Drapek, Ranja i Rysio! wszystkie w swoich domach!!! :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 04, 2010 12:42 Re: 2 maluszki potrzebują dt/ds- we wrześniu [wawa]

Aleba pisze:
Jana pisze:Wydaje mi się, że jasne kociaki ściemnieją i to mocno - z tego co wiem syjamy rodzą się prawie całkiem białe :wink: Pointy mogą być ciemne jak kawa albo kawa z mlekiem, z ciemniejszymi uszkami i pyszczkami, no i oczy będą miały niebieskie. Wydaje mi się, że będą miały pręgowanie, bo to widać co najmniej u jednego z nich.

Też tak sądzę.
Jak tylko wczoraj zobaczyłam te fotki, od razu miałam skojarzenie z moją Blusią. Jak ją braliśmy była jasnokremowa z lekkim szarawym przyciemnieniem na grzbiecie. Na pyszczku, ogonku i łapkach był cień pręgowania. Miała około pół roku wtedy.
A po roku mieliśmy w domu srebrnego pręgusa :lol:
Te malizny są młodsze i jaśniejsze, ale już im prążki wyłażą.

No ja właśnie Blusię pamiętam, jak się zmieniała :lol:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sie 07, 2010 19:00 Re: 2 maluszki potrzebują dt/ds- we wrześniu [wawa]

no niestety maluszki, albo zostały przeniesione przez kotkę, albo ktoś zabrał jakiegoś bo coś gdzieś miauczy, ale nie było widać maluchów. Do tego Pani A. mówi, że ktoś był u niej na posesji, a rzeczy przy budzie kotów były poprzestawiane... eh mam nadzieję, że nikt nie ukradł tych białych maleństw...
takie maluchy to łatwy kąsek dla pseudo i dla handlarzy

Ehhh... szkoda, że nie wiem czy wszystkie są, akurat przed wyjazdem musiałam się takich rzeczy dowiedzieć :( jeśli ktoś faktycznie zabrałby jakiegoś malucha, to ciekawe czy nie znajdziemy go na allegro jako prawie syjama... pewnie jak zwykle przesadzam i panikuję, ale smutno mi że kociaków nie widziałam... :cry:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pon sie 09, 2010 10:22 Re: 3 maluszki[wawa]

:(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon sie 09, 2010 22:01 Re: 3 maluszki[wawa]

Sprawy przybrały niespodziewany obrót :( Okazało się, że niełapliwa kotka z Ursusa "obrodziła" w tym roku pięcioma kociakami.

Osoba, która zadeklarowała się na przetrzymanie do mojego powrótu dwóch maluszków bierze do siebie trzy kociaki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=115471

Nie mamy co zrobić z tymi maluszkami. Za jakieś dwa-trzy tygonie będą już do łapania :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sie 10, 2010 9:20 Re: 3 maluszki[wawa]

Dragonfly, Ty jako matka wątku, a chrzestna kociąt może dasz im DT? :D To tylko trzy kociątka..
Jak wiadomo - domy przepełnione, u Ciebie na szczęście tylko jeden kot.. Również i jedna mama, wiem i pamiętam, ale kociaki trzeba gdzieś umieścić, więc może się zgodzi..

Kaprys2004

Post » Wto sie 10, 2010 9:21 Re: 3 maluszki[wawa]

genowefa pisze:Sprawy przybrały niespodziewany obrót :( Okazało się, że niełapliwa kotka z Ursusa "obrodziła" w tym roku pięcioma kociakami.

Osoba, która zadeklarowała się na przetrzymanie do mojego powrótu dwóch maluszków bierze do siebie trzy kociaki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=115471

Nie mamy co zrobić z tymi maluszkami. Za jakieś dwa-trzy tygonie będą już do łapania :(

Nie ma też zrobić z jeszcze jednym.. Bo Ta Osoba zgodziła się tylko na trzy maluchy, a są cztery..

Kaprys2004

Post » Wto sie 10, 2010 13:13 Re: 3 maluszki[wawa]

Niestety dragonfly wyjechała i nie może zmienić tytułu wątku :(

Jak już wyjaśni do końca co piątką kociąt, ile się złapało i ile ma tymczas, to zrobię jakiś update wątku Ursuskiego, żeby było wiadomo ile i jakich kociąt szuka DT/DS.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sie 10, 2010 21:06 Re: 3 maluszki[wawa]

Kto z Warszawy, to może będzie mógł jakoś wesprzeć Iwonkę na Ochocie w łapance?
Samiutka się szarpie.. Ja jej nie wspomogę. Nie mogę :(

viewtopic.php?f=13&t=115571

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 9:12 Re: 3 maluszki[wawa]

Proszę podziwiać cuda, które od wczoraj mam na krótkim tymczasie, a o których jest ten wątek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Maluchy były złapane (w przeciwieństwie do mamci, która nie chciała współpracować) w sprawne ręce Agalenory :1luvu:
Byłyśmy z Agatą u weterynarza, dostały gentamycynę do oczek (beżowy chłopak nie potrzebował), zostały odpchlone, jutro zaczniemy odrobaczanie i będzie git!

Czarny - kocurek
Beżowy z ładnymi oczkami - kocurek
Beżowa z brzydkim oczkiem - dziewczynka

Przesłodkie, czarny pisklak jest deczko nieszczęśliwy i popiskuje, dziewczynka wczoraj była mocno przestraszona, ale dzisiaj kołami do góry mnie żegnała, kiedy szłam do pracy, a beżowy chłopak syczy, ale na rękach siedzi wtulony i podoba mu się obmywanie oczek. Cudne będą i z wyglądu i z charakteru :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 9:41 Re: 3 maluszki[wawa]

Cudne małe Blusie :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt sie 20, 2010 9:50 Re: 3 maluszki[wawa]

Śliczne kociaki. :mrgreen:
Wreszcie zupełnie bezpieczne. :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sie 20, 2010 9:53 Re: 3 maluszki[wawa]

Aleba pisze:Cudne małe Blusie :1luvu:

Blusie i jeden Czarny Negrito :kotek:

Tak, małe kurczaczki są strasznie 8O . I na pewno są wystraszone, bo mama nagle zniknęła im z pola widzenia. Ale, niestety, trzeba było je zabierać. Oczka zaczynały się już psuć, i spacerowały po nich gigantyczne pchły 8O Nie byłoby najlepiej, gdyby tam zostaly.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt sie 20, 2010 9:56 Re: 3 maluszki[wawa]

Oswajają się w tempie błyskawicznym. Wieczorem były przestraszone, rano mnie (mamę :lol: ) nawoływały. Nie zjadły animondy mokrej, suchego też nie ruszyły. Dziewczyna próbowała chrupać, ale średnio jej to wychodziło. Ząbusie jeszcze za malutkie.. Ale kiedy nalałam wody do suchego i trochę namiękło, walczyły o miskę :ok:

Kaprys2004

Post » Pt sie 20, 2010 16:48 Re: 3 maluszki[wawa]

Dziewczyny, a co z kotką?
Nie próbowałyście jej łapać na kociaki? :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sie 21, 2010 11:02 Re: 3 maluszki[wawa]

Próbowałyśmy.. Uciekła od razu poza piwnicę i nie przyszła do piszczących małych :(

Maluszki mają się dobrze, bawią się ze sobą, myją, są coraz śmielsze, a oczka lepsze niż wczoraj czy przedwczoraj. "Wymoczyłam" je właśnie w imaverolu na wszelki wypadek, bo u czarnego przy oczku zobaczyłam coś, co mogło być początkiem grzyba, ale pewna nie jestem. Mają mnóstwo śmieci w środku futerka (odchody pchle), widać je szczególnie u jasnych, ale to będą piękne i czyste koty już za niedługo.

Dziewczynka i wczoraj i dzisiaj leżała kołami do góry :1luvu:

No i piszczą kiedy człowiek ginie im z oczu i stoją w oczekiwaniu na jego powrót z łapkami na prętach klatki :lol:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]