Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 22:15 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ironside, zastanawiasz się czy warto
walczyć o tę łapinkę
czy amputacja?

A co mogą dać te zastrzyki?
Czy w łapce jest czucie?

jeśli jest szansa to warto zawalczyć, jeśli będzie widać poprawę
ale jeśli nie, Kotki na 3 nózkach znakomicie sobie radzą..

i pisz pisz wszystko, bo taki sens forum,
w końcu
co tysiąc głów to nie jedna :wink:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sie 09, 2010 23:13 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

:ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 09, 2010 23:18 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

:ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 09, 2010 23:22 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

jest sliczna i slodka to moze BEZA? :1luvu:
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Wto sie 10, 2010 7:48 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Słodka :1luvu:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto sie 10, 2010 8:01 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

tak jak pisze ruru, warto o łapkę zawalczyć, ale jeśli się nie uda, to kotki naprawdę bez jednej łapki radzą sobie wyśmienicie.
Cały czas kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 10, 2010 8:16 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Pamiętam łapkę u Jancia, który był na DT u Sis (i został na DS), też było kiepsko z łapeczką, ale dał radę, tutaj wątek:

viewtopic.php?f=13&t=97717&hilit=Ja%C5%84cio

Wierzę że u Gremlinci też będzie wszystko OK :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sie 10, 2010 8:24 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ja rozumiem rozterki, doły, ból serca, kiedy kocio płacze, widac, ze cierpi - ale jesli jest szansa na to, ze bedzie lepiej, jesli cos mozna zrobic, zeby poprawic malutkiej komfort zycia, to warto sprobowac, w koncu zastrzyk to chwila bólu, a moze pozniej bedzie cale zycie radosci, ze łapka uratowana... oby tak sie wlasnie stalo....

:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sie 10, 2010 11:36 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ruru pisze:ironside, zastanawiasz się czy warto
walczyć o tę łapinkę
czy amputacja?

A co mogą dać te zastrzyki?
Czy w łapce jest czucie?

jeśli jest szansa to warto zawalczyć, jeśli będzie widać poprawę
ale jeśli nie, Kotki na 3 nózkach znakomicie sobie radzą..

i pisz pisz wszystko, bo taki sens forum,
w końcu
co tysiąc głów to nie jedna :wink:

szczerze mówiąc już takie miałam myśli wczoraj, że może lepiej by dla niej było amputować łapkę od razu:/ mam po prostu wyrzuty sumienia, że mała tyle przeszła a my ją jeszcze tak męczymy. na szczęście dzisiaj już było o wiele lepiej, zastrzyk został dużo bardziej rozcieńczony i zniosła go no, bez problemu prawie. (mi opuchlizna z kciuka po wczorajszej akcji z kłuciem i gryzieniem też już zeszła;)
jak na moje to łapka jest całkiem bezwładna, tak jakby nie do niej należała, ale mówią o 'częściowym porażeniu nerwu promieniowego'.
zastrzyki to jakaś kuracja witaminowa która ma wspomóc 'naprawę' tego nerwu. nazwy oczywiście:/ nie pamiętam, mam wpisane w książeczce (a przynajmniej już tym razem wyraźnie poprosiłam żeby dokładnie wypisywali wszystko co małej podają), ale to wiecie, pismem obrazkowym:/ dopytam.
zalecenia są takie żeby ruchu jak najmniej, więc koniec końców biedna wylądowała znowu w klatce i patrzy teraz na mnie z wyrzutem. (wybaczcie te moje kwadratowe sformułowania, staram się jak mogę ale weterynarzem nie jestem, biologii uczyłam się ostatnio ładnych parę lat temu i ostatecznie niewiele z tego łapię a jeszcze powtórzyć...:/)
w każdym razie niezależnie od mojego doła czy nie, będziemy walczyć o łapkę. i dziękuję za wszystkie słowa otuchy, to naprawdę pomaga:) (a mała jest słodka i kochana i to się zgadza absolutnie, ale beza to była jedna z naszych szczurek, więc nie przejdzie;)

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

Post » Wto sie 10, 2010 11:46 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Mam nadzieję, że łapeczkę da się uratować.
Skoro lekarz podejmuje próby regeneracji nerwu, to znaczy że jest szansa.
Częściowe porażenie nerwu czyli niecałkowite.
I tego bym się trzymała, jak rzep.....
Życzę wielu radosnych chwil z koteczką, mimo dołujących wizyt u lekarza.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto sie 10, 2010 11:59 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ironside dasz rade wyleczyc lapke wierze w to :ok:
tez mialam i mam tymczaski z roznymi stopniami uposledzenia lapek i wierz mi,ze wyszly z tego :ok:
Otto dostal serie 14 zastrzykow,mial zanik miesni i ledwo chodzil,po kilku tygodniach elegancko nabral wagi i zaczal sam wskakiwac na kanape..
ale lapki mial caly czas cwiczone..
masuj Gremlince lapke to duzo daje..
moj obecny tymczasek Bruno byl tez w gipsie i grozila mu ropowica kosci..
wyciagnelam go z tego,dlatego wierze,ze tez dacie rade :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto sie 10, 2010 12:03 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

ironside, ja Ci dziekuje za te "drewniane" okreslenia, bo dzieki temu wiem o czym piszesz :wink: najwazniejsze, ze weci twierdza, ze to jest czesciowe porazenie nerwu, wiec oznacza to, ze szansa na odzyskanie wladzy w łapince jest !! :D :D

wet to wiadomo - nic milego - ja tez sie zawsze denerwuje jak tam jestem - choc jezdze przewaznie z blahostkami

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sie 10, 2010 12:35 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

Za Gremlinkę! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 10, 2010 13:25 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

A włożyli Kotuni tą łapkę w gips z powrotem?
Bo jak ma się zrosnąć to chyba powinna być w gipsie...
Może wtedy nie byłaby taka chętna do spacerów :roll: :D
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto sie 10, 2010 13:40 Re: Gremlinka-Już w wymarzonym Domku u ironside,kciuki za łapkę!

nie włożyli. też tak myślałam że lepiej by było, ona ją wygina niemożliwie, z siedem razy o to pytałam - ale stanowczo że nie, że opatrunek jest dobrze założony, wystarczy, a gips tylko by dodatkowo obciążał łapkę. no to nie. liczę na to że wiedzą co mówią, bo w końcu kto ma wiedzieć...

ironside

Od: Śro maja 19, 2010 20:57

[poprzednia][następna]