MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 11:49 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

vega29 pisze:No niestety... sama w szoku byłam, bo zawsze wspierał działania pomocowe, typu przetrzymanie kota parę godzin do wyjazdu, podrzucenie na pociąg, pomysły na załatwienie dowozu, a w tym przypadku wk...rwił się niesamowicie :roll:

E.. to cofam. Twój nie jest taki najgorszy. :ok: Może rzeczywiście miał gorszy dzień, coś nie wyszło, wystraszył się szybkiej Twojej akcji z zabraniem kociaka, jak pisze Joluka - tymczasa na zawsze, albo jeszcze zadziałało coś innego. Nie wiadomo. Przetrzymanie kota na kilka godzin czy dowóz gdziekolwiek, choć jest bezcenne, to powoduje jednak mniejsze zobowiązania. Na pewno jednak ma predyspozycje żeby Ci pomagać. Pogadaj w dogodnej chwili (choć pewnie nieustających prób dokonujesz) na spokojnie. Że mały u Was nie zostanie..

A chaty szukamy!!!!!!!!!!!!!

Może jakieś ogłoszenia na NK czy FB?
Allegro?
Inne?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sie 12, 2010 12:30 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

:!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sie 12, 2010 13:02 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Kaprys2004 pisze:
vega29 pisze:No niestety... sama w szoku byłam, bo zawsze wspierał działania pomocowe, typu przetrzymanie kota parę godzin do wyjazdu, podrzucenie na pociąg, pomysły na załatwienie dowozu, a w tym przypadku wk...rwił się niesamowicie :roll:

E.. to cofam. Twój nie jest taki najgorszy. :ok: Może rzeczywiście miał gorszy dzień, coś nie wyszło, wystraszył się szybkiej Twojej akcji z zabraniem kociaka, jak pisze Joluka - tymczasa na zawsze, albo jeszcze zadziałało coś innego. Nie wiadomo. Przetrzymanie kota na kilka godzin czy dowóz gdziekolwiek, choć jest bezcenne, to powoduje jednak mniejsze zobowiązania. Na pewno jednak ma predyspozycje żeby Ci pomagać. Pogadaj w dogodnej chwili (choć pewnie nieustających prób dokonujesz) na spokojnie. Że mały u Was nie zostanie..

A chaty szukamy!!!!!!!!!!!!!

Może jakieś ogłoszenia na NK czy FB?
Allegro?
Inne?

po prostu TŻ miał "te dni"..... :twisted: :ryk: - musimy być w końcu dla tych chłopów czasami trochę wyrozumiałe... :mrgreen:

musi być dobrze! kociak piękny, mały - jest szansa, że długo nie posiedzi u Vegi - i za to :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 12, 2010 14:25 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Allegro jest, widoczne w moich aukcjach na NK... FB jeszcze się nie nauczyłam obsługiwać... :oops: :oops:

A TŻ normalnie znośny, tylko w przypadku tymczasów okoniem staje. Wczoraj to wyglądało już na to, że jak zasnę, to mały stąd wyjedzie, bez mojej wiedzy i zgody... a jak nie, to on wyjedzie... Awantura była olbrzymia, jak nigdy... Najpierw obiecał, że 2 tygodnie da mi czasu na szukanie domu, a wczoraj zmienił zdanie. Dzisiaj znowu zmienił zdanie. Być może dlatego, że każdemu, kto chciał słuchać i nie chciał, uświadamiałam, jak to mój TŻ "wspaniale " się zachowuje wobec brata mniejszego...
Huk tam, grunt, że gnojek ma lokal w piwnicy (dużej, jasnej i nieszczególnie zimnej, bo od 2 stron nad gruntem)... Nie jest to najbezpieczniejsze na świecie miejsce, bo TŻ trzyma tam wszystkie swoje gwoździe i śrubki :roll: , ale zawsze lepiej, niż w schronisku w małej klatce. Oby tylko ktoś go zechciał, bo serce mi pęknie, jeśli trzeba go będzie do schronu zawieźć... a chyba to TŻ planuje za te 2 tygodnie... i tego już nie przeskoczę w żaden sposób...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw sie 12, 2010 19:48 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Mam super wieści!!!

Gówniarz jeszcze u mnie, ale w praktyce ma już dom. Domek musi tylko osiatkować balkon i kociak idzie na swoje :)

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2:

A propos, nie pamiętacie, w którym wątku był przepis na osiatkowanie okien i balkonów? W kocim ABC?
Obrazek

vega29

Post » Czw sie 12, 2010 19:55 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

no to ekspresowo :D :D . Szczegóły prosimy :)
Vega mam nadzieję że się nie obraziłaś. Ja mam taki sam kaliber w domu, więc wiem że ani się nie przeskoczy ani się nie obejdzie...
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw sie 12, 2010 20:15 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Kobieto, litości! Pewnie, że nie. Sama o tym wczoraj na poważnie myślałam i gdyby dzisiaj TŻ nie zmiękł, to pewnie bym zrobiła, jak pisałaś...

A szczegóły są następujące:
Moja mama strasznie tęskni za kotami po mojej wyprowadzce na swoje... do tej pory perswadowałam jej pomysł posiadania kota, bo: jest niepełnosprawną leżącą-niewidzącą, mieszkanie jest w bloku, balkon nieosiatkowany i wiecznie się wietrzy, ojciec ma dość moim zdaniem roboty z matką i kot mu jak piąte koło u wozu.

Ale dzisiaj moja matka poryczała się, ze ona to już nic nie ma, tylko radio i wymiękłam... Ojca przekonałam do osiatkowania balkonu - jutro bierzemy się do dzieła i gnojek się przeprowadza.

Plus sytuacji taki, że będę malucha widywać i pewnie wozić do weta na szczepienia, kastrację i inne takie. Minus - rodzice są po sześćdziesiątce... Tylko, że w razie "W", które mam nadzieję, nie nastąpi zbyt szybko, przejmę kota i może wtedy nie będzie gadania, że mam z nim się wyprowadzać. A jak będzi8e gadanie, to wtedy będziemy myśleć, co zrobić... :roll:
Obrazek

vega29

Post » Czw sie 12, 2010 20:27 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

No to dobrze :)
szukałaś po całej Polsce a tu pod nosem Ci się rozwiązanie znalazło :) :)

Też miałam podobny przypadek - i moi teściowie zamiast wnuczki mają kotkę :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw sie 12, 2010 21:14 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Ba, moi rodzice natomiast mają 2 wnuków i kocura :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

vega29

Post » Czw sie 12, 2010 21:16 Re: Figaro - DT NA CITO! NIE MAMY W OGÓLE CZASU :( STR. 3

Kociak natomiast ma jakieś ADHD, czy "cóś" :lol: Kojarzycie Rosenkrantza od Agn? To podobny przypadek :? :? 8) :roll: :ryk: :ryk: :mrgreen:

Będą mieli starzy przeprawę z nim, jak nic :twisted: :twisted:

TŻ natomiast za wczorajsze poniósł karę sromotną. Dzisiaj umiera z tytułu "migreny" :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Obrazek

vega29

Post » Czw sie 12, 2010 22:11 Re: Figaro - Mamy DS! NA CITO PRZEPIS NA OSIATKOWANIE BALKONU!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 13, 2010 15:22 Re: Figaro - Mamy DS! NA CITO PRZEPIS NA OSIATKOWANIE BALKONU!!

rewelacyjne wieści!!!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

może ten link Ci trochę pomoże odnośnie osiatkowania: viewtopic.php?f=1&t=97189

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt sie 13, 2010 19:04 Re: Figaro - Mamy DS! NA CITO PRZEPIS NA OSIATKOWANIE BALKONU!!

Dzięki, znalazłam :)
Obrazek

vega29

Post » Sob sie 14, 2010 1:16 Re: Figaro - Mamy DS! NA CITO PRZEPIS NA OSIATKOWANIE BALKONU!!

vega29 A podasz mi link na NK do ciebie :mrgreen: :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 14, 2010 8:54 Re: Figaro - Mamy DS! NA CITO PRZEPIS NA OSIATKOWANIE BALKONU!!

Podam, jak się dobiorę do stacjonarki ;) Z lapka się tam nie zaloguję, bo tak często na NK zaglądam, że nie pamiętam, jaki tam mam nick :ryk: :mrgreen: Bądź cierpliwa, jeszcze dziś Ci podeślę 8)
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]