A ja dzis bylam w Katowicach na kontroli oka. Nie jest dobrze... mimo ze operacja zacmy sie powiodla i oko sie ladnie goi, lekarz dopatrzyl sie ze siatkowka znow sie zaczyna odwarstwiac - cytujac lekarza robi sie w niej wglebienie. Trzeba usunac olej, docisnac siatkowke i zalozyc kolejny... Nie ma gwarancji niestety ze to sie nie bedzie powtarzac. Mam zakaz pracy fizycznej, zakaz podnoszenia, schylania, zakaz naglej zmiany cisnienia (zegnajcie gory i locie do Wloch...), 27 sierpnia kontrola i wtedy byc moze sie dowiem czegos wiecej.
Na pewno trzeba wyznaczyc termin kolejnego zabiegu. Liczylam na cos innego - na lepsze wiadomosci, chcialam podjac dodatkowe prace dorywcze (sprzatanie etc.,), pojawila sie szansa wyjazdu do Holandii do pracy przy roslinkach...
Nie lubie niepewnosci, co bedzie bo to mi zabiera poczucie bezpieczenstwa i spokoju. Ale nic to, byle koty mialy co jesc i pies a reszta jakos pojdzie. Zawsze mozna popelnic bazarek....
TŻ jutro jedzie w sprawie pracy, trzymajcie kciuki - prosze tez o dobre czary bo od jednej osoby ktorej nie znamy zalezy czy uda sie go wkrecic czy nie...
Po przyjezdzie wzielam i padlam spalam jak zabita. Dobrze bylo zobaczyc kochane Katosy niestety nie mialam mozliwosci przejscia sie po miescie. Nadrobie nastepnym razem
I zrobie duzo zdjec, bo dostalam zalegly prezent urodzinowy - aparat

i jestem strasznie szczesliwa. Koty maja mase zdjec

A tak poza tematem kocim: czy znacie jakis preparat ktory przyspieszy gojenie kolana? Kilka tygodni temu zgubilam fleka i wyrżnełam z impetem w chodnik, kaleczac gleboko dlon, kolano i lokiec. Dlon sie zagoila, lokiec tez, a kolano nie chce. Pech chcial ze to w glupim miejscu na zgieciu i jednak trudniej pilnowac nogi niz reki... Nie chce sie mi zagoic strupek, kilka razy pekł i boli. Moze ktoras z Was zna jakis w miare niedrogi preparat na takie dolegliwosci? Sprawdzony?
Vil, daj znac co z Blanka. Martwie sie i mysle o Was.