Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 25, 2010 9:31 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Wróżka :D
skoro w zeszłym tygodniu przybyło jej 100 g, to założyłam, że teraz więcej musiała :D zresztą pod taką opieką to nie dziwota, że tak ładnie rośnie :D Obstawiam, że w przyszłą sobotę wieczorem będzie 1,35 kg :D - tylko jej nie głodźcie :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie lip 25, 2010 10:57 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:tylko jej nie głodźcie :D

:ryk: :ryk:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lip 25, 2010 11:33 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Tzn nie to, abym podejrzewała ;) Ciekawa jestem czy moje przewidywania się sprawdzą ;)
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto sie 03, 2010 11:28 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Stokrotka od dziś już jest na własnych włościach :D
Zwiedza i poznaje, a dwójka dziwnych "ludziów" ją zabawia :D

Dziękujemy za wyprawki wszelkiego rodzaju :D Są przecudne. A przede wszystkim Blue i Damorkowi za opiekę i wiele cennych wskazówek :)
Mała gania po mieszkaniu z zabawkami, uprawia bieg z przeszkodami u nóg u krzeseł i oczywiście wszędzie zagląda :D (półka pod klawiaturę, szafy) gdzie tylko można :)

Zdjęcia będą troszkę później, bo my z aparatem ganiamy za nią :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto sie 03, 2010 14:47 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:Zdjęcia będą troszkę później

Poczekamy cierpliwie. :)

Niech sie mała zdrowo chowa w nowym domu. :ok:
Obrazek

MariaD

Post » Wto sie 03, 2010 15:09 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

MariaD pisze:
naline pisze:Zdjęcia będą troszkę później

Poczekamy cierpliwie. :)

Niech sie mała zdrowo chowa w nowym domu. :ok:

Poczekamy, poczekamy (ja już trenuję "na sucho" Obrazek)

Najlepszego dla ciupuchny :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sie 03, 2010 17:50 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Dziękujemy za cierpliwość :D W międzyczasie TŻ poszedł na zakupy, a ja się do karty z jego aparatu nie dotykam, bo dla mnie to na razie zbyt skomplikowane :)
W każdym razie oto rezultaty :

STOKROTKA: "
Tak wyglądam jak poluję na myszkę : Obrazek

A tak ją dopadam : Obrazek

Za to to jestem ja widziana z perspektywy kociego tunelu:
Obrazek

Krzesłowy tor przeszkód: Obrazek

Tutaj sprawdzam podłogę:
Obrazek

Ale i tak wolę:
Obrazek

Gdzie obecnie śpię jak aniołek :)"

Nie obyło się od zwiedzania wszelkich miejsc np. wiklinowego kosza, wanny :D i stu tysięcy innych nowych miejsc :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto sie 03, 2010 21:11 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline, mam dla ciebie niespodzianke. w dniu znalezienia sie Stokrotki w domu w kolorze Blue, moj maz byl tam w gosciach i wlasnie mi sie przypomnialo, ze pstryknal pare fotek. oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Wto sie 03, 2010 21:21 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Bardzo Wam dziękuję za zdjęcia - i te dzisiejsze i te sprzed kilku tygodni, gdy Stokrotka była jeszcze taka maleńka i drobniutka :1luvu:

Jestem pewna że pisane jest jej szczęśliwe życie, ma pannica dar jednania sobie ludzkich serc - niech z niego korzysta do woli :)
Naline - jestem pewna że będzie jej u Was dobrze - zreszta ona też jest pewna - od razu poleciała się bawić i poznawać nowy świat :)

Smutno nam i trochę pusto bez tej puchatej iskierki energii - ale wiemy że zaczęła właśnie kolejny etap swojego szczęśliwego życia.
Pomiziajcie ją od nas :)

Nasze koty przesyłają podziękowania za prezent :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto sie 03, 2010 22:17 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Dziękujemy za zdjęcia sprzed miesiąca - dzięki nim widzimy jak się koteczka zmieniła :)
Małej włączyła się opcja na nocne harce i szaleństwa, bo ona się wcześniej wyspała :D
Będziemy mieli pewne ciekawe pierwszych kilka nocy z takim małym wulkanikiem, ale damy radę :D
Obłędne jest jak się ogląda w niej tyle pasji, energii i siły :D
Obyśmy przeżyli do rana :)
Jak się wyszaleje, to mała dostanie głaski. Przekaż głaski swojej gromadce.
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto sie 03, 2010 22:29 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze:STOKROTKA: "
Tak wyglądam jak poluję na myszkę : Obrazek

A tak ją dopadam : Obrazek

Nie ma to jak dobry hard-core. Zawsze lubiłam mocne wrażenia. Stokrota - brawo! :ok: Nie daj się. Niech Duzi wiedzą, że nie byle kogo mają w domu. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sie 04, 2010 8:28 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

psotka Stokrotka jest dość zawzięta, właśnie wyżywa się na drapaku z zabawkami ;)
zabers pisze:Niech Duzi wiedzą, że nie byle kogo mają w domu.

My już zdajemy sobie coraz bardziej sprawę kogo mamy w domu :) Noc na szczęście przespała dość spokojnie, chociaż muszę przyznać, że wszelkie wstawanie z łóżka kończy się kotem podążającym za mną to do kuchni po wodę, to do toalety :D Chyba nie chce mnie z oczu stracić.

P.S. Chciałam dziś zrobić zdjęcie modelce siedzącej na długim zielono-żółtym polarku od wspaniałych cioć, ale niestety zanim zdążyłam wyciągnąć aparat, Stokrocia już gdzie indziej ruszyła.
ObrazekObrazek

naline

Post » Śro sie 04, 2010 10:44 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

naline pisze: siedzącej na długim zielono-żółtym polarku

To parapetnik. Służy do kładzenia na parapecie by się kotkowi wygodniej przez okno wyglądało. :)
Obrazek

MariaD

Post » Śro sie 04, 2010 11:22 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

MariaD pisze:To parapetnik. Służy do kładzenia na parapecie by się kotkowi wygodniej przez okno wyglądało.

Domyśliłam się :) i oczywiście tam ten polarek się znajduje.
Użyłam określenia kolorystycznego, aby było wiadomo o który mi chodziło. Mogłam dodać, że na oknie się on znajdował :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Pt sie 06, 2010 11:58 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Newsy! Stokrotka zostanie Stokrotką o pieszczotliwym pseudonimie Psotka lub Kicia :D
Nie spodziewaliśmy się, aż takich ogromnych pokładów energii, które nie wiem skąd się biorą w takim małym ciałku :D
Dziewczynka jest już w pełni śmiała, drugiego dnia pokazała swoją prawdziwą twarz, szczególnie gdy robi się ciemno i zapada noc :D

A oto Stokrotka na cokole-drapaku, co prawda nie oddaje ono całej sytuacji - gdy to kręciła się w koło na tym drapaku za kulą, ale ukazuje jej "zaciętość" i komiczną pozę.

Obrazek

P.S Jak oduczyć kotki zbliżania się do kuchenki gazowej? Niestety jest ona blisko parapetu i zaciekawiona Psotka lubi przechodzić obok, a ja boję się, aby kiedyś przypadkiem nie poparzyła się przechodząc po wcześniej używanej, nagrzanej kuchence?
ObrazekObrazek

naline

[poprzednia][następna]