Cooper i Mali / aktual:31.12.13-POMOCY w odczytaniu morfolog

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 20:24 Re: Mali i Cooper - dokocenie - proszę o porady :C dot.rezydenta

cieszę się :) myślę że już możecie - w najgorszym wypadku obudzi was darcie kotów i znów je rozdzielicie :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob sie 07, 2010 20:40 Re: Mali i Cooper - dokocenie - proszę o porady :C dot.rezydenta

jutro w takim razie to zrobimy jak moja mama pojedzie nad morze a my z krzysiem bedziemy sami :)
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Nie sie 08, 2010 15:21 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :)

Młodzi śpią już w tym samym pokoju! Maliś w rurze szeleszczącej a Cooper na parapecie. Cooper lizał jego ogon ale zwiał bo Maliś podskoczył :P Sam nie wie czego chce :P Ale dziś zostawiamy je na noc, zobaczymy jak będzie..
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Wto sie 10, 2010 1:08 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

Dziś młodzi cały dzień spędzili razem, na noc jeszcze dziś zamykamy ale to tylko ze względu na Cooperka, który całą akcją się bardzo stresuje :C Feliway zamówiony powinien być po jutrze w domu może wtedy Coopi poczuje się mniej zestresowany :)))
Maliś - wszędzie go pełno, przytulaskiem strasznym jest i pięknie potrafi do nas rozmawiać ;)

Aha- Jedli dziś razem z jednej miseczki (tzn. Cooper się dokolegował do mokrej Animondy Malisia, ale to już bdb znak :) )

Kilka fotek Malisia i fotka OBYDWU panów śpiących PRAWIE razem!! :) (co nie zmienia faktu że Cooper jeszcze czasem syknie, powarkuje i ogólnie jest trochę przygnębiony i zestresowany, oby feliway pomógł! Oby ten specyfik sprawił, że Coopi zacznie do nas przychodzić wtedy gdy Maliś jest 'na pokojach' a nie był obrażony, powarkiwał na nas czy zwiewał/ignorował... wtedy by się wszystko szybciej ułożyło między nimi..a tak to ciężko Cooperowi okazywać uczucia i to że nadal jest ważny jeśli on zwiewa :( a jak za nim pójdę to warczy i dalej zwiewa :(

PS- Cynamonku, jutro fotki już na 100% będą u Ciebie na mailu, po prostu na początku musiałam trochę z tymi kotami akcję przeprowadzić ;)

A oto fotki:

eeeej, ja wiem, że pada, ale JA CHCĘ NA BALKON :C
Obrazek

hmmm... robisz fotkę? Ok, to puszczam oczko do panienek ;)
Obrazek

wolałbym bez lampy... !!
Obrazek

DOWÓD:
Obrazek

coopiego na razie nie męczem foceniem bo i tak zestresowany chodzi to nie będę go bardziej wkurzać :C

banshie

Post » Wto sie 10, 2010 8:49 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

słodkie rude stworzonko :1luvu: :1luvu: już nie moje :( :wink: :D
będzie dobrze, musi być, Feliway na pewno pomoże :ok:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Wto sie 10, 2010 10:20 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

oby bo właśnie się załamałam - Cooper siku robił ostatni raz WCZORAJ rano, a kupę PRZEDWCZORAJ wieczorem ;C nie wiem co mam zrobić. Są dwie kuwety ale Mali załatwia się do obu ;( Jestem załamana bardzo się martwię ;C

banshie

Post » Wto sie 10, 2010 11:24 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

a jak ich rozdzielaliście, robił normalnie? jeśli tak, to rozdzielaj, żeby się nie martwić. Mali nie bedzie korzystał z jednej kuwety, Cooper w przyszłości też nie, zawsze koty korzystają z tylu ile im dostępnych jest
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Wto sie 10, 2010 13:41 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

dałam Coopiemu łyżkę oleju (dodałam do karmy mokrej) - zjadł, potem trochę maltpasty i masaż brzuszka (co mu się średnio podobało, chyba go troszkę bolał i był bardzo twardziutki) ale w końcu zrobił ufff... od razu mniej nerwowy jest, bawili się dziś razem 10min i ganiali drugie tyle :) Więc miło.. tylko zastanawiam się co Coopiego mogło zatkać, je to co zwykle, jest wyczesywany i dostaje maltpastę i karmę na kule włosowe (mieszkana na kg royala - kule włosowe, ładna sierść, kastrat, mało ruchliwy) nie wiem co mu podawać by się tak nie blokował? Bo kupa meeega twarda i spieczona była :(

a Mali bez zarzutu - sika ok. 3-4 razy dziennie, kupka raz dziennie normalna jest więc wszystko w porządku :) wczoraj prześmiesznie skoczył jak się z Coopim bawili - tak jak króliczek ;) na 4 wyprostowanych łapkach taki malutki skok bosko to wyglądało :D

Młodzi powoli, powoli się oswajają ze sobą (chodzi tu głównie o Coopiego) dziś nawet miauczał do Malisia i gruchał do niego :)

banshie

Post » Wto sie 10, 2010 15:06 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

nowe fotki moich dwóch ukochanych chłopców :) [z dziś]

kot na antarktydzie? ;)
Obrazek

jestem grzeczniutki ^_^
Obrazek

balkonowy chłopak :>
Obrazek

dobrze, że płyta jest na kawałku barierek, przynajmniej odrobina cienia jest...
Obrazek

a tu rezydent zestresowany ponoć? hmm na tych zdjęciach jakoś nie widać ;)
Obrazek

odpoczynek po szaleństwach z Rudzielcem ;)
Obrazek

chrapuś :)
Obrazek

banshie

Post » Śro sie 11, 2010 10:59 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

młodzi już się lubią! bawią się w zapasy :) i w ogóle Cooper już nie warczy i wyczillował.. jeszcze żeby tylko normalnie się załatwiał... Malinek od jedzenia mokrej karmy głównie miał wczoraj srakulca (rano kupa normalna, wieczorem rzedzioch) ale mam nadzięję, że dziś już będzie normalna :) Fajnie się młodzi bawią, fajnie jest na to patrzeć :) Obaj gruchają, miauczą, wszystko przyjaźnie!

banshie

Post » Śro sie 11, 2010 12:00 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

no widzisz, nawet tydzień nie minął :D
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Czw sie 12, 2010 20:58 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

co tam?:)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt sie 13, 2010 1:23 Re: Mali i Cooper - dokocenie - trochę lepiej :) - NEW FOTKI!!

wszystko w jak najlepszym porządku. Cooper wyluzował, je i załatwia się normalnie, z Malisiem się bawią w zapasy i gonitwy oraz na spółę polują na balkonie na muchy i muszyska ;) Poza tym Maliś przychodzi na 1h spać z nami, a potem idzie spać w okolicy COopiego (przytuleni jeszcze nie śpią, ale blisko siebie śpią, Mali próbuje go chociaż syrką dotykać ;P). Jestem szczęśliwa :) Muszę iść spać bo jutro koło 10:30-11:00 jedziemy do weta z Malinkiem na szczepienie, a jeszcze muszę łeb sobie umyć i się ogarnąć ;) ale przez ten upał spać nie mogę, chłopaki (Mali, Coopi i Krzysiek) już od daaaawien dawna chrapią ;P a ja coś nie mogę.. Feliway włączyłam żeby tak do poniedziałku im posmrodził, żeby do końca się zrelaxowali, choć K. uważał że niepotrzebnie w ogóle kupione bo przed dojściem przesyłki się dogadali, ale co tam, będzie w razie czego na jakąś inną okazję, może kolejne dokocenie za jakiś czas? ;D nie nie.. na razie 2 łobuzy wystarczą ;P
A co tam u Suazi i Kongo? I o Togusiu jakieś wieści nowe? :)

banshie

Post » Pt sie 13, 2010 9:29 Re: Mali i Cooper już się kochają!! :) FOTKI str. ostatnia

dziś będę do Toginiowych dużych dzwonić, żeby się upewnić, że o szczepieniu pamiętali :twisted: to się dowiem jak się sprawy mają
dziś znów kolejna zapowiedź odwiedzin zapoznawczych u K&S, ale jak wiemy to o niczym nie musi świadczyć, można się umówić i nie przyjść przecież, nie? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt sie 13, 2010 12:13 Re: Mali i Cooper już się kochają!! :) FOTKI str. ostatnia

a ja zmartwiona po pierwsze Maliś ma powiększoną wątrobę i ma przez 2 tyg brać 1/4 hepatilu dziennie i za dwa tygodnie kontrola + profilaktyczne odrobaczanie + ten strupek co mówiłaś, teraz się boję że to może być grzybek ;C ma na szyjce pod pyszczkiem strupka ;( jeśli się okaże że to grzyb to jeszcze coopera trza zaszczepić i siebie przebadać czy ja i K. i mama czegoś nie złapaliśmy :( no i dezynfekcja miesiąc całego mieszkania, masakra :C

banshie

[poprzednia][następna]