Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 14:40 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

chemica pisze:Myślę,że domysły poszły za daleko. Zbyt czarne scenariusze piszecie. Moim zdaniem należy zachować spokój. Nie sądzę aby tej kotce stało się coś złego lub żeby była wciąż niczyja, przecież nie o to chodziło Schronowi.

Z góry osądzacie za brak wiadomości-wg mnie przegięcie.

Ja nie osadzam jak zauwazyłas..napisałam tylko,ze sprawa sie ciagnie za długo..tyle na ten temat...a Twoim zdaniem co ja mam zainteresowanej pisac?
Dobrze, czekaj kobieto, moze w końcu ktos zdecyduje , czy kot i kiedy pojedzie...Skoro mnie pytacie co wiem, to napisałam i wkleiłam cytat z pani Agnieszki wiadomoscia.Bo tutaj napisano co z kotem dalej...i ze Pani Agnieszka pojechała na urlop...a to jak widac nieprawda...Nie bede przykładów z forum pisała, ale niedawno własciciel potencjalny 5 miesiecy czekał na danie domu kotu ze schroniska...oczywiscie w końcu kot dalej w schronie , a dom nie chce juz nawet komentowac "upodleń'jakie doznał ze strony osoby "wolontariusza'...Innych przykładów nie podam, bo wystarczy forum poczytac...W tej akurat sprawie nie poniosłam kosztów finansowych w dwóch ostatnich- wielkie(rachunek telefoniczny) i nici z tego wyszło...zawsze zawaliły strony szukajace kotu domu...Ja 'powaznie'szukam domów kotom , szczególnie slepym i zalezy mi na sprawnym działaniu...

Co do informacji,ze jest jeszcze inna chetna osoba to mnie to juz nie obchodzi..Pani Agnieszka zainteresowała sie kotka z tego co wiem jako pierwsza, dom jest wiarygodny i tam powinna pójsc, bo długo na kotke czeka...Ciesze sie ,że TDT skontaktuje sie z P.A gnieszka bo tak to powinno wygladac...Ja zrobiłam swoje teraz strony powinny sie dogadac i poinfoermowac co dalej na watku, lub przez schron...Ja sama mam koty z Płocka i z adopcji moich jestem zadowolona...Było jednak szybko i sprawnie... :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 06, 2010 19:08 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Spokojnie, spokojnie.
Proponowałbym najpierw porządnie sprawdzać informacje, zamiast później snuć jakieś czarne domysły i dywagacje.

Wszystko zamyka się w kilku zdaniach:

1) Kotki już dawno nie ma w schronisku, ponieważ zaraz po kwarantannie zamieszkała w domu tymczasowym u KIEROWNIKA SCHRONISKA, a nie żadnego wolontariusza. Kotka ma się bardzo dobrze, jest pod opieką weterynaryjną i naprawdę żadna krzywda się jej nie dzieje.

2) Kierownika schroniska nie ma w schronisku, ponieważ zwyczajnie jest na urlopie wypoczynkowym.

3) Wielokrotnie pisałem, że kotka będzie wydana dopiero po zdiagnozowaniu schorzenia i 100% pewności, że nowy właściciel będzie jak najpełniej poinformowany, co kotu dolega i z jakimi w przyszłości ewentualnymi problemami będzie się musiał zmierzyć.

4) Odległość między Płockiem a Poznaniem to bagatela 220 km w jedną stronę co również stanowi duży koszt. Chyba, że jest ktoś chętny, aby pomóc w transporcie kotki.

Kotka od poniedziałku (dzisiaj miała robione ostatnie badania krwi- oczywiście do wglądu przyszłemu właścicielowi) będzie mogła pojechać do nowego domu. Pozostaje tylko wspomniana kwestia transportu.

Schron

Od: Nie cze 13, 2010 10:00

Post » Pt sie 06, 2010 21:56 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

no to nareszcie coś wiemy na pewno.
a z braku informacji rodzą się różne domysły i trudno się temu dziwić..

przecież to jasne,że zrzucimy się na transport do p.Agnieszki
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 06, 2010 23:14 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

:)

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Pt sie 06, 2010 23:23 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Bardzo dziękuje SCHRONOWI za wyjaśnienie" ciekawym" :wink: sprawy.Pozostaje załatwić transport...wielkie kciuki trzymam...Agnieszka sie chyba dogaduje z DT .Czekamy wiec na sfinalizowanie adopcji i szczescia Ślepce i rodzinie życzyć czas...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 07, 2010 14:06 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Właśnie znalazłam ten wątek przypadkiem.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Nie sie 08, 2010 15:17 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

czyżby nie było chętnych pomóc w transporcie kotki do p.Agnieszki?(Płock-Poznań)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sie 08, 2010 21:42 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Kotkę będę mógł zawieźć osobiście dopiero w ostatni weekend sierpnia, ewentualnie w pierwszy weekend września. Gdyby ktoś wcześniej jechał samochodem przez Płock, to byłbym wdzięczny za pomoc w transporcie. Jestem w stanie również dowieźć Ślepkę do Kutna lub Włocławka. Jeśli nie, Ślepkę zawiozę osobiście.

Schron

Post » Nie sie 08, 2010 21:44 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

będziemy szukać transportu dla Ślepki

smarti

Post » Pon sie 09, 2010 8:39 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

mogę tylko trzymać kciuki za pomyślne znalezienie transportu :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon sie 09, 2010 9:09 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Bożenazwiśniewa-szukamy Cię-jesteś potrzebna bo jak widzisz schron,czyli p.kierownik się odezwał i teraz trzeba koteczce poszukać transportu..
a ja jestem tu nowa i bez pomocy nie bardzo wiem co zrobić..
a ruch tu taki mały..

smarti

Post » Pon sie 09, 2010 12:47 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

smarti pisze:Bożenazwiśniewa-szukamy Cię-jesteś potrzebna bo jak widzisz schron,czyli p.kierownik się odezwał i teraz trzeba koteczce poszukać transportu..
a ja jestem tu nowa i bez pomocy nie bardzo wiem co zrobić..
a ruch tu taki mały..

Ja tu na forum nie jestem lubiana i szanowana...jest watek transportowy..tam szukajcie..prosze mnie w to juz nie mieszac....Powiem tak..gdybym mogła dzieci z kims zostawic sama bym kotke zawiozła....
Mam nadzieje,ze juz niedługo Mlautka bedzie w swoim domeczku...buziaki

Byc moze dostane "bana"i nie bede mogła sie tu logowc.....ale na chamstwo odpowiem krótko...wiec panTDT ma mój telefon prosze o kntat....
Slepeczko buziaki opd "cioci"Bozenki masz....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sie 09, 2010 13:42 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

hej,to chyba nie o to chodzi żeby się ujmować ambicją i kłócić..myślałam że tu chodzi o to aby za wszelką cenę pomóc koteczce..

smarti

Post » Pon sie 09, 2010 20:25 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Z mojej strony nie ma żadnego problemu z transportem za 2 tygodnie, najważniejsze że kotka znalazła dom i wyjaśniły się w końcu kwestie weterynaryjne dotyczące jej zdrowia. Jeśli transport znajdzie się wczesniej to super, jeśli nie to pojedzie ze mną do Poznania pod koniec sierpnia :D

Schron

Post » Pon sie 09, 2010 22:27 Re: Ślepa kotka wyrzucona na śmietnik szuka domu- PŁOCK

Schron pisze:Z mojej strony nie ma żadnego problemu z transportem za 2 tygodnie, najważniejsze że kotka znalazła dom i wyjaśniły się w końcu kwestie weterynaryjne dotyczące jej zdrowia. Jeśli transport znajdzie się wczesniej to super, jeśli nie to pojedzie ze mną do Poznania pod koniec sierpnia :D

:1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]