Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 8:40 Re: Edison w szpitalu..po diagnozie: to jakaś BAKETRIA

no to trzymam dalej!
swoją drogą czekanie 3 tygodnie na wyniki to tortura :roll:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Czw sie 05, 2010 16:22 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Są wyniki :lol: :lol: :lol:
wprawdzie informacja była przez telefon i zadna z nazw dziwnych nie została w pamięci, ale jedna tak (mam nadzieję, ze nie pokręciłam): bakteria jest wrazliwa na genatmycinę /goentamycinę :oops: :oops: :oops: , w kazdym razie nazwa jakaś temu podobna - najwazniejsze, że jest troche leków więc jest w czym wybierać. :piwa: :piwa: :piwa:

Aleksandra59 będzie dziś w lecznicy i wszystkiego się dokladnie i już na spokojnie dowie i - mam nadzieję - znajdzie czas i na forum napisze.

Kciukamy nieustannie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sie 05, 2010 16:27 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Diagnoza to już połowa sukcesu.
Przynajmniej wiadomo z czym ta walka.
Kciuki trzymam...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 05, 2010 19:00 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Przekazuję info od Marzeni11 - Edison stracił dom. Nie może wrócić do swojego DS. Myślę, że trzeba zacząć jak najszybciej go ogłaszać.
Dziewczyny, proszę prześlijcie mi zdjęcia Edisona na e-mail. Zrobię mu allegro i inne ogłoszenia, ale potrzebuję jego fotek.
I proszę, trzymajcie kciuki, żeby znalazł się dom, te jeden jedyny najlepszy.

Przepraszam - straciłam wiarę w ludzi... :cry: :evil:

Zapomniałam a_ratuszek@hotmail.com.
Dzięki.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw sie 05, 2010 19:07 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Już jestem - u Edisona wykryto Enterobacter Cloacae.

Znalazłam taką informację na temat tej francy :twisted::

Enterobacter cloacae
Enterobacter aerogenes

Charakterystyka:
tlenowe pałeczki Gram(-) z rodziny Enterobacteriaceae, Enterobacter cloacae może wchodzić w skład flory fizjologicznej przewodu pokarmowego (nosicielstwo 40-60%), czynniki etiol. zakażeń szpitalnych

Chorobotwórczość:
zapalenie płuc
zakażenia układu moczowego
posocznica
zakażenia ran
zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych

Tak sie złożyło, że Edison od początku pobytu w lecznicy dostaje antybiotyk, który jest na francę wrażliwy :ok: Także leczenie będzie kontynuowane. Niestety na tym etapie - pomimo znaczącej poprawy stanu zdrowia Edisona - trudno powiedzieć jak długo kuracja będzie musiala jeszcze trwać :?

Będą nowe zdjęcia Edisonka - Barba50 dzisiaj zrobiła :1luvu:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw sie 05, 2010 19:16 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Mruśkowo pisze:Przekazuję info od Marzeni11 - Edison stracił dom. Nie może wrócić do swojego DS. Myślę, że trzeba zacząć jak najszybciej go ogłaszać.
Dziewczyny, proszę prześlijcie mi zdjęcia Edisona na e-mail. Zrobię mu allegro i inne ogłoszenia, ale potrzebuję jego fotek.
I proszę, trzymajcie kciuki, żeby znalazł się dom, te jeden jedyny najlepszy.

Przepraszam - straciłam wiarę w ludzi... :cry: :evil:

Zapomniałam a_ratuszek@hotmail.com.
Dzięki.

O cholera :twisted: Jak dostanę zdjęcia od Barby50 - natychmiast prześlę. Tylko w ogłoszeniu trzeba pisać chyba o tym, że Edison jest w trakcie leczenia. Jak wcześniej pisałam nie wiadomo jak dlugo leczenie potrwa :?

Edison uwielbia miazianie, domaga się wręcz głaskania. Niestety nie daje się wyjąć z klatki. Dzisiaj usiłowałam wyjąć Edisona i nie udało się - Edi bardzo bronił się, wręcz pazurami bronił się przed wyjęciem :? :oops:

Aleksandra59

Post » Czw sie 05, 2010 19:41 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Aleksandra59 pisze:O cholera :twisted: Jak dostanę zdjęcia od Barby50 - natychmiast prześlę. Tylko w ogłoszeniu trzeba pisać chyba o tym, że Edison jest w trakcie leczenia. Jak wcześniej pisałam nie wiadomo jak dlugo leczenie potrwa :?

Edison uwielbia miazianie, domaga się wręcz głaskania. Niestety nie daje się wyjąć z klatki. Dzisiaj usiłowałam wyjąć Edisona i nie udało się - Edi bardzo bronił się, wręcz pazurami bronił się przed wyjęciem :? :oops:

Olu, wiem, że jest jeszcze na leczeniu, ale obawiam się, że sam okres nie sprzyja szybkiej adopcji. :roll:

Aleksandra59 pisze:Już jestem - u Edisona wykryto Enterobacter Cloacae.
8O

Znam to gówno z autopsji. Paskudztwo. :evil: A co dostaje Edi?
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Czw sie 05, 2010 19:58 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Mruśkowo pisze: 8O

Znam to gówno z autopsji. Paskudztwo. :evil: A co dostaje Edi?

Edison dostaje to:

Nazwa: Baytril
Skład: Enrofloksacyny.
Właściwości farmakologiczne: Enrofloksacyna jest związkiem pochodnym kwasu chinolinokarboksylowego stosowanym do leczenia chorób zakażnych u psów i kotów wywołanych przez wrażliwe na nią bakterie Gram-ujemne,Gram-dodatnie i mykolpazmy.

A właśnie Enrofloksacyna wrażliwa jest na Enterobacter Cloacae. Lek podawany jest w zastrzyku.

Aleksandra59

Post » Czw sie 05, 2010 20:07 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Będzie dobrze. Wyzdrowieje. :ok: Tylko musi biedak znaleźć swojego kochającego Dużego. :ok:

Mruśkowo

Post » Czw sie 05, 2010 21:03 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Bardzo mi przykro, że Edisonek stracił dom :evil: Niestety po kolejnych wpisach można się było tego spodziewać :(
Trzeba szukać nowego :) Edison zasługuje na najlepszy z najlepszych (a tamten był byle jaki jeśli nie chce takiego kotka :x )

Parę fotek, niestety fotki nieszczególne, bo mocno statyczne, poza tym Edison w rzeczywistości jest o niebo piękniejszy :roll: Efekt flesza sprawił, że na większości ma ślipka zmrużone, a przecież ma piękne miodowe oczyska :!:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw sie 05, 2010 21:31 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Dzięki Basiu za zdjęcia Edisona :1luvu: :1luvu:

Aleksandra59

Post » Czw sie 05, 2010 22:28 Re: Edison .. już DS go nie chce :(( stracił dom... szukamy.

Jestem. Na chwilę. Musi byc dobrze. Odpisałam dsowi zgodnie z własnymi odczuciami zachowując normy kulturalne. Powinni powiedziec od razu, bo przecież od razu wiedzieli... ja tez wiedziałam, ale nie chciałam żeby tak było. Oni go oddawali na śmierć przecież.. to przeciez o czymś świadczy. Jedyna zaleta dsu to że go nie uspili, ale .... może nie mieli kasy.. :? :? :?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sie 05, 2010 22:42 Re: Edison .. już DS go nie chce :(( stracił dom... szukamy.

Aleksandra59 - stan Edisona sie poprawił, czy to znaczy, ze troche mniej charcze? I jaka jest opinia dr wet Małgosi - lepiej go leczyć w lecznicy? Bo jak nie to natentychmiast trzeba mieć dt..

Normalnie jestem przenadszczęśliwa, żeśmy go stamtąd zabrały... och, to jakiś cud cudów był...

Marzenia11

Post » Pt sie 06, 2010 5:33 Re: Edison w szpitalu..są wyniki:to powinno się dać wytłuc! :))

Mruśkowo pisze:Przekazuję info od Marzeni11 - Edison stracił dom. Nie może wrócić do swojego DS.

Coś tak czułam :cry: :cry: :cry: :cry: ,jak przestali się odzywać.......
Biedny Edisonek :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sie 06, 2010 8:19 Re: Edison..już DS go nie chce:((stracił dom..szukamy i leczymy.

W niedzielę będę prawdopodobnie w Wila Vecie, to pstryknę i ja przystojniaka :1luvu: Co do tych ludzi - czułam, że tak będzie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]