PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 14:27 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Chiara pisze:
ryśka pisze:Jutro partyzancki oddział Bielsko zdobędzie dokładną wiedzę na temat tego, ile oręża potrzebujemy zaangażować, by zacząć potyczkę kryptonim CIEMNA NOC :wink:
Mam zamiar zasadzić się z klatką łapką weekendową nocą i czekać na przechodzące koty ;) Oczywiście teren mam na tyle rozpoznany, że mam nadzieję, że nie złapię któregoś "kota wychodzącego".

Mam nadzieje, ze uda sie zlapac jakas koteczke :ok:

Jestem praktycznie pewna, że któraś akurat raczy przechodzić (na oku mam co najmniej 2 kotki w pobliżu) - jeśli nie jednej nocy, to drugiej - będę czekać do skutku :) Jedziemy do Krakowa po klatkę wystawową do przechowywania futer.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt sie 06, 2010 14:47 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

ryśka pisze:
Chiara pisze:
ryśka pisze:Jutro partyzancki oddział Bielsko zdobędzie dokładną wiedzę na temat tego, ile oręża potrzebujemy zaangażować, by zacząć potyczkę kryptonim CIEMNA NOC :wink:
Mam zamiar zasadzić się z klatką łapką weekendową nocą i czekać na przechodzące koty ;) Oczywiście teren mam na tyle rozpoznany, że mam nadzieję, że nie złapię któregoś "kota wychodzącego".

Mam nadzieje, ze uda sie zlapac jakas koteczke :ok:

Jestem praktycznie pewna, że któraś akurat raczy przechodzić (na oku mam co najmniej 2 kotki w pobliżu) - jeśli nie jednej nocy, to drugiej - będę czekać do skutku :) Jedziemy do Krakowa po klatkę wystawową do przechowywania futer.

Powodzenia! :kotek:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt sie 06, 2010 16:31 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Dawno nie zaglądałam na miau z rożnych powodów,
ale taka jedna doniosła mi,
że potrzebne lancety do walki z kocią bezdomnością więc.....opodatkowałam się ;)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt sie 06, 2010 18:57 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Prosimy o kciuki dzisiaj o 21 :).

Ziółko - wielkie, wielkie dzięki!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt sie 06, 2010 19:29 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Batka pisze:Dawno nie zaglądałam na miau z rożnych powodów,
że potrzebne lancety do walki z kocią bezdomnością więc.....opodatkowałam się ;)

Batka :1luvu: miło Cię widzieć :D
Obrazek

ryśka

Post » Pt sie 06, 2010 19:48 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

luelka pisze:Prosimy o kciuki dzisiaj o 21 :).

Już są :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pt sie 06, 2010 19:50 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

ryśka pisze:
Batka pisze:Dawno nie zaglądałam na miau z rożnych powodów,

Batka :1luvu: miło Cię widzieć :D

:lol: :piwa:

Chiara

Post » Pt sie 06, 2010 20:15 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Chiara pisze:

:ok: 8)
Obrazek

ryśka

Post » Pt sie 06, 2010 20:30 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

ryśka pisze:
Chiara pisze:

:ok: 8)

z całej siły :ok:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt sie 06, 2010 20:42 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

dziękujemy bardzo za trzymanie kciuków :D
akcja się udała :ok:
właśnie luelka ze starchurka zawożą kotkę do domu, a jutro sterylizacja :ryk:
kociak czyli dzieciak koteczki najprawdopodobniej ma już nowy dom u Pani która poinformowała mnie o tej kotce.

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt sie 06, 2010 21:20 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Wspaniale! :D
Obrazek

ryśka

Post » Pt sie 06, 2010 21:24 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Brawo!!! :piwa: :catmilk: :spin2:

Chiara

Post » Pt sie 06, 2010 22:55 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Poszło gładko. Proszę o kciuki, żebyśmy jutro mogli ją wysterylizować. Mam nadzieję, że czas weterynarzy nie okaże się aż tak ograniczony...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob sie 07, 2010 12:01 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

Koteczka będzie sterylizowana w poniedziałek - czekamy na powrót naszej najbardziej sprawdzonej wetki. Koteczka, która wczoraj została złapana, jest młodziutka. Wedle informacji od karmicielki ma niecały rok, ktoś ją wyrzucił pod sklepem. Po rekonwalescencji nie wróci już na ulicę - czeka na nią dom, wybrany przez karmicielkę. I chyba dobrze, bo kicia...

Co tu dużo mówić. Jest to jeden z najpiękniejszych kotów, jakie w życiu widziałam. Spojrzałam jej w oczy i zupełnie przepadłam. Drobniuteńka tricolorka, ze słodką czarną plamką na pysiu, o trójkątnym pyszczku, pięknym, głębokim spojrzeniu i dużych szpiczastych uszach. Cudna, wdzięczna, mrucząca, wywalająca brzuszek do góry (niestety prawdopodobnie już w ciąży). Miziasta, ufna, nie przestająca mruczeć.

Nie mogę mieć więcej swoich kotów, ale mogę w końcu chodzić zauroczona tymi kocimi ślepiami :1luvu: :kotek: . Postaram się dzisiaj o zdjęcia, żeby wszyscy mogli się pozachwycać razem ze mną :oops: :D .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob sie 07, 2010 12:35 Re: PJD - Operacja ZABIEG! zabiegujemy;) (3)

luelka pisze:Koteczka będzie sterylizowana w poniedziałek - czekamy na powrót naszej najbardziej sprawdzonej wetki. Koteczka, która wczoraj została złapana, jest młodziutka. Wedle informacji od karmicielki ma niecały rok, ktoś ją wyrzucił pod sklepem. Po rekonwalescencji nie wróci już na ulicę - czeka na nią dom, wybrany przez karmicielkę. I chyba dobrze, bo kicia...

Co tu dużo mówić. Jest to jeden z najpiękniejszych kotów, jakie w życiu widziałam. Spojrzałam jej w oczy i zupełnie przepadłam. Drobniuteńka tricolorka, ze słodką czarną plamką na pysiu, o trójkątnym pyszczku, pięknym, głębokim spojrzeniu i dużych szpiczastych uszach. Cudna, wdzięczna, mrucząca, wywalająca brzuszek do góry (niestety prawdopodobnie już w ciąży). Miziasta, ufna, nie przestająca mruczeć.

Nie mogę mieć więcej swoich kotów, ale mogę w końcu chodzić zauroczona tymi kocimi ślepiami :1luvu: :kotek: . Postaram się dzisiaj o zdjęcia, żeby wszyscy mogli się pozachwycać razem ze mną :oops: :D .

Przepadnę zapewnie również przez moją niespełnioną milość do tricolorek :roll: :lol: Z opisu cudo.

Chiara

[poprzednia][następna]