PODPISZ PETYCJE W SPRAWIE ZWIERZĄT - STR. 1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 10, 2010 21:32 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

sluchajcie, dowiedzialam sie, ze jest osobno Royal Canin Polska oraz dystrybutor karm Royal Canin VET. ja znalazlam maila i napisalam tylko do tego I, co mija sie z celem, bo nam chodzi o karmy weterynaryjne. czy ktos wie, jaki jest mail do Royal Canin VET? ja szukam i nic :evil:
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Wto sie 10, 2010 21:42 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Na worku Urinary S/O jako dystrybutor widnieje Royal Canin Polska Sp. z o.o., ul. Grabska 10, 32-005 Niepołomice. Z informacji na stronie RC wynika, że korzystają z usług dystrybutorów do rozprowadzania karm weterynaryjnych. W woj. mazowieckim jest to: mazowieckie
KOLME
Warszawa
02-572
ul. Kazimierzowska 22
022 845 14 51
022 845 14 51
kolme@kolme.pl

edit: do tego dystrybutora właśnie wysłałam maila z pytaniem dlaczego karmy znikają z internetowych sklepów oraz gdzie będzie można je kupić w równie atrakcyjnej cenie i na podobnych warunkach (wniesienie do domu np.).

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto sie 10, 2010 21:51 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Poczytałam sobie strategię RC Polska

"6. Uwypuklenie roli lekarza weterynarii:

× Podkreślenie naukowego i profesjonalnego wizeruneku lekarza weterynarii
× Dodatkowe korzyści dla lekarza weterynarii
× Stały rozwój i zdobywanie nowych obszarów rynku
× Wprowadzanie na rynek wyłącznie produktów o potwierdzonej skuteczności
Nadanie nowego znaczenia przepisywaniu karm dla zwierząt przez lekarza weterynarii"
oraz
Dla firmy Royal Canin, tylko profesjonaliści (hodowcy i lekarze weterynarii) oraz obsługa wyspecjalizowanych sklepów zoologicznych to osoby kompetentne, które mogą przekazać ideę Zdrowego Żywienia i jednocześnie gwarantują udzielenie klientowi wszelkich potrzebnych informacji o produkcie.

Partnerska współpraca z hodowcami

Podczas opracowywania nowej receptury, firma Royal Canin bada nawyki żywieniowe psów i kotów, ściśle współpracując z hodowcami. Współpraca ta jest kontynuowana na etapie wprowadzania nowej karmy, ponieważ to właśnie hodowcy doskonale ją sprawdzają w praktyce.

Hodowcy, aby uniknąć zaburzeń trawienia u szczeniąt czy kociąt, doradzają nowym właścicielom karmienie zwierząt tą samą karmą, jaką otrzymywały w hodowli.

Lekarze weterynarii w centrum działań

Strategia Royal Canin wobec lekarzy weterynarii opiera się na uwzględnieniu oczekiwań i zapotrzebowania rynku diet i karm weterynaryjnych. Produkty opracowane są jako odpowiedź na specyficzne stany fizjologiczne zwierząt, wymagające zastosowania diety i muszą przede wszystkim wspomagać lekarzy w ich codziennej praktyce.

Dla każdego z tych trzech kanałów dystrybucji Royal Canin opracował specjalne linie produktów, umożliwiające precyzyjne zaspokojenie potrzeb indywidualnych klientów.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 10, 2010 21:54 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Jednym slowem, wycofanie karmy ze zwyklychsklepów zoologicznych to posuniecie marketingowe RC. Byc moze ta druga nazwa, RCVet to bedzie ten wyspecjalizowany sklep weterynaryjny :evil:

taizu

Post » Wto sie 10, 2010 22:01 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Szanowni Państwo ,
A TO TEKST YE SKLEPU E+KARMY
Uprzejmie informujemy iż w związku z nowa polityka sprzedaży firmy Royal Canin dotyczącą wycofania diet weterynaryjnych ze sprzedaży w Internecie byliśmy zmuszeni wycofać ofertę diet weterynaryjnych Royal Canin z internetu.

Nowa polityka sprzedaży zakłada iż sklepy internetowe nie mogą sprzedawać karm weterynaryjnych nawet jeśli Sklep tak jak ma to miejsce w naszym sklepie jest prowadzony przez lekarza weterynarii .

Nowa polityka sprzedaży RC zakłada iż diety powinny buc kupowane u lekarza weterynarii po cenach sugerowanych (czyli zdecydowanie wyższych ).

W związku z powyższym jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem diet weterynaryjnych zapraszamy do składania zamówień przez telefon lub emaila.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto sie 10, 2010 22:07 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Mam nadzieję, że jedyną zmianą będzie to, że karmy trzeba będzie zamawiać przez telefon, i ceny ze sklepów internetowych dalej będą osiągalne.
Mocno naciągana ta polityka.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto sie 10, 2010 22:09 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Co za zdzierstwo ze strony RC!
Nie wydaje mi się, że dobrze przeanalizowali polski rynek. Moi weci niczego w zasadzie nie dystrybuują. Sprzedaż im spadnie, a koty ucierpią :evil:

taizu

Post » Wto sie 10, 2010 22:09 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

megan72 pisze:Mam nadzieję, że jedyną zmianą będzie to, że karmy trzeba będzie zamawiać przez telefon, i ceny ze sklepów internetowych dalej będą osiągalne.
Mocno naciągana ta polityka.

Obawiam się, że to tylko wyprzedaz resztek...

taizu

Post » Wto sie 10, 2010 23:20 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

megan72 pisze:kolme@kolme.pl

edit: do tego dystrybutora właśnie wysłałam maila z pytaniem dlaczego karmy znikają z internetowych sklepów oraz gdzie będzie można je kupić w równie atrakcyjnej cenie i na podobnych warunkach (wniesienie do domu np.).

to ja do nich tez przekierowalam tego maila, ktorego wczesniej napisalam do rc. zobaczymy, co dalej.
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Post » Wto sie 10, 2010 23:22 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

taizu pisze:Poczytałam sobie strategię RC Polska

"6. Uwypuklenie roli lekarza weterynarii:

× Podkreślenie naukowego i profesjonalnego wizeruneku lekarza weterynarii
× Dodatkowe korzyści dla lekarza weterynarii
× Stały rozwój i zdobywanie nowych obszarów rynku
× Wprowadzanie na rynek wyłącznie produktów o potwierdzonej skuteczności
Nadanie nowego znaczenia przepisywaniu karm dla zwierząt przez lekarza weterynarii"
oraz
Dla firmy Royal Canin, tylko profesjonaliści (hodowcy i lekarze weterynarii) oraz obsługa wyspecjalizowanych sklepów zoologicznych to osoby kompetentne, które mogą przekazać ideę Zdrowego Żywienia i jednocześnie gwarantują udzielenie klientowi wszelkich potrzebnych informacji o produkcie.

to brzmi, jakby faktycznie chcieli pomoc weterynarzom, moze sie skarzyli, ze sklepy internetowe sprzedaja duzo taniej :?

siliana

Post » Śro sie 11, 2010 7:47 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Oby Hill's nie wpadł na równie genialny pomysł, bo mój Dinks na weterynaryjnym Hill'sie jedzie.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro sie 11, 2010 8:13 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

:(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sie 11, 2010 8:34 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

siliana pisze:mamuśka, ale powiedzial DLACZEGO?

Powiedział, że zawsze był nakaz sprzedawania karm wet. tylko w lecznicach. Tyle, że sklepy go obchodziły, np. KAKADU zatrudniało lekarzy weterynarii, który mógł nawet nie widzieć tego sklepu ;) i już mogli sprzedawać karmy weterynaryjne.
mamuśka

Post » Śro sie 11, 2010 13:56 Re: karmy weterynaryjne RC znikaja sklepow internetowych?

olamichalska pisze:zostaje allegro..

na allegro, tych karm weterynaryjnych nie uświadczysz

myślę, że trzeba by jednak napisać list zbiorowy,
pewnie nic nie zmieni, ale przynajmniej warto ich poinformować co sądzimy o nowym jakże "przyjaznym" kotom chorom wizerunku RC

jeżeli ktoś leczy na zalecenie weta kota także dietą,
a w tym wiele kotów musi ja dostawać przez całe życie lub dłuższy czas,
to i tak ponosi juz dodatkowe koszty, m.in wliczając w to wizyty u wetów, badania itp.
dowalanie po kieszeni dystrybucją karm wet. jedynie w lecznicach po wyższych cenach
to kopanie leżącego, bo chore koty nie mają wyboru

polityka firmy to zdzierstwo i rozbój

gdyby nie Brucek to pożegnałabym się z RC na wieki :evil:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro sie 11, 2010 14:09 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Też mi się to nie podoba. Karmę daje zgodnie z zaleceniami weta. Opłacało mi się brać do domu duże opakowania z dostawą.
Teraz za każdym razem będę musiała marudzić wetowi, żeby mi zamawiał, brać pod uwagę czas realizacji i jeszcze targać do domu.
Tak, wiem to była moja wygoda. Ale prowadząc DT i mając wrażliwe/chore własne koty muszę brać pod uwagę wygodę także w zaopatrywaniu się w karmę.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]