Onza - na koślawych łapkach! dużo foto i chyba dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 11:21 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Sheyren pisze:Onza nie miauczy, że chce siusiu. Drze ryj tylko w kwestii wejścia do kuchni.
Wydaje mi się, może zaprzeczycie, że on po prostu jeszcze siusia w sposób niekontrolowany. Po prostu strasznie się ucieszy, że coś widzi nowego, biegnie tam posikując. W ogóle jak za szybko biegnie to zostają za nim kropelki.
Jak go wzięłam z lecznicy, był na etapie, kiedy masaż brzuszka czy przytknięcie chusteczki do siusiaka dawało siuśki właśnie i wydaje mi się, że do końca z tego jeszcze nie wyrósł.

Z trzy razy udało mi się wsadzić go do kuwety, mały coś pogrzebał i zrobil co potrzeba, ale nigdy nie do końca. Wydaje mi się, że świat dookoła jest za ciekawy na tracenie czasu w kuwecie.

Pomysł z zasikanymi chusteczkami już wykorzystywałam. Na to nie idzie. Kuweta jest wysoka, fakt, mały radzi sobie z włażeniem i wyłażeniem, ale pomyślę o czymś niższym i może na dziś już znajdę.

Dziękuję za odpowiedź na desperackie prośby ;)

dziś siku w kuwecie jedno było, zobaczymy jak dalej.

pozdr
Shey

:ryk: Wiesz, ja się nie czuję znawcą kotów. Moje rady wynikają tylko z obserwcji mojej trzodki :wink: i ewentualnie własnych, niekoniecznie trafnych przemyśleń.
Wiem, że mogę się mylić. Miej do nich pewien dystans. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon sie 09, 2010 23:13 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Dystans dystansem, ale rady się przydają :)
W lecznicy nowy kot do wzięcia, tym razem w pełni sprawny, więc chwilowo do mnie nie trafi... Ale swoja droga przesliczny - rosyjski niebieski z białą kreską na czole, krawatką i skarpetkami. Jak się uda to mu jutro foto strzelę.

Onza o mały włos nie wykończył dzisiaj mojej Mamy. Ale dała radę :)

pozdr
Shey

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Pon sie 09, 2010 23:18 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Dzielna Kobieta. :wink:
Moja też dzielnie zniosła informację o pięciu kotach, choć wiedziała tylko o trzech. :twisted:
Chętnie pocieszę oczy niebieskim kotkiem. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Wto sie 10, 2010 9:43 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Niebieski kotek zasnal prawie samodzielnie:

Obrazek

Dziś drugi dzień z Mamą. Trzymamy kciuki! :)

Łapki jakby sprawniejsze dziś rano. Wymyśliłam też kilka ćwiczeń, już nie same masaże. Wszystko to daje skutek, ale powolutku...

pozdr
Shey

Sheyren

Post » Wto sie 10, 2010 9:47 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Wspaniale, że widzisz poprawę!
Niech ćwiczy dzieciak.
Małymi kroczkami, po troszku, a będzie coraz lepiej. :ok:
A jak nauka kuwetkowania?
Obrazek

selene00

Post » Śro sie 11, 2010 21:28 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Z kuwetowaniem to jest tak: jeżeli na czas znajdzie się w odpowiednim miejscu, to nawet coś z tego wychodzi.

Ale dziś to była akcja tysiąclecia: Onza wsadzony do kuwety pięknie się odsikał tworząc grudkę żwirku. Po jakimś czasie znów trafił do kuwety i znów pięknie się odsikał, ale że siusia gdzie indziej, a kopie gdzie indziej - odkopał tamtą grudkę i... zaczął się nią bawić :lol: , traktował jak piłeczkę i toczył po całej kuwecie 8O
Myślałam że padnę :mrgreen:

A tak w ogóle to sypnęły się dziś wszystkie plany, ja wyjeżdżam do Wrocławia na praktyki, maluch miał wylądować w Krakowie na dwa tygodnie, a tu nagle - niestety, nie może.
Na szczęście moja Święta Mama się małym zajmie.
Ale nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie z nim wytrzymać 14 dni.

W takim razie ja zapewne zamilknę, maluch będzie odchowywany w Przemyślu.

Mięśni coraz więcej, rośnie - miejmy nadzieję, że w końcu też będzie siusiał tam gdzie trzeba.

Na razie więc do usłyszenia, jak będę miala okazjję to się o Onzie odezwę.

pozdr
Shey, Brico, Zorek i Onza

Sheyren

Post » Śro sie 11, 2010 21:34 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Mamy są niezastąpione. :1luvu:
Co jakiś czas podrzucę Onzę.
Jak będziesz miała net, to pisz. :mrgreen:
Dzielnie sobie radzi chłopaczek. :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Czw sie 12, 2010 19:02 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Hopsniemy :ok:
Obrazek

selene00

Post » Czw sie 12, 2010 21:55 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Boskie chłopaczysko rozdarte :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sie 12, 2010 23:02 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Fajowy jest! :ok:
Obrazek

selene00

Post » Pt sie 13, 2010 10:13 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Hop, hop! Ludziska! Zerknąć proszę na kociaka. :1luvu:
Obrazek

selene00

Post » Sob sie 14, 2010 12:41 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Hopsniemy :ok:
Obrazek

selene00

Post » Sob sie 14, 2010 23:31 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

No nikt nie zagląda. :roll:
Obrazek

selene00

Post » Nie sie 15, 2010 14:32 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

Onza łazi po firankach :) Mama mi doniosla.
I chyba coraz bardziej przyzwyczaja sie do domu - ze strony Domu tez coraz wieksze przywiazanie... ech...

Sheyren

Post » Nie sie 15, 2010 17:45 Re: Onza - na koślawych łapkach! foto, a zainteresowania brak ;(

:twisted: Nie powiem, by mnie zmartwiła ta wiadomość. :ok: :ok: :wink:
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]