DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 13, 2010 9:02 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

A nie możesz naprawdę jej do klatki załadować?
I klatkę może do sypialni wziąć?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt sie 13, 2010 9:13 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

A jak mała zachowywała się u znajomej? Też była taką dzikuską?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt sie 13, 2010 9:36 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Aleba pisze:A nie możesz naprawdę jej do klatki załadować?
I klatkę może do sypialni wziąć?

Dzisiaj to zrobię. To znaczy zamknę do klatki. Do tej pory było mi małej szkoda, ale chyba to jedyny sposób. Ale do sypialni nie wezmę, bo klatka jest ogromna i nijak by się tam nie zmieściła (przypomnę, że do małego pokoju ewakuuję wszystko, co muszę chronić przed wiadomą działalnością Julka :twisted: )
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sie 13, 2010 9:38 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Alyaa pisze:A jak mała zachowywała się u znajomej? Też była taką dzikuską?

Tak. Wiała na samo wyciągnięcie ręki. Tylko kotów się jakoś specjalnie nie bała, a u mnie... :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt sie 13, 2010 10:39 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

a w jakim ona jest wieku?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 13, 2010 10:55 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Ze cztery i pół miesiąca.

Zdechnę od tej duchoty. Normalnie nie mam siły myśleć dzisiaj :(

Wielbłądzio

Post » Pt sie 13, 2010 12:37 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

U mnie w biurze wczoraj klimę naprawili. I musiałam się z facetem wykłócać, że nie działa - wszyscy inni olali sprawę... No, ale są 23 st. C, a nie 26.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sie 13, 2010 12:59 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

U mnie duchota jak w czarnej dupie :twisted:
Inne Wydziały od kilku dni pracują do 14.00, niestety, nasza pani Naczelnik lubi być świętsza od papieża, szlag by ją... :twisted:
Najgorsze jest to, że siedzę i nie mam co robić. Tzn. teoretycznie mogłabym wreszcie coś napisać, ale na to nie mam siły :(

Wielbłądzio

Post » Pt sie 13, 2010 21:02 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Cały weekend bez wieści z Wielbłądziolandu :?: :!:
Skandal, skandal i hańba :twisted:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob sie 14, 2010 10:40 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Mimo wszystko miłego weekendu Wielbłądziu z Draniami :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sie 14, 2010 19:37 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Witajcie wieczorową porą :wink:
Przesyłam najświeższe wieści z Drańskich włości 8) :
Malut w swoim nowym domu czuje się świetnie a jego Duża określa go jednym słowem - cudowny :D , koteczka dla której tak mocno trzymaliśmy kciuki przeżyła i wszystko na to wskazuje że jej zdrowie idzie ku lepszemu . :ok: :ok: :ok:
Na koniec deser 8) : " mama Maluta jest przepiękną , delikatną , młodziutką krówką o ślicznym różowym nosku " , wszystko na to wskazuje że godnie zastąpiła swego synka owijając sobie Wielbłądzia wokół ogonka 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sie 14, 2010 19:44 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Wiadomo już po kim Malut odziedziczył czar, urok i zdolność do owijania sobie Wielbłądzia wokół pazurka :D

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon sie 16, 2010 8:11 Re: Co Dranie.. Malut na swoim, a u mnie Młodociana Dziczyzna :(

Ano tak. Ponieważ miałam za mało kotów w domu :twisted: , w sobotę genowefa zwiozła mi sztukę nr 11. Nie mogłam inaczej. Nikt inny nie zainteresował się losem domowej kotki, której groziło wywalenie na bruk :( Pewnie i ja bym się nie zdecydowała, gdyby owa kotka nie była mamą 'mojego' Malutka. Ale jest.
Mama Maluta dostała u mnie na imię Przytulia, w skrócie Tulcia. Jest cudowna. Młodziutka, delikatna różowonosa krówka, wesoła i rozgadana, miziasta do upierdliwości :1luvu: Nie jest może aż tak odważna i bezproblemowa jak jej synuś, ale na Drańskie prychanie i łapoczyny reaguje ze stoickiem spokojem: też od niechcenia odprycha, po czym spogląda z poczuciem wyższości :mrgreen:
Pękolka trochę się ośmieliła, coraz częściej wypełza z kanapy. Znalazła sobie sojuszników w Pluszaku i Bidzi i z nimi trzyma. Bura Prostytutka ma zresztą od dwóch dni nową ofiarę (na szczęście odważniejszą i bezstresową :wink: ), czyżby Mała Czarna mogła już odetchnąć :roll: ...?

Liś szczy. Wszędzie. W moim mieszkaniu na każdym kroku śmierdzi już kocim moczem :oops: :crying: Bo Liś nie zgadza się na tymczasy: kategorycznie nie. Kilka lat temu wykurzył od nas piękną szylkretową Plamkę, którą tak bardzo chciałam zatrzymać :( , a teraz usiłuje zmusić mnie do zaprzestania prowadzenia działalności kociohotelarskiej. I co ja mam z nim zrobić :roll: ... ? Oprócz mufki, dywanika, kołnierza, pasztetu, smalcu itp. rzecz jasna :twisted:

A Busiek się tuli. Nie obraziła się nawet o obecność Przytulastej, chociaż poprzedniej nocy, w obawie przed nikczemnymi zakusami Burej Dziwki, zabrałam Przytulastą na noc do naszej sypialni. Bo Busiek mnie kochakochakocha bardzo. I ja ją też :1luvu:

Weekend ledwo przeżyłam, niektóre Dranie też ledwo. Ropuszek większość wczorajszego dnia spędził, leżąc jak prawdziwe zwłoki na kuchennej szafce, z łebkiem opuszczonym do umywalki. Miał niedomknięty pyszczek i ledwo oddychał, wyglądał naprawdę jak nieżywy, przyprawiając mnie tym pierwszym wrażeniem o kilka sekund obłędu :oops:

Internetu nadal nie ma. Tepsowiec ma pojawić się u mnie najdalej do piątku. Jest tak gorąco, że nie mam siły z nikim się kłocić :roll:

EDIT: brak partykuły :oops:
Ostatnio edytowano Pon sie 16, 2010 13:40 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Pon sie 16, 2010 13:39 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Do jutra Kochani. Schodzę do kancelarii, przynajmniej się tam ochłodzę :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon sie 16, 2010 13:46 Re: Co Dranie to Dranie. Jest nas już jedenaścioro w Bullerbyn..

Wielbłądziu, to podobno ostatni tak upalny dzień tego lata, pocieszam (siebie też :D ). Masz jedenastkę piłkarską, ho, ho :mrgreen:, podziwiamy ilość i jakość...
Paluszek

[poprzednia][następna]