Ano tak. Ponieważ miałam za mało kotów w domu

, w sobotę genowefa zwiozła mi sztukę nr 11.
Nie mogłam inaczej. Nikt inny nie zainteresował się losem domowej kotki, której groziło wywalenie na bruk
Pewnie i ja bym się nie zdecydowała, gdyby owa kotka nie była mamą 'mojego' Malutka. Ale jest.Mama Maluta dostała u mnie na imię Przytulia, w skrócie Tulcia. Jest cudowna. Młodziutka, delikatna różowonosa krówka, wesoła i rozgadana, miziasta do upierdliwości

Nie jest może aż tak odważna i bezproblemowa jak jej synuś, ale na Drańskie prychanie i łapoczyny reaguje ze stoickiem spokojem: też od niechcenia odprycha, po czym spogląda z poczuciem wyższości
Pękolka trochę się ośmieliła, coraz częściej wypełza z kanapy. Znalazła sobie sojuszników w Pluszaku i Bidzi i z nimi trzyma. Bura Prostytutka ma zresztą od dwóch dni nową ofiarę (na szczęście odważniejszą i bezstresową

), czyżby Mała Czarna mogła już odetchnąć

...?
Liś szczy. Wszędzie. W moim mieszkaniu na każdym kroku śmierdzi już kocim moczem

Bo Liś nie zgadza się na tymczasy: kategorycznie nie. Kilka lat temu wykurzył od nas piękną szylkretową Plamkę, którą tak bardzo chciałam zatrzymać

, a teraz usiłuje zmusić mnie do zaprzestania prowadzenia działalności kociohotelarskiej. I co ja mam z nim zrobić

... ? Oprócz mufki, dywanika, kołnierza, pasztetu, smalcu itp. rzecz jasna
A Busiek się tuli. Nie obraziła się nawet o obecność Przytulastej, chociaż poprzedniej nocy, w obawie przed nikczemnymi zakusami Burej Dziwki, zabrałam Przytulastą na noc do naszej sypialni. Bo Busiek mnie kochakochakocha bardzo. I ja ją też
Weekend ledwo przeżyłam, niektóre Dranie też ledwo. Ropuszek większość wczorajszego dnia spędził, leżąc jak prawdziwe zwłoki na kuchennej szafce, z łebkiem opuszczonym do umywalki. Miał niedomknięty pyszczek i ledwo oddychał, wyglądał naprawdę jak nieżywy, przyprawiając mnie tym pierwszym wrażeniem o kilka sekund obłędu
Internetu nadal nie ma. Tepsowiec ma pojawić się u mnie najdalej do piątku. Jest tak gorąco, że nie mam siły z nikim się kłocić

EDIT: brak partykuły

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]