Wrocław, Leoś po przejściach, ma dom stały:)i to jaki:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 13, 2010 10:41 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Cezar jest u mnie już piąty tydzień i po prostu związałam się z nim emocjonalnie. Biłam się z myślami przez ostatnie dni i postanowiłam, że Cezar zostanie u mnie, o czym poinformowałam osoby chcące go zaadoptować.

Ale rzeczywistość zweryfikowała moje chęci. Równowaga pomiędzy moimi kotkami a Cezarym okazała się pozorna. U jednej z moich kotek znowu pojawił się ropny wysięk z nosa. Byłam u weta. Wet twierdzi, że może wciąż obecność Cezara ją stresuje. Że go nie akceptuje. Może tak być. Jak jedno ma przejść obok drugiego, to robi szeroki łuk, byle nie przejść za blisko siebie.

Tak więc mimo chęci, żeby dać DS Cezaremu, nie mogę tego uczynić, ze względu na zdrowie mojej kotki. Już dzwoniłam do p. Eli, która będzie jego DS. Przyjedzie dzisiaj po niego o 18:00.

Wieczorem jeszcze napiszę, jak poszła adopcja i coś więcej o DS.

Asu

Od: Pon sty 14, 2008 19:45

Post » Pt sie 13, 2010 10:57 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Asu pisze:Cezar jest u mnie już piąty tydzień i po prostu związałam się z nim emocjonalnie. Biłam się z myślami przez ostatnie dni i postanowiłam, że Cezar zostanie u mnie, o czym poinformowałam osoby chcące go zaadoptować.

Ale rzeczywistość zweryfikowała moje chęci. Równowaga pomiędzy moimi kotkami a Cezarym okazała się pozorna. U jednej z moich kotek znowu pojawił się ropny wysięk z nosa. Byłam u weta. Wet twierdzi, że może wciąż obecność Cezara ją stresuje. Że go nie akceptuje. Może tak być. Jak jedno ma przejść obok drugiego, to robi szeroki łuk, byle nie przejść za blisko siebie.

Tak więc mimo chęci, żeby dać DS Cezaremu, nie mogę tego uczynić, ze względu na zdrowie mojej kotki. Już dzwoniłam do p. Eli, która będzie jego DS. Przyjedzie dzisiaj po niego o 18:00.

Wieczorem jeszcze napiszę, jak poszła adopcja i coś więcej o DS.

Myślę, że jeśli DS jest fajny i się nie rozmyśli :roll: , nie ma nad czym się zastanawiać. Zawsze jest żal oddawać swoje tymczasy, każdy z nas to bardzo przeżywa - ale niestety trzeba. Mniejmy nadzieję że Cezar znajdzie szczęście w nowym DS a Ty będziesz mogła pomóc jeszcze nie jednemu kotu :ok: :D

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sie 13, 2010 15:28 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

domek się nie rozmyślił i do sprawy podszedł odpowiedzialnie i z wyrozumieniem :? ubolewam, że nie mogłam być na spotkaniu w sprawie adopcji , ale zapowiedziałam spotkanie poadopcyjne - jeśli wszystko pójdzie dobrze- we wrześniu :ok:
Asu szkoda tylko ze powiedziałaś o tym wszystkim momencie kiedy ci państwo po kotka przyjechali :roll:
pewnie bardziej byłabym tym wszystkim rozeźlona :evil: ale Agness78 szczęśliwie rozładowała napięcie :mrgreen:
a mi przypomniało się też, kiedy adoptowałam w styczniu schronowego Julka , to po wyjściu nowej opiekunki z Julkiem ode mnie z domu płakałam i kilka razy robiłam podejście do telefonu, a po 15 minutach zadzwoniłam i powiedziałam, żeby mi kota oddała :x . Domek okazał się właściwy dla Julka , pani mi tylko odpowiedziała, że ona rozumie co ja czuję i żebym była spokojna, że zawsze mogę przyjechać, że będzie maile wysłała, a na koniec że ona już go pokochała i Julka już też mi nie odda :lol:
Mam nadzieję że i z Cezarym wszystko się poukłada :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt sie 13, 2010 15:35 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Tak to jest z tymi tymczasikami - zapadają w serce i człowiek sam nie wie, co będzie lepsze...

Wczoraj wrócił z adopcji Maruś (kotek podrzucony p. Hance) - a ja... ucieszyłam się, że mam go znowu w domu i że to nie ja podjęłam tę decyzję, więc jestem czysta :oops:
Pako

Post » Pt sie 13, 2010 19:26 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Cezary pojechał do swojego DS.
Będzie mieszkał na 40m, z parą młodych ludzi, którzy są architektami zieleni. A więc lubią przyrodę, a to zapowiada, że będzie dobrze. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Dopytywali się o każdy szczegół. Cezaremu też przypadli do gustu. Bardzo się nimi interesował podczas wizyty przedadopcyjnej. Pani pochodzi z rodziny, gdzie są zwierzęta.

Będą dla niego odpowiedzialnym i kochającym domem. Będę z nimi w kontakcie. W poniedziałek zadzwonię do nich.

Asu

Post » Pt sie 13, 2010 19:30 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Asu pisze:Cezary pojechał do swojego DS.
Będzie mieszkał na 40m, z parą młodych ludzi, którzy są architektami zieleni. A więc lubią przyrodę, a to zapowiada, że będzie dobrze. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Dopytywali się o każdy szczegół. Cezaremu też przypadli do gustu. Bardzo się nimi interesował podczas wizyty przedadopcyjnej. Pani pochodzi z rodziny, gdzie są zwierzęta.

Będą dla niego odpowiedzialnym i kochającym domem. Będę z nimi w kontakcie. W poniedziałek zadzwonię do nich.

No widzisz.... nie smuć się, DS się bardzo dobrze zapowiada :ok: Cezar może będzie zadowolony z bycia rozpuszczonym jedynakiem :mrgreen: Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: i czekamy na wieści jak Cezarek się zaklimatyzował :ok:

Agness78

Post » Pt sie 13, 2010 20:10 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Bardzo się cieszę i rozumiem Cię Asu, że może Ci być smutno. Ja przeżywałam Kubusia, którego tylko wiozłam do domku stałego. Dzwoniłam do Pana co dwa dni chyba na początku pytać się czy wszystko jest dobrze.
A tak z innej bajki - Asu, dzięki Twoim fantom mamy 170 zł na leczenie kotów! Bardzo Ci dziękujemy. Zostały jeszcze dwa sweterki, ale to już ja się postaram, żeby w odpowiedniej cenie się sprzedały i zasiliły skarbonkę :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt sie 13, 2010 20:36 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

:1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Sob sie 14, 2010 7:12 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

A oto pierwsza wiadomość z DS Cezarego od p.Eli:
"Cezar dojechał szczęśliwie. Zwiedza mieszkanie, nawet był na najwyższych szafkach w kuchni. Pobawił się wstążeczką, zjadł troszkę karmy. Lubi leżeć na dywaniku pod stolikiem. Nawet mruczał! Napiszę jutro jak się ma."

Asu

Post » Sob sie 14, 2010 21:48 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Asu pisze:A oto pierwsza wiadomość z DS Cezarego od p.Eli:
"Cezar dojechał szczęśliwie. Zwiedza mieszkanie, nawet był na najwyższych szafkach w kuchni. Pobawił się wstążeczką, zjadł troszkę karmy. Lubi leżeć na dywaniku pod stolikiem. Nawet mruczał! Napiszę jutro jak się ma."

:1luvu: :1luvu: :1luvu: musi być dobrze :ok:

Agness78

Post » Nie sie 15, 2010 7:04 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Mogę dziś wieczorem zrobić ogłoszenia na Allegro dla pozostałych kotów, czyli Manii i Jaśka.

Asu

Post » Nie sie 15, 2010 18:44 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Aukcja na Allegro na Manii i Jaśka.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1189487920

Asu

Post » Nie sie 15, 2010 19:32 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Asu pisze:Aukcja na Allegro na Manii i Jaśka.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1189487920

:1luvu: :1luvu: :ok: :ok:

jessi74

Post » Nie sie 15, 2010 19:41 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

Piękne ogłoszenie :)) dziękujemy !

dagaidarek

Od: Wto mar 16, 2010 20:08

Post » Nie sie 15, 2010 19:51 Re: świat im się zawalił,Jasiek,Cezar,Gogle i Florka szukają ds!

o ile dobrze pamiętam, to Mania została zaszczepiona i ma testy na Fiv i Felv - ujemny wynik, może warto to dopisać :oops: :)

jessi74

[poprzednia][następna]