do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 9:36 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Nie, no jasne, wszystko pięknie ale... :? Ale naprawdę we własnych wątkach nie mam już prawa poinformować o nowych bazarkach? Czy ktoś z modów mógłby mi to jasno wytłumaczyć?

Myślę, że podlikowanie bazarku we własnych wątkach jest bardziej konstruktywne niż wpisywanie w wątku "Mruczuś wciąż tęskni" :? Nie mówię już o "hopsia, hopsia". W przypadku schroniska jeździmy tam najczęściej raz w tygodniu. U kotów schroniskowych ciężko jest codziennie znaleźć do wpisania jakąś merytoryczną wiadomość. U tych kotów mało się zmienia. Siedzą za kratami i czekają. I dlatego mają być na en-tych stronach Kociarni? O schroniskowcu nigdy nie będzie tylu informacji co o tymczasie. Nie jesteśmy w stanie opisywać każdej qpki, każdego posiłku czy zabawy. Kto teraz będzie władny oceniać czy wpisana informacja jest prawdziwa, rzetelna? Czy zdanie jest za proste czy już wystarczająco złożone by móc podrzucić wątek wyżej?

Tym sposobem koty ze schronu w Opolu będą widoczne na Kociarni raz w tygodniu w weekend i będą miały totalnie ograniczoną możliwość pomocy, ponieważ nie mogę w wątkach własnych kotów poinformować o nowym bazarku :(

Jak 5 lat jestem na forum takich frytek nie było :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lip 28, 2010 9:38 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Aleba pisze:
Boo77 pisze:Jeśli tak, jak poinformować przyjaciół schroniska o tym, że mamy nowy bazarek?
Można wkleić informację o bazarku oraz link do swojego podpisu - wiele osób tak robi.
Albo banerek.
Zrobić w wątkach listę aktualnych bazarków i tam wklejać informację o nowym/nowych.
Różne są możliwości.

Jaka jest szansa, że ktoś na każdym wątku będzie zastanawiał się i ewentualnie szukał czy przypadkiem gdzieś, na którejś stronie tego akurat wątku jest info o bazarkach. :?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lip 28, 2010 17:13 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Aleba pisze:
taizu pisze:I kolejne pytanie: jak osoba "ocenzurowana" z banem ma się wywiązac ze swoich zobowiazań, na przykład bazarkowych?
Zachowywać się tak, żeby nie dostać bana? ;)

Czyli, ze posłużę się porównaniem, na pytanie, jak uchronić innych przed skutkami mojej grypy odpowiadasz, że mogłam była nie wychodzić na dwór?
Skoro bany nakładane są wedle uznania, to raczej trudno mieć pewność, że się go nie dostanie, więc dobrze byłoby określić, co ma zrobić np. osoba prowadząca bazarek, bo dostała bana za podrzucanie bazarku, zeby osoby, które wylicytowały jakiś przedmiot nie czuły się pokrzywdzone? Bo prowadzący bazarek (z banem, ale kupujący tego nie wie) się z nim nie kontaktuje?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 03, 2010 21:14 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:Skoro bany nakładane są wedle uznania, to raczej trudno mieć pewność, że się go nie dostanie, więc dobrze byłoby określić, co ma zrobić np. osoba prowadząca bazarek, bo dostała bana za podrzucanie bazarku, zeby osoby, które wylicytowały jakiś przedmiot nie czuły się pokrzywdzone? Bo prowadzący bazarek (z banem, ale kupujący tego nie wie) się z nim nie kontaktuje?

Bla bla bla
Taizu, czy w roku poprzedzającym nowe regulacje miałaś jakegoś tymczasa?
Doprecyzuję, kota.
Czy tylko tak sobie piszesz, bo fajnie pisać jest?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto sie 03, 2010 21:48 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:
taizu pisze:Skoro bany nakładane są wedle uznania, to raczej trudno mieć pewność, że się go nie dostanie, więc dobrze byłoby określić, co ma zrobić np. osoba prowadząca bazarek, bo dostała bana za podrzucanie bazarku, zeby osoby, które wylicytowały jakiś przedmiot nie czuły się pokrzywdzone? Bo prowadzący bazarek (z banem, ale kupujący tego nie wie) się z nim nie kontaktuje?

Bla bla bla
Taizu, czy w roku poprzedzającym nowe regulacje miałaś jakegoś tymczasa?
Doprecyzuję, kota.
Czy tylko tak sobie piszesz, bo fajnie pisać jest?

Nie widzę logicznego związku między moim stwierdzeniem a twoim pytaniem

taizu

Post » Nie sie 08, 2010 16:04 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

ja również zostałam przez silianę oskarżona o "upowanie" bo ... na informację, że są zgłoszenia domów dla tri podesłałam linki do innych trikolorek (i to nie moich)
dzięki mojemu "spamowaniu" i "upowaniu" znaleziona została chociażby Tosia, która zaginęła w czasie transportu do nowego domu
sprawia to wrażenie realizowania jakiejś prywaty tylko nie wiem czym się silianie naraziłam
jednocześnie siliana wysyłając mi ostrzeżenie sama złamała zasady netykiety
czekam w tej sprawie na wyjaśnienia od Irafala (netykieta, na którą się modzi powołują zaleca wysłanie odpowiedzi niezwłocznie jak to jest możliwe)
bo jeżeli mam dostać bana to chciałabym znać reguły
i chciałam moderatorom przypomnieć, że forum to forumowicze
a ci przy takim traktowaniu szybko się zniechęcą i przeniosą (istnieją również inne kocie fora, sama mogę podać sporo adresów)
zwłaszcza osoby aktywne w zakresie pomocy kotom, którym się tą pomoc uniemożliwia
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie sie 08, 2010 17:26 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

taizu pisze:Nie widzę logicznego związku między moim stwierdzeniem a twoim pytaniem

Nie widzisz też związku logicznego z moimi postami w tym wątku i Twoimi na nie odpowiedziami?
Killatha pisze:chciałam moderatorom przypomnieć, że forum to forumowicze
a ci przy takim traktowaniu szybko się zniechęcą i przeniosą (istnieją również inne kocie fora, sama mogę podać sporo adresów)

Jestem tylko forumowiczem, killatho.
Mam nadzieję, że wielu forumowiczów, którym nie odpowiada "złe" traktowanie na tym forum, tych, co...
- zachwycają się cudem narodzin
- każde kocie życie od poczęcia będą bronić
...szybko się zniechęcą i przeniosą na inne fora, których adresów możesz sporo podać.
Killatha pisze:...zwłaszcza osoby aktywne w zakresie pomocy kotom, którym się tą pomoc uniemożliwia

Że niby jak?
Ktoś chciał pomagać kotom, a po dogłębnej analizie zasad forum miau się z tej chęci wycofał?
Bo mu została uniemożliwiona?

Auć.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie sie 08, 2010 17:52 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

redaf pisze:Jestem tylko forumowiczem, killatho.
Mam nadzieję, że wielu forumowiczów, którym nie odpowiada "złe" traktowanie na tym forum, tych, co...
- zachwycają się cudem narodzin
- każde kocie życie od poczęcia będą bronić
...szybko się zniechęcą i przeniosą na inne fora, których adresów możesz sporo podać.
Killatha pisze:...zwłaszcza osoby aktywne w zakresie pomocy kotom, którym się tą pomoc uniemożliwia

Że niby jak?
Ktoś chciał pomagać kotom, a po dogłębnej analizie zasad forum miau się z tej chęci wycofał?
Bo mu została uniemożliwiona?

Auć.

1) mój nick pisze się z dużej litery (na dokładne odwzorowywanie nicków zwróciła mi uwagę siliana, która pisze się z małej litery);
2) ano tak się uniemożliwia pomoc kotom, że kasuje się post z linkami do wątku kota lub do wątku potencjalnego domu pod pretekstem "upowania";
3) nie pisałam nic o "złym" traktowaniu tylko o realizowaniu jakiegoś widzimisię
i bardzo proszę nie "fanzol" o poczęciu bo nic takiego nie napisałam
chyba, że to miało być wręcz przeciwnie bo często byłam zwolenniczką sterylizacji aborcyjnej
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie sie 08, 2010 17:58 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Redaf, jeżeli widzisz bezpośredni zwiazek pomiedzy moim pytaniem, co ma zrobić osoba z banem, by uprzedzić o tym swoich kontrahentów z bazarków, a Twoim pytaniem do mnie, czy w ciągu ostatniego roku miałam kota-tymczasa, to zaiste pokrętnymi drogami chodzi Twoja logika :mrgreen: (oczywiście, zgodnie z prawdą zakładamy, ze bana nie dostaje się za brak tymczasów :mrgreen: )
Równie niezbadanymi drogami połączyłaś skargę Killathy ze swoją niechęcią do , jak to piszesz, "cudu narodzin", skoro ona o narodzinach nic nie pisze. :oops:
Rozumiem, że masz pewne obsesje, ale my tu o podejściu do upowania piszemy, a nie do sterylizacji

taizu

Post » Nie sie 08, 2010 18:01 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Ja tylko przypomnę, że uwagi dotyczące sposobu moderacji należy zgłaszać administracji forum za pomocą pw.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 08, 2010 18:14 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Aleba pisze:Ja tylko przypomnę, że uwagi dotyczące sposobu moderacji należy zgłaszać administracji forum za pomocą pw.

zgłosiłam w poniedziałek - nadal czekam na odpowiedź dlatego pisałam o ... powiedzmy, że dziwnym traktowaniu forumowiczów

Killatha

Post » Nie sie 08, 2010 22:30 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

A ja się tylko chciałam dowiedzieć, dlaczego modzi przenoszą wątki z działu: koty na kociarnię. Które wątki kwalifikują się na "koty"?

Nie każdy chce żeby jego wątek był na kociarni (chociażby dlatego że tutaj zagląda mniej osób). A tymczasem jakiś moderator sprytnie, bez wiedzy i zgody, przenosi wątek na ten dział. Ot, sobie, bez uzasadnienia przyczyny.

Przyznam, że kiedyś podobał mi się nowy regulamin, ale teraz zaczynam żałować, i chciałabym żeby było jak dawniej...

I nie na PW. Moja skrzynka pęka w szwach.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sie 09, 2010 8:00 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Dość długo nie było mnie na forum, miałam czas,aby pomyśleć.To prywatne forum, rozumiem i nie mam nic do gadania.Pisałam do Irafala dwukrotnie,ale nie jestem godna odpowiedzi.Niepokoi mnie postawienie sprawy " nie wnosi nic do wątku", bo to wór, do którego można wszystko wrzucić.Poza tym są wątki,które należałoby podnieść.Chociażby męczonych kociaków z Jasła.Założyła wątek niedoświadczona dziewczyna z Podkarpacia,a to na końcu świata,wierzcie mi.Mojego wątku podnosić nie trzeba, nic się moim kotom złego nie dzieje,ale tam potrzebna jest interwencja.Dzieci topią je w beczce,torturują,ale kto się zainteresuje? Gdyby był na pierwszej stronie być może udałoby się im pomóc.
Prowadziłam wątki,bo zainteresowane domki mogłam odsyłać na forum i dzięki temu przekonać do adopcji.Ogłoszenia są mniej więcej takie same, a w wątku mnóstwo informacji,zdjęć.Pilnowałam tego.Na forum zarejestrowanych jest mnóstwo ludzi,ale tak naprawdę to tylko jakiś procent jest aktywnych, a i spośród nich stosunkowo niewielu tymczasuje koty i szuka im domów.Niektórzy odwiedzają wyłącznie Koci Łapci i szukają pomocy,bo TŻ chrapie,ale co to komu przeszkadza? Cieszyłam się z każdej adopcji, może nawet zbyt emocjonalnie do tego podchodziłam.Znowu sprawdza się zasada,że najlepiej nie robić nic,bo wtedy ma się święty spokój.Lubiłam forum,poznałam fajnych ludzi i tym bardziej jest mi przykro.Nie sądzę,że nowe zasady w jakikolwiek sposób pomogą któremuś kotu.Gdyby tak było,sama byłabym gorącą orędowniczką ich wprowadzenia.Pytałam wiele osób( tych szukających domów dla swoich kotów),czy "upowanie" im przeszkadza i odpowiedź była "nie".Ale pewno pytałam nie tych,co trzeba.Jak mam przestrzegać zasad,skoro ich nie znam? Któryś z modów napisał,że nie ma ścisłej definicji "upowania" i tylko mod decyduje, co nim jest. :wink: Można pójść dalej i wprowadzić dzienny limit postów, zdjęcie raz na tydzień .....itd, bo są tacy, którzy nie mają czasu pisać zbyt często, a więc koty tych piszących codziennie są uprzywilejowane.Do czego dojdziemy? Osobiście lubię watki,w których coś się dzieje,dowcipne,nawet jeśli znajomi umawiają się w nich na piwo.Emotikony zastępują to,czego nie można napisać, uśmiech,złość,radość.
Miau nie jest jedynym forum,ale chyba trochę niefajnie pisać komuś,kto spędził na nim trochę czasu i sporo dobrego zrobił,żeby sobie jakiegoś poszukał.Dlaczego tak się nie lubimy?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 09, 2010 10:56 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Po raz któryś napiszę, że uwagi co do sposobu moderacji zgłaszamy na pw.
Przypomnę również, że administracja forum, zgodnie z regulaminem ma prawo podejmowania indywidualnych decyzji, co do korzystania z forum.
Powyższe zasady zawarte są w regulaminie, które każdy użytkownik zaakceptował przy rejestracji.
Regulamin ów przewiduje również określone sankcje wobec użytkowników, którzy go naruszają, szczególnie, jeśli robią to permanentnie.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sie 09, 2010 12:54 Re: do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Olat pisze:Po raz któryś napiszę, że uwagi co do sposobu moderacji zgłaszamy na pw.

po raz kolejny napiszę, że na pw nie otrzymałam do tej pory odpowiedzi

Olat pisze:Przypomnę również, że administracja forum, zgodnie z regulaminem ma prawo podejmowania indywidualnych decyzji, co do korzystania z forum.
Powyższe zasady zawarte są w regulaminie, które każdy użytkownik zaakceptował przy rejestracji.
Regulamin ów przewiduje również określone sankcje wobec użytkowników, którzy go naruszają, szczególnie, jeśli robią to permanentnie.

i po raz kolejny wspomnę, że aby stosować się do regulaminu musi on być jasno określony
i tu pozwolę sobie zacytować pkt 2
2. Niedopuszczalne jest umieszczanie na Forum postów, materiałów i prywatnych wiadomości:
a) niecenzuralnych,
b) niezgodnych z prawem,
c) łamiących zasady netykiety,
d) będących ofertą kupna-sprzedaży lub rozmnażania nierasowych zwierząt,
e) obraźliwych i agresywnych,
f) będących spamem,
g) szkodzących dobremu imieniu Forum.

jak widać nic tu nie pisze o "upowaniu" czy wklejaniu informacji do innych wątków

Killatha

[poprzednia][następna]