Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 9:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziewczyny u mnie jedno miejsce się zwolniło dziś, próbowałam złapać zaciążoną kotkę, okazało się, że zaciążone są dwie i jeden kocur starszy trochę z opuchniętymi i narastjącymi środkowymi powiekami... Dziś wieczorem pójdę tam jak karmicielka będzie, bo kot którego chcę czapnąć da się wziąć na ręce ale do transportera ani rusz. Jak karmicielka nie da rady użyczy mi ktoś klatkę łapkę...?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw sie 05, 2010 12:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A ja mam od rana na tymczasie 6cio tygodniową malutką szarą kotkę, dla której PILNIE potrzebuję dt albo ds. Mała pochodzi z tej trójki o której pisalam wyżej, rano okazało się że miala az zaklejone powieczki od ropki i biegala tak pośród samochodów. :cry: Nie mialam wyboru, mała jest samodzielna i jest ze mną w pracy, w kartonie. Mama mnie zabije ....... :cry:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Czw sie 05, 2010 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Przerąbane z tymi kotami, ja musze złapać na swojej dzielnicy 4 kotki, jedna w ciazy na 100 % :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sie 05, 2010 13:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea pisze:Niespałna roczny, biało rudy kocurek pilnie szuka domku.
Żyje na jednym z podwórek na Zaspie, pojawił się nie tak dawno, prawdopodobnie wyrzucony z domu, wygląda na domowego, nie radzi sobie na wolności tak dobrze jak "dzikusy"
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

śliczny :kotek: trzymam kciuki by znalazł szybko dom :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw sie 05, 2010 13:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:A ja mam od rana na tymczasie 6cio tygodniową malutką szarą kotkę, dla której PILNIE potrzebuję dt albo ds. Mała pochodzi z tej trójki o której pisalam wyżej, rano okazało się że miala az zaklejone powieczki od ropki i biegala tak pośród samochodów. :cry: Nie mialam wyboru, mała jest samodzielna i jest ze mną w pracy, w kartonie. Mama mnie zabije ....... :cry:

Ja ma taką malusią koteczkę też miała zaklejone oczy ropą jak przemyłam to mnóstwo ropy z oczu wylecialo wet kazał mi jej 3 razy dziennie wpuszczać do oczu maść Oxycort A do oczu.Po tygodniu kicia miała piękne oczka ale dostawała też antybiotyk bo była ledwo żywa dziś biega i łobuzuje strasznie.
Krople Tobrex też są dosyć dobre.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw sie 05, 2010 22:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

marea koniecznie daj te fotke i opis kotka biało- rudego na trójmiasto pl- ludzie chętnie biorą takie koty, mało tego szukają ich i ciągle dzwonia o takie do adopcji.

no ja będę musiała zabrać do królikarni wszystkie małe koty od doktora, bo jak dotąd nikt na nie nie jest chętny, jest ich z 7-8 :? po prostu koszmar, miałam sobie choć w sierpniu zrobić urlop od tymczasów.
w domu mam juz tylko 3 koty (w hotelu z PKDT) i więcej juz nie wezmę do kotów klientów zwierząt na tymczas bez testów fip/fiv. kotka od karoliny s. która trafi do mnie musi przejść tez te testy- to jest sugestia naszej koordynator z vivy. zresztą wytyczne vivy są : robić mniej a porządnej jakości.
wszystkie koty na tymczasie w PKDT proszę o listę - może być mail do mnie, priv. trzeba im zrobic kosztorys już na zaś. nie może tak byc że sobie dobieramy koty ile chcemy i kiedy chcemy, bez zgłaszania ich do fundacji a potem oczekujemy na płatność za nie. sugerowana liczba kotów do opłacenia z konta to: 1 dom tymczasowy- góra 5- 6 kotów.
pieniądze musimy miec na koncie z nadwyżką, nie moze być tak, że czyścimy co miesiąc konto i nagle zaczyna w jednym domu chorować 5 kotów, w innym 2, w innym 3 a my nie mamy kasy na ich leczenie. moja sugestia to- NIE BIERZEMY TYMCZASÓW OD TEJ PORY DO WYADOPTOWANIA PRZYNAJMNIEJ POŁOWY Z TEGO CO MAMY JUŻ TERAZ NA STANIE. MUSIMY SIĘ ZAJĄĆ ODPOWIEDNIO TERAŹNIEJSZYMI NASZYMI PODOPIECZNYMI A NIE ROBIĆ HURT ADOPCYJNY.
osoby które nie zgłoszą kotów (ilość kotów w dt i choroby na które zapadają obecnie) w przeciągu tygodnia nie będą miały zwrotów kosztów za ich leczenie.
dwa: viva! uprasza się o finansowanie przede wszystkim i w pierwszej kolejności członków czynnie działających dla fundacji a nie tych od czasu do czasu z doskoku.
- czyli uczestnictwo w zebraniach, w zbiórkach, w bazarkach również obowiązkowe.
w tym miesiącu proszę żeby każda osoba przyjeżdżająca z kotem do doktora przypominała o dopisek przy zestawieniu leczenia, np. kot przywieziony przez agnieszką, przez marlenę, przez kingę, itp. itd. to ułatwi mi wertowanie specyfikacji zabiegów i zastanawianie się który kot był od kogo.

kinga ta nowa strona faktycznie jest funkcjonalna :ok: żal tylko tomka i jego czasu, stara też była dobra.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sie 06, 2010 6:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Rudo Biały kocio ma trojmiasto.pl, allegro i gumtree :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sie 06, 2010 10:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dziewczyny!!! podrzucono pod klatke trzy male kociaki :( co robic??

nie moge ich zostawic bo moj kocur i tak juz prawie w depresji :(

Boze co robic??

edit: zostal tylko jeden..
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pt sie 06, 2010 11:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A ja mam dziś mega doła idę ok 9-10 z psem i karmicielka mi mówi że jest przy naszym bloku mały kociak i mi pokazuje śliczny czarno biały ok 3 m-c .Nasze koty go cały czas goniły atakowały więc chował się pod samochody mi też nie dał do siebie podejść od razu uciekł.Wróciłam do domu i zaczełam wszystkich obdzwaniać że potrzebny DT bo bałam się że coś się mu stanie.Znalazłam w końcu awaryjnie DT i 10 min później kociak został rozjechany i to pod moim oknem.Pierwsze co to łzy mi poleciały szybko zeszłam na dół zapakowałam w worek bo był zmasakrowany oczy na wierzchu miał i pełno gapiów nagle było.Czekam na firmę utylizacyjną by zabrała zwłoki.
Z moimi kotami codziennie do weta jeżdżę jestem już tym wszystkim zmęczona.
Kociak z okiem po operacji też ma DT chociaż jedna dobra wiadomość bo tam na osiedlu też by na pewno zginął.
Druga dobra wiadomość kociak z Wałowej jedzie do Marty ze Słupska :1luvu: Marta w poniedziałek ci go przywieziemy pod wieczór.
Sabina ja mam 5 tymczasów z grzybem i dopóki one nie wyzdrowieją i ich nie wyadoptuję to nie biorę żadnych.W październiku jadę z córką do Zakopanego na kolejną operację do tego czasu musze koty wyadoptować ale tylko do dobrych domów zbyt dużo mojej pracy,energi ,czasu ,pieniędzy i uczucia poświęcam tym kotom one mnie kochają bardzo i wszystkie są miziakami wszystkie z nami w łóżku śpią (jak są grzeczne-czyli jak nie buszują).
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt sie 06, 2010 12:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinguś zrób rozpiskę swoich tymczasów, tak jak zrobiła to marlena, tylko te koty z rozpiski będą ujete w finansowaniu za sierpień.
współczuję, koty giną jak muchy pod kołami aut......smutne że to tobie przypadła rola osoby sprzątającej zwłoki z ulicy, ja bym chyba tego nie umiała zrobić............
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sie 06, 2010 13:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ciesze sie że maleństwo z oczkiem ma nowy dom choć DT,
ja nadal mocno negocjuje z męzem o kolejnego kota wczoraj poszło do przodu i mąż rozwaza pobyt konta na tymczasie i z kolei moje pytanie techniczne? gniote męża o rudego Jumbasa z ulicy i padło do mnie pytanie a na jak długo na tymczasie kot moze być? powiedziałam ze kilka miesiecy i chodziby nie trafił na ulice... (jeny rudasek jak dla mnie to na stale powien zostac no ale...) jak Wy sądzicie z tym czasem tymczasowania?

przykro mi kinga.. z tej sytuacji... ciezkie to i tyle... boli serce...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt sie 06, 2010 13:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

maria_kania pisze:ciesze sie że maleństwo z oczkiem ma nowy dom choć DT,
ja nadal mocno negocjuje z męzem o kolejnego kota wczoraj poszło do przodu i mąż rozwaza pobyt konta na tymczasie i z kolei moje pytanie techniczne? gniote męża o rudego Jumbasa z ulicy i padło do mnie pytanie a na jak długo na tymczasie kot moze być? powiedziałam ze kilka miesiecy i chodziby nie trafił na ulice... (jeny rudasek jak dla mnie to na stale powien zostac no ale...) jak Wy sądzicie z tym czasem tymczasowania?

przykro mi kinga.. z tej sytuacji... ciezkie to i tyle... boli serce...

Mario, wysłałam smska :)
ale napsizę szerzej i tu, kocio jest z podwórka, nie znamy jego przeszłości, więc nie mogę zapewnić że będzie sielankowo i łatwo...zresztą z tym wiąże się tymczasowanie, że przygotowuje się kota do adopcji, uczy życia w domku....
Jak napisałam karmicielka choć jej się nie przelewa, obiecała kastrację kocurka jeśli będzie zapewnienie DT/DS, nie chce kastrować kota podwórkowego ze względu na SUK no i tego że i tak inne koty go gonią :roll:
Jeżeli ktoś podejmie się go przyjąć karmicilka wykastruje, przetrzyma w domku na kilka dni ...ale musi być zapewnienie że kocio idzie do domku ... :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 06, 2010 23:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Mam dziś dzień do d... Pojechałam sobie na łapanke na dzielnice i zamiast upolować dzikie kocice musialam zabrac kotke z ropomaciczem z domu od panstwa ktorzy dokarmiaja koty (nie widzieli problemu, chociaz krew i ropa lała sie strumieniem) i znalazlam 2 dwutygodniowe malenstwa z pozaklejanymi oczami, wet uznal ze z nimi bardzo slabo, ropa leciala strumieniem jak sie naruszylo, najlepszym wyjsciem byla eutanazja i tak tez sie stalo :( mam mega dola ze pojechalam z nimi do uspienia :( :( :( nie tak mialo byc...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob sie 07, 2010 2:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Od razu mówię, że to nie jest prośba z cyklu- weźcie tymczasy, ale trzeba przypilnować kastracji (koszt pokryje Kasa Kastracyjna, jak opiekunowie nie będą czuli takiej potrzeby) - wnerwia mnie ta sytuacja: mają kotkę od jakiegoś już czasu pod opieką, urodziła 6 kociąt (tylu się z opisu doliczyłam) znanego im dnia- zastanawiam się, dlaczego kotka nie została wykastrowana, a miot uśpiony?

Śliczne kotki urodzone 20 lipca. Jeden czarny trzy dwie Kotki poszukują kochającego domu i dobrej opieki. W tej chwili kotki trzeba dokarmiać, mama kotka jest przyjazna i kochająca aczkolwiek nigdy nie znalazła ludzi którzy ją pokochali. Chcemy dać tę szanse maluszkom. Kotki do ODBIORU ZA ok. 1,5-2 tyg.

tel. 517833120 (Gdynia)

link http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z221840644

mam nadzieję, że ci ludzie zechcą współpracować, z góry Wam dziękuję za pomoc :) :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 07, 2010 6:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze:Mam dziś dzień do d... Pojechałam sobie na łapanke na dzielnice i zamiast upolować dzikie kocice musialam zabrac kotke z ropomaciczem z domu od panstwa ktorzy dokarmiaja koty (nie widzieli problemu, chociaz krew i ropa lała sie strumieniem) i znalazlam 2 dwutygodniowe malenstwa z pozaklejanymi oczami, wet uznal ze z nimi bardzo slabo, ropa leciala strumieniem jak sie naruszylo, najlepszym wyjsciem byla eutanazja i tak tez sie stalo :( mam mega dola ze pojechalam z nimi do uspienia :( :( :( nie tak mialo byc...

Dobrze postąpiłaś, przynajmniej maleństwa nie umierały w cierpieniach na ulicy, chore i zbyt małe, wymagałyby nieustającej opieki, trzeba ratować i dawac szansę tym które tego bardziej potrzebują, choć podejmowanie takich decyzji zawsze boli ...
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]