książki różniste, drobiazgi, podreczniki

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pon sie 09, 2010 11:05 książki różniste, drobiazgi, podreczniki

Witam :)

Będą podręczniki do angielskiego, powieści i różne gadżety, docelowo też ciuchy

Wszystkie ceny kup teraz, należy do niej doliczyć koszt przesyłki, zgodnie z cennikiem PP

Sprzedaż do ostatniego klienta;)

Zaczynamy od podręczników:

BUSINESS ENGLISH , IT, MARKETING

1. Business Focus Elementary Student’s Book, Oxford 2005, 8zł
sprzedane :arrow: kingak (w ramach bazarku dla Kudłatego)
2. Ron Johnson, Perfect Teamwork, Arrow Business Books 1995, 2zł
3. The Computer Book, Programming and Language Skills for Students of ESL, Prentice Hall 1985, 2zł
4. The Language of Computer Programming in English, Prentice Hall 1976, 2zł
5. Timothy Cumming, Little e, Big Commerce. How to make a profit online, Virgin Publishing 2001, 9zł
6. Dave Howell, E-Business in a Week, Hodder and Stoughton 2002, 8zł
7. Lamb, Hair, McDaniel, Essentials of Marketing, Second Edition, South-Western College Publishing 2001, 15zł
8. Zikmund, d’Amico, Effective Marketing. Creating and keeping customers in an e-commerce world, South-Western College Publishing 2001, 15zł

GRAMATYKA/POWTÓRKA

9. Teach Yourself the TOEFL in 24 hours, Macmillan 2000, niestety posiałam gdzieś płytę, będę jeszcze szukać, 6zł
10. Powtarzaj z nami. Sprawdź jak dobrze znasz język angielski. Pięć poziomów, ćwiczenia na gramatykę, słownictwo, dialogi, czytanie, pisanie, Harald G Dictionaries 2000, 9zł

DLA DZIECI

11. Well Loved Carols, książeczka i kaseta + Angielski dla Najmłodszych, czasopismo z ćwiczeniami. Zestaw 8zł
12. Twister2, Student’s Book i Activity Book, Richmond/PWN 2009, 23zł
13. English with Ellie 2, Student’s Book+Stickers, 17zł
14. Zoom C Workbook, mm publications, 7zł
15. Bugs2 Ksiażka ucznia+zeszyt ćwiczeń, Macmillan, 15zł
16. One, two, three, English for me, z kasetą 7zł
17. A Clock in a Sock 1, Angielski dla najmłodszych, z kasetą, 7zł
18. Delta Young Learner’s English, Super Starters. An activity-based course for young learners. Pupil’s book, 7zł

DLA GIMNAZJALISTÓW

19. Switch into English 1, Student’s Book 10zł
20. Can do 1, Student’s book + Practice Book 24zł :arrow: sprzedane poza miau

MŁODZIEŻ/DOROŚLI

POZIOM ELEMENTARY (A1)

21. Innovations coursebook, 10zł
22. English for Life, 10zł

POZIOM PRE-INTERMEDIATE (A2)

23. Headway, stare wydanie, z kasetami, 4zł

25. Enterprise 3, student’s book + workbook, 5zł

27. New Cutting Edge, 10zł, sprzedane :arrow: MartaK
28. Language Leader, coursebook with CD Rom, 10zł, sprzedane :arrow: MartaK
29. Advance, 8zł
30. Move, coursebook with CD Rom, 10zł
31. Move, coursebook with CD Rom, 10zł
32. Inside out, stare wydanie, podręcznik I ćwiczenia, 7zł (kasety też gdzieś mam, szukam)

POZIOM INTERMEDIATE (B1)

33. Straightforward Student’s Book, 10zł
34. New Headway, z 1998r., z kasetami, książka i ćwiczenie, 7zł
35. Płyty do New Cutting Edge, 6zł (dobre do ćwiczenia słuchania, nie szkodzi ze bez podręcznika)

RÓŻNOŚCI

36. lakier do paznokci Yves Rocher Couleurs Nature, bladoróżowy, nigdy nie używany, 7zł
- sprzedane poza miau

37. kosmetyczka Yves Rocher, jasny fiolet, wymiary: 16x16, wys 13 , 6zł
sprzedane :arrow: kingak (w ramach bazarku dla Kudłatego)

38. kosmetyczka Avon, pastelowe kolory, wymiary: 8x15, wys 15, 6zł
sprzedana na KB:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324&p=6935320#p6935320 :arrow: mamut

39. zestaw filmowy (dodatki do czasopism): The good girl, Wbrew regułom, Kto pierwszy ten lepszy, Kroki w chmurach, Marta i wielbiciele; 10zł

40. zestaw filmowy (dodatki do czasopism): Dowód, Fargo, Sekta, Gangi Nowego Jorku, Kill Bill vol 1 i 2; 11zł

41. gra komputerowa CSI Kryminalne Zagadki Miami (2004r.) 9zł

42. figurka Żyrafa (Jysk) 7zł :arrow: sprzedana na charytatywnym pchlim targu w realu

43. podkładki na korku do kubków z rycinami przedstawiającymi Poznań, 10zł
:arrow: sprzedane na charytatywnym pchlim targu w realu

44. drewniany świecznik na tealight, 4zł :arrow: kupiła edii na bazarku Kudłatego

MUZYKA

45. Nazareth, 5zł

46. Natu Envee (Natalia Przybysz), Maupka comes home 7zł :arrow: kupiła Moha na bazarku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324

47. Sophie B.Hawking, Whaler, 6zł

KSIĄŻKI RÓŻNEJ MAŚCI

48. Pies, który biegł ku gwieździe, Henning Mankell, 10zł
Obrazek
Jedenastoletni Joel, porzucony przez matkę, wychowuje się pod opieką ojca drwala, żyjącego wspomnieniami służby marynarskiej. Pewnej nocy chłopiec dostrzega w świetle latarni psa. Odtąd marzy tylko o tym, by go odnaleźć. W czasie tych poszukiwań zaczyna odkrywać prawdę o otaczającym go świecie, o bliskich i obcych ludziach.
Pies, który biegł ku gwieździe to pierwsza książka z czteroczęściowej serii. Mankell, niczym wytrawny psycholog, znakomicie przedstawia świat przeżyć i doświadczeń nastoletniego chłopca. Piękna, nastrojowa i wzruszająca opowieść o dojrzewaniu.

"Głos namiętnego idealisty, odświeżające antidotum na sztampę i komercję. Świetny pisarz."Sunday Herald

49. Usługi. Marketing i Zarządzanie, Audrey Gilmore, 9zł
Obrazek
Sektor usług w gospodarce ma coraz większy udział w ogólnym rozwoju gospodarczym i stanowi szansę dla osób bezrobotnych. W książce problematyka została podzielona na trzy części: część I marketing usług, część II - zarządzanie organizacją usługową oraz część III problemy współczesnego marketingu usług. W poszczególnych rozdziałach Autorka omawia uwarunkowania marketingu usług, różnice w marketingu organizacji nastawionych (na przykładzie bankowości detalicznej, firm turystycznych i hotelarstwa) i nienastawionych na zysk (muzeów i organizacji charytatywnych), problematykę zarządzania organizacją usługową, a zwłaszcza zarządzania zmianą, metody zarządzania ludźmi, marketing wewnętrzny organizacji usługowej i kompetencje jej pracowników, a także przedstawia współczesne problemy marketingu usług i co niesie w tym zakresie przyszłość.

50. W pogoni za jakościa. Total Quality Management, Helga Drummond, 10zł
Obrazek
Kompleksowe zarządzanie przez jakość (Total Quality Management) to koncepcja wypierająca obecnie na świecie tradycyjne modele zarządzania. Opiera się na założeniu, że w warunkach nieograniczonej konkurencji jedyną gwarancją przetrwania przedsiębiorstwa jest skupienie uwagi na jakości produktu.

Książka prezentuje całość problematyki związanej z doskonaleniem jakości. Wyczerpująco omawia najważniejsze warunki budowania nowoczesnej "kultury jakości" w produkcji i usługach, takie jak tworzenie dobrego projektu, nowe zdefiniowanie strat, minimalizacja czasu produkcji i wdrażanie systemu just in time, nowy model zarządzania czy edukacja klienta.

51. Marketing relacji. Teoria i praktyka. Maciej Mitręga. 9zł
Obrazek
http://www.dobreksiazki.pl/b8106-marketing-relacji.htm

52. Romeo i Julia z Biblioteki Gazety Wyborczej, przekład Słomczyńskiego, z płytą DVD - spektakl Teatru TV BBC, 10zł

53. Wolałabym zjeść czekoladę, Joan Sewell, 10zł
Obrazek
Zdarza się, że porównujesz siebie do bohaterek „Seksu w wielkim mieście” i martwisz się, że nie prowadzisz tak bujnego życia seksualnego jak one, bo... nie masz na to ochoty? Nie jesteś jedyna! Z podobnymi problemami zmaga się tysiące kobiet, nie wyłączając autorki tej książki.
Będziesz śmiać się do łez z przygód Joan, która, aby ratować związek, stara się podwyższyć swoje libido. Eksperymentuje m.in. z prowokacyjną bielizną, ale seksowne stringi podarowane przez męża wkłada... na ulubione bawełniane figi! To jak Joan i jej mąż sobie radzą i co robią, gdy „to robią”, będzie dla Ciebie źródłem inspiracji i pomysłów na to, jak cieszyć się udanym związkiem.

54. Jak żyć z neurotycznym psem, 10zł
Obrazek
Wreszcie zrozumiesz...
Jeśli Twój pies lubi oglądać seriale, być może szuka ucieczki od codzienności i jest introwertykiem. Krzywo patrzy na swoje posłanie i ląduje w Twoim łóżku? – to akurat normalne, bo każdy pies wie, co dla niego najlepsze. Dzięki tej książeczce poznasz sekrety swojego czworonoga. Zdziwisz się, ile Twój pies ma na głowie!
Źle wydana komenda może go obrazić lub wywołać stany lękowe, nie mówiąc o tak traumatycznych przeżyciach, jak pojawienie się w domu rywala: dziecka lub kota. Ułatw mu żywot! Porady dla właścicieli psów smakoszy albo psów elegantów rozbawią Cię do łez i pomogą zrozumieć psią naturę.

55. Anne Proulx, Pieśni serca i inne opowiadania, 5zł
Obrazek
To zbiór opowiadań poświęconych niezwyczajnym miejscom i zamieszkującym je ludziom, napisany z kunsztem prawdziwej mistrzyni. Tłem wydarzeń jest Nowa Anglia, a bohaterami przedstawiciele miejscowych rodzin, którzy stają przed wyznaniem, jakim jest obecność "nowowiejskiego" mieszczaństwa. W tych prostych i oszczędnych historiach zemsta, zawiść i chciwość przeplatają się z gorącym uczuciem i namiętnością, wiodąc ludzi po zawikłanych ścieżkach życia upływającego blisko przyrody, wśród szczodrego, a zarazem surowego piękna krajobrazu.

56. Świat według Clarksona, 8zł
sprzedane w ramach bazarku dla Kudłatego :arrow: Ania G

57. Katarzyna Grochola, Nigdy w życiu!, 4zł
Judyta ma trzydzieści siedem lat, ze złością wspomina mężczyznę, który ją porzucił, i nieuleczalnie marzy o wielkim uczuciu. Sama buduje dom na wsi i sama wychowuje nastoletnią Tosię. Udziela porad w piśmie kobiecym i nie zarabia tak dobrze jak Bridget Jones ani nie czuje się kobietą sukcesu. Nie wstydzi się swoich słabości i kompleksów, ma poczucie humoru, a po każdym kryzysie wybucha w niej nowa bomba energii.

58. Katarzyna Grochola, Serce na temblaku, 4zł
Dalszy ciąg historii Judyty, bohaterki Nigdy w życiu! Judyta przeżywa chwile szczęścia u boku ukochanego mężczyzny. Nie potrafi się odnaleźć w nowej sytuacji, jest wciąż niepewna uczuć drugiego człowieka. Boi się powtórki z przeszłości. Walczy, czasem bez powodzenia, o swą niezależność. Sercowym problemom towarzyszą kłopoty z dorastającą córką i coraz bardziej doskwierająca monotonia w pracy zawodowej. Jak długo Judyta będzie nosiła swe serce na temblaku? Czy zabliźnią się rany, czy też wkrótce będzie musiała schować się za obronnym pancerzem?

59. Ute Ehrhardt, Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą, 9zł
sprzedane :arrow: pixie65

60. Margaret Atwood, Życie przed mężczyzną, 10zł
sprzedane :arrow: pixie65

61. Lucia Graves, Kobieta nieznana, 10zł
Obrazek
Lucia Graves doskonale zapamiętała nagłe pojawienie się masowej turystyki na hiszpańskiej Majorce. O skutkach, jakie ta fala ludzi i informacji przyniosła Hiszpanii, pisze wyczerpująco w swojej "Kobiecie nieznanej"
Odwiedzając Hiszpanię na początku XXI wieku, trudno wyobrazić sobie, jak olbrzymie zmiany zaszły tam w ciągu ostatnich trzech dekad. Ultrakonserwatywny reżim generała Franco przez długie powojenne lata utrzymywał kraj w hibernacji. W latach 60., gdy Europa doświadczała obyczajowej rewolucji, tam trwała w najlepsze ścisła unia państwa z Kościołem katolickim, której sprzyjała pamięć o tragicznej wojnie domowej.
Ale już wtedy przez strzeżoną przez żandarmów w czarnych trójgraniastych kapeluszach granicę w Pirenejach przejeżdżało coraz więcej turystów z Północy, odkrywających dla siebie kraj korridy, sangrii i flamenco....

62. Logopedia, podręcznik akademicki, 20zł

i trochę anglojęzycznych, klasyka i czytadła w stylu Harlequina...

63. Helen Fielding, Bridget Jones's Diary, 9zł :arrow: kupiła BarbAnn na bazarku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324
64. Oscar Wilde, Lord Arthur Savile's Crime and other stories, 9zł, sprzedane :arrow: MartaK
65. Anna Sewell, Black Beauty, 7zł
66. Graham Grene, The Lawless Roads, 4zł
67. Jensen, Egg dancing, 7zł :arrow: kupiła BarbAnn na bazarku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324

te dwie są dość zniszczone bo przechodziły z rąk do rąk, to romansidła
68. Jennifer Blake, Embrace and Conquer, 2zł :arrow: kupiła BarbAnn na bazarku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324
69. Lance Horner, Flight to Falconhurst, 2zł :arrow: kupiła BarbAnn na bazarku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122324

70. John Folwes, The French Lieutanant's Woman, 3zł

***SERDECZNIE ZAPRASZAM***
Ostatnio edytowano Nie lut 27, 2011 20:57 przez cynamon i wanilia, łącznie edytowano 18 razy
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pt sie 13, 2010 8:22 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Jeśli jeszcze aktualne to ja poproszę nr 59 i 60.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sie 13, 2010 9:22 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

oczywiście że aktualne - bardzo dziękuję :1luvu: jak tylko zważę wyślę pw:)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt sie 13, 2010 9:38 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

OK, w takim razie czekam na info o kosztach całkowitych i namiary do wpłaty.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sie 18, 2010 15:08 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

A co to jest?
3. The Computer Book, Programming and Language Skills for Students of ESL, Prentice Hall 1985, 4zł
4. The Language of Computer Programming in English, Prentice Hall 1976, 4zł

Jakie tam języki programowania są opisane? Czy może to takie typowo "językowe" książki ale z zakresu IT?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 18, 2010 15:21 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Gibutkowa pisze:A co to jest?
3. The Computer Book, Programming and Language Skills for Students of ESL, Prentice Hall 1985, 4zł
4. The Language of Computer Programming in English, Prentice Hall 1976, 4zł

Jakie tam języki programowania są opisane? Czy może to takie typowo "językowe" książki ale z zakresu IT?

The Computer Book, Programming and Language Skills for Students of ESL - uproszczone wprowadzenie do programowania i przetwarzania danych, dla studentów IT ale raczej początkujących, poziom wyższy średni

The Language of Computer Programming in English - część serii English for Careers, których celem jest wprowadzenie studentów w zakres IT

nie są to takie książki jak do Business English, ale to coś w tym stylu, tyle że IT:)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Śro sie 18, 2010 15:26 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Zapytam chłopa. Bo on raczej wprowadzeń nie bardzo potrzebuje już ;) ja raczej myślałam, że to może coś takiego bardziej językowego, w sensie "angielski dla programistów" ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 20, 2010 13:19 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

62. Logopedia, podręcznik akademicki, 20zł

Autora można poznać? :)

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Pt sie 20, 2010 13:58 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Logopedia. Pytania i odpowiedzi. Podręcznik akademicki pod redakcją Tadeusza Gałkowskiego i Grażyny Jastrzębowskiej. Opole 2001
konkretna cegła
:)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt sie 20, 2010 14:11 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Oj, ten mam :(, ale popytam...

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Pt sie 20, 2010 14:14 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

cena okazyjna :wink: ale ciężka, trzeba się liczyć z kosztami przesyłki
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pon sie 23, 2010 18:58 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

27. New Cutting Edge, 10zł
28. Language Leader, coursebook with CD Rom, 10zł

A w jakim stanie są te dwie? Popisane czy raczej nie? Podniszczone trochę czy bardzo?

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon sie 23, 2010 19:27 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

nowiuśkie, nieużywane - cena lepsza niż okazyjna :wink:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pon sie 23, 2010 21:52 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

cynamon i wanilia pisze:nowiuśkie, nieużywane - cena lepsza niż okazyjna :wink:

To poproszę of kors ;-)

A Green, Wild i Brigite w jakim stanie?

Jutro jeszcze sobie posprawdzam co by mi się mogło przydać z podręczników i może podomawiam.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto sie 24, 2010 8:30 Re: książki różniste, drobiazgi, podreczniki - na moje zwierzaki

Bridget dwa razy ale czytana niezniszczona zupełnie
Wilde nienaruszony
Greene podniszczony ale do czytania się nadaje, nie jest popisany, po prostu stara książka;)

jutro wieczorem wyjeżdżam, więc proszę o zamówienie i adres do wysyłki razem (adres w pw ofkors;))
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

[następna]