Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 08, 2010 22:19 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

smarti pisze:Kurcze,identyczna jak i moja Pusia,która słodko spi na fotelu...
Marzenia11 zorientuj się czy ona rzeczywiście nie jest tam wolnozyjącą kotką,ale jeśli Ty tam karmisz to byś ją przecież wcześniej widziała.
Rozwieś Ty ogłoszenia z jej dużym zdjęciem.może ktoś się po nią zgłosi.
może trzeba dac jej trochę czasu..
W razie czego ja ją wezmę na TDT,ale oczywiście będę potrzebowała Waszej pomocy w znalezieniu DT lub DS.
Ale nie chciałabym robic tego zbyt pochopnie bo może ona faktycznie jest wolnożyjąca.
Bądżmy w kontakcie.

super :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dzięki za pomoc.
Kurcze, wiesz, nawet nie bardzo mam kogo zapytać. U mnie w bloku wśród ludzi poruszenie - każdy twierdzi, że to musi być kot domowy, nikt jej nigdy wcześniej nie widział. Mój blok jest przy ulicy, po drugiej stronie jest parking i za nim blok i ona podobno niby na tym parkingu mieszkała... Ja sama jestem w kropce. W końcu nie jest typową buraską, tylko ma te świetliste plamki... Cholewka natomiast kompletnie nie zachowuje się jak wolnożyjący kot - podchodzi do każdego człowieka, daje się głaskać, nawet domaga się tego, tryka mnie głowa w rękę, nie każdą karmę zje :!: i w efekcie moje wolnozyjące już się nauczyły, ze ona dostaje coś innego niż one i w dodatku smaczniejszego. Kurcze, rozumiem, że może byc kot wolnozyjący, który pswaja się z ludźmi, którzy go regularnie karmią, ale do mnie podbiegła i od razu chciała być głaskana za pierwszym razem! Możliwe że to wolnozyjąca? Jak ja mam to sprawdzić? Dozorc zyni w bloku też twierdzi, że ktoś ją wyrzucił... I jeszcze jedno - ona ma troszkę zapadnięte boczki, ale generalnie to taki grubasek na oko z niej 9choć jak ją wzięłam na ręce to jest leciutka - zupełnie jak moja rezydentka Duża w trakcie odchudzania).

Sama nie wiem, co dalej.... ogłoszenia porozwieszam, tylko że nie mam kolorowej drukarki i muszę kogos poprosić o kilka stron.

Jeśli chodzi o pomoc w szukaniu dt/ds to masz jak w banku - zdjęcia już wysłałam koleżance, ktora w tygodniu będzie jej robić ogłoszenia.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 08, 2010 22:30 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

ja Ci w ogł. nie pomogę bo mam za słaby program w kompie-muszę to zmienić.
a chodzi mi tylko o to żeby nie zrobic krzywdy koteczce zabierając ją ale to już zostawiam Twojej ocenie.
wiesz do mnie też przychodzą na michę ludzkie koty-wiem że są ludzkie,u mnie na ogródku mają na stałe suchego ile chcą a mimo to maja zapadnięte boczki .
trzeba jej zrobić ogł.a wziąć ja można niezależnie od tego,bo jak jest zbyt ufna to diabli wiedza co się może stać.
Tylko u mnie nie może być zbyt długo bo ja mam 6szt.zazdrośników szczaluchów i z trudem niedawno osiągnęłam względną równowagę,więc bedzie musiała być zamknięta,co prawda na niemałej powierzchni ale co wtedy,jak pojawia się następne potrzebujące...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sie 08, 2010 23:00 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Jutro będę jeszcze pytać, nie wiem kogo, ale może każdego kto się napatoczy :wink:
Postaram się załatwic u kolezanki w pracy ogłoszenia - może się uda to i porozwieszam.
Zauwazyłam, ze moje blokowe koty podchodzą do niej jak do "nowego", chcą obwąchać, podchodzą z tyłu, ale ona się orientuje i obsykuje każdego. Poza tym wczoraj jedna pani z osiedla chciała ją wziąć, ale miała taką zasadę, że kotka albo pójdzie za nią, albo nie. I kotka przeszła na drugą stronę ulicy, w kierunku tego bloku, przy ktorym niby miałaby mieszkać, usiadła tuż przy ulicy i juz nie poszła dalej. Z daleka obserwowałam sytuację i jak zobaczyłam, że kicia siedzi i nie idzie to przeprowadziłam ją bezpiecznie znów do mojego bloku. Gdyby mieszkała po tamtej stronie ulicy to nie chciałaby tam pójść??
Kurcze, nie wiem..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sie 09, 2010 6:35 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Jak odróżnić kotka wolnozyjącego od domowego wyrzuconego??? :| :| :|

Marzenia11

Post » Pon sie 09, 2010 9:11 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

a nie mam pojęcia a jak widać nikt tu się nie kwapi z pomocą.
jestem tu nowa,moze Ty wiesz jak zainteresowac wątkiem większą ilośc osób, choćby w nadziei na porady,jak postepować..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sie 09, 2010 11:34 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Na prośbę Marzeni11 przekazuję informacje :D

Marzenia11 rozmawiała z wetem. Po zachowaniach, które opisała Marzenia11 dot. koteczki, natomiast prawdopodobnie jest kotką domową, ale wychodzącą, która się zgubiła albo została wywieziona :evil: przez właścicieli, gdzieś dalej od domu, żeby nie wróciła.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon sie 09, 2010 17:40 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Kicia ciągle siedzi u mnie przy bloku..

Marzenia11

Post » Pon sie 09, 2010 19:04 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Marzenia11 pisze:Jak odróżnić kotka wolnozyjącego od domowego wyrzuconego??? :| :| :|

Moim zdaniem, jeśli kot się łasi do wszystkich, to znaczy, że jak najbardziej nadaje się do adopcji. Poza tym taki ufny kot jest narażony na niebezpieczeństwa ze strony wrogich kotom ludzi.

Kotka najprawdopdobniej była domowa, ale nawet, gdyby była od zawsze wolnożyjąca, nie ma to moim zdaniem większego znaczenia. Problem pojawiłby się może tylko wtedy, gdyby kicia zupełnie nie potrafiła odnaleźć się w mieszkaniu i np. uporczywie domagała się wyjścia, wyraźnie była nieszczęśliwa w mieszkaniu.

Tak mi się wydaje, nie wiem, czy słusznie.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon sie 09, 2010 19:33 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Marzenia11, biorę ją na DT.
Zdecydowalismy się,że to na pewno będzie dla niej bezpieczne,nie to co loteria pod blokiem ..Ale musimy jej zrobić ogłoszenia a także rozwiesić w okolicy bo ja cały czas mam nadzieję,że ktoś jej szuka...bo jak można nie szukać ..
Trochę boję się o moje koty,że będą zazdrosne ale trzeba spróbować.
Mam prośbę-przypilnuj kicię jakoś do jutra żeby nic się jej nie stało.
Ja moge ją wziąć po 13-tej.
Czyli jak możemy się umówić?

smarti

Post » Pon sie 09, 2010 19:49 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Kurcze, jutro jestem do 19.30 w pracy, w centrum. Mogłabym dopiero wieczorem bądź w środę jestem luxniejsza (mam coś dopiero popołudniu). I sorry, ale net mi cos nawala i chodzi wolniej niż wszelkie żółwie na świecie.

Marzenia11

Post » Pon sie 09, 2010 22:25 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Smarti, wysłałam Ci pw.
Ogłoszenia już jutro powinny być gotowe i będę je odbierac od koleżanki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto sie 10, 2010 15:19 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Dzisiaj rano kici nie było... ale też z braku czasu nie wołałam jej, więc może spała gdzieś w krzakach albo poszła na przechadzkę :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro sie 11, 2010 8:43 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

Wczoraj jej nie widziałam.. Idę zaraz i zobaczę, czy jest i zapytam, bo może ktos ja wziął. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro sie 11, 2010 10:07 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

i jak,jest?
oby tylko nic jej sie złego nie stało :1luvu:
burzy nie było..może znalazła dom..jeśli była taka miziasta i urocza to może ktoś się ulitował..

smarti

Post » Śro sie 11, 2010 10:09 Re: Wawa Bielany-błąka się kicia..cicho poproszę o dt..

jadę z moimi tymczaskami do weta
w razie czego jestem pod tel.

smarti

[poprzednia][następna]