PODPISZ PETYCJE W SPRAWIE ZWIERZĄT - STR. 1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 11, 2010 18:15 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Dla mnie to jakaś ewidentna bzdura.
Badania rynkowe robili chociaż? Jaki procent ludzi daje zwierzom karmy weterynaryjne (na ogół sporo droższe od bytowych) ot tak, dla fantazji?
Psa może uda mi się przestawić na karmę innej firmy, ale kota alergika - zwyczajnie się boję, że alergia się rozkręci i znowu będzie pół roku bujania się po lecznicach :evil:
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro sie 11, 2010 19:05 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

mogą toania unijne być jakieś wymagania unijne że to co nazywa się "weterynaryjne" musi mieć dozór lekarza weterynarii.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro sie 11, 2010 21:14 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

RC nie odpisalo :(
a ja zaczynam miec wrazenie, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o kase :(
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Śro sie 11, 2010 21:22 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

olamichalska pisze:mogą toania unijne być jakieś wymagania unijne że to co nazywa się "weterynaryjne" musi mieć dozór lekarza weterynarii.

Analizując ich strategię, to sami sobie wymyslili, nie ma co na Unię zwalać. Po prostu stwierdzili, ze karmy wweterynaryjne bedą przez wetów, a "zwykłe" przez hodowców, przez co ich marka wyszlachetnieje, przez co karma będzie mogła być droższa. Wskakuja na wyższą półkę.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sie 11, 2010 21:23 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

wiecie co, mysle, ze nie ma co czekac na ich odpowiedz, bo te karmy juz poznikaly ze sklepow internetowych, wiec ta "nowa polityka" jest juz przesadzona. piszemy petycje? czy ktos ma doswiadczenie w pisaniu takich petycji elektronicznych?
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Post » Śro sie 11, 2010 22:06 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

dajcie znać (wręcz na pw) gdzie pisać!

ja mam SUKowce (którym daję od czasu do czasu "hd") i kupuję Dental (bo ten ma największe chrupki - które naprawde muszą być gryzione :twisted: ) - nie chcę u wetów kupować tych karm o 30% drożej.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro sie 11, 2010 22:32 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

petycje za darmo chyba mozna zlozyc tu: http://www.petycje.pl/
musze sie z tym zapoznac, ale dzis juz nie dam rady.

siliana

Post » Czw sie 12, 2010 17:08 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

dostalam odpowiedz z RC, szykuje sie za pisanie petycji. pomozecie? :wink:

Dziękuję za list i zainteresowanie marką Royal Canin.

W wyniku prowadzonych badań i współpracy z lekarzami weterynarii Royal Canin opracował linię produktów o nazwie Diety Weterynaryjne (Veterinary Diets), przeznaczonych do leczenia i profilaktyki schorzeń psów i kotów.
Diety Weterynaryjne Royal Canin są produktem leczniczym. Jedynie lekarz weterynarii, po uprzednim kompleksowym badaniu diagnostycznym zwierzęcia, jest upoważniony do ich zalecania.
Ze względu na specyfikę i zastosowanie, sprzedaż diet weterynaryjnych Royal Canin powinna odbywać się wyłącznie przez Zakłady Lecznicze dla Zwierząt (gabinety, przychodnie, lecznice i kliniki weterynaryjne).
Niektóre lecznice prowadzą sprzedaż diet również przez Internet, umożliwiając zakup tychże produktów bez diagnozy i wskazań lekarskich.
Mając na uwadze dobro zwierząt, Royal Canin nie prowadzi sprzedaży diet weterynaryjnych do lecznic działających w Internecie.
Gwarantujemy skuteczność i bezpieczeństwo diet weterynaryjnych Royal Canin jedynie wtedy, gdy są sprzedawane w stacjonarnych lecznicach weterynaryjnych, przez lekarzy weterynarii, po uprzedniej profesjonalnej diagnozie weterynaryjnej. Nie bierzemy odpowiedzialności za skutki stosowania diet weterynaryjnych zakupionych przez Internet.

siliana

Post » Czw sie 12, 2010 17:20 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Ja nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi, ale sądzę - że, jeśli w ogóle - to dostanę też coś w tym stylu.

siliana pisze:dostalam odpowiedz z RC, szykuje sie za pisanie petycji. pomozecie? :wink:

Pomożemy 8) .

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Czw sie 12, 2010 17:51 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

a ja myślę że jak RC pobędzie sobie trochę na tej wyższej półce, zobaczy jak spadły im obroty to szybko wrócą do sklepów internetowych.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw sie 12, 2010 18:02 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Wiesz, tylko szkoda zwierzaków i pieniędzy na zakup droższych o 25-30% karm.
Bo tego, że karmy będą droższe, jestem pewna. Wzrosną im przecież dramatycznie choćby koszty dystrybucji. Jak klienci jednego dużego sklepu internetowego rzucą się do lecznic, to okaże się, że tę samą ilość karmy, którą dostarczali do jednego miejsca, trzeba dostarczyć do np. kilkuset gabinetów czy lecznic. Gratis się to nie stanie na pewno. A ile będzie zamętu z asortymentem, to nawet boję się myśleć. W końcu ile gabinetów czy lecznic ma odpowiednie zaplecze do prowadzenia sklepu?

edit: piszemy z Silianą petycję, Siliana po naniesieniu swoich poprawek wrzuci ją na forum.

megan72

Post » Czw sie 12, 2010 18:17 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

ale oni juz teraz dostarczaja do tych lecznic w calym kraju...

siliana

Post » Czw sie 12, 2010 18:22 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

wiesz, ale nie do wszystkich. No i jednak ilości dostarczane teraz są zupełnie inne. Asortyment dostępny w lecznicy też budzi wątpliwości. O cenach nie wspominając.

edit: Lepiej niech się skoncentrują na tym, żeby w lecznicach był dostępny pełen asortyment gratisowych próbek.

megan72

Post » Czw sie 12, 2010 18:36 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

no oczywiscie, ze nie do wszystkich, tylko do tych, ktore wyraza takie zainteresowanie. co do ilosci i wyboru, mysle, ze nic sie nie zmieni, bo lecznice nie maja duzego zaplecza. mysle (obym sie mylila), ze nadal beda zamawiac te najbardziej popularne, ale nietypowe rodzaje i wielkosci beda na dodatkowe zamowienie.

a swoja droga, wyobrazacie sobie, ze regularnie musicie wchodzic do lecznicy, w ktorej poczekalnia jest wypelniona po brzegi, a wy musicie prosic o zgode na wejscie bez kolejki "bo ja tylko po karme"? a jak juz wam sie uda, to okazuje sie, ze na miejscu karmy nie ma, bedzie za 3 dni, wiec za chwile znow bedziecie przechodzic to od nowa? a karmy sa drogie, nie mozna kupic jakiejs ogromnej ilosci na zapas...

i z drugiej strony - wyobrazacie sobie, ze siedzicie z chorym, zestresowanym kotem juz 40 minut i kolejna osoba przychodzi i chce wejsc bez kolejki?

siliana

Post » Czw sie 12, 2010 18:38 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

No właśnie wyobrażamy sobie i szlag nas trafia! :evil:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]