PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 21:56 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

majencja pisze:Toksokaroza siostro to choróbka odzwierzęca polegająca na spożyciu przez człowieka nie w celach konsumpcyjnych oczywiście tylko przez ten tzw przypadek jaja glisty KOCIEJ lub psiej. A żę w naszym ciałku biedne jajo nie może się przekształcić do dorodnej zdrowej glizdeczki/ chyba jesteśmy niesmaczni/ dorasta do poziomu tylko larwy , która sobie wędruje po nas i najczęściej osiedla się w oku dając różniste stany zapalne w tym nawet odklejenie siatkówki
A tak na boczku- straciłam na najbliższy czas chęć na wszystko co grillowane :evil:
W ramach protestu w stosunku do szatana pan oblał sie benzyną i podpalił. 90 % spalona powierzchnia ciała. Najgorsze to to że pół godziny wcześniej była tam interwencja służb bo się chciał powiesić. Zamiast wezwać pogotowie to go zostawili ... :evil: Pracuje dłuuuuuugo ale cos takiego trafiło mi sie pierwszy raz :?
A zatopiłabym dzisiaj chetnie smutki w czymś wyskokowym ale biorę leki i się nie da :evil:

Eeeee aha. To powiedz mi jeszcze majencjo droga, jak sprawdzic czy tego nie mam? Boze drogi pierwszy raz slysze o czyms takim....

I o co chodzi z tym protestem w stosunku do szatana? Znaczy sie pan ktory popelnil podpalenie nie lubi szatana czy jest jego wyznawca? A Tyw pogotowiu pracujesz?
Sluzby sa ekhm rozne. I to jest bol bo naprawde czasami potrzeba fachowej reakcji i jakiegos autorytetu zeby czlowiek sie nie czul osamotniony w sytuacji zagrozenia zycia...

Vil, co moglas to zrobilas. Milosc do kazdego kota jakiego spotkasz po prostu widac w kazdym Twoim slowie, ale nawet my jestesmy bezradni wobec natury. Dalas Blance co moglas dac. I bylas przy niej caly czas, a niejeden "dobry" czlowiek wyrzucilby kota na smietnik po pierwszym kk. Prosze Cie zajmij sie swoim zdrowiem - martwa kociara to zla kociara, pamietaj!
Jestes wielka. Wielka i juz.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sie 12, 2010 22:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Pan po prostu chory psychicznie i tyle :? Smutne to to, że można było temu prawdopodobnie zapobiec. :? A na toksokarozę trza zrobić badanie krwi- generalnie każde laboratorium to robi- niestety odpłatnie
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw sie 12, 2010 22:24 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

majencja pisze:Pan po prostu chory psychicznie i tyle :? Smutne to to, że można było temu prawdopodobnie zapobiec. :? A na toksokarozę trza zrobić badanie krwi- generalnie każde laboratorium to robi- niestety odpłatnie

Rozumiem... ech, szkoda czlowieka. Mam nadzieje, ze uda sie go uratowac mimo tych 90 procent poparzenia...
Jutro tyrkne do labu niedaleko mnie i zapytam. A sa jeszcze jakies inne schorzenia odzwierzece ktore mozna miec? Kurcze wszyscy o tokso trabia ale o tym slysze pierwszy raz...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sie 12, 2010 23:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze:
majencja pisze:Pan po prostu chory psychicznie i tyle :? Smutne to to, że można było temu prawdopodobnie zapobiec. :? A na toksokarozę trza zrobić badanie krwi- generalnie każde laboratorium to robi- niestety odpłatnie

Rozumiem... ech, szkoda czlowieka. Mam nadzieje, ze uda sie go uratowac mimo tych 90 procent poparzenia...
Jutro tyrkne do labu niedaleko mnie i zapytam. A sa jeszcze jakies inne schorzenia odzwierzece ktore mozna miec? Kurcze wszyscy o tokso trabia ale o tym slysze pierwszy raz...

Niestety 90% poparzenia nie daje praktycznie żadnych szans na uratowanie :(
A jeśli chodzi o schorzenia odzwierzęce.. nooooo... to trochę ich jest :evil: Fachowo nazywają się zoonozy i jak to wpiszesz w jakąkolwiek wyszukiwarkę to poczytasz, oj poczytasz..
Czasami tez mnie lęk ogarniał, szczególnie jak moje raczkujące dziecko (o boziu, kiedy to było) łaziło po domu bez opamiętania i jak się tylko odwróciłam to np. wyżerało psu chrupki z miski ;) Czyli można powiedzieć, że mieli wspólną michę :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt sie 13, 2010 5:25 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

solangelica pisze:
Zjedlismy dzis lody i TZ ma rozstroj zoladka, co przerzuca sie tez momentami na rozstroj dupy - fakt, ale tylko wtedy gdy go przycisnie i wtedy koty pryskaja przerazone po katach bo TZ z obledem w oku galopuje do WC i zamyka sie w nim po czym zapada cisza i...

ty się ciesz, że zapada cisza, bo jak mój Frędzelek ma rozstrój doopy o bynajmniej cisza nie zapada... :roll: Takie dźwięki, jak on wydaje tyłem kotka... 8O omatkojedyna!!! kiedyś myślałam, że burza idzie... 8O :?
solangelica pisze:
Trinity36 pisze:
pomponmama pisze:... ale ja zasadniczo jestem hetero... :twisted:

To się chyba pisze 'Heterą" ... Obrazek

wy tu o jakas tam heterę a tu niepokojace jest inne słowo... ZASADNICZO! ona ZASADNICZO jest hetero, co oznacza ze niezasadniczo nia nie jest! HA!
I co wy na to?! :mrgreen:

no zasadniczo, bo po pierwsze, to ja się tu kiedyś jednaj siostrze która biegłą jest w naprawach i remontach oświadczałam (ale przyznaję, że z wyrachowania, a nie w skutek preferencji seksualnych), a po drugie, to jeśli chodzi o te rzeczy na p, to ja tylko piję czasami... :( Jeśli to prawda, że organ nieużywany zanika, to całe szczęście, że rozstroje miewam i w tym celu używam okolic zadnich, bo bym nie miała na czym siedzieć :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt sie 13, 2010 6:56 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

pomponmama pisze: Takie dźwięki, jak on wydaje tyłem kotka... 8O omatkojedyna!!! kiedyś myślałam, że burza idzie... 8O :?

Pompon, zlituj się, bo majtki zmoczę 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 13, 2010 7:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A propos ubikacji
przypomniało mi się jak mój synek, ówcześnie lat ok.2 łaził ciągle za moją matką, i Jej pies także. Śmieliśmy się, że babcia ma swój fanklub. Filip miał zawsze długie posiedzenia na nocniku i standardowym pytaniem było:
-Filip, skończyłeś?
Któregoś dnia mama moja poszła do łazienki, fanklub za nią, ale się zamknęła. Na dole drzwi są wycięte otwory wentylacyjne, przez które Filip i pies próbowali zajrzeć. Po pewnym czasie zaglądający synek się zniecierpliwił i woła:
-Babcia, jesteś tam?
-Jestem.
-A co robisz?
-...?
-Siku?
-Tak.
Pytanie powtarza się, ale dopowiedzi brak.
-Babcia siku robisz? Co tak długo?
-...
-Kupkę robisz?
Babcia zdesperowana:
-Tak.
Pytanie powtarza się do zes..nia.
W końcu dziecie pyta:
-Skończyłaś?
-Jeszcze nie. :lol:
W końcu pada odpowiedź:
-Skończyłam.
Na to Filip (standardowo):
-Daj Ci wytrę.
8O
Babcia nie zmordowana:
-Nie, ja samam. Będziesz mi wycierał jak będę stara. :wink:
Filip:
-Ty jesteś STARA, daj Ci wytrę...
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt sie 13, 2010 7:19 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

:ryk: :ryk: :ryk:
w nawiązaniu do powyższych wpisów:
Zgłaszam postulat ,żeby nie publikować rozbrajacących treści w godzinach od 7 do 15 , bo mnie kiedyś z roboty wywalą ... :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt sie 13, 2010 7:32 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

To ja w nawiązaniu do tej choroby tokso... z larwami - był taki odcinek Hausa o autystycznym chłopcu, który bawił się w piaskownicy zanieczyszczanej przez psy i koty i miał taka larwę w oku [brrrr :x ] i ona mu sie objawiała tym, że widział wszystko w paski, takie ~~
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt sie 13, 2010 7:33 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Wczoraj byłam z Arcaną w Supraślu, obejrzałyśmy Monastyr, Muzeum Ikon, przeszłyśmy się po miasteczku, spróbowałam babki w słynnej :!: :?: Jarzębince (nie polecam - żarcie takie sobie, a panienka koszmarna zołza) i na koniec zaszłyśmy do Alkierza, bardzo fajnego miejsca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Erin

Post » Pt sie 13, 2010 7:35 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A w temacie kibla i posiadówek tamże: poszedł mąż do klopa i siedzi, siedzi, siedzi ...
Żona się w końcu wnerwiła i zgasiła światło. Na to usłyszała przeraźliwy krzyk 8O
Wpada do kibla i pyta:
- Co się stało?
A mąż na to:
- Uff, już myślałam, że mi oczy pękły ... 8)

Erin

Post » Pt sie 13, 2010 7:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Ja kiedyś naooglądałam się na you tub-ie filmów o pasożytach. ZGROZA co w człowieku może siedzieć brrrrrrrrrr . Masakra jakieś robale wychodzące z głowy i ciała i ta larwa w oku też była. :strach: ja nie chce :crying: :crying: :crying:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 13, 2010 7:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

kirke18 pisze:A propos ubikacji
przypomniało mi się jak mój synek, ówcześnie lat ok.2 łaził ciągle za moją matką, i Jej pies także. Śmieliśmy się, że babcia ma swój fanklub. Filip miał zawsze długie posiedzenia na nocniku i standardowym pytaniem było:
-Filip, skończyłeś?
Któregoś dnia mama moja poszła do łazienki, fanklub za nią, ale się zamknęła. Na dole drzwi są wycięte otwory wentylacyjne, przez które Filip i pies próbowali zajrzeć. Po pewnym czasie zaglądający synek się zniecierpliwił i woła:
-Babcia, jesteś tam?
-Jestem.
-A co robisz?
-...?
-Siku?
-Tak.
Pytanie powtarza się, ale dopowiedzi brak.
-Babcia siku robisz? Co tak długo?
-...
-Kupkę robisz?
Babcia zdesperowana:
-Tak.
Pytanie powtarza się do zes..nia.
W końcu dziecie pyta:
-Skończyłaś?
-Jeszcze nie. :lol:
W końcu pada odpowiedź:
-Skończyłam.
Na to Filip (standardowo):
-Daj Ci wytrę.
8O
Babcia nie zmordowana:
-Nie, ja samam. Będziesz mi wycierał jak będę stara. :wink:
Filip:
-Ty jesteś STARA, daj Ci wytrę...

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt sie 13, 2010 8:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A jeśli chodzi o toksokarozę, to uważam, że takie badanie warto zrobić. Kosztuje co prawda 75 złotych, ale zdrowie jest bezcenne, a to paskudztwo czym później się leczy tym trudniej. Właśnie się przymierzam do zbadania mojego dziecka jak mi jakaś kasa wpadnie, bo ona ma ostatnio różne takie niepokojące objawy i majencja zaleciła. A majencji słuchac trzeba, bo to jest bardzo mądra wiedźma! :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt sie 13, 2010 8:13 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

A jakież to objawy są niepokojące, bo moja ma takie dziwne oczne objawy. Okulista nic nie stwierdził, ło matko siem boje :strach:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]