Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 31, 2010 22:40 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

nikt nie weźmie kociaka na tymczas?

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Sob lip 31, 2010 22:49 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

myślę, że trzeba maluszkom wątek założyć
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon sie 02, 2010 16:45 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

założę zaraz wątek maluchom, niestety wszystkie mają tylko po jednym oczku :(

wątek: viewtopic.php?f=1&t=115186

dragonfly.87

Post » Śro sie 04, 2010 10:33 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

miało mnie dziś nie być na Ursusie, ale po wczorajszej ulewie buty mi przemokły i musiałam wpaść po nowe... byłam też przy okazji u kociaków, obawiam się, że wśród czarnych są 2 kotki, jedna ta która ma maluchy, a druga taka z lekko spłaszczonym pyszczkiem, bo jak siadła czekając na jedzenie to miała nabrzmiałe sutki, a pani A. mówiła, że przez jakiś czas chodziła po podwórku i miauczała :/

dragonfly.87

Post » Nie sie 08, 2010 20:38 Re: Wwa Ursus. News str. 23 MAMY PROBLEM!

To jest jakaś totalna masakra :( Cios nadszedł na najmniej oczekiwanej strony :(
Niełapliwa Czarna Cholera postanowiła zostać w tym roku matką pięciu kociąt :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
W ogóle się tego nie spodziewałam, bo wszystko układało się jak co roku. Czarna Cholera miała jednego kociaka, a tu nagle się okazuje, że ten jeden już prawdopodobnie nie żyje, a ona ma pięć. PIĘĆ! A co roku był jeden góra dwa.

Kociaki, o których pisała dragonfly.87, zostały przeniesione przez matkę do piwnicy. Niewiadomo w jakiej liczie, bo wygląda na to, że "ktoś" mógł zabrać jednego. W każdym razie jakieś kociaki w piwnicy są, bo je słyszałyśmy (co najmniej jednego).

Na czas mojej nieobecności (14-30.08) w akcje terenowe wrobiłam Kaprys2004 :aniolek: i Agalenorę :aniolek: Niestety DT dla kociąt brak :(

Dzieci Czarnej Cholery :arrow: viewtopic.php?f=1&t=115471
Obrazek

A to jest Czarna Cholera:
Obrazek

Król Okolicy:
Obrazek

A to jest nowy czarny kot, jak widać w nienajlepszej kondycji. Ale je i odapsa się powoli.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 21:15 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sie 08, 2010 20:47 Re: Wwa Ursus. News str. 26 ZALEW KOCIĄT :((((((

Czarna Cholera cudowna :1luvu: Szkoda tylko, że tak się puszcza :roll: , ale NIEKTÓRE CZARNE widać już tak mają i czasem zdarzają im się wpadki :mrgreen:
Król - prawdziwy macho. Niby facet w moim typie, ale cholibka, wzrok ma jakiś kosy, nie wiem, czy to bezpiecznie z takim się zadać :roll: :wink: ...

Na zalew drobnicy ja też mogę tylko powyć do księżyca :(
Ostatnio edytowano Nie sie 08, 2010 21:12 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 08, 2010 20:49 Re: Wwa Ursus. News str. 26 ZALEW KOCIĄT :((((((

jak mawia moja babcia " jak nie urok to sraczka" eh to jest jakiś pogrom...

Dziękuję Agnieszko, że na czas nieobecności załatwiłaś "ekipę doglądającą" ja już jutro wylatuję i ciągle zamartwiam się, czy są "moje" kociaki, jeśli są to, czy wszystkie i czy zdrowe ?

:( już zdążyłam się w nich zakochać i będę się o nie ogromnie martwić :(

P.S. jak tylko znajdziecie coffee lub chino to pamiętajcie, że jedno ma u mnie 100% tymczas :(

dragonfly.87

Post » Pon sie 09, 2010 9:39 Re: Wwa Ursus. News str. 26 ZALEW KOCIĄT :((((((

Melduję się w wątku, jako dyżurny łapikot :kotek: Mogę pomóc złapać dowolną liczbę kociąt, dla których znajdzie się kącik.
No i oferuję też, dla tych złapanych, ze swej strony przegląd weterynaryjny: odpchlenie, odrobaczenie i szczepienie - oraz wskazówki oswajacza (chociaż takie malenstwa oswajają sie w mgnieniu oka).

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt sie 13, 2010 20:58 Re: Wwa Ursus. News str. 26 ZALEW KOCIĄT :((((((

PODSUMOWANIE:
W dniach 14-30.08 nie ma mnie w W-wie. Jeśli ktoś się zlituje nad którymś z poniższych kotów, to proszę o kontakt z Agalenorą lub Kaprys2004

1. Bardzo pilnie DT/DS dla Pusi, która straciła dom. Szczegóły w poniższym linku. Pusia jedzie do TDT mocno przekoconego. Dlaczego litują się zawsze te same osoby :( Pusia potrzebuje spokojnego domu. Jest wystraszona.
viewtopic.php?f=1&t=112702&start=60
genowefa pisze:
Pusia nr. 2 z synkiem. Wkrótce także będzie szkać DT/DS
ObrazekObrazek

POMOCY!!!!
[/quote]

2. Kociaki z tego wątku 3 lub 2 :arrow: viewtopic.php?f=1&t=115186
Za jakiś tydzień Kaprys2004 i Agalenora będą je łapać. Ponieważ Agalnora wzięła do siebie kociaki wymienione w następnym punkcie, to z tymi kompletnie nie mam co zrobić :(
Zdjęcia z 28 lipca:

Obrazek
Obrazek

3. Dwa kociaki są w TDT u Agalenory. Potrzebują pilnie DT lub DS. Agalenora ich leczy, może oddać już podleczone.
viewtopic.php?f=1&t=115471
Agalenora pisze:Chłopaki.
Buraczek
Wystraszony, z inklinacją do dziczenia, ale zrobimy z niego ludzi:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

i Ursus. Kociak z zerowym poziomem stresu, maksymalnie ufny. Ogonek do góry, traktorek na full, i... jestem królem życia.
Obrazek

Ogolnie braciszkowie sa więksi, żywotniejsi, lepiej odżywieni, mają oczka w lepszym stanie

Obrazek

4. I na koniec drobnym druczkiem, bo nawet nie marzę o DT. U Starszej Pani z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=112702
też jest dzika kotka z małymi. Ta w którą "synalek" rzuca kamieniami :cry:
Jest tam też dzikawa mama obu Puś, Marusia, w nią też rzuca. Ona jest dzikawa :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sie 14, 2010 8:37 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Ratunku! Ja naprawdę nie dam rady zabrać tych wszystkich kotów do siebie! I tak ma już za dużo kotów w domu!

Poupychałam te najpilniejsze TDT, apotem muszę COŚ z nimi zrobić!
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sie 17, 2010 16:09 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

PODRZUCAM!!!!!!!! DT PILNIE POTRZEBNE!!!!!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sie 18, 2010 8:24 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Śliczne maluchy czekają na złapanie. Niepewne i krótkie bywa życie kociąt w warunkach ulicznych. Pomóżmy, zanim nie będzie za późno. :(

Agalenora

Post » Śro sie 18, 2010 10:10 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Kto da maluszeczkom dom?

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 9:31 Re: Wwa Ursus. News str. 26 ZALEW KOCIĄT :((((((

genowefa pisze:PODSUMOWANIE:
W dniach 14-30.08 nie ma mnie w W-wie. Jeśli ktoś się zlituje nad którymś z poniższych kotów, to proszę o kontakt z Agalenorą lub Kaprys2004
2. Kociaki z tego wątku 3 lub 2 :arrow: viewtopic.php?f=1&t=115186
Za jakiś tydzień Kaprys2004 i Agalenora będą je łapać. Ponieważ Agalnora wzięła do siebie kociaki wymienione w następnym punkcie, to z tymi kompletnie nie mam co zrobić :(
Zdjęcia z 28 lipca:

Obrazek
Obrazek

Uspokajam: maluchy są złapane (w przeciwieństwie do mamci, która nie chciała współpracować) w sprawne ręce Agalenory :1luvu: i są chwilowo u mnie w TDT. Od niedzieli zmienią lokum na DT.
Byłyśmy z Agatą u weterynarza, dostały gentamycynę do oczek (beżowy chłopak nie potrzebował), zostały odpchlone, jutro zaczniemy odrobaczanie i będzie git!

Przeklejam ze swojego i ich wątku:

Kaprys2004 pisze:A od wczoraj mam na dwa dni takie cuda z ursusowskiej piwnicy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarny - kocurek
Beżowy z ładnymi oczkami - kocurek
Beżowa z brzydkim oczkiem - dziewczynka

Przesłodkie, czarny pisklak jest deczko nieszczęśliwy i popiskuje, dziewczynka wczoraj była mocno przestraszona, ale dzisiaj kołami do góry mnie żegnała, kiedy szłam do pracy, a beżowy chłopak syczy, ale na rękach siedzi wtulony i podoba mu się obmywanie oczek. Cudne będą i z wyglądu i z charakteru :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 9:48 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

O rany, Kaprys2004, ale dzicze na tych zdjęciach :lol: . A przecież to takie słodkie okruszki :1luvu:

Prawdziwe dwa pointy o niebieskich oczach i jeden maleńki czarny książę :)

Niestety, łapiąc kocięta kutecznie wypłoszyłyśmy mamę . Nie udało się jej zachęcić do wejścia do klatki-łapki, za którą postawiłyśmy transporterek z płaczącymi maluszkami. Poza tym, akcja była zorganizowana ad hoc, i pani karmicielka nieuprzedzona obficie nakarmiła koty.
Myślę, że planując łapanie tej kotki, trzeba będzie umówić się z panią karmicielką 1-2 dni przed łapanką i pomóc sprzątnąć całą stołówkę z jedzeniem (bo tam talerzyków, tacek, miseczek jest od groma, a pani ze względu na stan zdrowia, ma problemy z poruszaniem się)

Przemiła pani wet, która zajmowała się kociakiami, bardzo nas prosiła, żebyśmy k o n i e c z n i e podpisywały umowy adopcyjne :D ze zobowiązaniem do kastracji / nie rozmnażania. 8)

Cieszę się, że wszystkie trafią do DT, dla których taki proceder jest oczywistą-oczywistością. Domki będą solidnie przemaglowane. :kotek: Bardzo dziękuję w imieniu tych maluszków. :1luvu:

Agalenora

[poprzednia][następna]