10 sierpnia 2010Mam problem!
Od niedzieli coś przysłania mi moje oczka - nie widzę wszystkiego!!! MOJEJ nie było w domku dość długo, a jak wróciła i mnie zobaczyła, to za głowę się chwyciła! (Kot nawet nie czuje, jak mu się rymuje
).
No i dzisiaj popędziła ze mną tym buczącym do takiego Dużego, co zawsze mnie kłuje cieniutkim patyczkiem w łapę. Dzisiaj też mnie kłuli - i zabrali mi trochę krwi!
Tak wyglądały moje oczka jeszcze kilka dni temu:

A tak wyglądają dzisiaj:

Zupełnie nie wiem DLACZEGO?
Może ktoś mi powie, co jest nie tak? Apetyt mam, kuwetkę odwiedzam regularnie, bawię się jak zawsze... Tylko te oczka mnie denerwują - nie zawsze zauważam grubasa Staśka, jak leży pod moimi łapkami i wchodzę na niego
A po południu znów byliśmy u tego Dużego od kłucia
I MOJA powiedziała, że będzie mi dawała cały czas martwe zwierzątka ale nie dostanę tych chrupiących drobniutkich kawałeczków a ja je tak lubię chrupać
Poradźcie, co badać, co robić? Mojemu Kacprowi wyszły trzecie powieki i przysłoniły połowę każdego oka. Nie było mnie prawie przez trzy tygodnie w domu. Dietę miał cały czas taką samą (kartoniki Bozity, ryby - głównie dorsz i mintaj, biusty z kurczaka, wołowina - wszystko albo przemrożone albo gotowane na parze, sucha karma dla kastratów). Pojechałam na sygnale do weta. Zrobiłam morfologię i biochemię.
Wpiszę wyniki:
Nazwa;
stężenie;
norma1. CHOLESTEROL;
263;
77 - 2012. ALT;
92;
20 - 1073. AST;
15;
6 - 444. MOCZNIK;
76.8;
25.0 - 70.05. KREATYNINA;
1.32;
1.00 - 1.806. FOSFATAZA ALKALICZNA;
45;
23 - 1077. TRÓJGLICERYDY;
786;
18 - 1598. BIAŁKO CAŁKOWITE;
9.66;
6.00 - 8.00Morfologia w zasadzie OK.
Zrobić jeszcze jakieś badania?
Macie jakieś pomysły, jak zbić ten cholesterol i trójglicerydy? Dieta (chude mięso - kurczak i wołowina, zero suszków i puszek) to pewnik! A można coś jeszcze podawać?