K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 23:38 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Leone pisze:
majku33krakow pisze:
po sterylizacji powinna przestac sikac

tylko to nie Jaga sika, tylko własna kotka katgral...

Jaga też sikała, w trakcie rujki, teraz jest na proverze, żeby zatrzymac ruję przed sterylizacją, więc przestała znaczyć

wszędzie i ciągle zaczęła sikać Majka :(

A żeby Jaga się załatwiła trzeba kłaść kuwetę na meble wysoko. Paranoja jakaś i dramat :( Byc może ona też sika, bo do kuwety boi się wchodzić przez moje koty

Syropu nie znam, we wtorek zapytam weterynarza, ale po spróbowaniu RC calm, feliway'a i kropli Bacha nie wierzę że coś jeszcze pomoże :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Nie sie 08, 2010 9:29 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie sie 08, 2010 20:29 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Help

Potrzebuje na jutro transport dla Etki do aassiiaa. Tak w godzinach wieczornych.

HELP

We wtorek rano muszę się stawić na izbie przyjęć.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie sie 08, 2010 21:22 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Jeżeli ktoś weźmie ode mnie Mrunię, to Jaga mogłaby trafic do mnie.
Moje koty - z wyjątkiem Milenki i Robisia - są stare i spokojne.
Psy w ogóle się kotami nie interesują.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie sie 08, 2010 21:39 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Miuti pisze:Jeżeli ktoś weźmie ode mnie Mrunię, to Jaga mogłaby trafic do mnie.
Moje koty - z wyjątkiem Milenki i Robisia - są stare i spokojne.
Psy w ogóle się kotami nie interesują.

Miuti dziękuję Ci bardzo za ofertę pomocy, obawiam się jednak że przez to co robią moje koty Jaga nie zniesie dużej ilości kotów obok siebie :( muszę szukać kogoś kto ma 1-3 kotów max, już nawet taka ilość powoduje u niej strach :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Nie sie 08, 2010 22:09 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

ZnająćcTwoje problemy proponuję na jakiś czas klatkę...

Miuti

Post » Nie sie 08, 2010 22:32 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

majku33krakow pisze:
katgral pisze:To znowu ja i znowu z rozpaczliwą prośbą o pomoc.

Pędzelek został jeszcze na kilka dni u Sabiny, poza tym dostał propozycję TDT za którą OGROMNIE DZIĘKUJĘ!!!!

Niestety po moim powrocie okazało się ze sytuacja u mnie w domu jest gorzej niż zła. :(

Całe mieszkanie nadaje się do remontu, zlane jest wszystko, ściany we wszystkich pokojach i w kuchni, nowe sofy, mikrofalówka do wyrzucenia, łóżko rama z materacem do wyrzucenia, pościel do wyrzucenia, poduszki do wyrzucenia :( połowa moich ubrań do wyrzucenia :(

Jaga zastraszona siedzi cały czas pod kanapą nawet nosa nie wyściubia bo jest napadana przez moje koty które jej kompletnie nie akceptują.

Muszę ją gdzieś oddać bo ten kot nie pożyje u mnie długo, boi się własnego cienia, niewiele je, prawie się nie załatwia :(

We wtorek wiozę jagę na sterylizację, BŁAGAM POMÓŻCIE MI ZNALEŹĆ KOGOŚ KTO JĄ PRZEJMIE ODE MNIE. Oczywiście koszty, jedzenie, weta biorę na siebie. Ja po prostu nie mogę jej u siebie zatrzymać bo wykończę tego kota, swoją Majkę, oraz siebie z marcinem

próbowałam już wszystkiego calma, feliwaywa, kropli Bacha. Niestety ponad 2 miesiące od wzięcia Jagi sytuacja jest z dnia na dzień coraz gorsza.
Jeszcze dopóki były dzieci Jaga miała trochę odwagi żeby bronic siebie i ich przed atakami, teraz już tej odwagi nie ma :(

Jaga jest młodą około roczną czarną kotką, która trafiła do mnie z maluchami.
w tym kocie jest ZERO agresji, bardzo kocha ludzi, kocha głaskanie, daje sobie obcinać pazurki, podawać tabletki.
Chodzi za człowiekiem krok w krok......a raczej chodziła bo teraz siedzi przerażona pod kanapę:(

Jedyne czego się boi to przytulanie twarzy do jej pyszczka, wtedy po prostu odwraca głowę

Jaga jest po odrobaczeniach, szczepieniach, we wtorek czeka ją sterylizacja. Jaga jest zdrową koteczką, jedyne co trzeba jej podawac to raz na jakiś czas maśc do uszu z uwagi na polipy

szukam kogoś kto JA ODE MNIE PRZEJMIE i ma koty/kota które akceptują tymczasy, bo niestety moje doprowadziły tego kota na skraj :(

W razie czego podaję swój numer 510 022 118

po sterylizacji powinna przestac sikac

U kotki to raczej nie ma nic wspólnego :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Nie sie 08, 2010 22:37 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kotki, podobnie jak kocury, znaczą, zwłaszcza w okresie rui. Są kotki, u których rujka występuje także po sterylizacji - i znaczą dalej. Są kotki o psychice dominującej - one znaczą niezależnie od sterylizacji.

Wszystko to przerabiałam wielokrotnie.

Miuti

Post » Pon sie 09, 2010 6:00 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Szarotka ( którą mam od Miuti :wink: ) zaczęłą sikać pięc lat temu, po przeprowadzce do domu. Nie przyniosłam żadnego kota-ona jedynie odkryła istnienie innych kotów w okolicy. Od póltora roku mieszka w dużej klatce z opcją wypuszczania do ogrodu i czasem "na pokoje)( ale chodze wtedy za nia jak cień i żadna z nas nie jest zadowolona). Traktuje klatke jako swój azyl, bo wkurza ja zbyt bliska obecnośc innych kotów ( a jak jest luzem, to one do niej podchodzą).
Klatka w opisanej tu sytuacji chyba nie jest złym wyjściem.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon sie 09, 2010 6:04 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Czy byłby ktoś chętny do pomocy dziś i jutro w sprzątaniu na Chocimskiej? Wczoraj zostawiłam tam sajgon( :oops: ), bo zrobiła sie 22.00 i siły sie skończyły. Trzeba pomoc w domyciu płytek po fugowaniu. Dzis będę tam po 17.00, jutro, koło 13.00. Maili dziś w ciągu dnia nie odbieram, więc na zadne dodatkowe pytania nie odpowiem :)

Tosza

Post » Pon sie 09, 2010 6:12 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

To jest wiadomość głównie do do Tweety, bo ona wydaje dyspozycje magazynowi:
Pohandlowałam fundacyjną karmą; zamieniłam 8 kg eukanuby na 7,5 kg Boscha dla kociąt. Jest w jednym opakowaniu, ale moge rozważyć na mniejszej porcje. pewnie będą chętni, bo podobno mamy sporo kociaków.

Tosza

Post » Pon sie 09, 2010 7:17 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Tosza pisze:Czy byłby ktoś chętny do pomocy dziś i jutro w sprzątaniu na Chocimskiej? Wczoraj zostawiłam tam sajgon( :oops: ), bo zrobiła sie 22.00 i siły sie skończyły. Trzeba pomoc w domyciu płytek po fugowaniu. Dzis będę tam po 17.00, jutro, koło 13.00. Maili dziś w ciągu dnia nie odbieram, więc na zadne dodatkowe pytania nie odpowiem :)

Byłam na Chocimskiej rano, wyłączyłam piec. Płytki na ścianie się trzymają :) Jest sucho, nawet kałuża przy łazience znikła.

Niestety po południu nie mogę pomóc, bo w domu bedę ok. 21.00.

Ale przyłączam się do apelu Toszy: może ktoś da radę pomóc - Kocimska jest nam potrzebna na już!!!!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sie 09, 2010 9:05 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Ja dziś mogę przyjść. Coś trzeba przynieść?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon sie 09, 2010 9:27 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

queen_ink pisze:Ja dziś mogę przyjść. Coś trzeba przynieść?

Dzięki!!!
Odzież roboczą, rękawice musisz mieć, reszta jest na miejscu (chyba, widziałam płyny do czyszczenia, szmaty itp.)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sie 09, 2010 9:46 Re: K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Etiopia pisze:Help

Potrzebuje na jutro transport dla Etki do aassiiaa. Tak w godzinach wieczornych.

HELP

We wtorek rano muszę się stawić na izbie przyjęć.

ja nie pomogę tym razem bo mnie nie ma w Krakowie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]