Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 0:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:Na ten rok sterylek darmowych już nie ma niestety, wszytskie poszły... :roll:

Kasa Kastracyjna zaprasza :) fajnie, że pani chce się tym zająć :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sie 11, 2010 8:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Hm...Ja się spróbuję tym zająć, wyczaiłam kolejną panią która tam dokarmia koty...może wspólnymi siłami chociaż z dwie wysterylizujemy...yyyych.

19:22...veni, vidi...ech...tych kotów jest zatrzęsienie. w różnym wieku, a kotki niewysterylizowane...większosc to buraski,mam pare fot, spróbuje wstawić:( Podpowiedzcie dziewczyny, gdzie najtaniej sterylka w Gdańsku? Bo już wyczerpałam limit darmowej pomocy dla bidy które przynosze...

Obrazek

Jak wrócę z wyjazdu, postaram się złapać tego gnoma i może wezmę na DT. Jest jeden piekny, srebrny podrostek ale nie da się złapać:(

Obrazek

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro sie 11, 2010 22:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wiem gdzie to jest, poznaje po zdjęciach,zapomniałam o tych kotach.... Widziałam w tamtym miejscu koty jakieś 5 lat temu, wtedy jeszcze nie wiedziałam co się robi :(
Jakbyś złapała kotki na sterylkę mogę trochę wspomóc. Z tego co się orientuje taniej jest w Gdyni, ale to też zależy od dogadania się, jak jednemu wetowi co robi sterylki za 150 powiedzialam ze przyniose 10 kotek to powiedzial ze 100 od jednej skasuje. Masz klatke łapke? Mamy jedną do pożyczenia jakby co napisz na priv.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sie 12, 2010 8:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Moją klatkę łapkę odsprzedałam wam. Nie wiem czy będzie potrzebna, bo koteczki prawdopodobnie pozwolą się wziąć karmicielce na ręce. Póki co negocjuję ceny sterylek w okolicy i... mam pilną sprawę do rozwiązania z wyadoptowaną psiną któa się zrobiła agresywna:( Muszę się na tym skupić, żeby spaniel nie wrócił z adopcji.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Czw sie 12, 2010 10:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

W Gdyni w "Zwierzyńcu" pan Marcin Chwojnowski zrobiłby sterylki kotek wolnożyjących za 150 zł - tak dla informacji.

Ogólnie przerąbane jest z tymi zwierzętami ... :cry: Wczoraj najpierw do gazwoni na Wałowej w Gda przyplątał nam się pies - czyjś pies, piękny dorosły bokser z białą łatką na pysku. Osowjony, zmęczony i bardzo spragniony. Miał obrożę ale zero informacji o właścicielu. Zadzwoniłam do promyka, koleżanka siedziała w biurze z psem do 17 i czekała aż przyjadą.

jakby tego było mało, wracam sobie z pracy i widzę na Wałowej na skrzyżowaniu z ul. Rybaki Górne leży przejechany dorosły kot ... :cry: jelita na wierzchu, bo nikt się wcześniej nie pokwapił żeby zgarnąć kota z jezdni i na pobocze odłożyć ... Masakra :( Wezwałam kogo trzeba żeby przyjechała firma i zabrała zwłoki..

A dzisiaj co? Do biurowca naszej gazowni przybłąkała się wolno bytująca kotka, najwidoczniej z okolicy. Czarno-biała pingwinka, wygląda dobrze poza tym że chuda jest i niewykluczone, że może być karmiąca. Niestety kicia jest przestraszona i tylko przy jedzeniu daje się leciutko pogłaskać. Ehh...
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Czw sie 12, 2010 11:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A u mnie tragedioza... Bunia z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=114648&start=60 ode mnie nie dość, że ma martwicę to chyba jeszcze ma cukrzycę... :roll: a ja kompletnie nie wiem co się robi w takim przypadku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt sie 13, 2010 10:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

a ja już tylko liczę na te miejskie sterylki, codziennie mam morze pytań od karmicieli o pomoc, wszystkim odpowiadam, dzwońcie pod koniec sierpnia.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sie 13, 2010 11:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:W Gdyni w "Zwierzyńcu" pan Marcin Chwojnowski zrobiłby sterylki kotek wolnożyjących za 150 zł - tak dla informacji.

Podgórski w Rumii robił mi za 120 przy pojedynczych sztukach. Przy większej ilości myslę mogłoby być jeszcze taniej.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt sie 13, 2010 12:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:a ja już tylko liczę na te miejskie sterylki, codziennie mam morze pytań od karmicieli o pomoc, wszystkim odpowiadam, dzwońcie pod koniec sierpnia.

Sabina u mnie tak samo ja już robię listę potrzebnych sterylek jeżeli wygramy ten konkurs to ja już rezerwuję min 20 sterylek nie mam siły już zabierać kociaków.

Tej karmicielce która znalazła kociaka z wiszącym na wierzch okiem ktoś jej podrzucił pod budkę kocura + kuwetę z piaskiem :evil: ludzie są bezczelni ...Kocurek był głodny i ma ogon taki jakby parę razy miał połamany.Tej kobiecie ciągle podrzucają koty a ona biedna chora i w podeszłym wieku ale musi dawać korepetycje żeby chociaż wykarmić te koty.Ostatnio podejrzewamy ze to sprawka dzieciaków wzieły kociaka wytarzały w jakimś smarze i wytarzały w trocinach kociak oczywiście zdechł pewnie nawpychali mu tego świństwa do pyszczka :evil: Karmicielka zwraca rodzicom uwagę to ci jeszcze na nią naskakują.Już nawet dzielnicowemu mówiła ale musi mieć dowody ze ktoś się znęca nad kotami.Jej też trzeba pomóc wysterylizować kotki (ok 4 szt) by se nie rozmnażały tam nie może być małych kociaków bo giną.

Koło mnie we wieżowcach też sie koty rozmnażają na nie tez bedę potrzebowała sterylki bo nie ma siły zabierać ledwo dychających kociaków z grzybem.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt sie 13, 2010 14:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czy kotka może zjeść swoje kocięta?!! 8O Bo właśnie kolega z pracy mi powiedział, że kotka jedna koło PG tak zrobiła...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pt sie 13, 2010 14:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:Czy kotka może zjeść swoje kocięta?!! 8O Bo właśnie kolega z pracy mi powiedział, że kotka jedna koło PG tak zrobiła...

Tak...niestety...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sie 13, 2010 17:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ale jeżeli tego na własne oczy nie widział, to prędzej jakiś kocur zrobił :(
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pt sie 13, 2010 22:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:Czy kotka może zjeść swoje kocięta?!! 8O Bo właśnie kolega z pracy mi powiedział, że kotka jedna koło PG tak zrobiła...

Może kiedyś dawno dawno temu kotka u mnie tak zrobiła a innym razem kocur zagryzł.Najlepiej jak najszybciej tą kotkę wysterylizować by nie miała już nigdy kociąt.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob sie 14, 2010 9:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Widział na własne oczy.
Wysterylizować nie mam jak, czeka mnie 5 kotek z AWFu jeszcze, walka o pewnego psa, a nawet nie wiem jaka to kotkai gdzie dokładnie... ale po prostu w pracy rozgorzała dyskusja, czy tylko chomiki zjadają czasem swoje młode... Więc chciałam wiedzieć:/
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Sob sie 14, 2010 10:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

seja pisze:

Tak...niestety...

8O jestem w szoku. Serio? Nigdy nie słyszałam o czymś podobnym. Z chomikiem tę lekcję przerobiłam :( , ale żeby kot.... Czego tu się człowiek dowiaduje :roll: .
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

[poprzednia][następna]