek :P

Atko ,a kiedy porobicie nowe fotki bengalatkom w domku?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw sie 12, 2010 22:43 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

:arrow: Bengalątka wystawowe

i kilka fotek na zachętę :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw sie 12, 2010 22:47 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Rety jakie wzorki i pozy -odlotowe :mrgreen: -lece zobaczyc te wystawowe :P

anulka111

Post » Pt sie 13, 2010 6:56 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

śliczne :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sie 13, 2010 7:00 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

ewkaa pisze:Obrazek

To zdjęcie jest bezbłędne :mrgreen: Czy ja je mogę sobie sobie wstawić na facebooka?

Atka

Post » Pt sie 13, 2010 10:56 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Atka pisze:

To zdjęcie jest bezbłędne :mrgreen: Czy ja je mogę sobie sobie wstawić na facebooka?
Najfajniejsza poza z tej serii :P Kręgosłup to chyba z gumy maja bengalatka :mrgreen:

anulka111

Post » Pt sie 13, 2010 11:41 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Atka pisze:

Oczywiście :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie sie 15, 2010 15:43 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Filmik, który każdy powinien obowiązkowo obejrzeć, zanim zdecyduje się na bengala. Najfajnieszej części akcji nie zdążyłam nakręcić, za późno znalazłam aparat :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=11oN4MjYi-I

Fota z wczoraj: co robią koty w weekend:
Obrazek

A dziś zrobiłam spontaniczną sesję na balkonie, z której wyszły ... dwie foty :roll:
Obrazek
Obrazek

Atka

Post » Nie sie 15, 2010 16:09 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Atka, macie zdecydowanie niezbyt bengalowo urzadzony dom :lol: :lol: :lol: :wink:
moze i pod kolor, ale brakuje jakichs wystajacych ze scian poleczek dla koteckow :evil: :evil: :evil:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie sie 15, 2010 21:51 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Uwielbiam te Tuńczyki, filmik jest świetny!

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie sie 15, 2010 21:51 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

Beata ,czy Ty ogladalas ten filmik? One nie potrzebuja poleczek :ryk:

A swoja droga ktoś mogłby im wytłumczyc,że przyciąganie działa w kierunku do podlogi, a nie odwrotnie :ryk:

Wydawało mi się ,ze maja stracha przed zejsciem w doł i zastanawialam sie jak sie nad to lustro dostaly :ryk: ale jak filmik dojechał do konca to okazalo sie ,ze to bardzo przedsiebiorcze maluszki :mrgreen:

Atka uszy im urosly :1luvu:

A fotki super sa i nie szkodzi ,ze dwie :1luvu:

anulka111

Post » Nie sie 15, 2010 22:06 Re: Księżniczka, Futrzaki i Bengale. Sezon wystawowy :)

One na żywo wcale nie są identyczne :D
Nie pamiętam, które jest które, ale różnią się między sobą :P

I zadziwiająco spokojne - nawet bengalątka zwalniają obroty w upale :lol:

A wzorki mają przepiękne :1luvu:

Filmik 8O :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]