Moje MPiki - część siódma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 06, 2010 8:43 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Tak, juz wiekszosc mojego zycia. 22 lata beda teraz we wrzesniu. Ja mialam 12 jak wyjechalismy a za 1,5 tygodnia obchodze 34.
Wtedy to bylo cos nowego i jeszcze tez dobry czas na wyjazd. Ale do Polski mnie ciagnelo zawsze, tylko ze sie tez bardzo duzo zmienili i mi smutno z tego powodu. Jak jeszcze Babcie zyly, to bylam conajmniej 4-5 razy na rok. Ale wtedy tez bylam studentka i mialam wiecej czasu. Teraz brak mi rodziny i Brodnicy, ale pisze od prawie trzech lat podania i jakos sie ruszyc nie moge, bo czuje sie uwieziona i jestem pewna, ze bede za granica a jakis telefon bedzie. Zaproszenia na rozmowy sa nieregularne, ale sa i to mnie wlasnie zwala z nog. Jednak przejechac 1000 Km to jest nie latwe. Juz do Villemo mowilam, ze jak dostane inna prace sie rusze, bo wtedy by bylo na spokojnego.
Chciala bym odwiedzic Anie w Lodzi i Mmk i Mirke. :ryk: O ile by mnie wpuscily. Ania napewno :-)

Chociaz pare godzin wyrwac sie gdzies jest fajnie, dlatego ja te wypadki do Holandi tez lubie. Niby zakupy tez tu dostane ale tam jest inaczej.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sie 06, 2010 8:45 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Dajcie mi link do krakvet, bo ja nigdy go nie moge znalesc a tez glosuje. Ania for Krakwet!!!!!!!!!! Yeeeaaah! :dance2: :dance:

SecretFire

Post » Pt sie 06, 2010 9:06 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

SecretFire pisze:Dajcie mi link do krakvet, bo ja nigdy go nie moge znalesc a tez glosuje. Ania for Krakwet!!!!!!!!!! Yeeeaaah! :dance2: :dance:

Na razie głosujemy w wewnętrznej ankiecie Miau
viewtopic.php?f=1&t=115115&start=15

Zapraszam !
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt sie 06, 2010 9:14 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Dziękuję Gosiu! :1luvu:
Jak zawsze niezawodna jesteś :ok:

Secret, rozumiem Cię.
Był czas kiedy bardzo chciałam mieszkać w Irlandii, ale wiem, że do Polski by mnie ciągnęło na pewno.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 06, 2010 9:29 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

No ja chce zwiewac do Szwajcari, ale pracy tam nie moge dostac. Pewnie, ze Niemcy zrobili sie moim krajem, ale tak jakos nie do konca. Tu znam tryb zycia i wiem co i jak, w Polsce n. p. bym miala straszne problemy, tak ze na urlop to tak, ale na stale nie. W Szwajcari przebywam ile moge i strasznie mnie tam ciagnie. Nie moge juz zyc bez. I po kazdym przyjezdzie z powrotem jest mi trudniej tu. Serce sie az lamie i jestem wiecznie zle zhumorowana. Jak sie mozna w kraj zakochac, to jest ten akurat moja wielka miloscia...

Dzieki Nitka, juz dalam glos :-) Przydalo by sie Ani troche pomocy. Napewno innym tez, ale tych nie znam :-)

SecretFire

Post » Pt sie 06, 2010 10:16 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Secret, rozumiem Twoją miłość do Szwajcarii, bo ja tak kocham Irlandię.
Kocham niezmiennie od 18 lat i kochać będę zawsze.
To moja pasja, moja miłość, mój sposób na życie.
Uwielbiam irlandzką historię, muzykę, książki.
I te wspaniałe krajobrazy :1luvu:

Obrazek

Erin

Post » Pt sie 06, 2010 11:26 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Ciekawe jak tam Psiama się trzyma?
My trzymamy :ok: za zabieg.

Erin

Post » Pt sie 06, 2010 11:41 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Na widok zdjecia mi akurat dreszcze przeszly...pieknie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Irlandie tez uwielbiam, ale zyc tam akurat bym nie chciala tylko odwiedzic. *tak sobie troche powzdycham*

Psiama tez juz o niej myslalam, ale musimy czekac na wiesci.

SecretFire

Post » Pt sie 06, 2010 11:43 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Ano tak - czekamy więc i :ok: trzymamy.

A dlaczego nie chciałabyś mieszkac w Irlandii?
Nawiasem mówiąc, odwiedzić warto - cudna jest :love:

Erin

Post » Pt sie 06, 2010 11:45 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

:ryk: Bo bym musiala po angielsku sie lepiej nauczyc :-) Nie wiem dlaczego. Po prostu stracilam serce 10 lat temu do Szwajcari i tez tak sie zostalo. Wtedy bylam za mloda i glupia, zeby sama tam isc, a by byl najlepszy krok mojego zycia. Teraz trudno o prace itd.

SecretFire

Post » Pt sie 06, 2010 11:47 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Szwajcaria też jest cudna :1luvu:
Ale ja akurat zdecydowanie anglojęzyczna jestem :)

Erin

Post » Pt sie 06, 2010 11:50 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Musze rozmawiac po angielsku, to robie to, ale nie przepadam.
Masz profil na nasza klasa? Bys mogla zobaczyc na moim profilu zdjecia ze Szwajcari.

SecretFire

Post » Pt sie 06, 2010 12:17 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

A ja tak miałam z niemieckim ... aż prawie wszystko zapomniałam.
Profil mam, ale dostęp mam tylko w domu.
Podeślij mi na PW linka do swojego, to odbiorę zaproszenie :)

Erin

Post » Pt sie 06, 2010 14:02 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Cioteczki tu sobie fajnie gadają :D Powiem Wam, że mieć pasję do kraju to wielka rzecz. Pielęgnujcie, nie zmarnujcie tej miłości !!! Ja mam w sobie wielką miłośc do gór, bo wszak jak góralkaz Gór Sowich z DŚl. I u siebie czuję się dopiero wysoko, w górach. Całym sercem natomiast wielbię Beskidy, szczególnie żywiecki :1luvu:
A ja siedzę cała w nerwach, ale dzwonić do lecznicy mam dopiero po 16-tej. Jest dziś dużo zwierzów do zabiegów, w tym kilka pisaków przy mnie było przyjmowanych z ulicy ze złamaniami na szybki Rtg i zabiegi. Ja to rozumiem i ciesze się, że ratują zwierzaki najszybciej jak się da. Nie wyobrażam sobie, że taki psin czeka ileśtam godzin ze złąmaną łapą, bo ktoś ma planowy zabieg, który nie jest dla ratowania życia. Przez ostatnią godzinę nad Śląskiem przeszła mega burza, a teraz jest fajne naozonowane powietrze. Staram się myślami uciekac, żeby się nie katować. Jakbym się później nie odezwała znaczy nie martwcie się, pewnie będę pochłonięta opieką nad Ninką. Odezwę się w końcu na pewno jak tylko będe miała szansę. WET juz jej śliczny kubraczek wyszykowała, jeszcze troszkę i wycałuję te uszyska :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt sie 06, 2010 14:24 Re: Moje MPiki - część siódma * Chłodniej się zrobiło ...

Od nas tez ja wycaluj, bo jestesmy myslami z Wami. Nerwy sa ale i tak, czy sie czeka czy nie. Ostatnio strasznie duzo takich potracen jest. Tez i u kotow... Straszne to. Nie dosc, ze choroby nam ich zabieraja, to i wypadki.

Milosci nie dam sobie zabrac, bo to juz na zawsze. Jak juz tam kiedys bede, to mozecie mnie chetnie odwiedzic. Ja mam zamiar miec jeden pokuj wiecej, zeby wlasnie gosci mogla miec. Jest tam w sumie o wiele mniej urlopu, tak ze goscie by musieli sie sami troche zajmowac, ale odwiedzic i byc, tez jest fajnie :-)

SecretFire

[poprzednia][następna]