2 malutkie kocurki bez oczu. Sauronku [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 15:06 2 malutkie kocurki bez oczu. Sauronku [*]

2 maluchy- biało-czarny Sauron i czarnuszek o nieznanym imieniu. Mają ok. 3 miesięcy.
Dotychczas mieszkały z pijaczkami- życzliwa osoba nosiła kociaki do leczenia i podawała leki na miejscu.
Niestety, w sumie dwóch oczek nie dało się uratować- czarny nie ma prawego oczka a Sauron lewego. Dzisiaj te oczy zostały usunięte.
Bardzo dawno już nie widziałam tak zapchlonych kociąt 8O Futro na nich się dosłownie ruszało. Świerzb w uszach- również bardzo duży. Kocurki są chude i pewnie zarobaczone, ale z odrobaczeniem trzeba jeszcze poczekać.
Są bardzo fajne i kontaktowe- czarny to typowy "gadulec" który robi wszystko by zwrócić na siebie uwagę człowieka. Sauron jest nieco bardziej nieśmiały, ale również daje się głaskać.
Czarny miał robiony zabieg z samego rana i w momencie jak byłam w lecznicy był całkowicie wybudzony i już garnął się na ręce :kotek:
Sauron miał zabieg ok 13-14 i jeszcze się do końca nie wybudził- znaczy się, już się ruszał ale znowu poszedł spać.
Kocurki znajdują się w dwóch domach tymczasowych- czarny u prezes TOZ, Sauron u mnie.

Proszę o wsparcie finansowe na jedzenie i żwirek których nie ma w TOZ w ogóle oraz na opłacenie Oridelmylu :( Zabieg nic nas nie kosztował.

Czarny:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sauron:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 9:01 przez sebriel, łącznie edytowano 2 razy
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto sie 10, 2010 15:08 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

Maleńkie biedy :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sie 10, 2010 15:26 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

Trzeba je do ślepaczków zgłosić. Biedne maleństwa :( Ale dobrze, że był ktoś, kto jak mógł tak o nie dbał. Fajnie by było, jakby zostały razem.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 10, 2010 17:50 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

Ciężko nam idzie wybudzanie :( :(

Obrazek

sebriel

Post » Wto sie 10, 2010 17:57 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

O Boże, popłakałam się :cry:
Jakie cudne kocurki ... i takie biedy ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 10, 2010 18:00 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

Banerek dla koteczków :(

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h7lkl][img]http://tnij.org/hv2a[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 10, 2010 18:35 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

Jakie małe bidy! to po kocim katarze takie konsekwencje? Szczęście, że się nimi zaopiekowaliście.

PS chyba w tytule chciałaś napisać "bez oczu" forma bez oczów jest niepoprawna

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto sie 10, 2010 19:44 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Oj, rzeczywiście :oops: :oops:

Tak, to konsekwencja kociego kataru, maluchy były na niego leczone dosyć długo. Czarnemu chyba pękła rogówka( ?) Sauronowi chyba tez, ale nie jestem pewna, bo nie zapamiętałam szczegółów :(

sebriel

Post » Wto sie 10, 2010 22:19 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

musiały bardzo cierpieć

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto sie 10, 2010 23:14 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Podniosę bo bardzo ważne!

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro sie 11, 2010 7:29 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Noc minęła nam nawet spokojnie- nad ranem Sauron się przebudził, nieco zjadł, trochę wypił, zasikał pół podłogi i poszedł spać dalej :twisted:
Teraz już widać, że czuje się lepiej, chociaż pysio pewnie dalej obolały, bo jeść za bardzo nie chce. Teraz biega za ćmą, a wcześniej bardzo długo gapił się na królika i próbował wsadzać łapki do klatki, co nie spodobało się jej lokatorowi i teraz Sauron łapek już przez pręty nie wtyka 8)

sebriel

Post » Śro sie 11, 2010 9:25 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Dobrze, że idzie ku lepszemu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 11, 2010 18:20 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Mały już zjadł :kotek:
Co prawda długo grymasił- skończyło się na puszce z wodą, rozrobionej w breję.
Nie wiem, ale ten kot nie bardzo umie gryźć pokarm, on go liże i wsysa :? Po raz pierwszy widzę coś takiego u tak dużego kota.
A myśmy na wejściu zamówili suchą karmę :? I co teraz?
Namiętnie próbuje ssać mojego kocura, a ten mój puchaty głupek się daje 8O ze strony Saurona jest pełne niezrozumienie, dlaczego mleko nie leci? Przecież on się stara, mruczy, ssie i masuje łapkami 8)

Sauron jest bardzo fajny, przylepny, kochany. Włazi na kolana, tuli się, chodzi za człowiekiem krok w krok i miauczy o głaskanie. Próbuje zawrzeć znajomość z królikiem, jednak królik tego nie chce :twisted:

sebriel

Post » Śro sie 11, 2010 18:26 Re: 2 malutkie kocurki bez oczów- potrzebne wsparcie na jedzenie

dite pisze:Jakie małe bidy! to po kocim katarze takie konsekwencje? Szczęście, że się nimi zaopiekowaliście.

A więc: Czarnemu pękła rogówka.

Co do Saurona:

"jeśli chodzi o przyczynę usunięcia gałki ocznej - usuwa się ją gdy jest całkowicie zniszczona (poczynając od 7-warstwowej rogówki aż do dna oka) i zagraża rozprzestrzenieniem się zapalenia poprzez ciągłość tkanek lub poprzez ukł. krwionośny."

sebriel

Post » Śro sie 11, 2010 19:21 Re: 2 malutkie kocurki bez oczu- potrzebne wsparcie na jedzenie

Ssie kudłacza, ale przynajmniej gatunek ten sam. U mnie kocura ssał mój pies jak był szczeniakiem :mrgreen: tez się dawał, zawsze na dobranoc.
Mocne kciuki za maleństwa :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[następna]