Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 13:44 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Zanim się dziś wyloguję, wstawiam fotki piątki lekko zmęczonych bohaterów:

Jak zawsze czujna Milka, która najmniej angażuje się w awanturki i stara się przeczekać je w terenie:
Obrazek

Zmęczona Tośka:
Obrazek

Wyprany Frodo ;-) :
Obrazek

Chwilowo odpuszczająca warczenie Kropka:
Obrazek

I Frycek z miną „Po co kłótnie? Po co nasze swary głupie?...”
Obrazek

:wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sie 10, 2010 14:34 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Mnie się wydaje, że sprawa z dokoceniem jest na całkiem dobrej drodze :)
Będę za to trzymała :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto sie 10, 2010 16:23 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Piękna ekipa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 10, 2010 17:08 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Będzie dobrze :ok:
Frycek - siła spokoju :1luvu:
Tak kombinowałam, skąd ja to imię znam: Frycek (Tia, wiem, Szopeny, Fryderyki itepe ;) ) i eureka! W dzieciństwie czytałam książeczkę dla dzieci: "Małpeczki z naszej półeczki" i tam jeden z głównych bohaterów, pluszak, tak właśnie miał na imię :ok: Pierwsza samodzielna lektura od deski do deski. Sentyment pozostał - i do książki, i do imienia 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sie 10, 2010 18:03 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Piękne fotki :1luvu: Tylko ta co pisze: zmęczona Tośka - chyba się zgubiła 8O

A może one dlatego tak szybko zaakceptowały Frycka, bo widzą i czują kto on naprawdę jest :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sie 11, 2010 9:38 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

A ja napiszę takie cóś:

Rezydenci wyczuli powrót Taty :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro sie 11, 2010 9:43 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:Frycek z miną „Po co kłótnie? Po co nasze swary głupie?...”
Obrazek

:1luvu:

Doczyścił kopyta, jak widzę :?: :mrgreen:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro sie 11, 2010 10:59 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Doczytałam i jestem jednak dobrej myśli :ok: .
Może Frycuś jest czynnikiem przełamującym impas?

JoasiaS pisze:I Frycek z miną „Po co kłótnie? Po co nasze swary głupie?...”
Obrazek

Ha, mądrość życiowa Frycka wychodzi. Jak się swary nie skończą, to którego dnia zmęczona Joasia dokończy wierszyk :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro sie 11, 2010 11:06 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

"... i tak wszyscy skończymy w zupie ..."

Ten wierszyk? 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro sie 11, 2010 11:57 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Dziewczyny wymiękam :(

Przedwczoraj fajnie, wczoraj i dziś rano masakra...
We Frycka wstąpił diabeł - goni z domu WSZYSTKIE KOTY :(
Milka panicznie się go boi. Wczoraj po południu uciekła przed nim do młodnika i nie wróciła na noc :(
Dziś o świcie próbowała dostać się do domu na śniadanie. Frycek wypatrzył ją pierwszy i znów pogonił, zanim zdążyłam zareagować. Nie przyszła przed moim wyjazdem do pracy. Siedzi pewnie bida w krzakach i trzęsie się ze strachu. Gdy ją nawołuję, nie odzywa się. Pewnie spróbuje wrócić znowu o zmierzchu, bo to bardzo ostrożny kot...

Ponieważ dziś rano bił się już każdy z każdym, zabrałam Frycka znów do drukarni i już nie zawiozę go więcej do Dąbrów. Na forum piszecie, że dokoceniu potrzeby jest czas, ale mówicie też, że dobro rezydentów jest najważniejsze. Nie pozwolę, by najbliższe tygodnie tego dokocenia (bo nie sądzę, że pójdzie to szybciej) Milka przesiedziała w lesie. Nie i już.

Źle mi z tym, ale Frycek nie jest mi chyba pisany i muszę zacząć szukać mu domu...

Michał zgodził się ze mną, żeby Tośka na razie była kotem przydomowym. Pewnie tak zostanie, bo nie wierzę, że moje koty się z nią dogadają. Będzie dokarmiana i zaopiekowana, ale bez prawa wchodzenia i nocowania w domu. Może Michał z czasem dojrzeje do wyadoptowania jej :roll: . Jeżeli nie, będzie sobie żyć tak, jak żyła dotąd.

Nie sądziłam, że tak się sprawy potoczą...
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro sie 11, 2010 12:03 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

ojć nikt nie sądził Joasiu ...tule Cię mocno :1luvu: trzymam kciuki za najlepszy dom dla NIego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
może to dlatego że to dom i terytoria inne no sama nie wiem ech szkoda wielka bo cudowny z Niego kociak :roll: :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro sie 11, 2010 12:04 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

:(
Biedna Milka :(

Joasiu, postapiłabym tak samo :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro sie 11, 2010 12:07 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

CHOLERA NO :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro sie 11, 2010 12:08 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

MarciaMuuu pisze:Joasiu, postapiłabym tak samo :ok:

Dzięki za te słowa, Marta. Strasznie pokochałam Frycka i nie wiem jak przeżyję rozstanie z nim (już ryczę, gdy o tym myślę), ale muszę posłuchać głosu rozsądku :(
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro sie 11, 2010 12:21 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Się głupio zapytam - może to tylko początek?

Chociaż oczywiście rozumiem Twój dylemat i podziwiam racjonalność jednak - może da się jeszcze coś zrobić?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]