11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 11:27 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

no właśnie nie wiem gdzie go pokierować.

ale wolę żeby fizycznie kupić wszystko w 1 miejscu.

może białobrzeska? tylko to daleko od nas..
ma ktoś możliwość zadzwonić na fieldorfa 5 do całodobowej lecznicy i wypytać czy to wszystko mają?
http://www.arswet.warszawa.pl/
671 34 88
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw sie 12, 2010 11:39 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

mleko mozna raczej w kazdej przych.wet. zakupić ,
a to obecnie najwazniejsze i jedzonko dla mamy karmiącej też

ja ze swojej strony postaram sie załatwić tanio wieksze opakowanie
suchego hillsa to w przyszłym tygodniu ,obecnie dowioze jej
zwirki dla małych kotków ,drewniaczki tez ,i kuwetki :ok:
lepiej zostawić jej troszke kasy na weta jak coś ??????

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sie 12, 2010 12:05 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

jeśli dobrze liczę to będzie tak:
z forum:
30 - ma wpłynąć
50 - wpłynęło
100 - deklaracja wpłaty w poniedziałek
40 - ma wpłynąć

z FB:
100 - wpłynęło
55 - wpłynęło
10 - wpłynęło

50 - ma wpłynąć

czyli w sumie dotąd wpłynęło 215 zł

Jeśli wszystko powyższe faktycznie wpłynie, to po zsumowaniu będzie 435 zł + ja coś jeszcze dorzucę od siebie.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 12, 2010 12:13 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

dziewczyny, dajecie rade 8O :mrgreen: :1luvu: :ok:

za maluszki :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sie 12, 2010 12:34 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

magda, mogę zadzwonić, ale po 15:30, bo siedzimy w 7 osób w pokoju i nie chcę przeszkadzać.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw sie 12, 2010 12:44 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

już dzwoniłam.

Maciek ma się tam zgłosić o 17, do tego czasu sprowadzą mleko (jeśli dobrze pamiętam to 4 op. po 250 g po 31 czy 32 zł każde), do tego Pani dobierze jakąś dobrą karmę, zarówno coś dla maleństw jak podrosną zaraz i dla ich mamek, da coś na świerzba (wiemy od Pauliny że potrzebują).

Czy żwirek też?

Wydajemy wszystko czy zostawiamy coś na ew. leczenie i mam przelać Paulinie?
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 12, 2010 12:49 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Zostaw kasę na ewentualne leczenie, tak chyba będzie najrozsądniej. Tak myślę, ale niech się wypowiedzą wpłacający.
Na świerzba najlepszy, chyba nawet dla maluchów, byłby Oridermyl, ale Maciek musi się spytać w lecznicy.

gosiar

Post » Czw sie 12, 2010 13:02 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

a właśnie, za co Paulina potem poszczepi i odrobaczy te maluchy...

kurka no :/
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 12, 2010 13:08 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Będziemy zbierać dalej.

gosiar

Post » Czw sie 12, 2010 14:05 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

ok, mam nadzieję...

czy wstrzymać przesyłkę od kogoś, u kogo było pp?
to jest convalescence.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 12, 2010 14:07 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

qlenka pisze:ok, mam nadzieję...

czy wstrzymać przesyłkę od kogoś, u kogo było pp?
to jest convalescence.

8O nie kumam

iwona66

Post » Czw sie 12, 2010 14:10 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Wstrzymaj koniecznie!

gosiar

Post » Czw sie 12, 2010 22:35 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Co do przesyłki z domu gdzie była pp - powiedziałam Paulinie żeby jej nie odbierała.

Byliśmy u Pauliny, odwoziliśmy kotkę po sterylce.
Poznałam osobiście Paulinę i jej znajomą - przepraszam, ale nie pamiętam imienia :oops: sklerotyk ze mnie :|

Maluchy są przesłodkie i mają się dobrze.

Dziewczyny mają z nimi niezły meksyk... podziwiam je za to co robią, ja bym nie dała rady...

Zaproszę je tutaj na wątek, żeby mogły bezpośrednio z Wami kontaktować się, bo ja - jak wspominałam - wyjeżdżam.

Nie będzie mnie od jutra aż do 22.08 włącznie.

Dlatego poprosiłam Gosiar (bardzo dziękuję Kochana :1luvu: ) żeby wszystko dalej koordynowała i przelewam jej całą uzbieraną kwotę, czyli 350 pln (z bardzo mini wkładem ode mnie, bo tylko 15 zł + kaftanik koteryjny za 20zł). Sama nie zdążyłam dzisiaj z zakupami, bo się wszystko poprzestawiało, było nieporozumienie w Koterii i dopiero po 19 odbieraliśmy koteńkę.

Poza tym Iwona66 zostawiła wielką pakę samych super rzeczy za co wielkie dzięki :1luvu:
Stwierdziłam, że na tę chwilę dziewczynom wystarczy, a już nie chciałam jeździć z tą kotką tuż po zabiegu jeszcze po zakupy.

Zagospodarujcie beze mnie dobrze dla kociej ferajny pieniążki i zaopiekujcie się w pewnym sensie dziewczynami, bardzo proszę.
Ja będę niestety raczej nieosiągalna.

Tak przy okazji - Paulina ma się bronić we wrześniu, a przez dzieciaki nie ma czasu się tym zająć. Dlatego chciałabym ją odciążyć na tyle, na ile to możliwe. Po powrocie zajmę się ogłaszaniem maluszków, ale wszelka pomoc bardzo mile widziana :ok:

Iwona66 - nie przelewaj do mnie pieniążków w poniedziałek, bo mnie nie będzie - skontaktuj się proszę z Gosiar i ustalcie co robicie, czy przekażesz bezpośrednio Paulinie, czy Gosiar, jak tak sobie chcecie. Zresztą już i tak bardzo pomogłaś Iwona :1luvu:

Aha, dziewczynom przyda się wszystko, nawet kuwety! Póki co 1 jest zrobiona w misce, dlatego jakby ktoś ewentualnie dysponował autem to może do mnie podjechać, bo mam w domu 1 dużą i zbędną kuwetę.
Gosiar będzie miała w razie czego tel. do mojego TŻta.

podobno Mixol może załatwić p. Magda - info od p. Iwony, weterynarz z Koterii. Nie wiem o co chodzi, ale gdyby miało dziewczynom zabraknąć mixolu (na razie są 2 opakowania od Iwony66) to proszę skontaktujcie się z p. Iwoną. Tel. jest chyba na stronie Koterii.

Na pewno zaraz zabraknie żarełka dla dorosłych kotek, tym bardziej że podobno jedzą jak szalone. Jedna z nich, zabrana od sąsiadów to była szkielecikiem jak trafiła do dziewczyn, wciąż jest bardzo slim...

Potrzeba też tego środka na świerzb.

Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę :)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt sie 13, 2010 6:30 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

czyli wiadomo co i jak :mrgreen:
w niedziele zawioze Paulinie zestaw kuwet i kuwetek łącznie z piaskiem i brykietem
oraz maść na świerzba i jedzonko dla dorosłych :ok:

iwona66

Post » Pt sie 13, 2010 7:45 Re: 11 osesków!!! Pilnie potrzebna mamka lub opiekunowie!! Wawa

Iwona, czy w takim razie można jakoś na twój adres złożyć większe zamówienie? Animalia nie obsługuje (chyba) Wołomina, ale mogę do nich zadzwonić i spytać, ile musiałabym dopłacić za przesyłkę.

gosiar

[poprzednia][następna]