SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 14:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

i dziś to ja się cieszę, że nie otwierają mi się zdjęcia
masakra jakaś ... może niech wymienią pracowników jak tak kuźwa nikt nic nie wie
kto tam pracuje, do ... nędzy
koty są, nie ma co za różnica !@#$%^&
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sie 11, 2010 14:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Statystyka z 11.08.10 (środa rano)

Zaplecze:
- 1 szylkretka dorosła (zrozpaczona, w coraz gorszym stanie psychicznym)
- 1 burasek (kontenerek)
- 1 w koszyku: czarno/bialy (w złym stanie)w )
- 3 w klatce : czarny czarno/bialy i bialo/czarny(apatyczny i w najgorszym stanie)
- 3 w klatce: tygrynie małe bardzo są :(
- 1 w koszyku na półce : Tygrynia to ta ze zdjęć :cry: kiepski stan - prawie wcale nie zjadla :cry:
- 1 w bialej klatce na połce : czarny z krawatką
Zaplecze = 11 kotów

Kwarantanna:
- 3 tygrynie (w tym ta najnowsza bez obróżki agresywna do maluchów :( )
- 2 biało bure koteczki - male
- 1 szylkretunia mala.
jak wychodziłam - przyniesiono 3 maluchy trochę większe (ponoć komuś do budy psiej kotka przyniosła 8O )
Kwarantanna = 9 kotków

Koty już mniej rzucały się na jedzenie. Nie wiem czy w wyniku dokarmiania wieczornego przez Teresę i Martynę, czy zjadły trochę tego psiego.
Ponieważ byłam przygotowana na większy apetyt, to zostawiłam stażystce 1 puszkę 400g Kitiketa i 1 saszetke juniora na jutro rano
Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 16:26 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 11, 2010 14:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Nowe kociaki z kwarantanny:
Czarno bialy Obrazek
czarny z małeńką krawatką Obrazek
i trzeci caly czarny ale umknął.
kociaki oswojone, dają się brać na ręce i włączaja traktorek.
bardzo przestraszone (pełzały z początku przy ziemi)
Na dodatek wylęknione ujadaniem psów i nie rozumięją dlaczego jedna kota (tygrynia ta bez obróżki) na nie syczy i je goni łapką jak jest blisko.
bardzo wystraszone aż się trzęsły :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 11, 2010 16:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziewczyny, tak mi przyszło do głowy... nie gniewajcie się, luźna uwaga tylko.
Bo one nie dość ze w takich warunkach, niedojadają, to jeszcze kitekat...
Jakby tak im mięska nagotować? O wiele taniej by wyszło i zdrowo, miałyby maluchy siłę walczyć z choróbskami.
Udka z kurczaka można kupić w promocji za 4-5 zł, rosołowe z indyka koło 6 zł. Za kilogram! Saszetki kitekata wychodzą ze 13 zł za kilo a kociska się i tak nie najedzą.
Wiem, że jest z tym trochę roboty, ale można pomrozić, ugotować na dłużej... jak ktoś ma czas.
To wielka oszczędność przecież.

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sie 11, 2010 18:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Dziewczyny, tak mi przyszło do głowy... nie gniewajcie się, luźna uwaga tylko.
Jakby tak im mięska nagotować? O wiele taniej by wyszło i zdrowo, miałyby maluchy siłę walczyć z choróbskami.
Udka z kurczaka można kupić w promocji za 4-5 zł, rosołowe z indyka koło 6 zł. Za kilogram! Saszetki kitekata wychodzą ze 13 zł za kilo a kociska się i tak nie najedzą.
Wiem, że jest z tym trochę roboty, ale można pomrozić, ugotować na dłużej... jak ktoś ma czas.

tez o tym mysle tylko brak czasu ..... na razie nie mozemy sobie z palcem do .... trafic tyle jest do zrobienia, ale mysle o tym 8)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 11, 2010 19:15 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:
sisay pisze:Dziewczyny, tak mi przyszło do głowy... nie gniewajcie się, luźna uwaga tylko.

tez o tym mysle tylko brak czasu ..... na razie nie mozemy sobie z palcem do .... trafic tyle jest do zrobienia, ale mysle o tym 8)

Jesli miałoby to dojść do realizacji , to warto wtedy kupować mięso z ecokarmy , mieso wołowo-indycze kosztuje 3,20/1kg. Pakowane w 0,25kg paczuszki .W kartonie jest 10 kg.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro sie 11, 2010 20:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

No, to jeszcze taniej 8)
I nie trzeba tego gotować, wystarczy wrzucić do zamrażarki i pamiętać o wcześniejszym wyjęciu :wink:

sisay

Post » Śro sie 11, 2010 20:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:No, to jeszcze taniej 8)
I nie trzeba tego gotować, wystarczy wrzucić do zamrażarki i pamiętać o wcześniejszym wyjęciu :wink:

no ale dla kociąt to pewnie trzebaby dodac jarzynki gotowane i ryż? musielibysmy miec jeszcze kucharke na etacie :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 11, 2010 20:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Oni tam mają wersje z warzywami. Nie wiem na ile to się nadaje dla kociąt. Ryż chyba niepotrzebny?

Ale teraz one nie mają ani mięsa, ani warzyw, w ogóle żadnych wartości odżywczych. A tak, przynajmniej mięsko by było :wink:

sisay

Post » Śro sie 11, 2010 21:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziewczyny, to, co opisujecie, to jakiś koszmar! Masowe znikanie/ usypianie kociaków?! Może trzeba zainteresować tym lokalne media? Wiem, że to Wam narobi wrogów w schronie, ale może doprowadzi do jakichś zmian? Przecież tak nie może być!!! Rolą schronu nie jest usypianie! Jeśli maluchy są za małe, to przecież mogli je trochę przetrzymać, przecież kierownictwo ma na pewno różne kontakty i poszukać dt??? Czy to jest schronisko miejskie czy prywatne?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro sie 11, 2010 21:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Zdjęcia ze schroniska z wczoraj może to już musztarda po obiedzie, ale warto zamieścić :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 11, 2010 21:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

I następne :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 11, 2010 21:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Iweta pisze:
Filomen pisze:

Jesli miałoby to dojść do realizacji , to warto wtedy kupować mięso z ecokarmy , mieso wołowo-indycze kosztuje 3,20/1kg. Pakowane w 0,25kg paczuszki .W kartonie jest 10 kg.

Swego czasu kupowałam ta karmę na naszą kociarnię.Rozmrażałam i parzyłam mięsko.Koty były zachwycone.
Faktem jest że karma niedroga i smakuje kotom ale;
-nie ma jej gdzie przechowywać ,a po drugie nie możemy dawać kotom w schronisku surowego mięsa.Tam wszechobecna jest biegunka więc surowe mięso to kolejny gwóźdź do trumny.Musiałby to ktoś gotować a to nie jest prosta sprawa :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 11, 2010 21:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kurcze, teraz zrobiłam banerek i nie widziałam tych nowych zdjęć, mogłam je wykorzystać. Ale z tamtymi sobie poradzilam ;)

Biedne te maluchy :cry:

edit:
mar_tika, nie mów ze to takie trudne i skomplikowane :mrgreen:
Wstawiasz gar, idziesz z psem na wieczorny sik, wracasz i masz ugotowane. Pakujesz do słoików, garnek zalewasz wodą, umyje się jutro :twisted: i już.
Ostatnio edytowano Czw sie 12, 2010 8:26 przez sisay, łącznie edytowano 1 raz

sisay

Post » Śro sie 11, 2010 23:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

jeszcze iema tego kociaka z tym chorym oczkiem

naprawde musza :!: zaczac prowadzic ewidencje,adoptowany,za tm,do dt ,uspiony-to wystarczy
a tu nawet daleko nie trzeba szukac przykladu:
terenia wziela kociaki na tymczas-myslicie ze ktos to gdzies odnotowal? ze cos podpisala? nie:!:

to jest jakis koszmar :(
narazie jezdzic nie moge moje gluty sie pochorowaly,słabe sa nie moge ryzykowac
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]