SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 19:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:Słuchajcie jak macie zdjęcia kotów które już nie żyją, albo zostały uśpione, w schronisku czy już na DT- nie ważne, proszę podeślijcie mi, które to, to ja wstawię- to też jest ważne, to samo z kotami które mają już domy.

Moim zdaniem nie ma sensu i nie ma czasu tracić energię na tym co kiedyś się wydarzyło, lepiej skupić się na tym co jest teraz, zresztą my na naszym wątku piszemy jakie kociaki odeszły, w schronie niestety na dzień dzisiejszy tego się nie da ogarnąć, mam nadzieję że to się zmieni :)
W sobotę po spotkaniu w schronisku katowickim podjedziemy do schroniska sosnowieckiego i postaramy się jakieś kociaki wyciągnąć. Dopóki w kociarnich schroniskowych nie zrobi się remontu, nie zamontuje się boksów na kwarantannie i nie zacznie się szczepić kociaków to dużo się nie zmieni, ogłoszenia dla kociaków schroniskowych też robimy, ale problem jest w tym że jeśli ktoś zabierze kota do siebie ten zacznie mu chorować i odejdzie - to bedzie z tego więcej szkody niz pożytku, i taka osoba już więcej kociaka ze schroiska nie weźmie bo nie będzie chciała tego ponownie przezywac :(
Koty które znalazły domy też są na naszj stronie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 05, 2010 19:10 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:Słuchajcie jak macie zdjęcia kotów które już nie żyją, albo zostały uśpione, w schronisku czy już na DT- nie ważne, proszę podeślijcie mi, które to, to ja wstawię- to też jest ważne, to samo z kotami które mają już domy.

W sprawie fotek i informacji dotyczących strony i ogólnie kotów pisz do mnie na pw(ja uzupełniam naszą stronę www.nadziejanadom.org).Nie mam czasu śledzić watków, a z checią pomogę.

Koty które odeszły na naszej stronie mają poświęcony kącik:"Za tęczowym mostem" a te które zostały szczęśliwcami i mają swój dom znajduja się w kąciku:"Znalazły dom"

Cięzko jest nam okreslić ile który kot ma lat.Wetrynarz robi to na podstawie uzebienia i często jest to dość mylna "diagnoza"

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 05, 2010 19:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:Moim zdaniem nie ma sensu i nie ma czasu tracić energię na tym co kiedyś się wydarzyło, lepiej skupić się na tym co jest teraz.

Popieram :ok:

Czyli w ogóle kompletnie nie wiadmo co się stalo z tym rudym persem?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sie 05, 2010 20:09 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:
terenia1 pisze:Moim zdaniem nie ma sensu i nie ma czasu tracić energię na tym co kiedyś się wydarzyło, lepiej skupić się na tym co jest teraz.

Popieram :ok:

Czyli w ogóle kompletnie nie wiadmo co się stalo z tym rudym persem?

Nie wiadomo, kobieta już sie nie odezwała, mówiła że też będzie szukać coś dla niego w schronisku na dzień dzisiejszy też go chyba nie ma zobaczymy w sobotę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sie 06, 2010 8:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Podobno Plamka wędruje do KCh? zwolniło się miejsce? :kotek:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt sie 06, 2010 14:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Sens jest, bo to jest statystyka i ludzie widza jaka duża jest śmiertelność.
Te maluszki przedszkole Mikusia np mogę wstawić w dział "odeszły"?

mar_tika napiszę do Ciebie jak ogarnę na stronie te koty i psy które trzeba dać na razie w dział "do adopcji"

W schronisku są nowe kociaki ( tzn ja ich nie widziałam wcześniej), dwa rude kocurki maluszki i jedna szylkretka kotka maluch, kociaki są wygłodniałe, łapią skubańce za paluch i gryzą parówki z paluchem, ale są b. kochane :1luvu:

Jeden rudasek jest bardziej spokojny, śpi na kolankach i takie ciepłe kluchy bardziej jest, drugi rudasek wspina się po nogawce, wbija pazurki w nogi i bryka.
Kotka malutka (ona chyba będzie szylkretka, bo na czarnym ma takie podpalania) płaczka straszna, przyłazi i mrauczy, żeby ją myziać, jak się dorwała do parówki to z palcem chciała zjeść.

Fotki niestety są jakie są, bo telefonem:

dziewuszka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyłapana na mazgajeniu:
Obrazek

Chłopaki, ten z lewej to ten spokojniejszy:

Obrazek

http://lh4.ggpht.com/_IFI2FteZ5es/TFwR_ ... C00404.JPG

Dziewczynka jest chyba najbardziej chudziutka.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pt sie 06, 2010 14:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Z dorosłych kotów na dzień dzisiejszy w tym boksie kwarantannowym widziałam 3 koty.

Jedna- dzikuska, ona wychodzi z budynku, ale trzyma się z boku i ucieka przed człowiekiem, weszła do koszyka, dała do siebie podejść, ale jest strasznie wystraszona, ja jej nie dotykałam bo nie chciałam jej jeszcze bardziej stresować, nie chciała parówki, cała bura, ma na sobie zieloną obróżkę.

Kocur jest zarąbczasty :1luvu:
Przyłazi, mrauczy, a to żeby pogłaskać, staje na łapkach i mrauczy- ale taki głośny i donośny ma ten głos- żeby mu dawać parówki.
Wskakuje na kolana, dość dobrze wygląda, ale na przednich łapkach ma pogryzienia, widać weteran wojenny.

Obrazek

Pyszczył na malucha, jak maluch chciał jeść z jego miseczki.

Swoją drogą one mają fajną hierarchię, maluchy jedzą osobno, kocur z kotką osobno i dzika kotka osobno.

Widać jednak, że ta chuda oswojona bura kotka, wolała by jeść sama.
Ta oswojona bura kotka to jest już Wam znana, ale mam jedno jej zdjęcie:
Obrazek
Fajna jest, podłazi, da się głaskać i brać na ręce, tylko chuda nadal i sierść jej wyłazi.

Do drugiego pomieszczenia nie wchodziłyśmy, bo jest kartka, ze jest dezynfekowany, ale ja tam widziałam dorosłą szylkretkę na wybiegu, kiedyś tam były chyba dwa koty, nie wiem ile jest teraz.

A to spotkanie w Katowicach to o której jest?
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Pt sie 06, 2010 16:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:...........Te maluszki przedszkole Mikusia np mogę wstawić w dział "odeszły"?...

Co????? No oczy mi z orbit wyskoczyły 8O
Kobito bo Cię zamorduję :mrgreen:
Jakie odeszły :twisted:

Wspaniali bandyci, Gangulce :mrgreen: Moi Gangulce.
Pozwolę Ci ich umieścić jak "odejdą" do Nowych Domków. Wtedy do działu "znaleźli dom" :lol:

Ohhh..........Boże już mi "uśmiercili" maluchy :roll:
MIKUŚ

Post » Pt sie 06, 2010 16:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

:oops:

Ale chodziło mi o dwa kociaki tj Florek i jeszcze jeden maluszek, bo pisze przy nich odeszły za TM.
Reszta jest już na stronie w dziale do adopcji. :kotek:

Jak jutro będziecie to powiedzcie mi jaki jest stan kociarni, jak dacie radę zróbcie kilka ładniejszych fotek, te schronowe wstawię na stronę.

Rybka_39

Post » Pt sie 06, 2010 19:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze::oops:

Ale chodziło mi o dwa kociaki tj Florek i jeszcze jeden maluszek, bo pisze przy nich odeszły za TM.

Jak jutro będziecie to powiedzcie mi jaki jest stan kociarni, jak dacie radę zróbcie kilka ładniejszych fotek, te schronowe wstawię na stronę.

Rybka a Plamki nie widzialaś ? 8O

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sie 06, 2010 22:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Przepraszam a jak wyglada ten kocurek ktory jest teraz w schronie i tak glosno mialczy bo moze to moj kot ktory mi zaginal?on tez mial taki mocny glos...

JoAnn

Od: Czw lis 26, 2009 23:38

Post » Sob sie 07, 2010 7:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Chyba chodziło o ten fragment: "Kotka malutka (ona chyba będzie szylkretka, bo na czarnym ma takie podpalania) płaczka straszna, przyłazi i mrauczy, żeby ją myziać, jak się dorwała do parówki to z palcem chciała zjeść". Najlepiej podjedź do schroniska i spawdź, będziesz mieć pewność :ok:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Sob sie 07, 2010 7:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:
Rybka_39 pisze::oops:

Rybka a Plamki nie widzialaś ? 8O

Tzn jak wygląda Plamka?
Ja byłam tylko w boksie kwarantannowym, w tym drugim nie bo była dezynfekcja, tam widziałam tylko szylkretkę, ale nie wchodziłam do środka, na kwarantannie są dwie dorosłe kotki buraski, tzn nie wiem co to to drugie, bo było wystraszone i nie zaglądałam pod ogon, kocur i 3 maluchy, taki był stan kwarantanny na wczoraj.

JoAnn Tego kocura wkleiłam, czrano biały jest,
Obrazek

Rybka_39

Post » Sob sie 07, 2010 10:18 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Obrazek

To jest Plamka.

Proszę, powiedzcie że ona jest, albo znalazła domek... :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob sie 07, 2010 12:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

sisay pisze:Obrazek

To jest Plamka.

Proszę, powiedzcie że ona jest, albo znalazła domek... :roll:

dziewczyny po spotkaniu pojechaly do schronu po plamke,jak wroca pewnie sie odezwa
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]